Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van Eveningguard
Wat hij bedoelt is dat dit album te veel lijkt op het soloproject van Yorke.

avatar van niels94
Ja, en daar reageert oceanvolta ook prima op. De inbreng van de band is wel degelijk sterk aanwezig, al helemaal in het tweede deel van het album.

avatar van smash016
Toen The Eraser uitkwam had ik al zoiets van: waarom is dit een soloproject? En nu je dit album hoort, weet je dat het helemaal niet meer uitmaakt of er nou Thom Yorke of Radiohead op de hoes staat.

Maar ja, zegt dat nou iets over dit album of over Yorkes soloalbum? Aangezien ik dit met afstand het slechtste werk van Radiohead vind, neig ik te zeggen het eerste.

avatar van bloempje24
Eveningguard schreef:
Wat hij bedoelt is dat dit album te veel lijkt op het soloproject van Yorke.

Gedeeltelijk wel ja. ik heb daar al uitgebreid over geschreven op 22 maart, maar voor wie het ontgaan is:

Greenwood heeft al meerdere solo albums op zijn naam en betreedt daar (naar mijn mening) interessantere paden dan Yorke dat solo doet.

Voorbeeld een free jazzy geluid:
Jonny Greenwood - Milky Drops From Heaven
Ander voorbeeld voor de liefhebbers van Codex:
Solaris Ocean «Music by Jonny Greenwood«

Greenwood krijgt ook op bijvoorbeeld Pitchfork een hoger cijfer voor zijn solo albums dan TKOL. Dan laatste zegt niet alles, maar geeft wel een indruk van het onderschatte muzikale genie dat Greenwood is.

Dat Greenwood en Yorke samen de 2 persoonlijkheden van Radiohead zijn, daar zou ik het mee eens zijn. Dat wordt ook ondersteunt door het feit dat beide heren vaak zonder de rest van de groep optreden. Zie bijvoorbeeld het Ether festival en The Henry Rollins Show (plus vele andere optredens).

Ik denk dat driekwart van de users hier de stelling onderschrijft dat TKOL dichter op The Eraser zit dan op In Rainbows. Stel dat TKOL uitgebracht was als Yorke's solowerk dan zou niemand daar aan twijfelen. In Rainbows is echt een band en dat was bij de opnames van Kid A / Amnesiac ook het geval. Ondanks de Yorke sound bleef het een band.

Ik wil alleen zeggen: met name Johnny Greenwood mag niet onderschat worden en heeft altijd een grote waarde gehad binnen Radiohead. Het stempel van Yorke ligt duimendik op TKOL. Het stempel van Greenwood ontgaat mij.

@bloempje24, hoor je op greenwoods solo werk dingen terug van radiohead? ik ken het niet echt dus zou het niet zo weten misschien weet jij dat.

avatar van bloempje24
suuk schreef:

Ik raad je aan zelf te luisteren op Youtube.

Voorbeeld een free jazzy geluid:
Jonny Greenwood - Milky Drops From Heaven
Ander voorbeeld voor de liefhebbers van Codex:
Solaris Ocean «Music by Jonny Greenwood«

Wat mij betreft zit Thom Yorke solo dicht tegen het elektronische geluid van Radiohead aan. Greenwood is veel avontuurlijker en mixt veel met klassieke en free jazz invloeden. Wat mij betreft is Greenwood wat tactvoller en Yorke meer ' in your face' en pop.

Wat dat betreft kom ik het stempel van Greenwood wel tegen op Kid A (National Anthem) maar totaal niet op TKOL.

indiegator
Jonny Greenwood solo

avatar van mauricez
closure, geen TKOL2. Check ateaseweb.com.

avatar van rien
mauricez schreef:
closure, geen TKOL2. Check ateaseweb.com.

Mooi, dan kunnen we die discussie ook weer sluiten. Wel reken ik The Butcher en Super Collider als nr's van TKOL mee. Ik hoop ook dat ze door RH als download aangeboden worden zodat ik deze tracks in het mapje van TKOL kan zetten.

Inmiddels (bijna) 2 maanden verder staat het album bij mij nog steeds iedere dag aan en behoefte naar oudere albums van RH is er nog steeds niet.

Ik verhoog mijn stem naar 5,0*. Gewoon omdat ik vind dat dit album het waard is. Ook door nr's zoals Bloom en Goodmorning... ben ik geinterreseerd geraakt in die style en ben ik beland bij artiesten zoals FlyLo en Baths etc...

avatar van rarekwabbus
Ik vind dat Radiohead met dit album weer een unieke plaat heeft afgeleverd. Ja, het lijkt bij vlagen veel op The Eraser, maar de subtiele laagjes, die Thom Yorke solo vaak mist, zijn op The King of Limbs alom tegenwoordig. En dat is weer echt een Jonny Greenwood-dingetje. Ik vind het op zichzelf een hele fijne plaat, die eigenlijk helemaal niet echt kan worden vergelijken met voorgaande albums van Radiohead.

avatar van Alexepex
Hmm, ik weet het niet.

It's Radiohead, but not as we know it.

En daar zit de kneep.
Een beetje industrial/dance achtig...kan er niet echt een pijl op trekken.

Vooralsnog een 2.5, mede omdat ik hem 'maar' 4 keer ernaar heb geluisterd.

avatar van meneer
Ik ben, mede door deze cd, weer volledig naar de andere albums van Radiohead gaan luisteren en ergens heb ik dan zoiets van.. Shit, die raken me wel...

Waarom deze niet...?

En ach, het hoeft ook niet. Maar ik had me ergens wel verheugd op deze King of Limbs.. Ik draai hem weleens vooral om het nog eens te proberen of om wat andere geluiden te ontdekken, maar het gaat, eerlijk gezegd, het ene oor in, het andere uit..

Belangrijkere vraag : wanneer komen ze naar NL..? De website geeft niks aan.. Maar enige promotie..?

avatar van Eveningguard
Omdat ik de man van de toplijsten ben:

1. Codex

2. Codex
3. Give Up The Ghost
6. Little By Little
8. Morning Mr. Magpie

De bovenste 4 erg goed, tot en met 7 niet slecht en 8 is wel slecht.

avatar van hallo!
1. Codex
2. Little By Little
3. Bloom
4. Give Up The Ghost
6. Feral
7. Separator

avatar van JustiFicatioN
Morning Mr. Magpie overal zo laag! Een van de beste nummers van deze cd. De twee openers zijn zoiezo mijn favorieten.

avatar van Timo-otje

3. Codex
5. Little By Little
6. Give Up The Ghost

avatar van VictorJan
Toch nog een halfje erbij dankzij nummers als Morning Mr. Magpie, Little By Little, het geweldige Lotus Flower en Codex.

Berichten over de Butcher/Supercollider 12" verplaatst naar Radiohead

edit: idiote reactie hierop verwijderd.

avatar van jacobz

Ondermaats:

9. Feral
10. Little by Little

herman schreef:

edit: idiote reactie hierop verwijderd.

Edit: Toe maar, misschien moet ik maar MuMe-mod worden, kan ik meteen in plaats van de band zelf bepalen wat precies waarbij hoort.

avatar van Dustbowl
1. Morning Mr. Magpie
2. Bloom
4. Codex
5. Separator
6. Lotus Flower
8. Give Up The Ghost

Als ik de kans heb skip ik Give Up The Ghost.

avatar van pim556
Zeg Eveningguard, ik hoop niet dat je naast bij Dark Side of the Moon en deze nog meer discussies gaat vervuilen met die top-zoveels!
Is maar een geintje, ik houd er gewoon niet zo van

Ik moet wel zeggen dat dit album zich er erg goed voor leent: er is namelijk geen eenheid te bekennen bij dit werk. Toch maar een top-8 dan:

1. Feral. Love it or hate it.
2. Codex.
3. Lotus Flower
4. Seperator
5. Bloom
6. Give up the Ghost
7. Morning Mr. Magpie
8. Little by Little

avatar van rien
Ik kreeg vanochtend een dank mailtje van de mannen plus 2 gratis tracks! Altijd welkom en het zijn zeer aangename toevoegingen.
Ook hier mijn top 10!

8. Super Collider
9. Morning Mr. Magie
10. Feral

avatar van Eveningguard
Ik ben niet voor niets Bram de top 10 man pim. Ik vind het gewoon leuk om lijstjes te maken
en ik hoop dat er zo nieuwe discussies ontstaan.

als je echt nie meer weet wat je op mm moet schrijven, lekker onbenulliger lijsjes opstarten

wtf

Als je wilt dat er nieuwe discussies onstaan, start er dan 1, iets met niveau aub