Adele - 21 (2011)

Pop / Soul
Label: XL

1. Rolling in the Deep (3:49)
  2. Rumour Has It (3:43)
  3. Turning Tables (4:10)
  4. Don't You Remember (4:03)
  5. Set Fire to the Rain (4:02)
  6. He Won't Go (4:38)
  7. Take It All (3:48)
  8. I'll Be Waiting (4:02)
  9. One and Only (5:48)
  10. Lovesong (5:16)
  11. Someone Like You (4:47)
  12. If It Hadn't Been for Love * (3:09)
  13. Hiding My Heart * (3:29)
  14. I Found a Boy * (3:37)
  15. Turning Tables [Live Acoustic] * (4:21)
  16. Don't You Remember [Live Acoustic] * (4:18)
  17. Someone Like You [Live Acoustic] * (5:15)
  18. Need You Now * (3:40)
avatar van d0hMole
Lau1986 schreef:
... haar stem is niet mooi en emotieloos, de nummers zijn niet bijzonder. Iig ik ....

Emotieloos? Niet mooi?

Luister dit maar eens: YouTube - The BRIT Awards 2011 - Adele sings Someone Like You

Als daar geen emotie in zit?

Naar mijn bescheiden meninkje technisch perfect en slim uitgevoerde, ietwat bombastische stem exploitatie. Met uithalen en climax precies op de goede plekken.
Makkelijk en veilig scoren op het grote publiek als je zo kunt zingen.
Mij raakt het in ieder geval voor geen meter. Sterker nog; Ik begin een beetje misselijk te worden van heel die Adele.
Toen ik 19 voor het eerst hoorde vond ik dat Adele best wel potentie had om een goeie Soul zangeres te worden, die verwachtingen zijn bij 21 behoorlijk de grond ingeboord.

avatar van domainator

Als daar geen emotie in zit?

Zo, inderdaad geweldig live optreden. Dit is echt zo'n must hear cd maar dat is toch wel terecht.
Het valt mij op dat veel rock en metal liefhebbers dit ook goed vinden.

avatar van Madjack71
De bonus tracks zijn i.t.t. tot veel andere albums waaraan die zijn toegevoegd, ook echte bonussen en bijkans nog mooier als de studio uitvoeringen. Ik mag hier bij tijd en wijle graag naar luisteren.

avatar van BoyOnHeavenHill
Sluit me bij Madjack71 aan, ook wat betreft de bonustracks (op mijn versie van het album staan alleen nummers 12 en 13 als bonus). Wel vind ik dat het hele album nogal in dezelfde emotionele kleur blijft, min of meer steeds de gekwelde stem die over een mislukte of onmogelijke relatie zingt. Een wat zorgelozer of vrolijker nummer zou de plaat wat afwisselender en daarmee boeiender maken. (Maar, eerlijk is eerlijk, die gekwelde stem is dan ook wel perfect voor de eerste vijf nummers, die vooralsnog de meeste indruk maken.)

avatar van Lau1986

Als daar geen emotie in zit?

Ik zeg niet dat het slecht is, maar nee het raakt mij totaal niet. Dat kan ook gewoon aan persoonlijke smaak liggen. Voor mij moet een zanger(es) me raken, het kan technisch zo perfect zijn, maar zit die gevoelige snaar er niet in, dan valt het af.

avatar van Madjack71
Dan sluit ik mij weer aan bij BoyOnHeavenHill ..de nummers van Rolling in the Deep tot aan Set Fire to the Rain zijn van een hoog niveau en hebben vaart en pit, daarna zakt het een beetje in, maar met Someone Like You heeft ze een waardige afsluiter waarvoor ze zich niet hoeft te schamen. Daar waar vaak een debuut door een 2de album zelden overtroffen wordt, vind ik dat Adele met 21 dat met groot gemak heeft gedaan.

Improvision
Nog iemand die bij Rolling in the Deep het achtergrondkoor op 1:04 " 't is weer carnaval" hoort zingen?

avatar van FlyLo
Nu je het zegt
Trouwens niet alleen bij 1:04. Echte tekst is "Tears are gonna fall"

avatar van BoyOnHeavenHill
Nee hoor, de echte tekst is inderdaad " 't is weer carnaval". Goeie oren Improvision.

judgepaddy schreef:

Makkelijk en veilig scoren op het grote publiek als je zo kunt zingen.

Ik vraag me nu echt af, of jij een hele dikke banaan in je oren hebt zitten..

Niensmurf schreef:

Ik vraag me nu echt af, of jij een hele dikke banaan in je oren hebt zitten..

Nou, da's mooi om te weten

avatar van The Eraser
Dit is met momenten even erg als Céline dion, bah not my cup of tea De twee openers laten nochtans het beste beloven, maar die ballades

avatar van Honkie
The Eraser schreef:
De twee openers laten nochtans het beste beloven, maar die ballades

Dat een ieder dat 'Set Fire to the Rain' zo enorm de hemel in prijst gaat volledig mijn verstand te boven.

avatar van sander.h
Nou iedereen.... Volgens mij zijn er wat dit nummer betreft duidelijk twee kampen. Maar ik vind het een goed nummer met een mooie melodie, een van mijn favorieten op deze plaat

Dat nummer is een bom. Dat hoor je toch zo. Dat is zoals Rihanna destijds met Umbrella.
Hitparademuziek op zijn best.

avatar van Honkie
gerre schreef:
Hitparademuziek op zijn best.

De spijker op zijn kop. In elkaar gezet en geproduceerd om te scoren. Gekunstelde emotie.

Honkie schreef:

Met dat betreft moeten we toegeven dat het een geslaagde album is. Commercieel zit het goed in elkaar en is het een soort alternatief voor de Lady Gaga's die makkelijk uit de kast gehaald kan worden als bijvoorbeeld de schoonouders op bezoek komen.
De emoties zijn zeer herkenbaar en braaf en derhalve makkelijk te consumeren (niks mis mee hoor, maar een hele CD lang is voor mij wel wat saai), en de composities zijn zeer
toegankelijk en gelikt.
Mijn probleem is het predikaat "Soul" wat deze CD meekrijgt.

I'll take my Soul like i take my coffee: Black, hot, strong and with lots of (brown) sugah.
Dit is slappe Engelse thee met veel melk en sacharine

avatar van lennon
Dat dit album gehyped wordt is wel duidelijk bij 3fm ; op nummer 2 in de hemelse honderd.

Hoezo zwaar overschat? Best een aardig album, wat overigens compleet kapot wordt gedraaid, maar echt zo extreem goed..... nah...

avatar van Mjuman
Radio: ken ik als een silly song van de Dolly Dots. Waarom naar 3FM luisteren als er zoveel betere alternatieven beschikbaar zijn (internetradio, streamnng) - het aantal luisteraars naar traditionele radio neemt ieder jaar weer af en het duurt niet zo lang meer voordat iedere 3FM-luisteraar een persoonlijke brief ontvangt, waarin hij wordt bedankt voor zijn luisteraandacht.

Ik blijf dit een goed album vinden - soms zakt het een beetje - de bonus-tracks (ik zei het al eerder) zijn een echte bonus. Adele veel draaien lijkt me idd geen goede toepassing, soulful is een betere typering van haar stem en koffie heeft niets met soul te maken, maar met Braziliaanse muziek.

Bij het gelijktijdige debuut van Adele en Duffy was er een soort strijd welke van de twee zangeressen nou "het beste debuut" was. Eenieder die destijds Duffy de lead gaf en negatief was (en is) over Adele wil ik graag een aanraden te luisteren naar de laatste van Duffy - en met name naar de tracks met een vergelijkbare thematiek als die van Adele's album: Don't Forsake Me, Lovestruck en Endlessly.

Een tip: met de mond dicht luisteren, anders springt het glazuur van je tanden.

avatar van Timo-otje
Ach, van wat je tegenwoordig op de radio hoort (en dan heb ik het over de grote 4-5) is Adele toch wel 1 van de betere in vergelijking met al die andere meuk. Zo heeft een goede stem en haar nummers zitten redelijk goed in elkaar. Het is niet mijn favoriete artiest maar ze is zeker luisterbaar. Het probleem is alleen denk ik dat je haar op de radio 4 keer per uur hoort en dan gaat het al snel vervelen en irritant worden, jammer....

Mjuman schreef:

Vind ik niet, af en toe valt er wel wat te bespeuren, maar doorgaans vind ik het klinken als het zieloos uitoefenen van perfect uitgevoerde stem atletiek vergelijkbaar met de meuk die we bij programma's als The Voice Of en X-Factor te horen krijgen.
Maar goed, ik zie dat ik behoorlijk in herhaling begin te vervallen dus ik stel voor: Let's agree to disagree

Oh ja, en koffie heeft voor mij overal mee te maken; zonder koffie zowel actief als passief een stuk minder muziek voor Judgepaddy
.............,wil ik graag een aanraden te luisteren naar de laatste van Duffy - en met name naar de tracks met een vergelijkbare thematiek als die van Adele's album: Don't Forsake Me, Lovestruck en Endlessly.

Een tip: met de mond dicht luisteren, anders springt het glazuur van je tanden.

Ja zoiets dacht ik al dus laat ik die beker maar aan mij voorbijgaan.

avatar van Demon.
lennon schreef:

Belachelijk eigenlijk. Nirvana, Muse etc. moeten plaats maken voor Adele? Goed, de nummer 1 is dan wel weer oke.

avatar van Emile93
Na vaak dit album te hebben beluisterd, begint dit album me toch wat te vervelen. Eerst was dit album nog een nummer 5 positie in mijn top 10 van albums waard, nu is het eruit!

ben ik de enige die hoort dat turning tables wel heel erg lijkt op colorblind van de counting crows
dwz het begin riedeltje op de piano

altijd grappig dat sommige mensen altijd anders moeten zijn en het prachtige stemgeluid van deze vrouw niet kunnen waarderen

avatar van rock-rick
Altijd grappig dat sommige mensen denken dat elk tegenbericht een poging is om stoer tegen het populaire aan te trappen.

zlayne
Die cover van Lovesong

avatar van LucretiaBorg
Ze begon op haar 19de met haar debuut cd en daarna nog 2 jaar om met dit juweeltje te komen.
Ze is zó gegroeid, als zangeres, als songwriter en het klinkt meer als een geheel, wat op '19' nog niet was te vinden, wel een aantal hele mooie nrs. maar geen bepaalde genre, waardoor het moeilijk is om alle nrs. mooi te vinden, terwijl op '21' alleen maar goede nrs. staan, op misschien1 nr. na en dat was 'Rumour has it', maar dat komt misschien omdat dit nr. wat afwijkt van de resterende nrs. Eén v/d beste cd's v/d laatste jaren, that's 4 sure!!!

avatar van LucretiaBorg
judgepaddy schreef:

Makkelijk en veilig scoren op het grote publiek als je zo kunt zingen.

Ik heb nog nooit zo'n bullshit gehoord. Oké, misschien is het niet jouw muziek, maar als ze zo slecht is, hoe kan ze dan met 3 nrs. in de hitparade staan, verder in Europa is ze al een ster en zelfs in Amerika is ze doorgebroken en ook daar staat ze op nr. 1.
En vergeet niet dat ze nog maar 23 jaar is. In die 4 jaar is ze zó gegroeid, maar ja, er moeten altijd mensen zijn die het moeten afkraken en niet omdat het zo slecht is, dat maak je mij echt niet wijs.
Geilt zeker op negatieve feedback, lol!!!