Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van Arrie
Ik had het tegen 2nd Chamber, excuses, was niet echt duidelijk.

Toch vind ik ''The College Dropout'' nog steeds zijn beste album, iemand met me eens? Op de voet gevolgd door het iets mindere ''Late Registration''. Dit album is ook goed, maar een 'classic'? Dit album heeft toch vijf sterren gekregen van Rolling Stone? Dat vind ik het dan weer net niet waard

avatar van Rhythm & Poetry
Geef mij maar Late Orchestration, maar die telt niet. Overigens vind ik zelfs die plaat minder dan dit meesterwerk. Late Registration, daar heb ik niet veel mee en The College Dropout heeft een paar heerlijke tracks maar is als geheel minder. Bovendien ergeren de skits me van dat album.

thgryda schreef:
Wijze woorden van een 16 jarige: het maakt inderdaad niet zoveel uit...

Wat is er zo enorm wijs aan die woorden? Het gaat me erom of ik de muziek mooi vind, niet in welk hokje het geplaatst is.

Het is gewoon een erg creatief album waarop je wel meerdere stijlen door elkaar ziet, wat het juist weer eens anders dan anders maakt. Dat mensen hier het label TMF hip-hop opplakken, wat in mijn ogen puur hitgerichte, goedkope muziek is, begrijp ik echt niet als je ziet dat er een instrumentaal nummer en een nummer als Runaway opstaat.

avatar van Raul

Tuurlijk is College Dropout z'n beste, helemaal mee eens
Maar ik vind Graduation beter dan Late Registration...

Wat een plaat! 4,5*

avatar van faguar
Jongens Late Registration is een meesterwerk, tracks als God digger, Touch the Sky, Heard em say, Hey Mama (eigenlijk alle nummers op LR) zijn geweldig. Ik ben nu naar de tracklijst aan het kijken om topnummers aan te wijzen maar ik heb het gevoel dat ik de hele tracklijst moet kopieren.
Ik ben het eens dat de skits van College Dropout voor één keer leuk zijn en de tweede keer niet meer (behalve I'll Fly Away), maar daar zou je de nummers op het album niet minder voor moeten waarderen.
Bij dit album heb je ook wat vervelende skits Who Will Survive in America vind ik net als the Best Birthday de eerste keer leuk de tweede keer irritant. The interlude van All of the Lights daarentegen is prachtig en sluit goed aan.

Maar ik vind dat er in de laatste berichten LR een beetje ondergewaardeerd wordt, ik zou zeggen:

2. Late Registration
3. My Beautifull Dark Twisted Fantasy
5. 808 & heartbreak

avatar van Boy
Boy
1. College Dropout
2. 808's & Heartbreak (Waarschijnlijk de enige)
3. MBDTW
5. Late Registration

avatar van fabblwaps
Ik ben hier dan zeker de enige die Late Registration zijn beste vind.

avatar van faguar
ik vind 808 & heartbreak veruit zijn slechtste.. ik vind autotune helemaal niks

JanBetonde2e
De meeste hip-hop fans vinden 808 & Heartbreak zijn minste, volgens mij zijn er echt heel weinig hip-hop liefhebbers die dat album goed vinden. Ik vind het zijn beste album, omdat dat album gewoon meer pop is dan hip-hop. Op dit album vind ik ook de nummers die wat meer richting pop gaan de beste, en de hip-hop nummers weer wat minder, maar dat is gewoon mijn smaak.

LR
MBDTF
808's
CD
Grad

al liggen de eerst 4 wel kort bij elkaar.

1. Late Registration
2. Graduation
3. College Dropout

38. 808's

Dit nieuwe album heb ik nog niet beluisterd, maar ga hem gelijk halen als hij uit is. Zijn eerste 3 albums vond ik allemaal erg goed, alleen is Late Registration wel de beste vind ik. College Dropout is ook erg goed, maar daar vind ik de houdbaarheidsdatum iets minder van dan bij de albums die volgde. Je merkt ook dat hij sinds College dropout steeds gegroeid is en volwassenere (weet niet hoe ik het anders moet omschrijven) muziek is gaan maken. Hoop dat deze weer dat niveau haalt en dan ben ik zeker tevreden.

avatar van MC-Baka

hier ben ik dus helemaal mee eens, 2e album was ook nog wel leuk

avatar van thgryda
Improvision schreef:
Zei de man die twee berichten geleden Flying Lotus niet echt hiphop vond.

Vind ik ook nog steeds, ik zeg ook niet dat het slecht is. Ik hoor er niet meteen hip hop in terug dat is alles...

avatar van thgryda
Larssebas schreef:

Volmondig mee eens ! Mc baka hij zegt toch ook dat het tweede album goed is, alleen iets minder sterk dan het eerste ? Ook nog wel leuk of net iets minder als classic lijken me dan ook redelijk inwisselbare beschrijvingen...

avatar van SvV
SvV
Ik luister vooral naar dirty south hip-hop en in vergelijking met dit album van Kanye West ‘simpele’ hip-hop. De eerste keer dat ik dit album luisterde moest ik dus vooral wennen en begreep ik nog niet waar iedereen nou zou enthousiast over was. Ik praat in de verlede tijd omdat dit beeld dus totaal is omgeslagen naarmate ik meer luisterde. Een erg vette plaat is dit! Het album staat vol met ‘verrassingen’ en op elke track gebeurt er wel iets.

Dark Fantasy is één van de beste openers van een album dat ik ken. Vooral dat refrein klinkt heerlijk en als dan die beat erin komt is het nog even goed. Die twee keer waar Kanye niet helemaal zuiver uithaald tegen het eind van deze track maakt het ook helemaal niet minder, stoor me er eigenlijk niet aan. Gorgeus vind ik ook aardig maar is niet één van mijn favorieten. Daarna volgt een sterk stuk met Power, All of the Lights en Monster. In tegenstelling tot vele vind ik Monster juist één van beste tracks. Ook dat stuk van Nicki Minaj vind ik lekker klinken doordat ze leuk varieert in de manier waarop ze rapt/zingt en de goede beat die constant speelt. En die beat van All of the Lights is echt lekker. Fergie haar aandeel is te verwaarlozen maar vind het nog niet zo slecht als waar ik op voorbereid was.

So Appalled en Devil in a New Dress skip ik meestal. Maar daarna volgen meteen weer drie andere toppers: Runaway (wel iets te lang), Hell of a Life en Blame Game. Hell of a Life voelt echt als een erg goede en complete track aan. De beat, het refrein, de coupletten: alles is sterk.

Ben dus blij en erg verrast met dit album van Kanye West. Misschien komt er ooit nog een tijd dat albums als deze die ‘rare’ albums uit mijn top 10 doen verdwijnen. 4*

avatar van GijsV
na een stuk of 10 luisterbeurten besloot ik eindelijk eens te stemmen. Het is een 4 geworden. Ik vind de vele gastartietsen een beetje rommelig. De outro is ronduit slecht en de overgang van de beat op Gorgeous vind ik ook beetje rommelig. Voor de rest gewoon een geniaal album!!

GijsV schreef:
De outro is ronduit slecht

Hoezo dat? Ik vind het juist een heel goede outro, vooral de overgang van Lost In The World naar de outro is perfect, verder vind ik het een goed einde, zo'n speech.

[quote=''SvV'']Devil in a New Dress skip ik meestal [/quote]

Dat vind ik juist een geweldige track

All Of The Lights overgang naar Monster is geweldig.

Iiiiiiiiii shoot the lights out

Koning-Phong
Mijn mening over Ye is heel zwart-wit, als ik een track net goed vind haat ik maar als ik het goed vind is het meteen de beste die ik ooit heb gehoord lijkt het wel, maar het blijft niet forever..zoals Say You Will, Coldest Winter, Welcome To Heartbreak..

Op dit album vind ik alleen.. Runaway, Power, So Appalled, Christian Dior goed, en hell of a life doet ook wel..

Misschien dat ik na wat luisterbeurten ook anderen een beetje meer begrijp, zijn muziek klinkt soms gewoon echt vreemd, zoals Monster, alsof ik naar Robotmuziek loop te luisteren..

Voor nu geef ik het een 1, en half

Koning-Phong
Ik wacht eigenlijk op de dirty versie maar ik las net dat HFM2 is gelekt (ook dirty versie) weet iemand of de dirty versie van Ye ook is gelekt?

Allang.

De Schaafkaas
fabblwaps schreef:
Ik ben hier dan zeker de enige die Late Registration zijn beste vind.

Nee hoor.

avatar van Koston
Tiens, ik vind Dark Fantasy veruit het minste nummer. Het "Can we get much higher, ow ooow oooow" irriteert me enorm... Voor de rest een uitstekende plaat, mss wel de beste mainstream plaat van het nieuwe millennium

avatar van Raul

2. My Beautiful Dark Twisted Fantasy
3. 808s & Heartbreak
5. College Dropout

avatar van lowieke
Ik weet niet of iemand het al eerder heeft opgemerkt, maar vinden jullie dit geen rare tekst?

She find pictures in my email
I sent this girl a picture of my, dick
I don't know what it is with females
But I'm not too good with that, shit

Van Runaway.

avatar van UmindC
Is dus wel waargebeurd.

avatar van Chrisseh
Precies, Kanye keept het real.