Sigur Rós - ( ) (2002)

IJsland
Label: FatCat

1. Untitled (Vaka) (6:38)
  2. Untitled (Fyrsta) (7:33)
  3. Untitled (Samskeyti) (6:33)
  4. Untitled (Njósnavélin) (6:56)
  5. Untitled (Álafoss) (9:57)
  6. Untitled (E-bow) (8:48)
  7. Untitled (Dauðalagið) (13:00)
  8. Untitled (Popplagið) (11:45)
  9. Untitled #9 [Smáskifa 1] * (4:38)
  10. Untitled #9 [Smáskifa 2] * (2:47)
  11. Untitled #9 [Smáskifa 3] * (4:22)
  12. Untitled #7 [Jacobs Studio Sessions] * (11:09)
  13. Untitled #8 [Jacobs Studio Sessions] * (13:14)
  14. Untitled #6 [Jacobs Studio Sessions] * (8:02)
avatar van MVW
MVW
Morinfen schreef:
Nou, het is waarschijnlijk vloeken in de kerk op zo'n site & Lukk0 zijn bijdrage lijkt nu niet direct in volledig nuchtere toestand neergetypt te zijn, jedoch: de man heeft een punt. Het ís ook allemaal vreselijk bedacht, tot de albumnaam, ontbrekende songtitels en vooral eindeloos terugkerende motiefjes & 'lyrics' (you si nai bla bla) toe. Dat maakt het feitelijk de antithese van Agaetis Byrjun, die mede door zijn schijnbare vanzelfsprekendheid een zelden geziene ontroering teweegbracht en accentueert mijns inziens niet direct de sterke punten van Sigur Ros. Lof voor Untitled 3 & 8 maar de emotionele spankracht die anderen in deze () ervaren beleef ik helaas niet.

Wat mij betreft niet vloeken in de kerk want geen album is heilig wat mij betreft.
Ik heb dus helemaal geen moeite met iemand die weinig sterren aan dit album geeft want muziek is en blijft toch voor een groot gedeelte een kwestie van smaak. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat lang niet iedereen dit album ligt. Maar dat puberale geouwehoer in z'n post vond ik wel een beetje triest dus ik dacht: ik zeg er wat van...

Lukk0
Puberaal geouwehoer zou ik het niet willen noemen. Ik wilde mijn opmerking een beetje verzachten voor de echte fans hier. Eigenlijk bedoelde ik te zeggen dat deze muziek mijn aandacht niet vast houdt. Ik val zeg maar spontaan in slaap bij deze plaat en waar sommigen dat mooi/leuk vinden, word ik liever geïntrigeerd en helemaal vastgegrepen dan dat mijn aandacht weg vloeit. Over de benaming 'IJslandse neuzelhippies', die is op het forum bijna gangbaar. En die laatste opmerking over de bijna 4* was inderdaad semi-grappig, maar ik vind hem nu zelf niet eens meer leuk, dus dat valt me een beetje tegen. Laten we stoppen met dit gedoe zodat de mensen die dit wel waarderen weer lekker (puberaal) kunnen ouwehoeren over de grootsheid van dit album.

avatar van sander.
Lukk0 schreef:
Eigenlijk bedoelde ik te zeggen dat deze muziek mijn aandacht niet vast houdt. Ik val zeg maar spontaan in slaap bij deze plaat...

Heerlijk toch!

Morinfen schreef:

Ik zou je dat graag nog eens willen horen zeggen na een nacht in een compleet verduisterde kamer met de koptelefoon op.

avatar van Lennart_M
Ik ben gisternacht helemaal in trance geraakt op dit album, bijna spiritueel
Op het eind van nummer 8 zat mn hartslag minimaal rond de 170

avatar van niethie
Lang naar uitgekeken en gister dan eindelijk beluisterd en ik vond hem erg goed. Het tempo ligt in het begin erg laag maar schiet naarmate de plaat vorderd steeds verder omhoog. Daarnaast is het natuurlijk vooral de geweldige sfeer die het hem doet. Mijn favoriete zijn nog steeds Vaka (1), Samskeyti (3) en de fenomenale finale Popplagið (8) waarbij je echt moet oppassen dat je niet sterft aan een overdoses kippenvel. Ik vond Aegetis Byryun echter toch beter maar dat komt denk ik omdat dat wat meer ingetogen en toegankelijk klonk en het geluid hier wat experimenteler is en de teksten hier in het soms wat eentonige fantasietaaltje zijn. Zal hem komende week nog wat vaker- opleggen en hopen dat ik er ook het grote meesterwerk in ga zien. Voor nu-

4 sterren

avatar van Mandylion
Vandaag gekocht, ik ben benieuwd.
Wordt vervolgd...

Gallow
Draai hem in ieder geval ook eens deze zondag ochtend Dan kijk je zo even naar buiten naar het witte landschap. En dan kan je dag moeilijk nog kapot.

avatar van BlueVelvet
Mandylion schreef:
Vandaag gekocht, ik ben benieuwd.
Wordt vervolgd...
No offense, maar erg interessant is dit niet. Vertel liever wat je ervan vindt (oftewel: plaats pas over een tijdje een bericht).

Gregson
Dn!S schreef:

Goede tip! Ga ik eens proberen .

Relax
Eindelijk heb ik het album!

Ok nu is aandachtig beluisteren.

Edit: Erg verslavend album.

avatar van Mandylion
BlueVelvet schreef:

Dat snap ik, maar het was mijn bedoeling om eerst een bericht te zetten als ik het had gekocht, dan een bericht na één luisterbeurt, en dan weer een na een paar keer later, zodat ik zelf kon zien hoe het zou groeien. Niet dat dat voor anderen nou zo interessant is, maar dat had ik zelf nog even niet bedacht
Normaal zet ik ook pas een bericht als ik iets echt ken.

avatar van Kronos
Relax schreef:
Eindelijk heb ik het album!

Ok nu is aandachtig beluisteren.

Edit: Erg verslavend album.

Zó snel verslaafd !?

Relax
Ja ik ging het album opzetten, 2 nummers later zat ik echt vast in een ander wereld.
Het laat je heel anders voelen, alsof alles in slowmotion gaat, heerlijk.

Lukk0
Ik kan wel stellen dat ik dit album erg verkeerd beoordeeld heb de vorige keren dat ik het beluisterde. Hoewel ik nog steeds vind dat het pas bij Untitled #6 een beetje interessant begint te worden, vind ik het wel veel beter en mooier dan hiervoor. Daarom gaat mijn score een volle ster omhoog, vooral dankzij de laatste drie nummers die me nu wel pakten.

avatar van DirkM
Heerlijk soundscape-album om bij weg te dromen. Gaat richting post-rock, maar dan met zang soms. Rustgevende muziek die ik niet altijd kan waarderen, maar op het juiste moment is dit een parel.

Gallow
Richting post-rock? Dit album barst bijna uit z'n voegen van de post-rock.

avatar van DirkM
Gallow schreef:
Richting post-rock? Dit album barst bijna uit z'n voegen van de post-rock.

Misschien wat zacht uitgedrukt

avatar van king_pin
Meesterwerkje!

"Dit is toch wel het beste wat muziek te bieden heeft" zou ik bijna zeggen, holy moses wat is deze plaat toch prachtig mooi!

Lukk0
Ik zou het anders zeggen, de laatste drie nummers horen volgens mij namelijk bij het mooiste wat muziek te bieden heeft. Nummer vier en vijf vind ik ook nog wel goede nummers, maar de eerste drie kom ik echt niet doorheen. Ik merk altijd dat ik bij dit album of begin bij nummer vijf of zes, of bij het eerste nummer begin en het na tien minuten verwissel voor een andere. Erg jammer van die laatste drie nummers, maar het is niet anders. Het album intrigeert wel trouwens, ik heb hier al aardig wat berichten achtergelaten en ze worden steeds positiever.

avatar van Urbanoetang
Lukk0 schreef:

Wat deze plaat zo onwaarschijnlijk krachtig en mooi maakt is de opbouw. Elk muziekstuk is onmisbaar wanneer je een maximale beleving zoekt, wat gepaard gaat met af en toe de fysiek aanwezige tranen wegpikken. De laatste drie nummers zijn absoluut het meest krachtige wat muziek te bieden heeft, maar zijn op zichzelf staand zó veel minder.

Relax
Ik had echter geen last van tranen.

avatar van BlueVelvet
Bedankt voor de info.

avatar van Kill_illuminati
Ik kwam deze plaat tegen in een platenwinkel. Wat me als eerste op viel was dat het een erg mooie en vooral verzorgde hoesje heeft. Erg verleidelijk om te gaan kopen,maar heb het niet gedaan.

Trouwens via Hermans Top 10 ontdekt.

avatar van THEMARSVOLTA
Vreemde post Kill.illuminati, de muziek wel eens beluisterd?

THEMARSVOLTA schreef:
Vreemde post Kill.illuminati, de muziek wel eens beluisterd?

Na die post besloot ik eens wat rond te neuzen. Maar het is niet bepaald muziek wat echt voor mij is weg gelegd. Het duurt net iets te lang voordat er bijvoorbeeld een anticlimax in komt. Ik kan de genialiteit er wel in herkennen. Misschien ooit nog eens.

Dus ja covers verkopen wel degelijk

Dus jij wilt graag anticlimaxen? Hmm...

avatar van THEMARSVOLTA
Ik zit nu bij het 8ste nummer, net zijn de eerste secondes voorbij getikt, heerlijk hoe dit nummer begint, zo rustgevend en maar harder spelen, genieten geblazen, kijk al uit naar de laatste paar minuten, nog ongeveer 8 minuutjes te gaan voordat het echt los gaat breken.

avatar van THEMARSVOLTA
6:07: Het moment dat de drums echt hard inkomen, zo mooi!
EDIT: 7:42: Moment dat de gitaar je naar de climax leid.
EDIT: 9:00: Drums klinken harder en harder!
EDIT: 10:10: Woej! Here we go!
EDIT: 11:49: Hm...alweer afgelopen, Oceansize er maar ingooien.

Dn!S schreef:
Dus jij wilt graag anticlimaxen? Hmm...

Ik bedoel gewoon een Climax.