Gedeeltelijk wel ja. ik heb daar al uitgebreid over geschreven op 22 maart, maar voor wie het ontgaan is:
Greenwood heeft al meerdere solo albums op zijn naam en betreedt daar (naar mijn mening) interessantere paden dan Yorke dat solo doet.
Voorbeeld een free jazzy geluid:
Jonny Greenwood - Milky Drops From Heaven
Ander voorbeeld voor de liefhebbers van Codex:
Solaris Ocean «Music by Jonny Greenwood«
Greenwood krijgt ook op bijvoorbeeld Pitchfork een hoger cijfer voor zijn solo albums dan TKOL. Dan laatste zegt niet alles, maar geeft wel een indruk van het onderschatte muzikale genie dat Greenwood is.
Dat Greenwood en Yorke samen de 2 persoonlijkheden van Radiohead zijn, daar zou ik het mee eens zijn. Dat wordt ook ondersteunt door het feit dat beide heren vaak zonder de rest van de groep optreden. Zie bijvoorbeeld het Ether festival en The Henry Rollins Show (plus vele andere optredens).
Ik denk dat driekwart van de users hier de stelling onderschrijft dat TKOL dichter op The Eraser zit dan op In Rainbows. Stel dat TKOL uitgebracht was als Yorke's solowerk dan zou niemand daar aan twijfelen. In Rainbows is echt een band en dat was bij de opnames van Kid A / Amnesiac ook het geval. Ondanks de Yorke sound bleef het een band.
Ik wil alleen zeggen: met name Johnny Greenwood mag niet onderschat worden en heeft altijd een grote waarde gehad binnen Radiohead. Het stempel van Yorke ligt duimendik op TKOL. Het stempel van Greenwood ontgaat mij.