Kid Cudi - Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager (2010)

Hip-Hop / Pop
Label: GOOD

1. Scott Mescudi Vs. the World (3:55)

met Cee-Lo

2. Revofev (3:03)
  3. Don't Play This Song (3:42)

met Mary J. Blige

4. We Aite (Wake Your Mind Up) (1:26)
  5. Marijuana (4:20)
  6. Mojo So Dope (3:30)
  7. Ashin' Kusher (3:48)
  8. Erase Me (3:13)

met Kanye West

9. Wild'n Cuz I'm Young (4:14)
  10. The Mood (2:35)

14. The End (4:21)

met GLC, Chip tha Ripper en Nicole Wray

15. All Along (3:22)
  16. Ghost (4:49)
  17. Trapped in My Mind (3:36)
  18. Maybe * (2:50)
avatar van Silky & Smooth
Alleen het principe dat Kid Cudi niet in hokjes denkt, maar gewoon lekker doet wat hij wil doen op zijn album. Er is eigenlijk geen enkel nummer wat je echt onder een genre zou kunnen scharen. Nou steekt Erase Me zelf wat meer af, maar dat bevestigd het eigenlijk alleen maar.

avatar van deagleking
Rhythm & Poetry schreef:

Ik vind dit niet waar, ik denk dat mensen die Erase Me niet goed vinden het album beter niet kunnen luisteren omdat ze de creativiteit van Kid Cudi dan waarschijnlijk ook niet zullen trekken. Erase Me blijft een van mijn favoriete tracks van deze plaat en past ook perfect op Man on the Moon II.

Ik vind persoonlijk ook niks mis met Erase Me, een leuke afwisseling. Met de nadruk op afwisseling, want het nummer is gewoon een hele andere stijl dan de rest van het album, vind ik. Daarom kan ik me best voorstellen dat je het album nog best te pruimen vindt en tegelijkertijd Erase Me niet goed vindt.

avatar van Rhythm & Poetry
Silky & Smooth schreef:

+ ik ken geen nummer dat zo klinkt, uniek in haar soort: het zijn wat eenvoudige rockinvloeden waardoor het voornamelijk heel erg hiphop blijft itt muziek die gemaakt wordt door bijvoorbeeld een Lil Wayne. En daarnaast: hoe kan een rechtshandige Jimi Hendrix nu niet creatief zijn?

avatar van pascal83
Silky & Smooth schreef:

Het is toch gewoon (op enkele nummers uitgezonderd) vooral pop muziek die hij maakt? Uniek of gewaagd kan je het toch niet noemen.

avatar van niels94
Ik vind dit persoonlijk wel redelijk uniek. Ik vind het redelijk alternatieve hip-hop, een frisse wind. Nummers als Erase me, The Mood, Maniac, GHOST! en nog wel meer zijn toch behoorlijk uniek, júist binnen de pop wereld.

avatar van Silky & Smooth
Zoals ik vaker heb gezegd: noem eens artiesten die op hem lijken, Pascal? En dan wel voor de Kid Cudi-tijd. Ik kan alleen Kanye en MGMT noemen als voorbeelden, maar dan nog is Kid Cudi een totaal andere weg ingeslagen. Zolang niemand voorbeelden kan noemen is het toch uniek?

avatar van niels94
MGMT en Kid Cudi maken hele andere soorten muziek, die zou ik nou niet met elkaar vergelijken. Klopt, ze passen goed bij elkaar, maar MGMT maakt electronic rock wat soms tegen psychedelia aanzit, Kid CuDi maakt hip-hop. Wel aparte hip-hop, maar toch geen electronic of psychedelische Die lijken totaal niet op elkaar als je het mij vraagt, zelfs niet een beetje.

Kanye West inderdaad af en toe een beetje, maar die maakt toch wat meer hip-hop dan Kid Cudi, die wat meer andere invloeden heeft.

avatar van Silky & Smooth
Eehm, jawel. Ik heb het niet puur over de muziek, maar zelfs daarin wel. Kid Cudi en MGMT zijn alternatieve artiesten. Zowel qua muziek als stijl. Kid Cudi was inderdaad niet echt heel erg psychedelisch, maar toch wel een beetje met zijn stoner-space invloeden. Dit album gaat al veel meer die kant op, We Aite is het voorbeeld, maar ook MANIAC en The Mood hebben soms psychedelische geluiden hoor! En als laatste argument: MGMT doet een nummer met Kid Cudi op deel 1. Ook een vergelijkbare artiest (zover ik er verstand van heb) genaamd Ratatat doet mee op deel 1. Ze hebben zelfs 2 tracks geproduceerd. Dus ook qua muziekstijl passen ze bij elkaar.
Maar mijn punt was dat Kid Cudi ze als voorbeelden kan zien. Niet dat hij op ze wil lijken. Het was meer om duidelijk te maken dat Kid Cudi uniek is.

avatar van niels94
Ik weet dat ze meedoen op deel 1, dat is een leuk nummer. Beetje een vreemd argument om er dan maar vanuit te gaan dat ze dezelfde soort muziek maken: Kanye West heeft ook een nummer met Chris Martin, die maken nou niet bepaald dezelfde muziek (even als voorbeeld). En ze zijn allebei wel uniek (hoewel, zo uniek is MGMT nu ook weer niet, wel leuke muziek trouwens) maar ze maken gewoon heel verschillende soorten muziek, wat mij betreft hebben ze qua muziekstijl erg weinig met elkaar te maken.

Ik dacht dat je punt was dat dat de enige 2 artiesten waren die op Kid CuDi leken, maar goed, schijnbaar was dat je punt niet.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind een beat maken (MGMT en Ratatat) en als gastartiest optreden (Chris Martin) een verschillend verhaal. Maar goed tot zover de discussie lijkt mij

avatar van Arrie
Erase Me vind ik juist heel erg standaard pop-rock, waar ik juist had gehoopt op iets creatievers. Ontzettend zouteloos ook nog eens.

avatar van faguar
Arrie schreef:

Ja dat vind ik ook van Erase Me, maar de rest van het album is zeer goed. Laat die track nou niet de reden zijn dat je dit album gelijk afschrijft.

Arrie schreef:

Heb je ook nog een mening over de rest van het album?

Voor mij het album van het jaar. Ik keek er al tijden naar uit en het is wat mij betreft een waardige opvolger van Man On The Moon I. Zoals al gezegd wordt is dit album iets duisterder, maar dat ligt me wel. Ik ben er nog niet uit wat mijn favoriete nummers zijn, maar Man On The Moon II krijgt net zoals zijn voorganger van mij een 4,5

avatar van Arrie
Nynke94 schreef:

Heb je ook nog een mening over de rest van het album?

Nog niet, maar ben wel benieuwd.

avatar van Anne Maaike
Dit album kan voor mij voorlopig nog niet aan Man On The Moon I tippen. Maar misschien komt daar nog verandering in na een aantal luisterbeurten.

avatar van Yamato
Vanmiddag eerste luisterbeurt, ik hoop dat het een groeiplaat is want anders valt hij vies tegen. Ik zie echter wel groeipotentie, het vorige album had bij mij ook wat tijd nodig.

avatar van Silky & Smooth
Die Kanye vervormt trouwens ook vaak woorden om ze toch te laten rijmen
...all good things gotta come to an end-a..

avatar van GijsV
Toch nog maar met een halfje verhoogd. Het is zo'n ijzersterk album! Genieten:D

avatar van pascal83
Silky & Smooth schreef:

Je noemt zelf al Kanye. Ik voeg daar ook nog Eminem, N.E.R.D. (Pharell in het bijzonder) Drake, B.O.B. en Lil Wayne aan toe. Ergens heeft hij ook raakvlakken met TQ (rappen en zingen), maar daar ga ik vast fans mee beledigen.

avatar van niels94
Eminem? Lil Wayne? Drake? B.o.B? Als je die er op vind lijken, wil je dus zeggen dat iedereen die iets wat in de buurt van hip-hop komt maakt, op elkaar lijkt. Totaal verschillende hip-hop dus. Dan kan ik er Jedi Mind Tricks, Dr. Dre, Atmosphere, A Tribe Called Quest en 2Pac nog aan toevoegen. Inderdaad, slaat echt helemaal nergens op. Kid Cudi heeft een heel eigen stijl binnen de hip-hop.

Relax
Alleen bepaalde beats die Drake gebruikt op Thank Me Later hebben een sfeer dat bij Kid Cudi past.. dat maakt nog niet dat ze als rappers opelkaar lijken, totaal niet zelfs.

nu sinds de leak elke dag geluisterd.. 5 sterren

pascal83 schreef:

Welke raakvlakken zie jij dan? Ik zie alleen dat de door jou genoemde artiesten rappen en soms zingen. Als dat het is kan je nog wel tig opnoemen...

avatar van Silky & Smooth
Oja Wayne komt van Mars en Cudi noemt zichzelf elf een Man on the Moon. Raakvlak 2!

avatar van MAS
MAS
pascal83 schreef:

Vind je Cudi op Eminem en Lil Wayne lijken

avatar van pqt
pqt
Gadverdegadver, wat een slechte muziek . Na al de lovende woorden van R&P gaf ik het hoopvol een kans, maar ik kan erg bedrogen uit. Fijn voor de mensen die het wel leuk vinden, maar ik vond d'r niks aan. Voor nu 2 sterren, misschien is het een groeier en kom ik over een paar weken terug op deze uitspraak.

Na gisteravond weet ik eindelijk mijn favorieten:

Scott Mescudi Vs. The World
GHOST
Mr. Rager
Trapped in my Mind

Maar eigenlijk blijven alle nummers steengoed. Volgende single wordt trouwens Marijuana. Ze schoten gister al delen van de clip. Niet zo gek, want de zaal stond blauw...

Na gisteravond weet ik eindelijk mijn favorieten:

Scott Mescudi Vs. The World
GHOST
Mr. Rager
Trapped in my Mind

kwam er gister wel achter dat de producties van man of the moon II een stuk sterker zijn dan zijn voorafgaande werk, hulde voor dat. Alleen jammer dat op een gegeven moment de zaal zo stoned was dat zijn knallers niet echt meer overkwamen op een groot deel van het publiek, maar ach ja volgens mij was die zelf ook knetterstoned.

avatar van InnerFreedomInt
Ik vond The end of the day echt een dope plaat!
alleen weet ik niet of ik deze moet halen wat is de verschil tussen deze twee platen?.

avatar van niels94
Deze is wat duisterder, donkerdere beats en onderwerpen. In mijn ogen beter. Maar als zijn eerste je bevalt, zal deze je ook zeker bevallen, zo groot is het verschil niet.