Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van schizodeclown
Hoe vaak moet je het volgens jullie dan luisteren voor je er 5 sterren aan kan geven?
En ik ben een Radiohead-fan ja, maar ik geef niet alles van hun een 5* hoor, de laagste is dan wel een 4* dat wel, maar ben wel gewoon eerlijk in mijn beoordeling.
Alleen maar omdat het Radiohead is betekent het niet gelijk dat het geniaal MOET zijn, dat is onzin, maar ja hun zijn gewoon heel erg goed, en dat bewijzen ze nu vooral hiermee

avatar van Chameleon Day
Heeft een 5***** album niet enige (heel wat) tijd nodig om te bezinken? Een excellente wijn rijpt ook niet in 3 uur tijd.

De Klever
Laat hem toch 5 sterren geven wanneer hij dat wil/vind. Het gemiddelde van de stemmen zal heus wel de kwaliteit gaan weergeven uiteindelijk.

avatar van Chameleon Day
Die 4**** van jou zijn ook al verdacht.

Ddk
Ach al die mensen die nu al 5** geven luisteren het album toch nog wel 1000 keer en dan zullen ze het nog wel aanpassen (of niet), maak je geen zorgen (zelf ben ik geen uitzondering, doe het mss iets voorzichtiger met mn 4.5...)

avatar van Cloud
Bloom doet mij denken aan magical mystery tour nummers van the beatles.

TvO
Chameleon Day schreef:

Dat is meer iets voor een diepvriespizza (Gewaagde vergelijking)

Gelukkig staat het album nog niet in de Top 10's van mensen. Dat zou pas erg zijn

De Klever
Zet hem in ieder geval in je rotatielijst, even Adele wegpesten .

TvO schreef:

Och god, dat krijgen we idd ook nog. Ben benieuwd wanneer de eerste top 10 notering gaat komen. En dan deze op 1 en In Rainbows op 2, gevolgd door OK Computer op 4 en Kid A op een mooie 10de plaats.

avatar van pim556
Ik heb toch besloten om dit album met de release meteen te gaan beluisteren.
Ik kon het gewoon niet laten met al die Radioheadgekte op het internet.

Eigenlijk wilde ik eerst Hail to the Thief en In Rainbows nog gaan luisteren, maar als ik dit album zo hoor is het gat tussen Amnesiac en The King of Limbs niet zo groot dat ik nu zoiets heb van: "wat is dit?"

avatar van Nicolage Rico
Eerste gehele luistersessie achter de rug. Vooralsnog vind ik Bloom, Feral en Codex erboven uitsteken. Een nummer als Give Up the Ghost zal zelfs na 20 luisterbeurten niet groeien. Wissel! Kan dat nog?

avatar van Rhythm & Poetry
Aardige plaat, de voorgaande samenwerking tussen Thom Yorke en Flying Lotus lijkt Radiohead goed te hebben gedaan. Ik hoor soms vergelijkbare elektronische elementen, hoewel de groep in het verleden ook niet vies was van het genre electronic. Met name het begin van The King Of Limbs spreekt mij aan, naar het einde toe wordt de muziek, en met name de zang, wat te veel uitgesponnen naar mijn zin - soms haast klagerig. Zeker niet het betere werk van de groep, maar een acceptabel album is het wel geworden. Bovendien beduidend beter dan het voorgaande In Rainbows.

Marko
Het ziet er toch echt naar uit dat Radiohead dit keer vergeten is om nummers te schrijven. Al ben ik ook van mening dat The King of Limbs überhaupt meer als een hobbyprojectje van Thom Yorke klinkt, stiekem iets te verliefd geworden en daarom blind gestaard op tegenwoordige succesmuzikanten als Flying Lotus en The xx. Is dit werkelijk het product van een vijfkoppige band?

Lotus Flower is wel mooi en dat kwam ook pas na een paar luisterbeurten. We luisteren verder.

avatar van douwef
Al een paar geluisterd 6 keer tot nu toe. Ik vindt het ten opzichte van In rainbows een mooiere constante plaat. Het geheel luistert goed weg. Het is vernieuwd maar toch echt weer radiohead. Dit is echt weer een album die je compleet moet luisteren, als ik sommige nummers apart zou horen dat zou ik sommige nummers minder punten gegeven maar als totaal plaatje is dit ontzettend goed. Ik vindt de stem van Thom op sommige nummers ijzingwekkend goed klinken zoals op "give up the Ghost" en op "lotus flower" . ik heb het eerst 4,5 punten gegeven want ik ben benieuwd als het een paar weken oud is hoe ik er dan nog over denk.Maar ze hebben in ieder geval een goed album afgeleverd.

De eerste indruk is voor mij een tikkie teleurstelling. Ik wordt soms echt kriegel van de bewust tegendraadse beats die zogenaamd desorienterend moeten zijn. Soms raak hoor, maar soms ook misplaatst in mijn opinie. En Thom zingt prachtig, maar mag van mij wat meer varieren ( en meer rocken wat mij betreft). Welja, Radioheads groeien meestal, maar ik begin toch voorzichtig. 2,5.

avatar van pim556
douwef schreef:
Al een paar geluisterd 6 keer tot nu toe.

Dan stond hij zeker op "repeat all"

avatar van Benjammin'
Eens, het klinkt bij mij ook als een heerlijk nachtplaatje.

avatar van himpie
Mijn grote vraag: komt er morgen een deel 2? Wordt onder andere op Last.fm al lekker over gespeculeerd, en ik zie Yorke c.s. wel aan voor een dergelijke stunt!

Ik ben benieuwd. Voorlopig deze op repeat om te kijken of het kwartje weer valt...

avatar van Cloud
Ik hoor pyramid song terug in een nummer.
Give up the ghost klinkt qua zang erg veel als in rainbows. Bij sommige woorden denk ik: 'Hey dat is nude of videotape en op het einde komt like spinning plates nog voorbij'
Na de eerste luisterbeurt nog niet echt positief. Vooral het begin is expres tegendraads, soms hak op de tak.
In Rainbows pakte het experimentele van de voorgaande albums en zette het om in liedjes.

Cloud schreef:
Hier is haast geen sprake meer van liedjes.

Dat klinkt mij als muziek in de oren.

avatar van dix
dix
Cloud schreef:
Hier is haast geen sprake meer van liedjes.

OK. Dit wordt dan mijn eerste Radiohead in de 21ste eeuw.

Zonde

Album is net 'n dag uit en wordt nu al als 'n groeialbum bestempeld, veel gekker moet het toch niet worden

Wat mezelf betreft: heb alleen Lotus Flower gehoord en die klonk wel oké, al vond ik het op zich nog niet echt iets bijzonders. Het album zelf hoor ik wel tegen de tijd dat 'ie voor een zacht prijsje te koop is; dezelfde strategie heb ik met In Rainbows aangehangen en daar heb ik ook geen spijt van gehad.

avatar van niels94
Ik ben nu zo'n beetje halverwege en ik moet zeggen dat ik Lotus Flower nog één van de mindere tracks vindt, de anderen spreken me veel meer aan. Klinkt tot nu toe erg goed.

Ligt het trouwens aan mij of hoor ik vrijwel alleen electronische muziek? Waar is de band?

avatar van Chameleon Day
En zingt Yorke weer veel met zo'n kopstem, zoals in Lotus Flower. Want dat trucje heb ik nou wel gehoord. Heeft Bono ook een tijd last van gehad......en die Coldplay-knakker ook.

avatar van niels94
Ik heb zelf geen problemen met Thom in kopstem. Past vaak wel bij het ijle sfeertje wat toch wel weer neergezet wordt.

Ben benieuwd of er morgen een deel 2 komt. Altijd leuk om te dromen.

niels94 schreef:

De bassist hoor ik wel duidelijk op een paar tracks.

avatar van avdj
Er zijn slechts 8 nummers uit de pen gekomen? Dit lijkt wel een EP...

avatar van dix
dix
Karl schreef:

Iedereen die hier nu al een 5 geeft, beschouwd het album dus nadrukkelijk als krimp-plaat

avatar van Eveningguard
Gaat niet om de lengte, gaat om de kwaliteit.