Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van bloempje24
Slowgaze schreef:
Ik vind het vervelend om te zeggen, maar wat ben jij naïef. Met In Rainbows heeft het men ook geen windeieren gelegd: eerst betaalden de fans voor de download (van die enge, trieste Radiohead-nerds sowieso, die konden daar toch niet zomaar niet voor betalen? 't is wel Radiohead hoor!) en daarna moesten ze ook per se natuurlijk of de cd kopen, of nog beter, die uitgebreide box-set. Hup, daar stroomt je geld binnen. En dat dweept met No Logo, 't is een schande!

Blijkbaar leef jij in de veronderstelling dat het hebben van een bepaalde filosofie ten aanzien van grootkapitaal en uitbuiting ook direct inhoud dat je zelf niet 'lekker mag verdienen'.

Niemand die jou dwingt. Er zitten geen Chinezen in erbarmelijke omstandigheden voor een halve Dollar per dag de muziek van Radiohead in te spelen.

Dit is gewoon een eerlijke deal tussen muzikant en luisteraar. En bovendien netjes om de normale cd niet online aan te bieden, zodat de cd winkels ook nog hun stukje van de cake hebben.

avatar van reptile71
bloempje24 schreef:
Radiohead, made in Hong Kong hahaha...

Radiohead is een fantastische band. Muziek behoort tot kunst en daar mag je wat voor vragen. Ze doen er ook wat voor. En natuurlijk hebben ze een strategie, maar daar is niks mis mee. Anders zouden ze zichzelf beter Dumbhead kunnen noemen.

avatar van qwry
Een recensie(?) van het Duitse 'Vince': DAS NEUE RADIOHEAD ALBUM: DAS ERSTE REVIEW - Vice Magazine Deutschland - viceland.com

Update:
Met een songtitel als Creep II en een zogenaamde lyric 'pussy, pussy pussy/slurp, slurp, slurp' denk ik niet dat dit serieus is te nemen.

avatar van JoostBo
Het is niet alleen een eerlijke deal wat Radiohead hier doet. Radiohead wil dat elke luisteraar, of dat nu een fan, journalist, recensent of een hater is, er onbevangen en tegelijk naar kunnen luisteren. Iedereen krijgt de plaat op hetzelfde moment en kan dan tegelijk oordelen of veroordelen. Dit in tegenstelling tot heel veel andere releases waar journalisten en recensenten al eerder een promo hebben om alvast een oordeel te kunnen vellen zodat een luisteraar al mogelijk een oordeel heeft voordat hij de plaat voor het eerst opzet.

avatar van corn1holio1

Alleen de eerste zin van de conclusie lezen zegt genoeg:

avatar van ErikM
'Ein weiterer Klassiker: einer, der die straighten Electronica von Pablo Honey mit hymnenartigem Britpopnummern von Kid A und komplexem Prog-Rock von The Bends verheiratet.'

Op z'n minst aparte omschrijvingen van de vroegere albums...

avatar van djarend
Cannabooze schreef:
De cd ligt origineel op 28 maart in de winkels hoorde ik. Laat dat nou net mijn verjaardag zijn. Deze zal ik me dan snel zelf halen. Ga echt niet wachten tot ik hem ingepakt en wel van iemand krijg

Maar goed

Zaterdag gaan we los ! Dat wordt zorgen voor wat fijne geestverruimende producten in huis

Klopt, maar dat is maandag en betekent in NL altijd vrijdag daarvoor in de winkel, dus vanaf 25 maart in de NL winkels fysiek te koop, maar dat had ik al ergens eerder gemeld

avatar van Bart
JoostBo schreef:

Dat is nog maar de vraag. Misschien lekt-ie vandaag of morgen wel!

avatar van oceanvolta
Vooral de lyrics van nummertje 10 lijken me interessant:
Key lyric: “Pussy. Pussy. Pussy/Slurp. Slurp. Slurp.
Slap dat, lick dat, split dat, spit dat.
Girl your coochie get so moist/I ain’t got no other choice.
Big ones small ones fat ones thin ones/Don’t give a fuck/Long as I’m in one.”

Zo'n fictieve recensie is ook al eens gedaan toen Chinese Democracy zo lang op zich liet wachten. Dat was iets langer dan 5 dagen geloof ik.

avatar van Chameleon Day
oceanvolta schreef:
Vooral de lyrics van nummertje 10 lijken me interessant:
Key lyric: “Pussy. Pussy. Pussy/Slurp. Slurp. Slurp.
Slap dat, lick dat, split dat, spit dat.
Girl your coochie get so moist/I ain’t got no other choice.
Big ones small ones fat ones thin ones/Don’t give a fuck/Long as I’m in one.”

En het is niet eens grappig, maar gewoon vreselijk platvloers.

avatar van jacobz
Breaking News

Tweet van Radiohead, wie kan er chinees?

radiohead: 渋谷 ハチ公広場 金曜日 18時59分

avatar van Rhythm & Poetry
Ik: ze gaan met het album terug naar 1859.

avatar van Teunnis
Google Translate zegt dat het Japans is voor "Hachiko Square Shibuya, 59 minutes at 18 Friday"

Hachiko Square is een beroemd plein in Shibuya, een grote wijk in Tokyo. Fotootje:
klik

avatar van corn1holio1
Hmm, een aanduiding van wanneer het album gereleased wordt?
Maar als dit bijvoorbeeld wil zeggen, 23:01 op vrijdag de 18de, in Japan, zou dit 15:01 op vrijdag bij ons zijn... Wat een dag te vroeg zou zijn...

avatar van bloempje24
Releasetijd 00:00 UK zou voor de Japanners zowat een dag te laat zijn...
Ik heb geen problemen met 15:00 of 16:00 a.s. vrijdag. Laat maar komen

avatar van corn1holio1
Euh dat zou bij de Japanners om 9 u smorgens zijn, lijkt me nog wel redelijk.

avatar van Teunnis
BBC6 vertaalt het als "Shibuya Hachi-ko open space Friday 18:59" en denkt dat het gaat om een geheim concert.

avatar van corn1holio1
Goed dat ze het in Japan doen, daar heeft iedereen een goeie camera!

indiegator
Volgens Fake Plastic Tunes is King Of Limbs een nummer van 14.57 min en Oddly 8.53 min.

Klokken we al op zo'n 24 minuten.

Paar gitaar en keyboardsolo's en je hebt een nieuw Yes album

avatar van SilverGun
Maartenn schreef:

Had ik eerst ook, maar later werd dit wel op een correcte manier weergegeven. Even wachten dus

Ik hoop het! Heb 'm de 14e direct besteld dus vind het wel apart dat er niks verandert aan de status. En anders pindakaas ik 'm zaterdag gewoon, ze hebben m'n geld toch wel gekregen

avatar van schizodeclown
Maar is het ook bekend of het echt 8 nummers zijn? In dat geval word het misschien Radiohead goes progrock, of misschien Radiohead goes krautrock, Thom Yorke heeft in ieder geval Can en Faust als invloeden en Jonny Greenwood ook Can, wie weet.
Nou ja, we zien wel

avatar van coldwarkids
waarom mag dit er wel opgezet worden..zonder echte titels te hebben.. terwijl als je zelf iets probeer toe te voegen.. alles en volledig. niet toegevoegd word.. macht van de moderators?

Ik heb trouwens geen flauw benul of het dezelfde ritmes en electronica bevat als van In Rainbows.. misschien wordt het wel een nieuwe "OK Computer"

avatar van niels94
Dat laatste denk ik persoonlijk niet. Ik gok op een rock/electronics combinatie als de albums hiervoor, maar weer op een nieuwe en unieke manier.

avatar van Yamato
Ik denk dat dit album echt donkere electronica gaat worden met een instrumentale sound.

avatar van Eveningguard
Radiohead goes GY!BE?

avatar van reptile71
coldwarkids schreef:

Jordy schreef:
ik hoop dat ik geen regels heb overtreden met deze toevoeging

Zou het misschien komen doordat Jordy de eigenaar is van deze site?

Lukk0
Eveningguard schreef:
Radiohead goes GY!BE?

Er staat electronica, daar heeft GYBE! helemaal niets mee van doen.

Ik hoop (en verwacht) dat de lijn van In Rainbows doorgezet wordt. Misschien zelfs nog iets meer pop, zou ik ook niet verkeerd vinden.

avatar van coldwarkids
reptile71 schreef:

Zou het misschien komen doordat Jordy de eigenaar is van deze site?

Ja dan moet hij het zelf ook niet doen natuurlijk. dat heet: het juiste voorbeeld geven

Kid A vind ik wel het minst van Radiohead al vind ik Idioteche en The National Anthem twee dikke nummers

avatar van Teunnis
Jordy had eerst een andere tracklist ingevoerd, waarvan hij dacht dat het de juiste was. Er waren personen die beweerden dat ze op Radiohead TV een halve minuut lang een tracklist hadden gezien. Dit was vijf dagen voordat Radiohead het nieuwe album bekend maakte, dus op zich waren er redenen om het te geloven. Later bleek dat die personen allemaal hetzelfde IP-adres hadden, dus was het waarschijnlijk wel een fake die toevallig goed getimed was. Later heeft iemand anders (geloof dat het CHIEP was) voor de grap deze tracklist ingestuurd, omdat er toen al drie pagina's aan discussie stonden, en het dan maar net zo goed kon blijven staan. Voor (veruit) de populairste band op deze site is dat ook niet zo heel vreemd. Is er iemand hier die Japans kan lezen en de precieze vertaling van het twitterbericht kan geven? Ik ben vooral benieuwd of hier bedoelt wordt 18:59 vrijdag of vrijdag de 18e.

avatar van Eveningguard
Lukk0 schreef:

Er staat electronica, daar heeft GYBE! helemaal niets mee van doen.

Was een reactie over het vermoeden dat de tracks weleens lang uitgerekt zouden zijn.