Kid Cudi - Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager (2010)

Hip-Hop / Pop
Label: GOOD

1. Scott Mescudi Vs. the World (3:55)

met Cee-Lo

2. Revofev (3:03)
  3. Don't Play This Song (3:42)

met Mary J. Blige

4. We Aite (Wake Your Mind Up) (1:26)
  5. Marijuana (4:20)
  6. Mojo So Dope (3:30)
  7. Ashin' Kusher (3:48)
  8. Erase Me (3:13)

met Kanye West

9. Wild'n Cuz I'm Young (4:14)
  10. The Mood (2:35)

14. The End (4:21)

met GLC, Chip tha Ripper en Nicole Wray

15. All Along (3:22)
  16. Ghost (4:49)
  17. Trapped in My Mind (3:36)
  18. Maybe * (2:50)
avatar van Boy
Boy
Zijn vorige plaat viel bij niet echt in de smaak. Verwacht een andere sound voor dit exemplaar, dus een nieuwe kans krijgt Cudi zeker.

avatar van Rhythm & Poetry
Anders staat Cage (jawel: Chris Palko) even op een Kid Cudi album. Het nummer zelf is ook nog eens prima, dus wat mij betreft mogen er meer van dit soort verrassende combinaties volgen.

Naar dit album kijk ik zeker uit, hoewel ik vrees dat het gewoon niet zo goed kan zijn als de voorganger (meer omdat die plaat zo goed is, ik verwacht dat dit ook dope gaat worden). Maar wie weet, de stem van Kid Cudi ligt me wel en ik vind hem een creatief artiest.

avatar van Reijersen
Ben toch ook wel weer benieuwd.

Rene1979
Ben ook wel benieuwd wat Cudi gaat doen. Ik vond zijn eerste album erg goed en creatief. Ik vond Erase Me echter wel lichtelijk tegenvallen. Weet iemand de producercredits?

Edit: Die met Cage is

avatar van Kill_illuminati
Cage en Kid Cudi? Interessant (is dat backpack verantwoord?). Mooie cover weer. Het debuut vond ik smakelijk. Kan leuk worden dit.

avatar van Arrie
Je kan ook een klein beetje moeite doen door zelf even te zoeken. Kost 10 seconden werk om naar de Wikipedia-pagina van het album te gaan. En Erase Me vind ik dus drie keer niks, maar dat nummer is dan ook geproduceerd door de geniale Jim Jonsin, die ook meesterwerkjes als Kiss Me Thru The Phone, Whatever You Like, en Lollipop op zijn naam heeft staan.

avatar van Kill_illuminati
Jimi Hendrix speelt helemaal niet rechtshandig.
Daar gaat Kid Cudi de fout in met Erase Me.

avatar van Game
Emile produceert het meeste op deze plaat, op de vorige had hij de beste nummers en aangezien hij ook gewoon een hele goede producer is verwacht ik weer een klassieker

avatar van Silky & Smooth
Dit gaat voor mij zeker een van de albums van 2010 worden. Er staan een paar bekende nummers op als Mojo so Dope, Mr. Rager, Erase Me en het geweldige REVOFEV wat mij echt het gevoel geeft waar de titel voor staat (Revolution of Evolution). Er staan een paar opvallende namen bij waaronder Cage en Mary J. Ben persoonlijk niet zo'n fan van haar, maar ik wacht af. Verder vind ik het cool dat GLC en ook weer Chip tha Ripper meedoen. Het stemgeluid van Chip tha Ripper is zo relaxed en past zo goed bij Cudi.
Gelukkig weer veel producties van Emile, Plain Pat en Dot da Genius! Had wel weer een beetje gehoopt op samenwerkingen met MGMT en/of Ratatat, maar helaas... Ze pasten goed bij hem.

avatar van Game
MGMT mis ik ook inderdaad, jammer. Chip Tha Ripper vind ik solo niet denderend, maar met Cudi heel dope ja. Ik heb express alleen Erase Me en dat nummer met Cage geluisterd, ik wil dat speciale gevoel hebben wat ik bij het vorige album had toen ik het voor het eerst luisterde.

avatar van Arrie
Wat vind jij van Erase Me, Game?

avatar van Bedorvenkebab
Zo wat een verschil in kwaliteit tussen de tracks zeg. Wat is Erase Me toch slecht, en wat is Maniac toch een leuke track, ondanks dat ik Cage normaal gesproken niet waardeer.

avatar van GarnalenPeller
Silky & Smooth schreef:
Chip tha Ripper

Interior crocodile alligator Chip da Ripper ????

avatar van Silky & Smooth
Ja helaas wel, maar ik heb het meer over de Hyyerr en Dear Hip-Hop Chip tha Ripper.

Arrie schreef:
Wat vind jij van Erase Me, Game?

Wel een aardig nummer, erg apart, maar wel aardig. Bij het refrein heb ik vraagtekens, maar Cudi komt ermee weg (net als bij veel andere dingen). Waarschijnlijk klinkt het nummer beter als je het album in z'n geheel luistert.

FlO
vorig album machtig
dit is zeker in dezelfde stijl

in de clip van erase me ziet kid cudi er echt als een hippie uit

FlO schreef:
in de clip van erase me ziet kid cudi er echt als een hippie uit

Bekend met Jimi Hendrix?

avatar van Game

Kid Cudi is ook een hippie

FlO
@ game & kill_illuminati

sorry, ik wist niet dat cudi hem moest voorstellen

avatar van Boy
Boy
Nieuwe track, Marijuana

avatar van Rhythm & Poetry
Lekker nummer hoor. Goede productie, hoewel het misschien allemaal wat te simpel is. Ik denk dat je de nummers van Kid Cudi niet echt los moet zien, maar dat ze straks op het album weer voor een sterk concept gaan zorgen. Hetzelfde als Game al eerder aangeeft.

avatar van Jurrien
Volgens mij is hij gelekt. Jammer voor Cudi, opzich aardig voor ons. Ga hem dit weekend beluisteren en hoop dat hij mijn verwachtingen waarmaakt.

Vind Cudi een orginele artiest en ik hoop dat zijn sound niet te veel verandert heeft ten opzichte van het eerste album.

avatar van Delars
Ja hij is gelekt inderdaad, ben hem nu aan het luisteren, de eerste drie tracks zijn al dik, ben benieuwd of hij de eerste kan overtreffen !

Don't Play This Song

avatar van Game
10 dagen voor de release, nice.

Even een dikke joint halen en dan luisteren.

Game schreef:

Even een dikke joint halen en dan luisteren.

Ik ga het zo zonder drugs proberen, dan kunnen we elkaar op de hoogte houden van onze ervaringen. De verwachtingen zijn hooggespannen van mijn kant.

Edit. Anders maken Kid Cudi en Cee-Lo gewoon even een van de beste tracks ooit.

avatar van Rhythm & Poetry
Het moet voor Kid Cudi een hele opgave zijn om zijn succesvolle debuut te evenaren, maar met Man on the Moon II: The Legend Of Mr. Rager lijkt het hem toch te lukken - verkoopcijfers buiten beschouwing gelaten. De quasi-verveelde flow van Cudi matcht opnieuw perfect bij de juist frivole instrumentaties. Bovendien doen de stukjes zang het ook prima en lijkt Kid Cudi hier nog zelfs wat gegroeid te zijn. De gastartiesten zijn soms best verrassend: Cee-Lo, Mary J. Blidge en Cage leveren allemaal een sterke bijdrage op het tweede album van Scott Mescudi. Zo op het eerste gehoor ben ik wederom te spreken over Kid Cudi en dat zal waarschijnlijk resulteren in het feit dat ik deze plaat ga aanschaffen. Ik kan na een luisterbeurt nog niet zeggen of dit beter of slechter is dan zijn debuut, dat zullen meer luisterbeurten moeten uitwijzen.

avatar van Chrisseh
Wat een mooie cover!

Verder, stiekem vind ik Erase Me een zeer lekker nummer. En alhoewel z'n vorige album me niet echt overtuigd heeft, stonden er wel een paar aardige tracks op. Ben dus wel benieuwd.

avatar van Rhythm & Poetry
Het is wel redelijk in dezelfde stijl als Man on the Moon: The End of Day, alleen lijkt Kid Cudi net wat sterker/verder te zijn. Voor de liefhebbers van het eerdere werk is het zeker een aanrader, voor de luisteraars die geen fan zijn van zijn eerdere werk zal deze wellicht iets beter in de smaak vallen, maar of ze het echt goed zullen vinden is een tweede.

Rhythm & Poetry schreef:

I was joking Ik blow niet (meer).

Vorig jaar had ik wel zijn album voor de eerste keer geluisterd toen ik in de wolken was, wat een ervaring was dat zeg
Door dit album krijg ik er spontaan weer zin in, goed gedaan Cudder

Mijn eerste gevoel bij dit album is dat het ietsje minder is dan de vorige, wat heel begrijpelijk is. Wat ik ook had verwacht: Erase Me komt perfect in het midden van het album, Kanye West is ook een welkome afwisseling. Wat mij betreft wordt het album ook pas echt goed na dat nummer.

Morgen ga ik stemmen, zal wel rond de 4* liggen.

Rene1979
Zijn eerste album vond ik erg goed. En ook dit album begint lekker. Ik ga eens even lekker genieten van dit plaatje en dan kom ik terug met een cijfer...