Adele - 21 (2011)

Pop / Soul
Label: XL

1. Rolling in the Deep (3:49)
  2. Rumour Has It (3:43)
  3. Turning Tables (4:10)
  4. Don't You Remember (4:03)
  5. Set Fire to the Rain (4:02)
  6. He Won't Go (4:38)
  7. Take It All (3:48)
  8. I'll Be Waiting (4:02)
  9. One and Only (5:48)
  10. Lovesong (5:16)
  11. Someone Like You (4:47)
  12. If It Hadn't Been for Love * (3:09)
  13. Hiding My Heart * (3:29)
  14. I Found a Boy * (3:37)
  15. Turning Tables [Live Acoustic] * (4:21)
  16. Don't You Remember [Live Acoustic] * (4:18)
  17. Someone Like You [Live Acoustic] * (5:15)
  18. Need You Now * (3:40)
unexpected_faith schreef:
Kijk het 1e album staan een paar toppertjes op zoals ; chasing pavements, en hometown glory! maar de rest van de nummers zijn niet echt me ding... in dit album zit veeeeel meer pit, muzikaal veel sterker, en haar stem komt hier zoveeeel beter uit

Dit vind ik nu serieus een echt talent !
die stem, dat is toch werkelijk prachtig ?
zo'n frisse leuk persoonlijkheid, heel getalenteerd in het songwriter... dit is voor mij de ontdekking van de 21e eeuw... die teksten, zo'n stem en zo'n persoonlijkheid vergeet ik niet meer snel..

Ik vind alle nummers eigenlijk mooie en sterk..... er is voor mij niet een nummer wat ik niet mooi vind! maar me favorieten zijn toch echt !

Helemaal mee eens!!

haveman
De echt sterke tracks zijn voor mij 1,2,3,5 en 10, met als uitschieter Rumour Has It. De rest spreekt mij toch een stuk minder aan. De liedjes zijn ok, de stem goed, maar het spreekt me zelden echt aan op mijn gevoel.

avatar van ToolRules
Ben ik de enige hier die Set Fire To The Rain geen goed nummer vind? Voor mij het minste nummer van de CD. De rest is gelukkig goed te pruimen!

Het zal Adele waarschijnlijk allemaal een worst wezen wat iedereen over haar schrijft of denkt. Voorlopig breekt ze alle staande records, zowel hier als in het buitenland. Ze verbrak het record van Madonna en dan van The Beatles, dus het lijkt dat de wereld Adele heeft omarmd. Ik ben het wel eens met de mensen die schrijven dat Adele kapot gedraaid word op de radio, maar ja... Wat mensen willen horen word nu eenmaal gedraaid.

avatar van rock-rick
ToolRules schreef:

Ik vind dat ook niet echt een goed nummer, doet me vrij weinig. Rolling in the Deep is dan wel stukken beter.

avatar van Gajarigon
AmazingPP schreef:

Heeft ze een record gebroken? Misschien is ze er wel gewoon op gaan zitten .

avatar van Kos
Kos
ToolRules schreef:

Sterker nog, het is gewoon een ruknummer.

Zo'n goede zangeres als Adele verdient meer dan dit soort overgeproduceerde rommel.

avatar van Madjack71
Nu voor 8 euri bij de Aldi langs de trekdrop.

avatar van sander.h
Kos schreef:

Sterker nog, het is gewoon een ruknummer.

Nou, rommel....
Ik vind het een heel mooi nummer, een van mijn favorieten. Alleen jammer dat je het iedere dag 500x op de radio hoort

En dat is nu het voordeel van echt nooit naar de radio luisteren: dan bepaal je helemaal zelf hoe vaak je iets hoort. Ik vind het dan ook nog steeds een hoogtepunt op dit album en ben benieuwd of dat vrijdag in Paradiso ook het geval gaat zijn.

avatar van sander.h
aERodynamIC schreef:

Helemaal gelijk in! Ik vrees alleen dat ik mijn collega's nog niet helemaal onder controle heb (tenminste, niet allemaal...)

deze vrouw verdiend heel wat respect!

avatar van Mjuman
D'r lopen aardig wat bashers (in spe) rond die uitgaan van het blote feit dat dit album bij Blokker en Kruidvat etc ligt en daarom wel niets zal zijn. Beetje lullig - en wat aero al zegt: airplay (radio): gewoon zoveel mogelijk ontwijken.

En waar die uiterst verfijnde, zgn kritisch muziekkenners aan voorbij gaan, is dat deze zangeres met haar huidige 22 jaar een stem heeft vol diepgang en uitdrukking die een rijpheid suggereert die je normaal bij oudere zangeressen aantreft; laat ik voor de grap eens een paar namen noemen: Mary Gauthier, Bonnie Raitt. Net dit album nog gedraaid onderweg en ik moest ook aan Bonnie Raitt denken (en zo zijn er nog wel een paar).

Wellicht kunnen de azijnpissers zich langs diezelfde Blokker reppen voor een plastic flacon (van zo'n 1 -2 euro) - ze weten vast wel waarom

avatar van rock-rick
Ik wil niet veel zeggen hoor, maar het gemiddelde bij dit album is behoorlijk hoog en het aantal stemmen ook. De bashers blijven hier dus aardig weg heb ik het idee.

avatar van Mjuman
rock-rick schreef:

Je kan nooit vroeg genoeg zijn; er stonden wel eenpaar vreemde reacties, kijk maar eens goed, en met name van users die zich op hun **** (vul in naar wens) smaak laten voorstaan.

avatar van Metal-D78
Wat mij betreft is Set Fire to the Rain even het nummer van het jaar. Maar dat kan uiteraard veranderen als die net zo doodgedraaid gaat worden als Rolling in the Deep.

avatar van lennon
Rumour has it... Heerlijk op de fiets!!

avatar van Slowgaze
Nadat iedereen, en zijn moeder, wegliep met het debuut van Adele en de mooie Dylan-cover "Make You Feel My Love" als Adele-nummer (in sommige gevallen gaan mensen zonder veel geschiedeniskennis zelfs uit van -compositie) omarmden, is nu iedereen, zijn moeder en zijn buurvrouw, gek van de tweede plaat.

Mijn interesse werd aanvankelijk geprikkeld door het ijzersterke, wat rauwere en bluesy "Rolling in the Deep", dat vooral dankzij de achtergrondzang door mijn hoofd bleef spoken. Ook het nummer dat op deze albumopener volgt, "Rumour Has It", klinkt een stuk ruwer, met een fijn bluesgevoel erin. Dit laat gelijk de zwakte van het album zien: veel nummers zijn nogal aan de gladde kant.

Zo is "Fire to the Rain" een prima liedje, maar klinkt Adele's stem te geproduceerd en te glad. Ook hadden die strijkers niet zo gehoeven. Ook "He Won't Go", dat nogal naar flauw er-en-bie ruikt en wat mij betref het zwakste nummer van de plaat is, had minder gepolijst moeten worden. "One and Only", overigens een erg sterk nummer met fijne gospel-elementen, lijkt dit wat te onderstrepen: Adele vliegt soms expres nogal uit met haar stem en dat is mooi, maar daarna lijkt ze toch iets te hebben van "gekke meid, doe maar normaal" en gaat ze over op een minder rauwe zang, om even later toch weer even zo'n keel op te zetten, terwijl je als luisteraar eigenlijk op een krijsend speenvarken (geen verwijzing naar haar postuur) aan het eind van het nummer zit te wachten, althans, ik wel. Sterk nummer desondanks.

Toch zal het wat betreft "He Won't Go" en "Set Fire to the Rain" waarschijnlijk om minder songmateriaal gaan: "Don't You Remember" vind ik dan wel weer ijzersterk, terwijl het refrein gewoon tegen het Songfestival aanzit. Wat dat betreft: als Engeland Adele met dat nummer zouden sturen, zouden ze eindelijk weer eens dat festival winnen. Glad, maar meeslepend. En zo zijn de meeste ballads gewoon erg mooi. De Cure-cover is overigens ook erg geslaagd: een rustige herinterpretatie die een stuk minder dicht bij het origineel blijft dan haar Dylan-cover. Nergens wordt het beter dan het origineel, maar ik denk er ook niet de hele tijd Robert Smith bij, het lijkt potverdorie bijna wel een ander liedje. Uiteindelijk zijn dat ijzersterke tandem aan het begin en die mooie ballads genoeg om een sterk album af te leveren, ondanks de wat mindere momenten.

LoveStoned
Nummers als "Rolling in the Deep", "Rumour Has It" en "He Won't Go" zijn enorm sterke soulnummers. Daarintegen zijn van die liedjes als "One and Only" enorme irritante zeiknummers. Tracks skippen doe ik dus vaak bij 21.

Set Fire To The Rain blaast me op dit moment volledig omver...Wereldnummer! Hopelijk hoge notering in de hitparade. Honderd keer meer emotie als Rihanna, Lady Gaga en Kesha samen...

avatar van Alexepex
Inmiddels is mijn dochter hier redelijk verslaafd aan geraakt en zit de cd nogal vaak in de cinema-set. Inmiddels 19 ook maar aangeschaft, en hoewel dit normaal gesproken niet 'mijn muziek' is (not my cup of tea, zullen we maar zeggen) vind ik het toch erg aangenaam allemaal.

Goede stem heeft deze meid!

avatar van okaysjon
gerre schreef:

Euh, je moet wel een beetje bij blijven natuurlijk ;o) Ze heeft met dit nummer inmiddels al op 1 gestaan maar is ondertussen al weer op de weg terug. Ze heeft met dit nummer notabene haarzelf (Rolling in the deep) van 1 gestoten.

OK, gij zijt een Hollander zeker? Of kijkt naar de Britse hitparade? In België staat het nog niet op 1.
't Is wel duidelijk muziek voor een breed publiek. Wat maakt dat ik het nummer wel snel beu ben. Maar voor de hitparade is het een heel goed nummer.

avatar van okaysjon
gerre schreef:

Ik zijt ene Hollander ja das waar.
Excuus dat ik er vanuit ging dat u dat ook was, maar Nederlandse taal op een .nl site deed mij dit vermoeden.
Neemt niet weg dat het bij jullie zeker en vast ook op 1 zal doen belanden

avatar van wibro
Beter dan haar debuut en dat komt toch vooral door de wat vlottere nummers zoals de eerste twee songs op dit album en het uitstekende "Set Fire to the Rain". Over haar langzame nummers ben ik wat minder enthousiast, hoewel op haar stem absoluut niets aan te merken valt. Die is zonder meer voortreffelijk.

Mensen! Paradiso meegemaakt of gehoord of gezien op YouTube! Wat een leuke meid is ze toch! Met haar "crunchy tissue" en "the worst playing bass-guitar", die ze daarna dan ook, gelukkig gesigneerd, direct weggeeft. Geruchten gaan dat ze op 20 oktober in HMH komt. Is alleen nog niet bevestigd, maar al wel te vinden op een paar ticket-sites. Zeker weten dat ik erbij ben!

Set Fire to the Rain is prachtig. Alleen doen de coupletten me erg aan 'Foolish Games' van Jewel denken. Het refrein lijkt weer op een ander nummer. Het is een nummer waar 'to the rain' 'on the radio' is. Roling in the Deep lijkt ook op een ander nummer.

Allemaal een beetje gejat. Maar het valt ook niet mee om na vijftig jaar popmuziek origineel te zijn.

avatar van Lau1986
Dat deze plaat zo op handen gedragen wordt snap ik echt niet. Ik vind het allemaal maar saai, haar stem is niet mooi en emotieloos, de nummers zijn niet bijzonder. Iig ik hoor het er niet in. Het is verder wel aardig, maar na 3 nummers heb ik het wel weer gehad.

avatar van Hans Brouwer
wibro schreef:
....hoewel op haar stem absoluut niets aan te merken valt. Die is zonder meer voortreffelijk.
Vind je

Rizz
Ja haar stem is voortreffelijk