Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van catdog
Haar bijdrage op het laatste album van B.o.B vind ik dan wel weer op "Monster"-niveau. Klinkt weer net zo krankzinnig. Voor mij is Minaj ook het hoogtepunt van de track. Mooi moment ook dat er na haar verse ipv het refrein enkel de instrumentatie te horen is.

avatar van kobe bryant fan
Voor de duidelijkheid ik vind haar muziek ook vreselijk.
Al doet ze het op Monster zoals ik al zei wel goed.
Al is Kanye wel vaker beter om slechte/matige artiesten toch iets goeds te laten maken.
Zie bv. heel wat artiesten op All Of The Lights.

avatar van Dirruk
Haar verse begint goed, maar daarna gaat ze weer haar stem vervormen enzo en dat bevalt me nou juist niet.

avatar van Appels123
Groot fan van dit album. Ik heb eigenlijk niks met rap, luister grotendeels naar Grunge en Alternative, maar Kanye is gewoon een genie. Het is nu meer dan 2 jaar terug dat ik het album kocht en ik luister er nog bijna elke week na. Kanye heeft echt op elk detail gelet. Guest verses zijn strak ( op een enkele na ( Rick Ross, CyHi da Prince )), beats zijn geweldig. Kanye zal zich nooit kunnen meten met de allerbeste rappers ter wereld, maar zijn geweldige afwerking, merk je daar niks van.

Topalbum!

kobe bryant fan schreef:
Voor de duidelijkheid ik vind haar muziek ook vreselijk.
Al doet ze het op Monster zoals ik al zei wel goed.
Zie bv. heel wat artiesten op All Of The Lights.

Wie vind je dan zo slecht op All Of The Lights? Daarbij denk ik dat je het verkeerd verwoord. Heel veel dingen, eigenlijk alles, heeft potentie om goed te zijn. Minaj heeft gewoon een andere beat, één die jou meer ligt, dan op haar solo albums. Daarom is Minaj zélf nog niet slecht.

avatar van bennerd
Oh jawel, Minaj zélf is heel slecht. Dat is niet eens een mening, maar een feit. Op Monsters is ze dan wel weer heel goed, maar vooral door de dikke laag vocoder en de productie. Kanye heeft dus wel gemaakt dat Minaj eens iets goed dropt, dus ik ben het helemaal eens met KBF.

avatar van hond racisme
Ik luister niet eens naar haar muziek, dus echt totaal geen idee, maar als ik echt eerlijk mag zijn denk ik dat, zodra ze andere productie's kiest om over te rappen, ze wel iets 'vrij goed' zou kunnen maken. Dat bewijst ze ook op Monster hoor.

Deze toch nog eens luisteren, nu Yeezus eraan komt

avatar van Holla
Zo inderdaad , ben hier ook toevallig weer deze op aan het zetten, naast Cole World dan. Dat wordt een enorme zieke dag die 18 Juni

avatar van hond racisme
Yeezus slayt White America zo hard.

avatar van Holla
Naar mijn mening het enige Kanye album wat ik als classic zou bestempelen. Dit album bevat geen slechte tracks, en maar 1 mindere en dat is Gorgeous vind ik.

avatar van Don Cappuccino
Ik kom bij dit album uit op 3 sterren. De duistere en soms melancholische tracks (Runaway, Monster, Power) vind ik fantastisch, ik ben alleen niet echt kapot van de poppy kant van Kanye. Als hij die op Yeezus weg heeft gelaten gaat het geweldig worden, denk ik.

avatar van Hedser
Don Cappuccino schreef:

Wat vind je dan van So Appalled? Dat vind ik één van de donkerste tracks van dit album en is ook mijn favoriet.

avatar van Don Cappuccino
So Appalled vind ik ook geweldig.

toris
So Appalled is ook mijn favoriet hier. Gevolgd door Dark Fantasy en Power.

Dark Fantasy en Blame Game hier. Runaway als goede derde

avatar van hond racisme
Yeezus klinkt tot nu toe echt niet poppy. Kanye is tegelijk een erg poppy/mainstream rapper net als een vernieuwende, progressieve artiest die het hip-hop genre compleet her-uitvind, ik vind juist dat hij die twee perfect kan combineren. Officiële artwork is trouwens bevestigd, geniaal weeral. Hopelijk komt de tracklist snel, nog 2 weken en hij is er. Black Skinhead en New Slaves zijn zo goed, ik ben 95% zeker dat dit mijn favoriete West gaat worden.

avatar van Slowgaze
Ik vond er in 2010 niet heel veel aan, maar ja, ik vond 808s & Heartbreak eerst ook geen tof album, maar heb 'm toch een keer gekocht omdat ik 'm wel vond intrigeren. Ik heb My Beautiful Dark Twisted Fantasy toch maar gekocht, mocht ik ooit m'n Kanye West-collectie willen completeren (en dat wil ik eigenlijk wel), dus deze maar in de herkansing gooien. 'Dark Fantasy' is in elk geval al een heel prettige opener.

Het koste bij mij ook wat tijd , dus er is hoop

avatar van Slowgaze
Ja, ik had 'm na een aantal Spotifyluisterbeurten wel een beetje afgeschreven. Ben nu bij 'Power' en vraag me al hardop af waar ik die 3* toen vandaan heb getoverd. Heb sowieso nog een aantal losse nummers de laatste tijd herbeluisterd en Maarten en dit album kunnen best goede vriendjes gaan worden.

Misterfool
Je moet er inderdaad nog een halfje bij opgooien, dan zit je goed.

avatar van Raul
hond racisme schreef:

Hoe kan je zulk soort dingen zeggen na het horen van twee nummers??

avatar van Holla
Nouja, in principe kan hij dat niet maar aangezien een artiest meestal de meest commerciele nummers live doet lijkt het daar inderdaad op. I Am A God en Onsite zijn bijvoorbeeld ook al live gedaan nu, maar we weten nog weinig.

Ik merk toch wel dat dit mijn favo Kanye album is, waarop ik Blame Game en Hell of a Life naast Runaway toch als echte favorieten heb

avatar van Slowgaze
Waarom heb ik toch steeds het gevoel dat als ik de hook van Swizz Beats op 'So Appalled' hoor, ik naar Sticks in het Engelsch luister? 't lijkt precies op Sticks als die zulke hooks doet.

Holla schreef:
Het koste bij mij ook wat tijd , dus er is hoop

Ik heb van een 3,0* een anderhalf keer zo hoog cijfer gemaakt. De eerste keer dat ik zoiets doe, maar Kanye is het waard als Andrélon.

avatar van Holla
Ik zie het altijd graag dat mensen iets meer gaan waarderen , heb deze de laatste tijd helemaal kapot gedraait in afwachting van Yeezus

avatar van woutorrmusic
Slowgaze schreef:

Raul schreef:

Hoe kan je zulk soort dingen zeggen na het horen van twee nummers??

Omdat die twee nummers mij 95% zeker maken.

avatar van woutorrmusic
hond racisme schreef:

Omdat die twee nummers mij 95% zeker maken.

Wat een onzin, zeg, sorry hoor. Wil niet zeggen dat dit de juiste plek is om hier over te discussiëren, trouwens