Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van bloempje24
hawkins schreef:
Dat infantiele opportunisme is inderdaad om van te kokhalzen.

Ik constateer dat er vooral vooringenomen mensen aanwezig zijn die zich nu al ergeren aan positieve geluiden rond dit album, dan dat er werkelijk mensen dit bij voorbaat al goed vinden (dat laatste lees ik namelijk amper). Je ergert je aan iets wat er niet is, maar waarvan je verwacht "dat het er wel zal zijn".

Het is ook een beetje makkelijk om nu al te zeggen: de recensies zullen wel goed zijn, bla bla bla. Er zit een ondertoon in dat dit onterecht zal zijn ("zie je wel"). Zo'n posts als deze, daarmee stap je dus exact in dezelfde valkuil als de mensen die je aanspreekt: het hebben van ongefundeerde verwachtingen (positief danwel negatief).

Gewoon afwachten en met een zo open en onbevooroordeeld mogelijk oor luisteren.

avatar van Timo-otje
bloempje24 schreef:

Ik constateer dat er vooral vooringenomen mensen aanwezig zijn zich nu al ergeren aan positieve geluiden rond dit album, dan dat er werkelijk mensen dit bij voorbaat al goed vinden (dat laatste lees ik namelijk amper). Je ergert je aan iets wat er niet is, maar waarvan je verwacht " dat het er wel zal zijn".

Het is ook een beetje makkelijk om nu al te zeggen: de recensies zullen wel goed zijn, bla bla bla. Er zit een ondertoon in dat dit onterecht zal zijn en zo'n posts als de jouwe daarmee stap je dus exact in dezelfde valkuil als de mensen die je aanspreekt: het hebben van ongefundeerde verwachtingen (positief danwel negatief). Gewoon afwachten en met een zo open en onbevooroordeeld mogelijk oor luisteren.

Hier heb je volkomen gelijk in, al ben ik toch redelijk zeker dat Radiohead ook nu niet zal teleurstellen. In ieder album zitten namelijk geniale dingen. Net even de newspaper editie besteld.

avatar van hawkins
bloempje24 schreef:

Gewoon afwachten en met een zo open en onbevooroordeeld mogelijk oor luisteren.

Ik erger me niet aan positieve geluiden, maar aan irrationele en weinig boeiende voorspellingen, zoals wat het cijfer op Pitchfork zal zijn en hoe lang dit album zich in de rotatielijst zal bevinden. Irrationeel in deze, omdat die beweringen zijn gekoppeld aan verwachtingen.

Maar tegelijkertijd besef ik ook dat ik niet de enige ben op dit forum, echter is dat geen reden om mij in te houden.

avatar van Chameleon Day
Volgens mij ontgaat je dat die voorspellingen cynisch bedoeld zijn - althans de mijne.

Chameleon Day schreef:
, ik voorspel alvast: dit wordt het album van het jaar.

Er staan nog een aantal releases op het menu waarvan ik ook erg veel verwacht.
Dit soort voorspellingen zijn wel erg voorbarig, Nostradamus

avatar van Glurp

avatar van jacobz
Glurp schreef:
First Fan Finds The King Of Limbs Tree and wrote about it here.

Leuk verhaal, waarom doen ze eigenlijk niet gewoon die boom op de cover?

avatar van reptile71
Ik hoorde dat bij de newspaperuitvoering een gratis abonnement op het AD zit, maar het kan natuurlijk een roddel zijn.

Glurp schreef:
First Fan Finds The King Of Limbs Tree and wrote about it here.

Kijk, dit gaat me nou net even te ver.

National Geographic daarentegen kan hier mischien wel iets mee.

avatar van Joy4ever
Volgens mij zag ik ergens staan dat je het nieuwe album morgen kan downloaden voor 7 euro. Maar als ik naar hun site ga zie ik heel andere bedragen. Iemand enig idee?

Straks een kort filmpje van 6 minuten vanuit Japan. Vanmiddag staat het op YouTube.

Stem verwijderd trouwens.

avatar van SirNoodle
ook de newspaper editie besteld, en dan dit weekend ergens ook downloaden. Ondanks mijn lage verwachtingen toch maar hopen op enkele pareltjes.

in about an hour they'll be broadcasting a six min video in Hachiko Square, Shibuya. It will then be on YouTube around 2pm

Dit dus. Ik weet niet om welke tijd het gaat, vermoedelijk de Britse (dus 3 uur Nederlandse tijd).

Mijn verwachtingen zijn niet laag overigens. Ik ben 16 jaar geleden al gevallen voor Radiohead en sindsdien ben ik ze altijd blijven volgen. In retrospect vind ik alleen Amnesiac een wat minder album, maar In Rainbows was dan weer hun beste sinds OK Computer. Wat mij betreft dan.

Dit verschijnt net op Facebook: YouTube - Radiohead - Lotus Flower

Video voor track genaamd Lotus Flower van het album The King of Limbs..

Te laat RensZ

avatar van RensZ
Haha shit

avatar van Woutout
Nice:) Ze hebben niet de makkelijke weg gekozen:) Veel beter dan die akoestische versie!

Leuke Hoed

avatar van Thomzic
Thom gaat los na twee minuten en veertig seconden.

avatar van Rob8
Tof nummer. Video vind ik minder geslaagd. Album schijnt vandaag al te komen. Radiohead release The King Of Limbs – Live coverage | Music | guardian.co.uk

avatar van Marco dB
Album is uit. Ben benieuwd naar de eerste reacties!

avatar van Chameleon Day
'Lotus Flower' doet bij mij nu de verwachtingen hoog stijgen. Uitstekend nummer!

avatar van schizodeclown
Op www.thekingoflimbs.com staat bij mijn ordertracking anders dat ik het pas morgen kan downloaden

Lotus Flower klinkt verdacht veel als een afleggertje van The Eraser met wat IR vocalen erover gesmeten. Hopelijk niet indicatief voor de rest van het album, zit toch net iets meer te wachten op Radiohead dan op Thom Yorke solo.

avatar van Albert Filth
Is Lotus Flower niet gewoon een solo-nummer van Thom Yorke? Het lijkt me sterk dat ze een dag voor de release een officiële clip uitbrengen. Het klinkt ook niet echt als Radiohead, maar meer als Thom Yorke.

@Albert: de clip is nota bene geupload door Radiohead zelf.

Ik vind het wel aardig klinken, maar sla er nog niet stijl van achterover.

The Guardian houdt trouwens een liveblog bij:
Radiohead release The King Of Limbs âundefined" Live coverage | Music | guardian.co.uk

Inmiddels begint het Hachiko plein in Tokyo vol te stromen.

(verwijderd)
Gast.... kijk gewoon even op de site van Radiohead en je ziet dat het gewoon een officiele release is..

Mee eens