Anathema - Judgement (1999)

Rock / Metal
Label: Music for Nations

1. Deep (4:53)
  2. Pitiless (3:10)
  3. Forgotten Hopes (3:50)
  4. Destiny Is Dead (1:46)
  5. Make It Right (F.F.S.) (4:09)
  6. One Last Goodbye (5:23)
  7. Parisienne Moonlight (2:09)
  8. Judgement (4:20)
  9. Don't Look Too Far (4:56)
  10. Emotional Winter (5:54)
  11. Wings of God (6:29)
  12. Anyone, Anywhere (4:50)
  13. 2000 & Gone (4:50)
  14. Transacoustic * (3:48)
avatar van Pellie
anathema- schreef:

ik ken de leden van anathema persoonlijk en ja het klopt dat ze veel aan pink floyd gehad hebben en daarom sommige nummers er een beetje naar klinken

Achter op het hoesje staat al: 'As ye sow, so shall ye weep', wie zaait zal oogsten.

As ye sow, so shall ye weep: wie zaait zal treuren.

niet wie zaait zal oogsten, weep is treuren

Ik heb vroeger nog geknikkert met de leden van Anathema, maar het lijkt me sterk dat jij ze ook persoonlijk kent [/quote]

hehe de bassist woont nogal vaak in nederland:P jamie

avatar van Rinus
Een zeer waardige opvolger van "Alternative 4", en bijna net zo mooi. Waar het verschil voor mij in zit, weet ik eigenlijk niet. Ik denk, omdat het vorige album het eerste Anathema album voor mij was dat ik hoorde, en dat maakte een verpletterende indruk op mij.

Maar ook hier weer schitterende composities, sfeervol, emotioneel en lekker donker. Ook hier weer de rillingen over mijn rug. Het album heeft een betere produktie dan zijn voorganger. Anathema bewijst hier gewoon 1 van de beste bands uit Engeland te zijn.

avatar van freitzen
Vreemd, bij mij staan de nummers toch echt in een andere volgorde. Judgement bijvoorbeeld heb ik als achtste...

Eigenlijk zou ik een 4 willen geven, maar ik zie dat ik daarmee het stemgemiddelde zou verlagen

avatar van Gajarigon

Bij mij is dat ook #8.

avatar van Kasperbert

Dan toch maar een 4.5

Volgens mij bestaat er twee verschillende volgordes voor de nummers op de cd. Thuis heb ik ook een cd'tje liggen, waarbij Judgement op #8 staat. Kijk echter eens op de officiele site van Anathema en je zult zien dat hij daar op #11 staat.

avatar van rafke pafke
Kasperbert schreef:

Ik denk dat het op hun site gewoon verkeerd staat en dat hierdoor ook hier de verkeerde volgorde staat. Ik heb de digipack en de gewone versie en bij beiden staat Judgement op 8.

Logisch ook, daar Judgement begint met hetzelfde akkoord op gitaar, als het akkoord op piano waarmee Parisienne Moonlight eindigt. Uit een interview weet ik dat het de bedoeling was dat die 2 nummers op die manier in elkaar overvloeien.

flebbie
De volgorde die hier staat betreft de promo versie.

avatar van freitzen
freitzen schreef:

Nu ik de nummers eens in de andere volgorde heb ervaren, komt de cd wat mij betreft beter tot zijn recht. Hoewel het dus de bedoeling schijnt te zijn geweest dat Judgement op Parisienne Moonlight moest volgen, vind ik het veel mooier als hij op 11 komt. Dit maakt Anyone, Anywhere nog sterker dan voorheen, toen het bij mij nog door Wings of God voorafging. Hierna nog 2000&Gone en Transacoustic en dan is de 4,5 die ik had staan niet alleen meer omdat ik het stemgemiddelde niet wilde verlagen, maar ook omdat deze cd voor mij dit nu echt waard is. Natuurlijk komt deze waardering niet alleen door de andere volgorde, maar ook omdat dit toch wel een groeiplaatje was voor mij. Neig zelfs naar een 5 nu...

Voorlopig kom ik nog niet echt door de CD heen. Judgement (het nummer) is echt briljant, maar de rest wil me nog niet echt raken. Misschien komt dat nog, maar voorlopig:

Louis2703 schreef:

veel blijven luisteren, voor ie bij mij op 1 kwam heeft even geduurd.
het kost even tijd om de emoties in de muziek volledig te voelen en op waarde te schatten.

flebbie
Louis2703 schreef:

Aan je lijstje te zien zal het kwartje nog wel vallen. Ik kan je aanraden opvolger A Fine Day To Exit ook eens te checken. Vincent zingt daar nog een tikje beter en het songmateriaal gaat ook iets meer richting singer/songwriter.

Ja, ik was zeker van plan om dit album vaker te gaan luisteren, het heeft ten slotte niet voor niets een gemiddelde van boven de 4*...

Louis2703 schreef:

of luister eens a natural disaster, denk ik het beste om mee te beginnen gezien je muziek smaak

avatar van THEMARSVOLTA
Dit maar een gaan luisteren, zag dat ze in het vcoorprogramma staan van Porcupine Tree, zien of het wat is...

THEMARSVOLTA schreef:

je vind het vast wel goed
afgaande op je top 10

avatar van LZA
LZA
Anathema in het voorprogramma van PT. Wat een kolder...

avatar van Nakur
Dat was 2 jaar geleden ookal zo in de 013 & paradiso.

avatar van Snappy
Louis2703 schreef:

Ik zou zeggen doorbijten. Gaat je nog heel veel plezier opleveren!

voltazy schreef:

je vind het vast wel goed
afgaande op je top 10

Het is idd erg lekker in het gehoor liggende muziek! Maar eens wat CD's van aanschaffen.

2 bands om naar uit te kijken op 5 dec!

avatar van Papartis
De albums van Anathema hebben mij ook verrast. Na A Fine Day to Exit al een aantal andere Anathema albums gedownload.
Erg goed. Echte aanraders. Men is bezig met een nieuw album. ALs ik het goed heb zijn er problemen met de platenmaatschappij of hebben ze momenteel geen platenmaatschappij.
Verder heb ik de DVD "Where you there Live voor een prikkie gekocht op het vliegveld van Manchester. Indrukwekkende DVD.
Jammer genoeg kon ik ze niet zien in Dordrecht dit jaar.
Voor de liefhebbers: Op de site www.anathea.ws is een nummer te downloaden van de nieuwe CD (gratis). Het nummer heet "Everything".

P.

avatar van THEMARSVOLTA
Had deze vannochtend in de bus eens echt goed kunnen beluisteren...hij klinkt erg goed, toevallig net Alternative 4 voor het eerst beluisterd en deze vindt ik nog mooier! De zanger heeft echt een heerlijk stem en wat vindt ik die piano stukjes in velen nummers toch gruwelijk mooi(Violence na de 5de minuut bijv, koude rillingen over mij rug...)

*Gelijk maar even A Natural Disaster, Judgement en Alternative 4(Digipack) besteld.

Ik moet toch zeggen dat het vaker luisteren helpt. Meerdere nummers springen er nu positief boven uit. Parisienne Moonlight, Judgement en Deep zijn prachtig. Ik doe er een halfje bij.

avatar van animalkrullie
Een heerlijke cd.
Mooie opbouw in de nummers en daar hou ik van.
Judgement vind ik wekelijk een toppertje.

avatar van Joy4ever
Ik ben net begonnen aan mijn eerste luisterbeurt en ik zit nu al onwaarschijnlijk te genieten. Wat een prachtige muziek . Muzikaal is het echt schitterend (bijna hemels) en de zang is ook dik in orde. Dit gaat een hoge score worden .

Joy4ever schreef:

mooi dat je het probeerd

zulke mooie muziek

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Schandalig... ik ken deze plaat al enkele jaren, heb hem op 4½ staan en de toptien is niet al te ver weg... maar het lukt maar niet om drie favoriete nummers aan te vinke.

avatar van LZA
LZA
Dat komt omdat je hem eerst in je top tien moet zetten. Daarna kun je favoriete nrs aanvinken .

avatar van Papartis
Luister ook eens naar Antimatter.
Ex bassist van Anathema speelt in deze prima band.
Erg mooie muziek.