Kid Cudi - Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager (2010)

Hip-Hop / Pop
Label: GOOD

1. Scott Mescudi Vs. the World (3:55)

met Cee-Lo

2. Revofev (3:03)
  3. Don't Play This Song (3:42)

met Mary J. Blige

4. We Aite (Wake Your Mind Up) (1:26)
  5. Marijuana (4:20)
  6. Mojo So Dope (3:30)
  7. Ashin' Kusher (3:48)
  8. Erase Me (3:13)

met Kanye West

9. Wild'n Cuz I'm Young (4:14)
  10. The Mood (2:35)

14. The End (4:21)

met GLC, Chip tha Ripper en Nicole Wray

15. All Along (3:22)
  16. Ghost (4:49)
  17. Trapped in My Mind (3:36)
  18. Maybe * (2:50)
Rene1979 schreef:
Ik ga eens even lekker genieten van dit plaatje en dan kom ik terug met een cijfer...

Idem

Relax
Kid Cudi zingt nu meer dan dat hij rappend zingt zoals op zijn vorige album.
Dat vind ik persoonlijk wel een beetje minder.

Inderdaad, vanaf nummer 9 word het album echt pas goed, dat vind ik erg jammer aangezien ik het vorig album gewoon helemaal geweldig vond.

GHOST! wat een mislukte track zeg.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind juist het begin erg goed, daarna blijft het wat steken in een constant niveau (wat wel redelijk hoog ligt). Ik heb ook niet echt het idee dat Kid Cudi heel veel meer zingt dan op zijn vorige plaat, als hij het doet vind ik dat hij er wel wat beter in is geworden.

Ik begin met 4 sterren, kan de minpunten op deze plaat niet aanwijzen (
Wylin' Cuz I'm Young vind ik wel wat minder). Het concept staat wederom als een huis.

avatar van niels94
Ben hem nu voor het eerst aan het luisteren, klinkt erg goed tot nu toe, mooie producties, fijne stem van Cudi. Terecht de grootste belofte voor hip-hop van de laatste tijd.

avatar van No Surrender
Ben geen groot fan van Cudi, maar hij zeker goede nummers. Zo op het eerste gehoor vind ik Man on the Moon 2 beter dan 1. Nummers als Don't Play This Song, These Worries en Scott Mescudi Vs. the World zijn geniaal.

avatar van Rhythm & Poetry
Overigens stoor ik me wel aan het subgenre 'R&B', omdat een donkere man soms zingt is het nog geen R&B. Ik zou het zelf onder popmuziek scharen. Jullie?

avatar van No Surrender
Dit is inderdaad geen R&B. R&B vind ik verschrikkelijk en dat is alleen maar zingen. Sommige rappers zingen wel eens, is het dan gelijk R&B. Biggie zong ook op Playa Hater, dat is toch ook geen R&B.

avatar van No Surrender
Leuk trouwens hoe Cudi op Hendrix lijkt in de Erase Me video. Is er al nieuws over een nieuwe video van dit album?

avatar van He$$el_01
Relax schreef:

GHOST! wat een mislukte track zeg.

hehe vind GHOST echt een lekker nummer. YEAH WHOA WHOA

avatar van Game
Na wat meer luisterbeurten vind ik dit toch een lichte teleurstelling. Het album is veel donkerder dan Man on the Moon 1, daar is niks mis mee, alleen zijn de producties te kaal en te droog (op sommige na). Met Cudi zelf is niks mis mee; die doet zelf zijn ding met zijn monotone gerap en bij vlagen zijn mooie gezang. Ik mis gewoon die epische anthems zoals Sky Might Fall en Cudi World of een prachtig opgebouwd nummer zoals Solo Dolo. Ik krijg ook niet dat speciale gevoel dat het vorige album mij wel gaf, alhoewel ik dat wel kreeg bij Scott Mescudi Vs. The World, maar daarna bijna nergens. Een perfecte Cudi track heeft naar mijn mening heel veel lagen muziek om zich heen. Het tempo ligt ook erg laag, maar dat komt vooral omdat dit een persoonlijk album van Cudi is, terwijl het vorige vooral om zijn dromen ging. Emile vind ik maar matig produceren, terwijl hij op het vorige album echt eruit sprong met zijn prachtige producties.

Toch nog een 3,5*, want er zitten weer wat pareltjes op zoals Mr. Rager en All Along, die laatste wordt prachtig opgebouwd

avatar van No Surrender
Verassend dat jij deze minder vind dan deel 1. Ik vond deel 1 juist een beetje saai, IMO heeft deel 2 veel betere producties en is Kid Cudi gewoon professioneler geworden.

avatar van niels94
Er zitten heel wat pareltjes in zelfs, tot nu toe vind ik het misschien zelfs beter dan Man On The Moon I. Goede producties, een in mijn oren behoorlijk constant, hoog niveau. Ik had de singles nog nooit gehoord (ik dacht: ik wacht wel tot het album), maar die vind ik erg goed, vooral REVOFEV. Zeker een 4* waard.

avatar van Game
Dit deel vind ik juist saaier, deel 1 is meer 'dynamischer'. Ik bedoel, tracks zoals Ashin' Kusher en Wylin' Cuz I'm Young zijn toch saai en heb je niet op deel 1? Ik mis ook Common als verteller op dit deel. Deel 1 luistert makkelijker weg met het verhaal. Een rustig intro en dan keihard erin knallen.

tuktak
ik vind deze andere cover eigenlijk veel mooier, waar is die voor bedoeld? gewoon en deluxe ofzo?

avatar van Jurrien
Vind je het verschil zo groot dan?

KSPR
tuktak schreef:

Het staat al in de link, inderdaad de deluxe edition.

avatar van Silky & Smooth
Oeeh, zou daar ook zo'n mooie poster inzitten?

avatar van niels94
Wat zitten de nummers toch goed in elkaar (zelfs GHOST!, die wel apart is, maar best wel lekker eigenlijk). Het G.O.O.D. kamp laat zien dat er nog goede mainstream hip-hop wordt gemaakt, tussen de Lil Wayne, Drake en Nicki Minaj.

avatar van Jordyp
Wat een verschrikkelijk nummer is dat Wild'n Cuz I'm Young zeg... Zonde want voor de rest is het een erg lekker album. Uitschieters zijn voor mij Scott Mesudi, Don't Play This Song, GHOST! & Mojo So Dope.

Krijg het maar niet uit m'n hoofd (Mojo So Dope):

Give a fuck about your lifestyle,
Give a fuck about a muthafucking lifestyle cause nigga
Oh, oohh, oh,

Voorlopig 3.5* en geen 4* door dat verschrikkelijke Wild'n Cuz I'm Young.

P-DawG
Wat is Erase Me een wack nummer.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind Erase Me een bijzonder lekker nummer en het past perfect op dit album. Derhalve als favoriet aangevinkt samen met het briljante Scott Mescudi vs. The World, Don't Play This Song en MANIAC.

avatar van faguar
'Erase me' vind ik ook echt wack, doet me denken aan de Jonas Brothers. Maar voor de rest een goed album, een goeie opvolger van deel1 (die ik Cudi niet zo snel meer zie overtreffen). Ik vind vooral de laatste drie tracks chill, met nadruk op 'Trapped in My Mind'.

faguar schreef:
'Erase me' vind ik ook echt wack, doet me denken aan de Jonas Brothers.

Dit kun je (ja zelfs jij) niet menen. Je mag het best slecht vinden, maar hoewel ik de Jonas Brothers niet ken kan deze vergelijking niet kloppen. Zeg dan op zijn minst Kevin Rudolf en Lil Wayne!

avatar van Bedorvenkebab
Vind dat wel een goede vergelijking inderdaad Rob! Kevin Rudolf & Lil Wayne. Ook gewoon het gefaalde Rock achtige erin.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind Erase Me heel erg op een nummer lijken, maar ik kan er niet opkomen. En nee, het is niet Kevin Rudolf.

Iets van Jonas Brothers?

avatar van Silky & Smooth
Nee meer iets van Bassie & Adriaan...

avatar van niels94
Ik vind Erase Me ook erg goed. Mr. Rager is misschien wel de beste, maar REVOFEV, All Along en Scott Mescudi zijn ook erg goed. Dit album speelt ontzettend makkelijk weg, ik heb geen enkele moeite om dit helemaal achter elkaar te luisteren, meerdere keren op een dag, dat pleit voor de kwaliteit van dit album.

Vind Maniac geweldig, jammer dat daar maar twee coupletjes inzitten . Ben benieuwd hoe hij het er live vanaf gaat brengen in de melkweg, veel zin in iig.

avatar van alexvh
Moest even inkomen op de duistere sfeer.
maar cudi komt hard as always