Blackfield - Welcome to My DNA (2011)

Label: Snapper

1. Glass House (2:56)
  2. Go to Hell (3:03)
  3. Rising of the Tide (3:47)
  4. Waving (3:54)
  5. Far Away (2:47)
  6. Dissolving with the Night (4:06)
  7. Blood (3:17)
  8. On the Plane (3:41)
  9. Oxygen (3:04)
  10. Zigota (5:04)
  11. Dna (3:56)
avatar van vigil
Zo daar is tie dan...

avatar van Scython
Blackfield on Vimeo > Preview
YouTube - Blackfield - Glass House > Het volledige eerste nummer.

Ik kijk hier zeker naar uit.

avatar van niels94
Ik kijk hier echt heel erg naar uit, de preview klinkt erg goed en het eerste nummer is ook zeer goed (zoals we wel gewend zijn). Geweldige sound heeft het toch altijd weer, dat gitaartje

Misterfool
wel een erg lelijke cover, hopelijk is de muziek beter.

avatar van niels94
Lelijk zou ik het niet noemen, erg bijzonder ook niet nee. Maar een cover zegt niet zoveel Ik moet trouwens zeggen dat ik de covers van Blackfield nooit geweldig heb gevonden. Deze straalt trouwens wel een heel andere sfeer uit dan de vorige twee.

avatar van echoes
Ben ook erg benieuwd. Heb kaartjes voor het concert in Paradiso de 10e april, dus moet voor die tijd dit album wel een paar keer beluisteren.

avatar van Rhythm & Poetry
Misterfool schreef:
wel een erg lelijke cover, hopelijk is de muziek beter.

Valt wel mee toch? Overigens ook geen mooie cover. Ik heb ook wel zin in dit album, verwacht een sterke plaat.

avatar van vigil
Cover valt zeker wel mee, zo mooi als de vorige is die natuurlijk niet maar lelijk

avatar van snarf349
Erg prettig dat Aviv Geffen z'n geitenzang achterwege laat op "Glass House". Vind sowieso dat hij op de Blackfield platen een stuk beter zingt dan solo.

avatar van divart
Glass House klinkt wel erg als eh, Blackfield. Is dat er erg... Nou nee, ik vind het wel lekker
Trouwens de hele cd preview klinkt wel erg prettig bekend. Go to Hell klinkt verlopig als het hoogtepunt (wat wel weer lastig beoordelen is met 45 sec per nummer).

snarf349 schreef:

Lijkt me meer de verdienste van Wilson als producer. Kan me nog herinneren van de vorige Blackfield concerten dat Geffen er live niet zo heel van bakte. Gelukkig zong Wilson er meestal nog een tweede stem achter, maar de akoestische solonummers van Geffen waren sympathiek maar qua zang toch niet echt geweldig.

snarf349 schreef:

Lijkt me meer de verdienste van Wilson als producer. Kan me nog herinneren van de vorige Blackfield concerten dat Geffen er live niet zo heelveel van bakte qua zang. Gelukkig zong Wilson er meestal nog een tweede stem achter, maar de akoestische solonummers van Geffen waren sympathiek, maar qua zang toch niet echt geweldig.
vigil schreef:

Nou echt lelijk is die niet, de vorige twee waren trouwens ook niet fraai. Wat me wel opvalt is dat de typografie weer eens is veranderd. Wat dat betreft is Blackfield geen echte band, geen logo, geen eenduidig artwork. Ze doen maar wat. Terwijl het geluid al 3 albums hetzelfde is.

nicoot
Ik vind de cover net bijzonder mooi! Blijkbaar ooit het voorstel voor artwork van 'Somewhere Else' geweest van Marillion, maar die waren er niet tevreden mee. Ik heb er zelfs tijdelijk m'n Facebook profielfoto van gemaakt! Wie zou die man zijn op de foto?

Preview vond ik bij de eerste luisterbeurt wat tegenvallen, maar na een vijf-zes keer al een heel stuk beter. Enorrrrrm benieuwd. Preview respecteert voor alle duidelijkheid de volgorde van de tracklist. Ik vond vooral Far Away erg mooi en als ik me niet vergis, Oxygen ook (lyrics: "things we've said and then regret, it's an obscurity" - zoiets).

Besteld via Burning Shed voor 28 maart, maar op 2 april vertrek ik op reis - hopelijk krijg ik 'm nog op tijd voor op de iPod. 10 april terug en rechtstreeks naar Amsterdam!

Net op Youtube geplaatst: YouTube - Blackfield - Perfect World [HD] - 'Perfect World': een niet op (reguliere) plaat verschenen B-side van Blackfield (track duurt 3:55, maar is twee keer na elkaar geüpload, vandaar de 7:48). Geniet van de ongelofelijk mooie melancholie aanwezig in dit nummer - meer dan anders, maar niet melig, pompeus of theatraal. Echt jammer dat dit niet op plaat stond...

avatar van dynamo d
Hier kijk ik erg naar uit!!!!!!!!!

avatar van Tha)Sven
Ach vernieuwend of briljant is Blackfield is, maar het is bij vlagen gewoon erg mooi om te horen. Niet echt om naar uit te kijken, maar als hij er eenmaal is weet ik toch dat ik hem wel kan waarderen.

avatar van DeKoning
Ik blijf er bij. Na 2 nummers geluisterd te hebben: Waves en Glass House .. vind ik zelf dat Steven goede ideeën erop nahoudt, maar ze vaak op een verkeerde of misplaatste manier uitwerkt. Ik heb steeds vaker het idee dat Steven op een manische manier cd's probeert te maken, en dat het naar kwantiteit gaat neigen. Dat vind ik jammer, want deze man hoort gewoon niets fouts bij mij te kunnen doen, en helaas gebeurt dat wel steeds vaker.

Het ''lalalalaalaaaiii' gejengel bij Waves is erg eentonig, en ik ken dit truukje onderhand wel. Ik wil wat nieuws horen, experimenteels, want ik hoor wel dat er veel meer uitgehaald kan worden. Ook bij Glass House gaat dat melodietje me snel vervelen.

Dit uit basis van de 2 nummers die ik gehoord heb.

3dubbelbericht verwijderd.

nicoot
Ja maar Blackfield is dan ook het meer pop-prog-rock project van Steven hé - niet de bedoeling om experimenteel te zijn. Ook al wordt de formule op dit derde album verder gezet, ik vind er bijzonder veel variatie in. En melancholie, ik word er echt door bewogen, door die muziek.

Voor experimenteler werk krijgen we nog zijn tweede solo-album in september (en Insurgentes van 2-3 jaar geleden - wow is dit al zo oud?) en zijn samenwerking met Mikael; beide zullen wel lekker experimenteel zijn, don't worry

herman schreef:
3dubbelbericht verwijderd.

Mijn welgemeende excuses

Ozric Spacefolk
Ik vond de eerste twee Blackfieldjes wel leuk, al neigde het wel naar huilerige alternative/indie rock...

Ben ook een periode helemaal Steven Wilson-moe geweest... Heb de laatste Porcupine Tree platen ook niet echt vaak gedraaid, maar toch ben ik dan wel weer benieuwd naar een nieuwe plaat van Blackfield...
Misschien is het eerder Aviv Geffen, dan Steven Wilson die me aantrekt...

Goed, ik wacht nog een anderhalve maand....

nicoot
Dan heb je geluk, Aviv heeft dit keer de meeste nummers geschreven (staat op de vernieuwde officiële website www.blackfield.org).

avatar van DeKoning
De Vinyl versie is zojuist besteld!

Ook gewoon puur voor de collectie, aangezien het een limited edition (2000)-copies betreft.

Ozric Spacefolk schreef:

Lijkt me zo'n nickname toch geen probleem
Maar Glass House vind ik niet tegenvallen. Blackfield zoals het hoort te zijn. Waving kan me echter niet zo bekoren.

McRoland
nicoot schreef:

Aha Uiteindelijk hebben ze die site ge-update? haha Laatse x dat ik checkte een paar weken terug was de laatse- update van 2008!?
Ga ff kijken . .

Heb ook kaarten voor 10 April. . nog meer mensen die er naar toe gaan?

Ozric Spacefolk
divart schreef:

Lijkt me zo'n nickname toch geen probleem

Mijn nickname refereert toch niet aan indie/alt.rock?!? Meer aan spacerock/instrumentale rock dacht ik zo... Ik snap je comment niet helemaal...

avatar van niels94
Ook Waves vind ik erg goed. Tja, het klinkt eigenlijk precies zoals ik (en ik denk wij allemaal) het verwachtten. Zal het dus zeker goed vinden, maar erg spannend is het natuurlijk niet.

niels94 schreef:

Eens .

McRoland schreef:

Ga ff kijken . .

Heb ook kaarten voor 10 April. . nog meer mensen die er naar toe gaan?

Jep ik ga ook op 10 april.
Ondertussen zijn ook de Amerikaanse/Mexicaanse/Canadese tourdata bekendgemaakt voor de échte fans

McRoland
nicoot schreef:

Jep ik ga ook op 10 april.

avatar van DeKoning
Deze cd duurt 38 minuten.

Wat verschrikkelijk kort zeg..