Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van hond racisme
woutorrmusic schreef:

Wat een onzin, zeg, sorry hoor. Wil niet zeggen dat dit de juiste plek is om hier over te discussiëren, trouwens

Chill the fuck out. Ik ben 95% zeker dat dit album de beste Kanye wordt, eindelijk hoor ik/zie ik alles wat ik al wou in hem. IK, IK, I.K. ben 95% zeker dat ik dit album super goed ga vinden. Ik heb nog niet gestemd, dus zwijg.

avatar van Holla
Ondanks dat ik Yeezus een geweldig en briljant album vind, blijft dit voor mij zijn magnum opus. Can he get much higher?

avatar van (Blacksad)
Wat een fantastische plaat is dit toch. Bijna allemaal fantastische tracks. Ik denk dat alleen 'Monster' me van de 5 sterren houd! Hoogtepunt is natuurlijk het ongeëvenaarde Runaway, echt weergaloos!

avatar van Johnny Marr
Het meest verslavende album dat ik ooit gehoord heb. Ik blijf ieder nummer maar meerdere keren per dag draaien, opnieuw en opnieuw... Nooit meegemaakt eigenlijk.

avatar van niels94
Slowgaze schreef:
Waarom heb ik toch steeds het gevoel dat als ik de hook van Swizz Beats op 'So Appalled' hoor, ik naar Sticks in het Engelsch luister? 't lijkt precies op Sticks als die zulke hooks doet.

Omdat het zo houterig klinkt als wat. Ik vind het altijd een groot minpunt van het nummer, in elk geval. Altijd al gevonden. Bovendien loopt het ook nog voor geen meter, hij babbelt echt.

FelipeGutiérrez
Het enige album van Kanye dat ik (erg) kan waarderen

De beat van Devil In A New Dress

jaa geweldig album dit top beat top melodies alles klopt

avatar van Johnny Marr
I ordered you jerk, she said you are what you eat...

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Johnny Marr schreef:
I ordered you jerk, she said you are what you eat...

Iedere keer als ik quotes van Kanye West tegenkom bij zijn albums denk ik: is dit nou wat Kanye zo aantrekkelijk maakt? Misschien ligt het aan mijn andere gevoel van humor, hoor, maar misschien ligt het er wel gewoon aan dat de personen in kwestie nooit de moeite hebben genomen naar betere rappers/tekstschrijvers te luisteren. Want dit soort quotes zijn nou niet echt geweldig bedacht, zeker niet als ze vergelijkt met punchlines van andere rappers...

avatar van Slowgaze
'What's a black Beatle anyway? / A fucking roach'

avatar van Holla
panjoe schreef:

Bedoel je met ''de personen in kwestie'' nou de liefhebbers van Kanye? Want ik ben er daar zeker 1 van en ik luister daarnaast naar zat lyricaal geweld. Kanye is meer dan een rapper, hij is een artiest.

avatar van Slowgaze
Kanye West ist ein Gefühl.

avatar van woutorrmusic
Je zou kunnen stellen dat Kanye voor sommigen dood is.

avatar van Demon.
Prachtig Album. Alleen Runaway al...

avatar van Demon.
Zo goed dat ik hiervoor zelfs naar Nicki Minaj wil luisteren (en het is niet eens slecht dit keer..)

FelipeGutiérrez
Nicki Minaj's verse op Monster is haar beste verse ooit. I

avatar van RebelINS
Als ik dat nummer luister kan ik zelfs niet wachten tot zij haar verse spit. Dat ik dit ooit zou zeggen...

avatar van Demon.
Ik heb alleen altijd het idee gehad dat ze dat niet zelf geschreven heeft.

Vanwaar dat idee, Demon?

Het is te goed.

GearsOfNL
Top

avatar van Zuurmatje
Ik vind Nicky Minaj, op die paar eurodance hitjes na, sowieso wel goed. Wel intimiderend, ik zou er niet naast gaan zitten op een feestje.

avatar van RebelINS
Kanye West mag dan misschien een arrogante kwal van een vent zijn. De eerlijkheid gebied mij toch te zeggen dat dit een verdraaid goede plaat is. Productioneel vind ik hem hier echt briljant. Als MC is hij technisch wellicht niet de beste, maar hij legt wel lekkere agressie in zijn raps en die hooks vind ik ook altijd wel geslaagd. Veel nummers duren vrij lang en ik dacht eerst dat ik hier enorm over zou struikelen, maar dit is eigenlijk helemaal niet het geval. Kanye weet namelijk de producties lekker verrassend en boeiend genoeg te houden. Alleen het rare eind van Runaway met die vocoder(?) erin verziekt voor mij een beetje een verder geweldig nummer.

Qua gast artiesten is het voor mij wel een beetje overkill. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de hoeveelheid op All of the Lights, dat slaat mijns inziens helemaal nergens op en is er puur op gericht om een beetje reclame te maken voor de single. Dit soort minpuntjes wegen wat mij betreft niet op tegen de verdere sublieme kwaliteit van dit album.

Dank u Mr. West, dat u mij zo hebt weten te verrassen.

avatar van Teunnis
RebelINS schreef:

De helft van de gastartiesten zijn nutteloos, maar je kan ook niet zeggen dat All of the Lights er echt slechter van wordt.

avatar van RebelINS
Daar heb je wel gelijk in. Al reken ik All of the Lights wel tot de mindere nummers van de plaat. Zeker ook vanwege het behoorlijk 'commerciële' geluid.

avatar van bennerd
Minder nummer? All of the Lights is sowieso een van de vijf meest briljante hiphopnummers van de laatste tien jaar.

avatar van MB23
Nooit.

avatar van bennerd
En waarom? Het is vooral de beat die de eer opstrijkt. Wat een geniale epiek, maar toch op een erg poppy manier. En dan alle gastvocalen, briljant refrein, geweldige sfeer. Ik kan nooit stilzitten als ik dat nummer hoor. Kanye zelf rapt natuurlijk maar matig, maar dat doet hij in mijn ogen altijd. Qua rapvermogen is Fergie ook niet alles, maar dat lijkt er zo hard in te passen dat het goed wordt.

avatar van MB23
Omdat je het presenteert als een feit. Ik vind All Of The Lights echt het slechtste nummer op MBDTF...