Kid Cudi - Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager (2010)

Hip-Hop / Pop
Label: GOOD

1. Scott Mescudi Vs. the World (3:55)

met Cee-Lo

2. Revofev (3:03)
  3. Don't Play This Song (3:42)

met Mary J. Blige

4. We Aite (Wake Your Mind Up) (1:26)
  5. Marijuana (4:20)
  6. Mojo So Dope (3:30)
  7. Ashin' Kusher (3:48)
  8. Erase Me (3:13)

met Kanye West

9. Wild'n Cuz I'm Young (4:14)
  10. The Mood (2:35)

14. The End (4:21)

met GLC, Chip tha Ripper en Nicole Wray

15. All Along (3:22)
  16. Ghost (4:49)
  17. Trapped in My Mind (3:36)
  18. Maybe * (2:50)
saba schreef:
kwam er gister wel achter dat de producties van man of the moon II een stuk sterker zijn dan zijn voorafgaande werk, hulde voor dat. Alleen jammer dat op een gegeven moment de zaal zo stoned was dat zijn knallers niet echt meer overkwamen op een groot deel van het publiek, maar ach ja volgens mij was die zelf ook knetterstoned.

Ja, Cage heeft een foto op zijn twitter gezet van voor het optreden. Er stonden iets van 10 van de potjes met wiet

avatar van InnerFreedomInt
Oke ik zal het overwegen om hem toch te halen bedankt!

avatar van pascal83
Silky & Smooth schreef:

Welke raakvlakken zie jij dan? Ik zie alleen dat de door jou genoemde artiesten rappen en soms zingen. Als dat het is kan je nog wel tig opnoemen...

Een beetje late reactie, maar goed.

Zoals verwacht gaan de meesten van jullie voorbij aan mijn punt. Ondanks dat Cudi uiteraard geen kopie van de genoemde artiesten is, heeft hij wel ontzettend veel raakvlakken (producties, crossover, zang ==> 'hip-pop') met hen. Genoeg raakvlakken om hem om hem zeker niet als uniek te bestempelen. Ik plaats Cudi gewoon in een trend van rappers / muzikanten (zie eerder genoemd) die tal van pop elementen samen laten komen in 'hun hip-hop muziek'.

niels94 schreef:
Dan kan ik er Jedi Mind Tricks, Dr. Dre, Atmosphere, A Tribe Called Quest en 2Pac nog aan toevoegen.

Pffff .... die was ik vergeten op te noemen.

avatar van niels94
Nou doe je net of je de strekking van mijn bericht niet begreep. Je lijkt te suggereren dat alle hip-hop op elkaar lijkt en dus per definitie niet origineel kan zijn, als je meent dat Jedi Mind Tricks, Atmosphere en Kid Cudi dezelfde soort muziek maken.

avatar van pascal83
niels94 schreef:

Pfff ... snap je het nog steeds niet? Zelfs niet met een (speciaal voor jou geplaatste) smiley?
Leer eens (tussen de regels door te) lezen. Natuurlijk bedoel ik die door jou genoemde artiesten niet.

OK. Ik interpreteerde je smiley alleen heel anders. Pffff

Je geeft alleen niet echt antwoord op mijn bericht, maar goed. Ik vind nog steeds dat als je Kid Cudi op Eminem vind lijken, je net zo goed A Tribe Called Quest kan noemen. Ze lijken er (imo) allebei niet op. Dat bedoelde ik te zeggen. Want natuurlijk heeft hij raakvlakken met andere hip-hop artiesten, hij maakt ten slotte hip-hop, maar daarom kan hij nog wel uniek zijn.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind 'zang' geen raakvlak om iemand niet uniek te kunnen noemen. Wat moet een artiest dan doen? Naast rap blijft er niet veel anders over dan zang. Ja praten, maar dat is ook al eens gedaan... En wie zijn die artiesten die jij 'hen' noemt dan? Die hip-pop artiesten. Dan kan ik pas kijken of je vergelijking klopt. Dus namen graag.

onmogelijk om 4 favorieten aan te klikken...

avatar van niels94
Ik heb het net nog eens geluisterd en ik vind dat album toch beter dan My Beautiful Dark Twisted Fantasy, die heeft toch wat teveel minpunten en zeker niet meer hoogtepunten.

avatar van AOVV
Goed album van Kid Cudi! 'Erase Me' met Kanye West is de single, maar zeker niet het enige nummer met hitpotentie. Het pianolijntje van 'Marijuana' is ook te horen in 'Broodje Bakpao', als ik me niet vergis. Of het gelijkt er toch sterk op. Misschien is dat hier al wel gezegd, maar ik heb geen zin om alles na te gaan lezen

Naast eerder genoemde nummers vind ik 'Mojo So Dope'; 'Revofev' en 'Mr. Rager' stuk voor stuk geweldig. De twee freestylenummers rond 'Erase Me' kan ik iets minder hebben. Ligt deze in de lijn van 'Man On The Moon I'? Indien ja, dan zal ik die ook wel eens gaan beluisteren, denk ik..

3,5 sterren

avatar van discipline
Hehe volgens mij is het niet dezelfde pianolijntje, het lijkt er idd wel een beetje op.

avatar van Silky & Smooth
Op het einde van een nummer van Bilal hoorde ik het ook al...

avatar van AOVV
Het zal gewoon een populair pianolijntje zijn dan?

avatar van kobe bryant fan
Geweldig album,vol muziek waar je op wilt feesten huilen en schreewen tegelijk!Respect wie dit kan,dikke 4.5*

avatar van kobe bryant fan
Weing berichten hier dit album is top de producties zijn super,alleen kunnen ze niet tippen aan Kanye West MBDTF!De refreinen zijn mooi de teksten zijn goed en het is voor mij een toneelstuk dat ik niet beu raak.

avatar van Rhythm & Poetry
196 berichten is best veel hoor Kobe Bryant, zeker bij een hiphopalbum. In verhouding weinig artiesten in het genre die dat de laatste jaren halen

avatar van kobe bryant fan
Weet ik maar als je vergelijkt dat bij Kanye West de berichten stromen is het wel k*t dat hier weinig over wordt gepraat.

avatar van Motivation
Haha en dat achterkantje van z'n boekje ook

avatar van Booyo
Dacht eerst dat ik het helemaal niks vond, maar ik moest er kennenlijk even aan wennen. Nu een tweetal luisterbeurten later begint het me meer te bevallen. Het album begint in mijn oren matig, maar vanaf de uitmuntende track Marijuana vind ik het een stuk beter!

avatar van Gründafjørdøhur
Denk dat ik deze ook maar eens ga proberen, vind dat Erase Me toch wel een heel fijn nummertje.

avatar van niels94
Nou, er staan nog véél betere nummers op

ik vond het eerst inderdaad niet heel super, maar na een aantal keren luisteren vind ik het echt een top album. De aanhouder wint zullen we maar zeggen ...........krijg geen genoeg van Mr. Rager

Nathan1988
Wow. Dit is echt een geweldig album. Man on the Moon 1 vond ik al helemaal geweldig maar hij borduurt gewoon lekker verder op die psychedelische triphop en orchestrale begeleiding. Je kan wel merken dat KiD CuDi veel met wiet heeft want praktisch al zijn nummers gaan over, of zijn geïnspireerd op, Marijuana.

Petje af voor deze thematische en vooral melodieuze hip-hop. Plus, niet onbelangrijk, zijn flow en aparte zanggeluid klinken heerlijk. Kan er geen genoeg van krijgen!

avatar van UmindC
Nathan1988 schreef:

Dat valt wel mee hoor.

avatar van kobe bryant fan
Toch met een halfje verlaagd en dat komt mede door We Aite(Wake Up Your Mind) vindt ik toch een onnodig 'nummer' voor de rest prima album.Ik ken ook weinig mensen met zo'n flow, en acts in een album is voor mij ook iets nieuws.De producties vindt ik ook wat minder de beste productie is op de song Maniac,bij Man On The Moon I : End Of Day had je nog opbouwende producties en songs zoals:Solo Dolo.Toch is dit album nog een dikke 4.5* waard.

avatar van Silky & Smooth
We Aite is juist een heerlijk nummer! Het nummer zit ook onder de trailer van de Deluxe Edition en dan zie het publiek meegaan om dat nummer... Echt vet om te zien!
Het is trouwens meer zo dat hij inspiratie krijgt onder invloed van dan dat wiet inspiratie is.

avatar van Kos
Kos
All Along is toch wel een heel zielig liedje. .

avatar van Kid
Kid
Het hele album is depressief. Deze man heeft veel stuggles, dat is te horen. Trapped in his mind;) Wel geniaal hoe hij het naar buiten brengt.

Lasers
Een heel goed album. Al ontzettend vaak afgespeeld en nog steeds verveelt het niet.
Nummers als Trapped in my mind, Marijuana, Maniac, Mr Rager, GHOST! en All along zijn echt de toppers van het album. De producties van het album zijn ook net zoals MOTM1 geweldig.

FlO
iTunes Bonustrack Maybe is echt wel zo'n track dat op z'n vorig album zou passen.