Sigur Rós - ( ) (2002)

IJsland
Label: FatCat

1. Untitled (Vaka) (6:38)
  2. Untitled (Fyrsta) (7:33)
  3. Untitled (Samskeyti) (6:33)
  4. Untitled (Njósnavélin) (6:56)
  5. Untitled (Álafoss) (9:57)
  6. Untitled (E-bow) (8:48)
  7. Untitled (Dauðalagið) (13:00)
  8. Untitled (Popplagið) (11:45)
  9. Untitled #9 [Smáskifa 1] * (4:38)
  10. Untitled #9 [Smáskifa 2] * (2:47)
  11. Untitled #9 [Smáskifa 3] * (4:22)
  12. Untitled #7 [Jacobs Studio Sessions] * (11:09)
  13. Untitled #8 [Jacobs Studio Sessions] * (13:14)
  14. Untitled #6 [Jacobs Studio Sessions] * (8:02)
Thijssie024
Die Lowlands ervaring die in de recensie boven mij werd beschreven kan ik alleen maar beamen. Het was werkelijk een van de meest bijzondere momenten qua muziek die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb ( ) al heel lang niet meer geluisterd maar zet hem dadelijk ff op als Festival is afgelopen.

Revolt schreef:
Deze muziek is mijn beste vriend in de winter. Als je ooit Untitled #8 live te horen krijgt, luister je nooit meer op dezelfde manier naar muziek.
Ik juist anderhalf uur geleden. En het was prachtig!

avatar van sean leonard
@ Louis2703

Wat beschrijf jij Untitled 8 mooi zeg! En het hele album! Precies wat ik er bij voel. Echt geweldig onder woorden gebracht voor een nummer dat eigenlijk niet onder woorden te brengen is..

avatar van Fatboyslim
Prachtig, vooral 's nachts luisteren

Ik zou het beschrijven als Post-Rock, want dat is net zo breed als deze band, van dreamy rock tot ambient.

avatar van BlueVelvet
Ik zou zeggen dat post-rock iets breder is dan Sigur Rós

avatar van Outblasty
Ga dit maar eens luisteren, hou eigenlijk helemaal niet van rock. Althans dat denk ik, maar dit lijkt me wel grappig. Kan iig nooit verkeerd zijn om eens wat anders dan Hiphop te horen.

avatar van CTK
CTK
Outblasty schreef:
Dit is geen echte rockplaat hoor. Dit is iets van een andere wereld. Bloedmooi

Gallow
Outblasty schreef:
hou eigenlijk helemaal niet van rock. Althans dat denk ik,

Dat dacht ik eerst ook ja, en jou top 10 lijkt precies op mijn oude

avatar van Outblasty
CTK schreef:
Dit is geen echte rockplaat hoor. Dit is iets van een andere wereld. Bloedmooi

Daar was ik al een beetje achter gekomen aan de hand van de reacties hier. Ben daarom ook wel benieuwd.

avatar van Lennart_M
Als ik hem in mn Itunes laad hebben de nummer Engelse titels...... waar komen die IJslandse titels dan vandaan?

Officieel hebben de nummers helemaal geen titels; die IJslandse zijn er alleen maar om ze uit elkaar te kunnen houden. Althans, volgens mij zat het zo in elkaar.

Twee quotes:
"we didn't want to put titles on the record just because there are supposed to be titles on the record. besides, when i refer songs to my friends i always say "check out track 5", or whatever." (kjartan)

"i think it's nice to have no titles on the record, it's just the music. but it will be interesting to see how it goes, it's probably going to be difficult for the radio people. nothing to hold on to, just music." (jónsi)

(bron)

avatar van LucM
De laatste weken heb ik de albums van Sigur Rós meermaals beluisterd en dit is een openbaring voor mij, zeker dit album.
Toen ik dit album kocht vroeg ik wat dat moest inhouden : geen tracklist, geen tekstboekje of uitleg, enkel de CD in een kartonnen hoesje.
Maar de muziek was een aangename verrassing : zeer sfeervol, melodieus en afwisselend met goed opgebouwde songs tot een climax. Vooral uniek : het instumentarium, die zang en de verzonnen taal, je kunt dit niet in een genre plaatsen tenzij Sigur Rós-muziek.

RedLightCityBoy
Is dit een verzonnen taal? oke, ik dacht dat het gewoon ijslands was ofzo.

avatar van frankmulder
Nope, op dit album wordt alleen in 'Hopelandic' (hun verzonnen taal) gezongen. Op andere albums wordt wel (gedeeltelijk) IJslands gezongen. Overigens versta ik beide taaltjes niet.

RedLightCityBoy
En heeft het ook een betekenis, die taal van Sigur Ros?

avatar van frankmulder
Nee. Het idee is dat je zelf op de lege bladzijden van het boekje bij de cd invult wat de muziek voor jou zelf betekent.

avatar van sander.
Mijn favoriet voor 's avonds heel laat, wat een prachtige nummers. Schitterend opgebouwd. Nummer 1 en 2 zijn zo heerlijk traag, en zooo mooi.

Gallow
Ik luister deze plaat ook vaak net voor het slapen, heerlijk dromerig word ik ervan. Of als ik 's ochtends tijd voor mezelf heb, dan galmt de zachte stem door het hele huis.

avatar van frankmulder
Voor het slapen? En als je dan bij nummer 8 aankomt? Ben je gelijk weer klaarwakker.

avatar van MVW
MVW
frankmulder schreef:

Een avond kan toch ook heel goed heftig eindigen?

RedLightCityBoy schreef:
Is dit een verzonnen taal? oke, ik dacht dat het gewoon ijslands was ofzo.

Dit is al heel vaak besproken in de topics over Sigur Rós. Eigenlijk zou iedereen eerst de FAQ moeten lezen.

Sietse
kippenvel en niet omdat het maar 16 graden in mijn huis is...

Laatste nummer blijft zo mooi

avatar van Urbanoetang
frankmulder schreef:

Inderdaad, ik luister dit juist vaak in de ochtend, op een dag dat ik te weinig slaap heb gehad. Heerlijk wegdromen in de trein, om dan net voor aankomst op school écht wakker te worden met nummer acht. Ultieme kickstart voor de ochtend.

Waarom de Amerikaanse hoes trouwens?

Urbanoetang schreef:
Waarom de Amerikaanse hoes trouwens?

Aangepast.

Lukk0
Van mij 2,5* voor dit album van de IJslandse neuzelhippies. Ik hoor dat het goed doordacht is, maar ik heb er gewoon helemaal niets mee. Daarom 4,5* voor de muzikaliteit en 0,5* voor het gevoel, dus een 2,5* (= een 5). En zeg nu zelf, een vijf is bijna voldoende, na een voldoende kom je al snel bij de zeven en een zeven is bijna een acht. Dit is dus bijna 4* waard en dat vind ik best een mooie score.

avatar van Pittaman
Zalig om op te leggen zo als ge 's ochtends wat door huis slentert in het weekend, met een koffietje en de krant.

En voor je uitzicht op de tuin waar het gras en de bladeren nog druipen van de ochtenddauw en glinsteren dankzij de prille zon.

Een mens zou er lyrisch van worden...

RedLightCityBoy
Gevoel is toch voor iedereen anders.
Een beetje een flauwe opmerking vind ik.

avatar van MVW
MVW
Lukk0 schreef:
Van mij 2,5* voor dit album van de IJslandse neuzelhippies.

Beginnen met een belediging, dat belooft een serieuze benadering
Lukk0 schreef:

Humor man

Nou, het is waarschijnlijk vloeken in de kerk op zo'n site & Lukk0 zijn bijdrage lijkt nu niet direct in volledig nuchtere toestand neergetypt te zijn, jedoch: de man heeft een punt. Het ís ook allemaal vreselijk bedacht, tot de albumnaam, ontbrekende songtitels en vooral eindeloos terugkerende motiefjes & 'lyrics' (you si nai bla bla) toe. Dat maakt het feitelijk de antithese van Agaetis Byrjun, die mede door zijn schijnbare vanzelfsprekendheid een zelden geziene ontroering teweegbracht en accentueert mijns inziens niet direct de sterke punten van Sigur Ros. Lof voor Untitled 3 & 8 maar de emotionele spankracht die anderen in deze () ervaren beleef ik helaas niet.