Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van Eveningguard
Ik denk dat is leuk. En andere mensen denken daar denk ik ook over.

avatar van Don Cappuccino
Eveningguard, ik vind dit eerlijk gezegd ook behoorlijk nutteloos. Een album ervaar ik als een geheel en niet per nummer en anders kun je misschien iets inhoudelijker zijn.

Supercollider en The Butcher zijn twee heel goede nummers. Vooral Supercollider, 7 minuten minuten lang mag Yorke zijn ding doen en dat doet hij met verve.

avatar van legian
volgens mij heb ik iets gemist, want waar halen jullie ineens het nummer Supercollider vandaan?

avatar van Paalhaas
Morinfen schreef:
Ondermaats:

9. Feral
10. Little by Little

Precies mijn top 2 (omgedraaid uiteraard).

avatar van Eveningguard
Oke, dan stop ik wel met de lijstjes.

avatar van Don Cappuccino
Misschien is het meer iets om bij Discussie te doen van de band, Eveningguard. En legian, de twee nummers Supercollider en The Butcher waren speciaal uitgebracht voor Record Store Day en vonden al snel hun weg naar het web.

avatar van Eveningguard
Je kunt zeggen wat je wilt over dit album, maar wat is Separator een prachtige afsluiter!

Paalhaas schreef:

Precies mijn top 2 (omgedraaid uiteraard).

Maar onze eindscore is wel bijna hetzelfde (hoge5).
Feral is willen maar niet kunnen: geen probleem dat deheer Yorke een rondje wauwelt op dat EPtje van Burial/Four Tet maar dit nummer gaat gewoon nergens heen. Little by Little heeft nog een coole intro die het nummer dragelijk maakt tot de eerste maal het tease/flirt refrein: geen idee wat mij daarna het meeste stoort: de irritante zang van Yorke, de nietszeggende clichématige lyrics, de voorspelbare percussie opgesmukt door wat rinkel-geluidjes of het feit dat je de rest van dat nummer volledig kan dromen na die eerste 20 seconden. Afijn, daarom dat ik die dus onderaan de lijst rangschik.

Don Cappuccino schreef:

Radiohead biedt beide tracks op hun officiële website ook wel gratis en volstrekt legaal aan als bonustrack aan voor al wie the kings of limbs legaal gekocht had (http://thekingoflimbs.com/), dat beide nummers enkel te verkrijgen zouden zijn dmv die record store day single is dus pertinent onwaar. Allen daarheen voor een zekere mod die zich blijkbaar te belangrijk voelt voor deze site om beargumenteerde posts/PMs van users überhaupt te lezen (laat staan van een repliek te voorzien waar langer dan een nanoseconde moeite is ingestoken) ook met zijn botte bijl door deze post gaat zou ik zeggen.

avatar van Don Cappuccino
Ik had toch echt gelezen dat die single speciaal voor Record Store Day was uitgebracht. Sinds wanneer heeft de band die nummers gratis aangeboden?

avatar van bloempje24

The King of Limbs : Where are you? - thekingoflimbs.com

Zijn dus gewoon bonustracks voor mensen die TKOL hebben besteld.
Bewust niet eerder bekend gemaakt om de platenwinkels een voordeeltje te gunnen.

avatar van jellecomicgek72
Eveningguard schreef:

Mee eens!

avatar van legian
Don Cappuccino schreef:

aah bedankt, ik zal eens kijken als ik ze ergens kan beluisteren.

avatar van alpeko
Onbegrijpelijk dat een nummer als Supercollider, dat tussen neus en lippen door wordt released als cadeautje voor Record Store Day, eigenlijk gewoon zoveel beter is dan het niveau van TKOL.

avatar van mattman
Eigenlijk is is echt een heerlijke zomerplaat. Ik had echt nooit gedacht dit te kunnen zeggen van een Radiohead- album. Little by Little is trouwens de verborgen, ondergewaardeerde parel van de plaat.

Prachtige vibe. Ik ben blij dat Radiohead, na het zéér middelmatige Hail to the Thief, weer 2 heerlijke schijfjes heeft uitgebracht.

khonnor

Newspaper albums worden inmiddels verstuurd! Voor een aantal foto's:

TKOL - Imgur

avatar van bloempje24
mattman schreef:

Op de Ipod heb ik Little by little er af gemieterd en in de plaats The butcher gezet. Die laatste past beter op TKOL qua sfeer en zonder het overgewaardeerde Little by little (echt een irritant en Radiohead onwaardig nummer, net zoals Punchup at a wedding), zonder Little by little is deze TKOL zo veel beter...

avatar van Chronos85
Grappig hoe de mening hier zo uiteenlopen. Little By Little hoort samen met Morning Mr. Magpie tot mijn favoriete TKOL-nummers en Punchup At a Wedding vind ik een zeer ondergewaardeerd nummer op HTTT

Christoph
Nickbossie schreef:
Newspaper albums worden inmiddels verstuurd! Voor een aantal foto's:

TKOL - Imgur

Als ik dat zie, ben ik blij dat ik die besteld heb.
Vandaag in de Mediamarkt nog de gewone editie gezien, en vond ik echt tegenvallen.

avatar van Hedser
Newspaper album ziet er goed uit. Zo te zien staan de teksten van de nummers er ook in, dat mis ik toch wel bij de gewone editie. Toch heb ik er geen spijt van dat ik hem niet besteld heb, hij was mij te duur.

avatar van rien
Chronos85 schreef:

Ben ik met je eens ja!

avatar van toxief

avatar van Boris1
Ik vermoed dat de mensen die dit album een hoge score geven dit met je eens zijn, maar degenen met een lage score niet

avatar van Chronos85
toxief schreef:
Uiteenlopende meningen, weerom een goede plaat dus?

Gemengde gevoelens bij mij. Eerste helft bevalt heel goed en ook Codex kan ik waarderen. De laatste twee nummers doen mijn waardering voor het album helaas afnemen. Ik durf ze (na een keer of 30 te hebben beluisterd) saai te noemen. Hoogstens Seperator is bij mij gegroeid, maar het is na GUTG voor mij niet de gewenste wake-up call.

avatar van sierrra
toxief schreef:
Uiteenlopende meningen, weerom een goede plaat dus?

Deze logica gaat aan mij voorbij, en aan het vraagteken te zien ben je er zelf ook niet helemaal uit.

avatar van toxief
Net al Chronos85 vind ik het eerste deel heel goed. Het tweede deel veel minder (zelfs Codex).
Aangezien de meeste luisteraars dit net wel de betere nummers vinden denk ik: weerom goede plaat dus...

avatar van jacobz
Binnenkort Live from the basement (of zoiets) op BBC World. TKOL wordt volledig uitgevoerd, net als bij In Rainbows, zonder publiek of aankondigingen. Ben benieuwd of de nummers live beter uit de verf komen.

avatar van Eveningguard
Yorke mag zijn hoedje en maffe dansjes wel thuislaten.