Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van Eveningguard
Maar we weten het nog niet zeker, en dat moet om de lijst op de site te gooien. Tot die tijd houden wij deze geweldige tracklist.

avatar van Glurp
8 tracks volgens de japanse talige The King of Limbs-site, toch?

avatar van Snoeperd
Ik weet eigenlijk wel zeker dat dit de tracklist niet is, dit zijn allemaal b kantjes en covers. Ik geloof meer het verhaal van die Japanse site, waarop staat dat het 8 tracks zijn, we zien wel over 4 à 5 dagen is het bekend.

Maar ik neem aan dat het album ook als gewone 1-cd uitkomt en niet alleen als newspaper edition.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
CHIEP schreef:
Op 28 maart komt hij ook uit via XL, aldus het management.

Ik vermoed dat het daar om een reguliere versie gaat.

avatar van Joren999
Ik begrijp het niet helemaal, kun je nou alleen maar met een PayPal account betalen? Aangezien internationale Mastercards niet worden geaccepteerd..

avatar van Woutout
Internationale Mastercards wel, maar int. Maestro niet volgens mij. Bestelling met Mastercard is bij mij in ieder geval gelukt vanochtend.

avatar van Joren999
Ah ok, dan moet het wel lukken.

avatar van Woutout
CHIEP schreef:

Ik vermoed dat het daar om een reguliere versie gaat.

Inderdaad:) Deze versie zal net als de discbox versie van In Rainbows waarschijnlijk alleen via internet te bestellen zijn.

avatar van thetinderstick
8 nummers zou wel erg weinig zijn... net iets meer dan een EPtje.
Er staat '8 tracks from the new album'.. alsof het album meer nummers zou bevatten.

thetinderstick schreef:
8 nummers zou wel erg weinig zijn... net iets meer dan een EPtje.

8 nummers hoeft niet weinig muziek te zijn, ligt eraan hoe lang de nummers zijn

avatar van Paap_Floyd
Sinds wanneer mag een album op de site waarvan de tracklist nog niet bekend is? Tja, zal wel weer zijn omdat het hier om het almachtige Radiohead gaat

avatar van Arrie
Foutje van Jordy.

avatar van Rudi S
Jordy schreef:
ik hoop dat ik geen regels heb overtreden met deze toevoeging

Tracklisting lijkt zo te zien wel te kloppen

avatar van thetinderstick
Glurp schreef:

8 nummers hoeft niet weinig muziek te zijn, ligt eraan hoe lang de nummers zijn

Klopt, 8 nummers hoeft niet weinig te zijn als het allemaal hele lange nummers zijn, zoals je bij progrock albums wel eens ziet.

Maar uiteindelijk is radiohead toch popmuziek. Voor een 'pop' album is 8 nummers uitzonderlijk weinig. (Sterker nog: als ik zo nadenk.. ik ken volgens mij geen popplaat met maar 8 nummers.. wel met 9).

avatar van Paap_Floyd
Oh, dat deel heb ik gemist Vooruit dan maar Jordy...

avatar van bloempje24
In Rainbows werd laterna, gewoon per cd in de winkels verkocht.
Dat zal hier niet anders zijn.

Die Japanse site vertrouw ik niet echt.
Kan net zo goed een kopie zijn om pak geld te verdienen met (illegale) downloads aanbieden.
Ik bedoel: waarom zou een Japanse site in het Engels zijn?
Daarbij is de .com versie al ruim 4 maanden oud en de Japanse site slechts een paar dagen...

avatar van Thomzic
De Klever schreef:

Ik heb het geld overgemaakt naar Paypal, maar zie nog niks staan. Nou goed, ook al kost het 3/4 werkdagen, dan heb ik het album in ieder geval zaterdag binnen!

Ik heb het ook via Paypal gedaan. Pas na enkele uren zag ik een bevestiging op de website. Dus even geduld hebben, net als de tracklist

(verwijderd)
Hij gaat toch ook gewoon in de winkels verkocht worden.. fysieke (dus op cd en vinyl) release is op 28 maart.. is al een aantal maal voorbij gekomen in deze discussie..

thetinderstick schreef:

Ik heb er stiekem wel vertrouwen in dat Radiohead ons op die manier kan verrassen. Met lange nummers. Het hoeft geen progrock te zijn... Sigur ros heeft bijvoorbeeld ook langere nummers. Radiohead kan dat ook wel doen met hun stijl? Ik denk van wel. Zou Tof zijn.

Het maakt mij niet zoveel uit. Wat ze dr ook van gemaakt hebben ik heb er wel vertrouwen in.

De Klever
Ik vrees dat het lastig gaat worden geduld op te brengen. Gek is dat. Wanneer het album pas over 2 maanden was uitgekomen, was dit minder erg geweest. Maar het is èn nieuws vandaag èn nog maar 5 dagen wachten. AAAAAAAAAAAAAH

avatar van Yamato
Ik vind het toch mooi dat Radiohead toch weer vriend en vijand weet te verrassen door een paar dagen van tevoren aan te kondigen met weer een nieuwe distributietechniek een nieuw album te gaan uitbrengen en dat er meteen zoveel buzz ontstaat dat zelfs op MuMe een uitzondering wordt maakt en het album gewoon met een foute tracklisting wordt toegevoegd en er binnen een dag al 6 pagina's zijn volgeluld over een album waarvan eigenlijk nog helemaal niets bekend is met betrekking tot de muziek zelf.

Wat betreft die 8 tracks, het klinkt als weinig maar Radiohead heeft mij nog nooit teleurgesteld dus ik vertrouw er volledig op dat het gewoon weer een geweldig album wordt met geen track te veel of te weinig.

avatar van Timo-otje
Ja inderdaad , Radiohead heeft gewoon constant kwaliteit gebracht en dat zal nu ook weer niet anders zijn. Ben trouwens meer benieuwd welke kant dit opgaat. Wordt het een gitaar plaat of toch wat meer elektronisch gericht of iets heel nieuws. Afgaande op de hoes kan ik me niet voorstellen dat dit een keiharde gitaarplaat wordt. Vind het nog al abstract en zweverig overkomen.

Thomzic schreef:

Maar heb je ook een bevestigingsmail gehad?

avatar van Tha)Sven
Kan niet wachten tot de vinyl release!

Rizz
Alweer 6 pagina's vol met geduld binnen één dag.

avatar van hawkins
Ik heb betaald met Mastercard en ook geen bevestiging gehad. Indien je order wel bij order tracking staat zou ik me niet druk maken.

avatar van Arrie
niels94 schreef:
Bekijk het eens in het groot. Erg mooi vind ik het ook niet hoor, maar om de één of andere manier wel vet. Mooi van lelijkheid?

Ik vind hem in het groot nog lelijker.

Maargoed, Radiohead is sowieso niet de band van de mooie hoezen, vind ik...

avatar van Timo-otje
Arrie schreef:

Ik vind hem in het groot nog lelijker.

Maargoed, Radiohead is sowieso niet de band van de mooie hoezen, vind ik...

Ja klopt, Pablo Honey , The Bends , Kid A en Amnesiac zijn allemaal lelijke hoezen vind ik. Enkel Ok Computer en In Rainbows vind ik wel wat hebben. Hun muziek is des te beter

avatar van Paalhaas
Hij staat nog geen 12 uur op de site en we zitten al bijna aan 7 pagina's.
€36,- trouwens.

avatar van Demolisher
Ik vind Kid A een van de mooiste hoezen ooit. Past voor mijn gevoel ook precies bij de muziek. Deze hoes associeer ik met de videoclip van there there, maar dat zegt natuurlijk ook niks.