Adele - 21 (2011)

Pop / Soul
Label: XL

1. Rolling in the Deep (3:49)
  2. Rumour Has It (3:43)
  3. Turning Tables (4:10)
  4. Don't You Remember (4:03)
  5. Set Fire to the Rain (4:02)
  6. He Won't Go (4:38)
  7. Take It All (3:48)
  8. I'll Be Waiting (4:02)
  9. One and Only (5:48)
  10. Lovesong (5:16)
  11. Someone Like You (4:47)
  12. If It Hadn't Been for Love * (3:09)
  13. Hiding My Heart * (3:29)
  14. I Found a Boy * (3:37)
  15. Turning Tables [Live Acoustic] * (4:21)
  16. Don't You Remember [Live Acoustic] * (4:18)
  17. Someone Like You [Live Acoustic] * (5:15)
  18. Need You Now * (3:40)

avatar van muziek-fan

Dan heb je gelijk.:D

avatar van Gloeilamp
Oke, daarin ben ik het helemaal met je eens TwKe8431.

avatar van muziek-fan
He net nog eens Someone Like You geluiluisterd en heb blijft toch een mooi nummer.

TwKe8431
Op het itunes festival afgelopen dit jaar was ze heel goed. Luister de laatste tijd vooral de live-versie van Chasing Pavements, wat is dat toch een goed nummer.

Ik ben ook een beetje Adele moe. Ze kan me niet raken, haar muziek is erg veilig en het is dan ook typisch dat de meute voor haar valt. Want 'wat is het toch mooi'... Tsja, als je als gemiddelde Nederlander weinig verder komt dan radio538 & slamFM, dan begrijp ik dat wel.

Ik zeg niet dat het slecht is, dat zeker niet. Maar zoals eerder al aangegeven: het album schiet nergens echt even uit de bocht. Het blijft binnen de marges, zodat de meute het mooi blijft vinden. Haar stem is sterk en de riedeltjes herkenbaar. Daar haalt ze haar kracht uit.

Voor het betere werk luister bijvoorbeeld eens het nieuwe album van Beth Hart & Joe bonamassa: don't explain met het nummer I'll take care of you. Dat is een mindblowing-zangeres, waar Adele dan weer een hele grote punt aan kan zuigen: Beth Hart & Joe Bonamassa - Don't Explain (2011)

Desondanks, Adele - 21, een 2,5 voor de stem en de goede productie van het album.

avatar van Madjack71
Adele en Beth Hart zijn toch twee totaal verschillende zangeressen en in die zin eigenlijk niet met elkaar te vergelijken Beth & Joe zullen zekers een goede combi vormen...binnenkort dat album eens uitpluizen. Metaalmoeheid krijgt een synoniem in Adele met Adelemoeheid. Ik als deelnemende meute van de gemiddelde Nederlander, kan dit album nog steeds wel waarderen, terwijl ik toch volgens jouw ietwat kort door de bocht typering niet luister naar radio538 en SlamFM al helemaal niet. Hetgeen wat je tegenstaat bij dit album, zou je ook als een sterke kant kunnen benoemen. I.i.g. is het vanuit jouw optiek wel een duidelijke mening en dan is 2,5 een redelijke score.

TwKe8431
Tegenwoordig is men geneigd om artiesten met elkaar te vergelijken die totaal niet met elkaar te vergelijken zijn. Appels met peren, daar zijn we in het algemeen tegenwoordig erg goed in, ik vergelijk Adele toch ook niet met Clare Maguire, twee goede zangeressen uit dezelfde periode (nu), maar twee totaal verschillende stemmen. Het heeft te maken met smaak, niet met een meetbare eigenschap in een prachtige stem, waarbij de één op een bepaalde schaal met een eenheid de ander zou overtreffen, mensen, waar praten we over.
Misschien moeten we gaan vergelijken op basis van genre: Pop, country, rock, R&B, blues, jazz etc. en daarbinnen onderscheidt maken tussen de goede en mindergoede zangers/zangeressen.
Bovendien gaat het binnen de (muziek) wereld ook om internationaal succes, als de meerderheid het leuk vindt, wordt het album meer verkocht. Zo is het nou eenmaal, en alsjeblieft, noem een groep mensen die bepaalde muziek leuk vindt niet 'de meute', iets minder neerbuigend mag wel. Ook wereldwijd succes kan indiceren dat muziek als 'goed' kan worden beschouwd, Adele is niet alleen meer binnen Europa populair, in de VS en Canada is haar muziek ook behoorlijk aangeslagen.
Tot zover mijn pleidooi... sorry, ik liet me even gaan, wat een lap tekst...

TwKe8431 schreef:

1e deel van de zin zeker mee eens.. 2e deel... echt 1 van de allersaaiste nummers van de afgelopen 5 jaar...

lennon schreef:

Ja, kan ik inkomen, natuurlijk niet zo krachtig, ik weet het. Op de een of andere manier houd ik toch van haar stem en het nummer. Bovendien houd ik van alle soorten muziek, saai, met een beat, rock, hiphop, 80's, 90's, blues enz. Ik luister het allemaal... Ik begin me echter wel te irriteren aan lady GaGa, ik vind haar saai.

avatar van lennon
En voor de 97568745875490834185124e keer someone like you op de radio... en nog presteert een collega het om die volume knop omhoog te draaien...

Ik kots het echt uit dat zeiknummer..... Zo zonde dat een mooi nummer zo enorm vernietigd kan worden door een overdosis.... (dit vervangt mijn kotssmileys )

avatar van The Scientist
Ik vind het een zeer degelijk nummer, maar mijn radio-exposure is dan ook 0,0... het volgt een beetje mijn gebruikelijke pad van zeer degelijke nummer... nu draai ik het behoorlijk vaak, maar dat zwakt vanzelf een keer af, zonder dat ik het dan echt een vervelend nummer ga vinden... ook dan blijft het zo nu en dan wel langskomen ...

Voor mij is het hoogtepunt de bonustrack Hiding My Heart trouwens

avatar van Mjuman
lennon schreef:

Ik kots het echt uit dat zeiknummer.....

Ja dit deed en met name de oorspronkelijke versie - mijn haar overeind staan. Gelukkig heb ik geen last van radio - en zitten mensen met wie ik regelmatig werk vaak met oordopjes en iPod.

Bonusnummers van deze cd - ik heb het al eerder gezegd - zijn in dit geval ook echt een bonus (ze voegen iets toe). Ik draai Adele nog steeds graag (beide meestal van vinyl) en vind het écht een talent waarop een platenmaatschappij zuinig moet zijn. De verleiding is nl erg groot om te willen cashen.

avatar van The Scientist
Je zou inderdaad ook op een normale manier kunnen zeggen dat je het niks vindt

The Scientist schreef:
Je zou inderdaad ook op een normale manier kunnen zeggen dat je het niks vindt

Mee eens, en dus aangepast, al beschreven de vele smileys wel echt het gevoel wat mij op dat moment bekroop.

avatar van Dungeon
De echte Lennon laat zich niet verleiden tot het doen van genuanceerde uitspraken

Dungeon schreef:

Maar die is dan ook dood

beetje off topic, haha

avatar van lennon
Lees net op nu.nl dat er een live album gaat uitkomen van Adele!
Het kan niet op voor de fans dit jaar

avatar van Gloeilamp
Dat hoorde ik ook. Ik ben geen fan, maar live is Adele nog altijd steengoed

avatar van Kronos
Het kan niet op voor de fans dit jaar

Ik ben geen fan, maar blijkbaar is het nu toch voor een tijd op.

Adele zegt alle optredens af

avatar van arcade monkeys
21 jaar en zo'n stem daar neem ik mijn hoed voor af!
Maar de meeste songs schieten gewoon te kort.

avatar van Deheerbaltjes
Adele moet het hebben van haar prachtige stem maar ik vind het verder niet zo speciaal. Voor een paar luisterbeurten klinkt ''21'' erg goed maar het is voor mij gewoon te cliché en niet vernieuwend. Ik vind het ook zo jammer dat Adele TE vaak voorkomt op verschillende radiozenders. Elke dag hoor ik Adele wel minstens 7x en dan komt er bij mij na een paar dagen een irritatie, kan ik ook niks aan doen.

Prachtige stem maar voor mij helaas TE commercieel.

Trollbericht verwijderd.

Nee, artiesten als lady GaGa, Beyoncé, Katy Perry enz.

Stiekem blijven Lady Gaga en haar songs ook probleemloos overeind als je haar alleen een piano geeft, hoor.

avatar van thelion
SaintOfKillers schreef:

Dan is het maar de vraag of ze er ook op gaat spelen, waarschijnlijk gebruikt ze die piano als kledingstuk.

thelion schreef:

Ben geen Gaga fan, maar die kan echt wel wat met een piano... (muzikaal gezien )

avatar van niels94
Absoluut.

Ik heb sowieso bakken meer respect voor Lady Gaga dan voor artiesten als Katy Perry en Rihanna. Wat ze maakt is doorgaans alleen mijn muziek niet.

avatar van NewYorkCityLight
1,0
Dit kan Lady Gaga ook goed op de piano.

avatar van Emile93
NewYorkCityLight schreef:
Dit kan Lady Gaga ook goed op de piano.

HAHAHAHA! Ik kwam niet meer bij!! HAHA!!! GEWELDIG!