Adele - 21 (2011)

Pop / Soul
Label: XL

1. Rolling in the Deep (3:49)
  2. Rumour Has It (3:43)
  3. Turning Tables (4:10)
  4. Don't You Remember (4:03)
  5. Set Fire to the Rain (4:02)
  6. He Won't Go (4:38)
  7. Take It All (3:48)
  8. I'll Be Waiting (4:02)
  9. One and Only (5:48)
  10. Lovesong (5:16)
  11. Someone Like You (4:47)
  12. If It Hadn't Been for Love * (3:09)
  13. Hiding My Heart * (3:29)
  14. I Found a Boy * (3:37)
  15. Turning Tables [Live Acoustic] * (4:21)
  16. Don't You Remember [Live Acoustic] * (4:18)
  17. Someone Like You [Live Acoustic] * (5:15)
  18. Need You Now * (3:40)
avatar van jasper1991
Sinds ik op stage zit heb ik de radio weer uitgevonden. Rolling in the Deep en Someone Like You waren lokkertjes en het album is me absoluut niet tegengevallen, ondanks dat dit totaal niet mijn genre is - wat dit genre dan ook zou moeten zijn.

Adele heeft een eigenzinnige en krachtige stem, die greep me al vanaf het begin. Daaromheen gelukkig geen wegwerpcomposities die we voor de kiezen krijgen, maar uitgebalanceerde nummers met voldoende variatie in opbouw en sfeer. Dit album had tot grote hoogte kunnen stijgen bij mij, als er iets meer werk gemaakt zou zijn van de tekst(onderwerp)en.

Gewoon een oerdegelijke en fijne plaat voor nu en dan: een 7+. Beste nummers: Rolling in the Deep, Rumour Has It, I'll Be Waiting en Someone Like You.

avatar van ThePrinceOfPop
Best een mooie album, maar het voor mij iets te ´saai´. Ze heeft wel een prachtig stem.

Ik weet niet of jullie dit al hebben gezien/gehoord, maar dit is een echte aanrader
cover van Someone Like You: YouTube - Someone Like You - Adele (Cover by @Karminmusic and @Astonband)

avatar van Don Cappuccino
Die cover vind ik niks. Het mist de emotie die in het originele nummer wel zit.

avatar van NewYorkCityLight
1,0
Al meer dan 10 miljoen keer verkocht

avatar van Editoor
NewYorkCityLight schreef:
Al meer dan 10 miljoen keer verkocht

Hoe kan je hier nou een 2 voor geven?

avatar van NewYorkCityLight
1,0
Tsja, ben niet zo'n fan van haar stem eigenlijk, en dat is me op den duur gaan irriteren. Ik word er een beetje kriebelig van. Ze zingt veel over liefde en een brekend hart maar ik vind haar stem niet overtuigen. De emoties komen bij mij niet over.
Ook vind ik hier persoonlijk niet erg veel afwisseling op terug te vinden. Nu hoeft dat van mij niet per se, maar de stijl van dit album spreekt mij niet aan / interesseert mij niet genoeg.
De twee grote singles vond ik wel leuk maar heb ik momenteel veel te vaak gehoord (vooral Set Fire to the Rain).
Verder ben ik geen fan van ballads, en van Don't You Remember en vooral Someone Like You krijg ik braakneigingen (bij wijze van).

Als het aan mij had gelegen had ik ''Adele-21'' dan ook links laten liggen maar mijn moeder is er nogal weg van dus ik word er (helaas) af en toe mee geconfronteerd.
Het enige nummer dat ik nu nog wel te pruimen vind is Rumour Has It, met als ''goede tweede'' He Won't Go.

live-versie van someone like you heeft zomaar eventjes meer dan 37 miljoen views op youtube:)

avatar van Thestrals
Ik was nooit fan van Adele, prima, maar meer niet. Maar wow, na dit album moet ik zeker mijn mening bijstellen.
tranen schieten in mijn ogen bij Lovesong, en zo kan ik meerdere nummers voorbij gaan waarbij ik gewoon helemaal stop met functioneren.
Ik ga deze plaat zeker in huis halen, iets wat ik nooit had verwacht. hopelijk blijft ze me verassen, want dit is écht de moeite waard.

avatar van Booyo
Ik kan goed begrijpen dat dit album door velen goed gevonden wordt en dat de radio het plat draait. Adele is namelijk een stuk beter dan velen van haar collega's die je veelvuldig op de commericele zenders te horen krijgt. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat dit niet echt moeilijk is, en ik vind het dan ook verre van een spannende cd. Ze heeft een dijk van een stem, en het zijn ook stuk voor stuk prima nummers. Maar het is allemaal zo oer en oer degelijk. Springt nergens uit de bocht, muzikaal niet, en ook zeker qua teksten niet.

Rolling in the Deep blijft overigens een bijzonder sterk nummer.

avatar van lennon
Als een album echt heel erg goed is, en het wordt stuk gedraaid, dan gaat ie niet irritant worden. Hoogstens leg je 'm een tijd aan kant, en pak je 'm later weer op. (er zijn albums die ik al 25 jaar regelmatig luister, maar nog steeds fantastisch in het gehoor liggen)
Dit album irriteert me nu echt enorm.
Adele irriteert me echt mateloos door overvloed. Alleen rumor has it, en Rolling in the deep blijven overeind staan, de rest dus niet.. Dus voor mij is het een hype, en geen sterk album meer...

Adele heeft inderdaad een dijk van een stem, maar doordat ze zo vaak wordt gespeeld krijg ik er echt een aversie tegen.

Niet voor niets is er een muziek winkel in de UK die klanten verboden heeft om Adele te spelen op de piano's aldaar... zegt genoeg, ik ben blijkbaar niet de enige.

avatar van tsjong
Adele is natuurlijk een geweldige zangeres, maar wat wordt haar muziek vervelend na een paar keer luisteren.

avatar van Don Cappuccino
Punt eraf. Ik ben het namelijk behoorlijk zat want het wordt echt helemaal doodgedraaid op de radio. Someone Like You vind ik een prachtig nummer maar na 50 keer komt het echt je neus uit hoor. Door dat luister ik het album eigenlijk nooit meer.

avatar van AOVV
Luister dan gewoon niet naar de radio, Don (of zit je in een situatie dat je echt niet anders kan?)!

avatar van Don Cappuccino
Je hoort het echt overal. Je stapt een kledingwinkel binnen en je hoort Adele. Je zapt en komt bij MTV en je hoort Adele. Je bent op een feestje en je hoort (je weet het nu wel )

avatar van AOVV
Daar heb je eigenlijk wel gelijk in. Dat is bij ons ook zo, maar toch in iets mindere mate, denk ik. Al is Adele in België ook erg populair, heb ik de indruk..

avatar van Gloeilamp
Adele's nummers worden inderdaad helemaal kapotgedraaid. De nieuwe single Rumour Has It bevalt me goed!

avatar van chevy93
Don Cappuccino schreef:
Echt? Daar heb ik dus echt zo goed als geen last van. Buiten de radio hoor ik het nergens. Hooguit een enkele keer in de Albert Heijn.

avatar van Stalin
Don Cappuccino schreef:

Heb ik ook geen last van...

Maar ik koop dan ook nagenoeg nooit nieuwe kleding, MTV heb ik een decennia geleden al dood verklaard en op feestjes kom ik niet

avatar van tsjong
Ze heeft natuurlijk een geweldig album gemaakt, een enorm hit album. Mij komt het zoals veel hebben de strot uit. Ik heb het nog op een redelijke 2,5 staan. Niet omdat ik het nog wil beluisteren, maar doordat ik moet toegeven dat dit toch een goed album is. De houdbaarheid datum gaat eraf.

avatar van muziek-fan
Mooie album. het liedje ''Someone Like You'' is een prachtig nummer. Rolling in the Deep vind ik dat ze dat mooi zingt. Ik vind de teks daarvan mooi. De rest van de nummers vind ik goed maar niet super. Daarvoor een 3.5

avatar van Gloeilamp
Het is natuurlijk een erg goed album, van wat mij betreft een van de beste zangeressen op dit moment. Rolling in the Deep, Someone Like You en Set Fire to the Rain heb ik helaas te vaak gehoord, Rumour Has It is een goede nieuwe single.

Gloeilamp schreef:

Someone Like You heb ik ook al vaak gehoord en ben het niet echt beu gehoord.

avatar van Eveningguard
Al die nummers worden veels te veel op de radio gedraait. Zo verliest de muziek echt zijn waarde. Maar dat schijnt al die DJ's niet te boeien. Die krijgen toch hun geld wel.

Eveningguard schreef:

Idd.

avatar van muziek-fan
Maar Someone Like You hoor ik niet meer op de radio. (Op de radiozender waa ik op luister toch)

muziek-fan schreef:

Someone Like You heb ik ook al vaak gehoord en ben het niet echt beu gehoord.

Het blijft een goed nummer hoor, begrijp me niet vekeerd, maar ik heb het nummer te vaak gehoord, zoals alle singles op dit album.

muziek-fan schreef:

Waar ik werk staat 3FM altijd op, daar hoor je dit nummer ieder uur nog wel. Turning Tables is een nummer wat ik langzaam beter vind worden.

avatar van muziek-fan
Bij mij staat dat op Q-music of studio brussel.

TwKe8431
De meeste berichten heb ik nu doorgelezen, vaak wordt er gezegd dat de bekendste nummers van het album erg of te vaak gedraaid worden op de radio. Wat ben ik blij dat ik maar weinig tijd heb om naar de radio te luisteren, nog altijd luister ik met plezier naar 'Rolling in the Deep' en 'Someone like You'. Vooral alle live-versies die ik kan vinden zijn erg goed, maar ja, dat kan ook niet anders met zo'n stem. Een half jaar geleden heb ik het album gekocht, en wanneer 1 van die 2 nummers langskomt, ben ik nog steeds geneigd om het volume op 354684635468 te zetten.

Ik zou haar met geen enkele andere artiest kunnen vergelijken, zij heeft alleen maar haar stem en een piano nodig, daar zijn er niet veel meer van.

Het feit dat de commotie rond een album belangrijker is dan de muziek dat het bevat, irriteert mij ontzettend. Ik noem artiesten noch albums, maar volgens mij weet menigeen wel over welke ik het heb...

avatar van Gloeilamp
Adele is inderdaad een erg bijzondere artiest, die weinig nodig heeft om iets bij je los te maken.
En ik heb eigenlijk geen idee waar je het over hebt,, Coldplay?