James Blake - James Blake (2011)

Electronic
Label: Atlas

1. Tep and the Logic * (2:42)
  2. Unluck (3:03)
  3. The Wilhelm Scream (4:36)
  4. I Never Learnt to Share (4:52)
  5. Lindisfarne I (2:42)
  6. Lindisfarne II (2:59)
  7. Limit to Your Love (4:40)
  8. Give Me My Month (1:53)
  9. To Care (Like You) (3:54)
  10. Why Don't You Call Me (1:36)
  11. I Mind (3:34)
  12. Measurements (4:20)
  13. You Know Your Youth * (2:20)
Ssscht...
Mctijn schreef:
Om dit te vergelijken met Radiohead slaat natuurlijk nergens op. De enige overeenkomst is dat ze beide redelijk vernieuwd waren bij hun debuut. Radiohead's beste nummers zijn van hunzelf, Blake's bekendste nummer is een remix van een bestaand nummer. Even afwachten nog hoe Blake het gaat doen de komende jaren....

Het was natuurlijk half bedoeld om wat te provoceren, het andere halfje doelde idd op het vernieuwende aspect (hoewel Kid A er wel wat van weg heeft (in de verte)). Mijn favoriet is trouwens een nummertje van James zelf, namelijk het machtige "To Care". In een cultureel klimaat waar iedereen aan het citeren is is er natuurlijk ook niets mis met coveren of remixen. Nou ja, niemand hoeft het met me eens te zijn hoor

avatar van andnino
Mctijn schreef:

Ja maar ik vind Blake's beste nummer niet Limit to your Love dus dan gaat deze redenering niet op. Beste valt niet per se samen met bekendste, meestal niet zelfs (in mijn geval dan).

avatar van love deluxe
Germ Stoned schreef:
Limit To Your Love is écht een zalig nummer maar voor de rest vind ik het niet zo bijzonder

ik volg je hier volledig in .... heb het al een paar kansen gegeven maar stiekem wacht ik toch steeds naar Limit to your love!

avatar van IllumSphere
Wat een prachtige plaat zeg. Deze plaat verdient het zeker om een volwaardige review te krijgen en dat zal ik zo vlug mogelijk schrijven. Nu wil ik vlug kwijt dat het een prachtige plaat is die me vaak koude rillingen gaf (wat AOVV ook zegt) en ik werd er ook vaak stil door. Iets wat vele platen nog niet gelukt is.

magic spells
Ik zeg niet rap dat een album saai is, maar dit vond ik toch behoorlijk saai. Unluck vind ik eigenlijk het enige écht goede nummer waar nog wat energie in zit. De rest allemaal 2,5-achtig. De mooie stem van Blake redt het album. Anders was het waarschijnlijk een 2,5...

avatar van kemm
kemm schreef:
Het is hem dan ook van harte gegund, maar het zou toch wel sneu zijn mochten we de beste plaat van volgend jaar nu reeds achter de rug hebben...
Exact één jaar later en mijn profetie blijkt uitgekomen. Geen betere plaat in 2011. Hij heeft zijn duurzaamheid bewezen. Hij krijgt zijn laatste halfje erbij.

avatar van Braam502
Persoonlijk vind ik dit een erg matige plaat. Limit to your love was voor mij de reden om deze plaat toch eens te proberen. Ik heb sterk het gevoel dat ik naar een vroege Jamie Lidell plaat zit te luisteren alleen dan zonder de soul. Smaken verschillen maar mij kan deze plaat niet echt boeien...jammer

avatar van Don Cappuccino
Mijn nummer 2 van dit jaar. Een zeer gedurfde en creatieve plaat vol met emotie en echt zware bassen. De huiskamer trilt hier weer bijna door de extreem diepe bassen van Limit To Your Love.

avatar van tim-r(-_-)
Enkel I Never Learnt to Share en Limit To Your Love spreken me aan, voor de rest vind ik het maar plattekes. Waar de laatste plaat van Ghostpoet (ietwat in het zelfde genre) wel in slaagt, missen de beats van Blake de schwung om het album in 1 ruk door te beluisteren.

avatar van RogerV
Heb de plaat gekocht omdat het zo'n hype was. Gezien mijn collectie op dit gebied mocht ie gewoon niet ontbreken.

Maar deze plaat lag me sinds de eerste luisterbeurt zo zwaar op de maag dat ik het tot vandaag niet voor elkaar kreeg om hier een oordeel over te vellen. Maar na vele keren begint het een beetje te dagen.

Het is behoorlijk vernieuwende en grensverleggende muziek. Een soort van singer/songwriter met dance komt sowieso al weinig voor. Het is toch best fijne luistermuziek.

avatar van kobe bryant fan
Mooie plaat, de kille en afstandelijke beats zijn erg mooi en de vervormde stem van Blake klinkt erg goed. De opener is mijn favoriet. Ook staan er heel wat experimentjes op meestal pakken die goed uit maar op bijvoorbeeld: Lindisfarne I boeit hij me niet. Maar over het algemeen krijgt hij toch een krappe 4*.

avatar van Leander1991
Nu honderden luisterbeurten verder en ik doorgrond het album nogsteeds niet. Buiten Limit to Your Love, wat ik op zich een heel krachtig en zuiver nummer vind, zet Blake me letterlijk en figuurlijk in de kou. Het is allemaal zodanig gestileerd en zo over nagedacht dat het mij mateloos irriteert.

Had de lp al meteen gekocht, nu voor 1,50 euro de cd, kon ik niet laten liggen. Luister hem weer ff, zal ergens rond de 3 scoren denk ik.
Even nog over de vergelijking Radiohead en James Blake, het debuut van James is natuurlijk wel 100x avontuurlijker dan Pablo Honey dat was gewoon een standaard indie plaat, het vernieuwende van Radiohead begon een beetje bij de Bends, wel even bij de feiten blijven.

avatar van bram1610
Ik begrijp niet wat iedereen zo fantastisch aan Limit To Your Love vindt... Ik vind het album juist heel sterk, maar Limit To Your Love had er voor mij niet op gehoeven. Lindisfarne en Measurements, dat zijn nou kleine muzikale meesterwerkjes.

avatar van Ernie
vandaag aangeschaft op goed geluk! ken niet veel van deze man dus ben benieuwd of dit in mijn straatje gaat passen. al veel aangeraden door vrienden dusja....proberen

avatar van king_pin
Wel luisteren met koptelefoon op he, zo'n soort album is het

avatar van Ernie
heb vandaag juist een nieuwe koptelefoon gekocht ook. had van die plug-in oortjes maar dit dus zo'n grote voor gewoon thuis te luisteren altijd

avatar van LucM
Dit album werd destijds door de pers omhoog geschreven, ik was ook nieuwsgierig vanwege de prachtige single Limit to Your Love maar de meeste andere nummers deden mij weinig of niets. Ruim een jaar later kan het mij nog steeds maar matig boeien. James Blake vind ik een prima stem hebben en de meeste songs vind ik in wezen wel goed maar het album komt mij in zijn geheel te gekunsteld over met een overdaad aan stemvervormingen en productietrucs. Laat hem eens een sobere gevoelige soulplaat uitbrengen zonder tierlantijntjes.

avatar van kobe bryant fan
Unluck.
De plaat doet me niet zo veel, maar die song is een van de betere van 2011!

avatar van Mjuman
Hullepulle - vandaag de lp tweedehands op de kop getikt en net gedraaid. Goejesmorges, als je dat hoort lust je prompt geen mp3's meer: wat een ongelofelijk diepe bas.

Altijd gedacht dat de bas-synth van Depeche Mode de lat was, nou dit gaat hier echt ver overheen - wat een diepe bas. Ook de piano klonk trouwens beduidend frisser.

avatar van Broem
Bijzonder album van deze James Blake. Mocht je in bezit zijn van een fatsoenlijke geluidsinstallatie dan is deze cd of lp de ideale stress test. How low van you go. Tjonge wat een vette productie heeft deze plaat. Trentemoller is er niets bij. Hoogtepunt is Limit to your Love. Mooie uitvoering van dit nummer. James maakt mooie eigengereide pop doorspekt met electronic. Puike combi.

avatar van Mjuman
Broem schreef:

Kom op, met de billen bloot en je set opgeven op:

Overigen >> Apparatuur >> Het Grote Audio-topic - de mijne staat daar ook, ergens

Overigens heeft de laatste Dead Can Dance minimaal een net zo sterke subsonische bas en a propos Trentemöller: probeer eens Lulu Rouge, daar werkt ATM aan mee - heerlijk subsonisch. Maar snel naar het audiotopic

avatar van repsac
heeft iemand al confidence boost ep gehoord? het is van james blake, maar ik vind het hier niet op deze site...
het is uitgebracht onder de naam trimbal

het titelnummer hoort voor mij bij het beste wat james ooit gemaakt heeft
dus....
WAAR blijft die pagina ?

avatar van Slowgaze
Voeg 'm dan zelluf toe.

Ik was deze plaat alweer een beetje vergeten... Woorden die mij te binnen schieten: geforceerd, gekunsteld, pretentieus.
Een beetje diepe bassen in je plaat stoppen maakt het nog geen topper, en of de man nou écht zo'n goede stem heeft wordt door alle vocale trucjes die zijn gebruikt ook niet duidelijk. Het gaat mij in ieder geval snel vervelen.
Deze plaat zat tussen mijn stapen 'Top 10 van 2011' van het label Bleep, en dit is de enige plaat die mij tegenvalt. Goede oogst dus verder

avatar van IllumSphere
repsac schreef:
het is uitgebracht onder de naam trimbal

het titelnummer hoort voor mij bij het beste wat james ooit gemaakt heeft
dus....
WAAR blijft die pagina ?

Omdat Confidence Boost als een single werd uitgebracht.

avatar van repsac
IllumSphere schreef:

Omdat Confidence Boost als een single werd uitgebracht.

@illumsphere: bedankt voor de info.
ik ben hier een new sprite op musicmeter en ik wist nog niet helemaal hoe alles in elkaar zit. ik had het liedje al in een paar dagen grijsgedraaid en ik wilde weten wat de andere mensen op musicmeter er van dachten die laatste zin was al semi-grappend bedoelt, maar jammer genoeg kon ik geen stemintonatie in m'n bericht zetten

Berichten verplaatst naar James Blake

Lasers
Mctijn schreef:

Een andere overeenkomst is dat je de tekst moeilijk kan verstaan en dat er geen tempo in zit.

En nee, ik vind James Blake niet zo geniaal als Radiohead maar talent heeft hij zeker!

IJsbergsla
Opnieuw afgewaardeerd, wekt bij mij slechts irritatie op.
Snap die hype ook echt niet rond dit album.