Nick Cave and The Bad Seeds - Let Love In (1994)

Australiƫ
Label: Mute

1. Do You Love Me? (5:56)
  2. Nobody's Baby Now (3:52)
  3. Loverman (6:21)
  4. Jangling Jack (2:47)
  5. Red Right Hand (6:10)
  6. I Let Love In (4:14)
  7. Thirsty Dog (3:48)
  8. Ain't Gonna Rain Anymore (3:46)
  9. Lay Me Low (5:08)
  10. Do You Love Me? (Part 2) (6:12)
  11. Let Love In *
  12. Cassiel's Song *
  13. Sail Away *
  14. (I'll Love You) Till the End of the World *
  15. That's What Jazz Is to Me *
  16. Where the Action Is *
Red right hand is toch wel onsterfelijk (hoe ironisch deze woordkeuze) geworden in de film "Scream".

Deze cd vindt een perfect evenwicht tussen de bedaarde balladman en de getormenteerde duivel die cave is.
Uitschieters zijn Do you love me, Nobody's baby now, red right hand, I let love in en Do you love me pt II.
Op Lay me low horen we ook de betreurde David McComb van The Triffids.

avatar van judgepaddy
Jangling Jack, whooohah! en Thirsty Dog. maar de rest ook

avatar van FisherKing
Gewoon een fantastisch album. "I let Love in"

Dit album staat als een huis. Elke keer als ik m'n geluids-installatie weer heb moeten verhuizen naar een nieuw onderkomen, gebruik ik Red right hand om te kijken hoe het klinkt. Prachtig, die heldere instrumenten in combinatie met de donkere stem van Nick en die klokgeluiden tussendoor.

Geweldig album van Nick, Do you love me en Janglin' Jack zijn mijn favorieten.

avatar van Hermy
Een album dat erg goed tot zijn recht komt in deze herfstachtige tijden. Mijn favoriet is Do You Love Me, part. 2; wat een prachtige violen!

avatar van orbit
Prachtige plaat! Naast hendry's dream mijn favoriet.. red right hand is briljant!

avatar van IMPULS
Snerpende geluiden, geproduceerd met de juiste kilheid. Alsof je over dodenakkers wandelt.
Is het enige album van Cave dat ik een hogere waardering kan toedichten. Loverman, Red Right Hand voorop, Do you love me (pts 1 en 2), I Let Love In, Thirsty Dog, Aint Gonna Rain Anymore ook al zo sterk.

avatar van Jeanneman
Soort van impulsieve aankoop geweest. Ik ken Nick Cave wel, maar van dit album kende ik maar een paar (sterke) nummers. Maar de rest van de plaat is ook fantastisch. Mijn mond viel open toen ik Loverman hoorde en Let Love In is ook een geweldig nummer.

Geweldig album dat dwars door me heen ging toen ik het voor het eerst hoorde. De tweede keer ook. En de derde... Eén van de betere albums van Cave, met als topper Red Right Hand en Loverman.

avatar van orbit
Ik vind de afsluiter Do You Love Me? (Part 2) eigenlijk beter dan het eerste nummer... briljante tekst!

voltazy
Nick Cave & The Bad Seeds mooiste album na the Boatman's Call

wat een schitterende tekst heeft lay me low toch

Deze heeft er bij mij toen eigenlijk voor gezorgd dat ik zo'n beetje ben afgehaakt met Nick Cave-platen kopen... Ik vond (en vind) hem nogal overgeproduceerd, veel te gladjes. Alleen bij Red Right Hand klopt alles, en dat is meteen een van mijn favoriete Nick Cave nummers.

3***

djeffibrelich
nobodys baby now is prachtig!
ook als ik de rest van de plaat niet goed vond(wat dus niet het geval is)
had ik dit album alleen al voor dat liedje aangeschaft
super!

avatar van korenbloem
Red right hand, super nummer.

Echt een geweldig album dit

Mooiste album van The Cave Man. Alles klopt op dit album. Loverman en Red Right hand zijn de beste nummers, maar de rest is van zeer hoge kwaliteit. Nick Cave maakte met Grinderman nu pas een waardig vervolg op dit album. De tussenliggende albums waren van wat lager nivo, maar hij is nu weer helemaal terug.

avatar van korenbloem
voor mij ook mooiste album van nick cave, maar ik ken weinig slechte albums. Bij nick cave is het vaak, ben ik er voor in de stemming en welk album pak ik voor de stemming.

Idem. Erg sterk van de albums van Cave; ze hebben allemaal een eigen aparte en duidelijk te onderscheiden sfeer.

avatar van SirNoodle
Een van de betere Nick Cave platen. Met de prachtige zinsnede 'hers is the face I see when a certain mood moves in' uit nobody's baby now... prachtig, toch?

De tweede versie van do you love me vind ik ook beter dan de single versie, trager en pakkender.

En soms vind ik Nick Cave hier een echte crooner, een soort Frank Sinatra met ballen. Red Right Hand is bvb echt een tijdloze klassieker die uitgevoerd in eender welk muziekgenre altijd overeind blijft.

EVANSHEWSON
Ik vind dit zijn allerbeste tot nu toe, echt waar !
Voilà !
4.5 sterren Red Right Hand bloedmooie song !

Dit vind ik ook zijn beste; ik zet hem nu maar weer eens op. Een lekker donker sfeertje.
Ik dacht dat Henry's Dream niet meer te overtreffen was, maar 2 jaar later kwam deze overtreffende stap.

avatar van freddze
Deric toch; Bij mij is het net andersom...

'Henry's Dream' vind ik onovertroffen! Dat kreeg al 5* toen ik het voor de eerste keer beluisterde, nu intussen ook alweer 15 jaar geleden.

Dit album vind ik dan we weer het tweede beste van Nick en zijn Bad Seeds. Het heeft altijd op 4,5* gestaan bij mij. Maar die 4,5* waren meer om het onderscheid te maken met HD dan omdat het de 5* niet zou verdienen.

Nu bedenk ik dat als ik 'Let Love In' consequent zou raten, ik het eigenlijk ook moet opnemen in mijn beperkte lijstje van 5* albums, want er staat gewoonweg ook geen enkel slecht nummer op.

Ik heb het even nagegaan... Nick Cave & The Bad Seeds is de enige band waar ik geen enkel album onder de 4* geef.

En daar kan ik me weer bij aansluiten. Inderdaad, geen een album onder de 4**, ook bij mij.

avatar van Tribal Gathering
Blijkbaar vind ik Murder Ballads niet zo heel goed, anders kan ik het niet verklaren dat het zo lang heeft geduurd dat dit prachtige album zijn weg naar mij heeft gevonden. Nog erger is het dat ik Red Right Hand al kende van de X-Files soundtrack "Songs in the Key of X" en zelfs dat nummer heeft me niet aangespoord om dit album te gaan luisteren.

10 nummers staan op het album en er is geen slechte bij. Wel is het allemaal iets beschaafder / liever dan Murder Ballads. Geen probleem want als ballads zo mooi zijn als Lay Me Low heb je geen Kylie Minogue nodig om de boel op te fleuren. Ook het titelnummer is bijna buitenaards goed. De rest staat slechts een klein treetje lager.

En nu op naar Henry's Dream en The Good Son.

Beschaafder?? Liever??
Luister naar Loverman, dat nummer gaat over een psychopaat, en Do You Love Me en Red Right Hand is behoorlijk heavy.

Maar misschien zie ik wel juist meer humor in Murder Ballads; dat kan natuurlijk ook.

Tribal Gathering schreef:
En nu op naar Henry's Dream en The Good Son.

Snel doen! Prachtalbums.

avatar van thetinderstick
Let Love In is een prachtig album, maar er staan toch ook een paar mindere nummers tussen. Het begint met het fantastische 'Do You Love Me?' en 'Nobody's Baby Now', maar dan volgt 'Loverman', een bak herrie met een zwakke melodie waarin Cave zichzelf overschreeuwt. 'Janglin Jack' en 'Thirsty Dog' zijn aardig, maar ik zie ze toch een beetje als vullertjes. Het sterkste deel van de plaat zit in het midden met 'Red Right Hand' en mijn favoriet 'I Let Love In', deze nummers behoren tot het allerbeste werk van Cave. De laatste drie nummers zijn ook van behoorlijk niveau (met name de strijkers in 'Do You Love Me Pt 2'.!)

Loverman vind ik weer geweldig, en juist erg goed op dit album passen.

Zigstar
Op die hoes lijkt Cave immens op David Bowie's alter ego 'Aladdin Sane', niet? 'Do you love me', 'Red Right Hand' en 'Nobody's Baby Now' zijn me bekend, maar heb nog nooit de hele plaat gehoord. Het wordt toch ns tijd dat ik deze man wat beter leer kennen.