Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

MAS
Waar staan die bonustracks op? Ik heb net de deluxe edition gekocht en daar staan gewoon 13 nummers op.

avatar van UmindC
Ik begin te vermoeden dat die bonustracks helemaal niet bestaan.

avatar van niels94
Ik ben vrij zeker. Niet officieel als bonustracks uitgebracht, tenminste.

avatar van UmindC
Ja dat bedoelde ik eigenlijk ook.

avatar van niels94
Haal het wel weg.

avatar van Silky & Smooth
Jezus... Die zal ook wel worden gebanned!

toris
die gaat niet op tmf komen gok ik

avatar van Bedorvenkebab
Sterke preview. Zijn muziek komt veel beter tot zijn recht met beeld.

Over het album ben ik wat minder te spreken, de tracks gaan te lang door en verder zijn Kanye/de gastartiesten niet in staat om 1 uur lang luisterplezier te garanderen. Ik heb wel geprobeerd objectief te luisteren, maar Kanye zal (vooral qua raps) me nooit echt aanspreken, en is soms dermate irritant dat de skipknop wel heel verleidelijk wordt. Daartegen over staat dat de beats vaak sterk zijn, en de gastartiesten het vaak beter doen dan ik verwacht had. Lastig om een cijfer aan MBDF te koppelen, ik laat het voorlopig op een 2.5 staan.

avatar van Frank White
Wat is dat nou weer voor een videoclip?echt zo'n aandachtsletje is hij ook soms

avatar van Septua

Zo erg heb ik ze nog nooit gezien.. grappig dat dat meisje bij Kanye West bij het einde gewoon knippert als Kanye haar arm weg legt.

MAS
Preview ziet er wel vet uit. Monster is ook een van mijn favoriete nummers van het album.

Off topic berichten verwijderd.

De Schaafkaas
JelleAkkermans schreef:
ik ben op zoek naar het album,
maar ik vind alleen niet-kloppende versies met de verkeerde nummers of oude versies
Echt balen want ik wacht al weken met smart op dit album en wil het nu toch wel eens in z'n geheel horen!

En dan toch stemmen....beetje ongeloofwaardig of vindt je van niet?

avatar van UmindC
Dat bericht schreef hij een maand geleden, niet geheel onmogelijk om het in die tijd te vinden, niet?

avatar van Robbie Keane
Kanye word wel met het album een mindere rapper zeg.
De beats vind ik ook een kunstje wat ik eerder heb gehoord.
Het déja vu gehalte bij de nummers is dermate hoog dat ik me er aan stoor, dit vind ik echt een mechanische massa.
Toch is er voldoende kwaliteit te bespeuren voor een goed cijfer.
Maar ik vond Rick Ross met Teflon Don sterker dit jaar

Nathan1988
midnight boom schreef:

Geen album is perfect maar My Beautiful Dark Twisted Fantasy, komt toch wel akelig dicht in de buurt, Jammer dat misser all of the lights erop staat, anders was hij echt perfect!

??

Dit is één van de beste nummers van de cd..! Natuurlijk heeft ieder zo zijn smaak maar dit nummer heeft klasse, muzikaliteit en goede lyrics. Ik kan niet snappen dat dit nummer niet goed wordt ontvangen door sommigen.

avatar van woutorrmusic
Nouja, All of the Lights is natuurlijk wel een van de meest commercieel gerichte nummers van dit album, en we hebben met ons allen al kunnen horen, voelen en ruiken dat niet iedereen daar van gediend is op deze site.... Ik trouwens ook niet, maar als het klasse heeft, maakt het me niet zo veel uit

niels94 schreef:
Zelfs bij DWDD? Ik ben echt benieuwd hoeveel dit album in de eerste week gaat verkopen, wat een aandacht zegt, die Kanye West lacht zich helemaal kapot waarschijnlijk.

Om hier even op terug te komen, het verkocht 496,000 albums in de eerste week. Best aardig.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind het tegenvallend om eerlijk te zijn. Gradution verkocht het dubbele in de eerste week. Bij MBDTF was het 10-dubbele aan promotie en commotie vooraf. Je zou zeggen dat dit toch beter verkocht zou worden in de eerst week?

avatar van Game
Graduation had ook met Stronger een dikke hit en het album verkoop toen goed door die hele wedstrijd met 50 Cent.

avatar van Niek
UmindC schreef:
het verkocht 496,000 albums in de eerste week. Best aardig.

Silky & Smooth schreef:
Ik vind het tegenvallend

Elke miskoop is er toch eentje te veel? Laten we blij zijn dat niet meer mensen teleurgesteld worden. En voor iedereen die ik nu zit te jennen: op Cdwow.nl is ie slechts een tientje .

avatar van lovegun
Zijn er nog rapperts op deze aardbol die Rihanna niet op hun album hebben staan?

Ik heb niks tegen haar saaie, eentonige stem ofzo, maar ze laten haar ook echt alleen het chorus zingen omdat het dan gegarandeerd een hit word..

avatar van MB23
lovegun schreef:

Rappers zonder rihanna is een uitstervende soort en ik baal er elke keer weer van als die troela ineens weer ergens opduikt... vervelende stem heeft ze.

MBDTF is wel een lekker album en ik probeer niet te vergelijken met vorige albums. Ik vind het goed klinken allemaal en daar gaat het om. Niet veel artiesten krijgen het voor elkaar om met een vijfde album te komen en dan iets te leveren wat ook nog gewoon goed is. Vaak is het ongeinspireerde bagger... voorvloeiend uit contracten waarin staat vastgelegd dat de artiest 4 albums moet leveren. Kanye doet het niet omdat het moet maar het is echt een verlengde van zichzelf en zijn stemming. Tijdens het luisteren voel en ervaar ik ook echt de titel van het album.

Ik ben trouwens echt benieuwd hoe kanye west naar die southpark aflevering heeft gegekeken... maar volgens mij begrijpt hij de humor niet: "choke a southpark writer with a fishstick". Ik vond die aflevering geniaal, motherfucking gayfish!

avatar van Silky & Smooth
Ik vind het een leuke reactie op die aflevering.

MAS
@MB23: Kanye was er destijds erg kwaad over.

avatar van woutorrmusic
@MAS: Waar is ie niet kwaad over? als het maar publiciteit oplevert

avatar van Yamato
lovegun schreef:

Volgens mij is dat omgekeerd. Rihanna is een gegarandeerde hit omdat ze zulke getalenteerde vrienden heeft.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
MB23 schreef:

Dan snapt 'ie hem juist wel de grap choke on a fishstick / fish dick is daar toch juist een reactie op?