Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van OscarWilde
o my fucking god

hoe kan het...dat je vanaf the Bends alleen maar platen aflevert die een 9 of hoger van mij ontvangen...weer een juweel...

moest erg inkomen maar je wordt echt zo in de plaat gezogen om vanaf Feral en misschien pas vanaf lotus flower er helemaal in te zitten

Give Up The Ghost, Lotus Flower en Codex zijn hier op eerste gehoor favorietjes

pff pre order is gedaan en kan niet wachten totdat ik hem op vinyl kan draaien

en ik lees Elbow ergens...das overgewaardeerde coldplay meuk...het gaat hier over Radiohead...innovatieve en spannende muziek niet over saaie gezapige rock

Duidelijk nog nooit Asleep in the back gehoord Maar goed, The King of Limbs dus.

Voorlopig nog wat laten bezinken. Er ontbreekt toch nog iets om het echt een briljant album te kunnen noemen. Soms kabbelt het nog wat voort. Wel enkele geweldige nummers. Ik vind de tweede helft ook beter dan de eerste, maar misschien verandert dit nog.

reptile71 schreef:
Gewoon helemaal niet. Helaas heeft mume geen functie om al je sterren in één keer te verwijderen.

Die functie heeft 't wel.druk op verwijderen net boven de sterren.

Music-Master
De 2de helft is 't best vind ik nog steeds.

avatar van Bart
Via de koptelefoon komt deze plaat beter tot zijn recht, vermoed ik.

Bart schreef:
Via de koptelefoon komt deze plaat beter tot zijn recht, vermoed ik.

Dat idee heb ik dus ook.'t viel me op dat echt elk geluidje beter tot z'n recht komt via de phone.

Korreltje Zout schreef:
Teleurstelling overheerst. Na enkele luisterbeurten kan ik echt niet meer dan 1,5 ster toekennen. Bloedarmoede is het woord dat m.i. het probleem van de plaat het beste dekt. Veel groenten, maar vooral vlees noch visch. Van de eerste vijf nummers worden er vier compleet overheerst door het getik en geratel van de drumcomputer, en bij het eerste nummer werkt dat al zwaar op de zenuwen. Om horendol van te worden. Het lijkt erop dat Radiohead de computer een rateltje laat maken en daar allerlei klanken bij verzint die e.a. 'interessant' moet laten klinken. Echte composities, echte ideeen mis ik op deze plaat. Ze lijken letterlijk op de automatiscje piloot te staan. Jammer. Want ik houdt erg van In Rainbows en Hail to the Thief. OK Computer staat in mijn persoonlijke top 10. Ik kan het waarderen als een band iets nieuws probeert, en als dat lukt is het helemaal prima, maar het lijkt of ze in dit geval niet echt hun best hebben gedaan. Codex is het enige nummer dat me iets doet. Wellicht dat na meer geluister mijnerzijds ik het geheel nog een extra half of heel sterretje kan toekennen. Wellicht.

Hier ben ik het vooralsnog mee eens. Ik heb Ok computer en In rainbows op 1 en 2 staan in mijn top 10 maar het lijkt toch alsog ze zich er makkelijk van af willen maken met deze plaat.Heb er pas 1 luisterbeurt op zitten dus kan nog niet echt oordelen natuurlijk Er gebeurd veel maar zoals hierboven al wordt genoemd veelal drumcomputer en bliepjes. Vind tot nog toe 3 nummers goed, Lotus Flowers , Codex en Separator. Radiohead die bewezen heeft geniaal te kunnen zijn moeten toch beter kunnen dan dit ? Het lijkt alsof dit inderdaad een B-kant is van het echte album. Het kan toch niet dat je hier 4 jaar over doet of ligt dat aan mij ?

avatar van Timo-otje
Heb hem overigens met hoofdtelefoon beluistert.

De Klever
[quote]Timo-otje schreef:

Pijnlijke opmerking, die laatste. Nou, wie weet morgen hè?

o my fucking god

Give Up The Ghost, Lotus Flower en Codex zijn hier op eerste gehoor favorietjes

pff pre order is gedaan en kan niet wachten totdat ik hem op vinyl kan draaien

Om nu Elbow naar beneden te halen om Radiohead te prijzen lijkt mij ook een verkeerde manier van complimenteren. Daarnaast lijk je ook meer beïnvloedt door de status van Radiohead dan de daadwerkelijke inhoud van de cd, gezien je nu al absurd hoge stem aan dit album. Kan het album nu al niet meer groeien? Heb jij het zogenaamd al 'doorgrondt'?

avatar van Cannabooze
Music-Master schreef:
[Coldplay is de commercielere klinkende versie van Radiohead vind ik altijd.Radiohead is toch altijd wel artistieker en een voorloper op Coldplay.

Dat neem je terug !

Coldplay is verre van dat !

Ben nog met de eerste luistersessie bezig.. Jeetje ! Weer een parel zo te horen. En dan moet die nog groeien.. Want elk Radiohead album is een groeiertjuh !

avatar van RvS_009
Timo-otje schreef:

Ben het hier ook mee eens. het kabbelt allemaal maar wat voort. Na de eerste 4 nummers geluisterd te hebben heb ik nog steeds niet het idee iets speciaals gehoord te hebben. Het lijkt een beetje het meeste van hetzelfde. Er zit ook heel weinig verschil in de tracks, iets wat in rainbows een stuk meer had.

Maar die laatste zin, daar zeg je me wat. Wie weet zijn dit gewoon de bonustracks en komt radiohead morgen gewoon met het echte album

Edit: al moet ik zeggen dat ie de 2e keer wel wat beter is. Maar nog verre van een klassieker voor mij hoor. ik denk dat als ik de plaat 3 sterren zou geven dat ik dan lief ben geweest.

De Klever
Het lijkt me wel een brute grap, wanneer blijkt dat het echte album pas morgen uitkomt. Dikke 5 sterren hier overal Laat het nu maar niet de B-side zijn

Timo-otje schreef:

toch niet dat je hier 4 jaar over doet of ligt dat aan mij ?

ik zou maar meer luisterbeurten nemen.Die laatste quote is de orde van de dag bij veel bands.
Vaak heb ik zoiets van "Heb je hier 4jaar of meer aan gewerkt???" maar mischien is ie er pas een jaar geleden pas echt aan begonnen.

De Klever schreef:

Dat gebeurt niet we hebben al 7euro betaald lijkt me oplichting als we dat nogmaals moeten doen toch.

avatar van dix
dix

Cannabooze schreef:
Dat neem je terug ! Coldplay is verre van dat !

Mee eens.
Coldplay is gewoon een irritante kutband die volstrekt niet in de schaduw van Radiohead kan staan.

avatar van RvS_009
Music-Master schreef:

Nee dan bedoel ik dat je zo gewoon kunt downloaden hoor. Dus dat je voor die 7 euro en de bonus tracks en het album hebt.

avatar van stef212
Het voelt aan als een album vol B-sides van The Eraser. Helaas.

WJW
Ik ben vooralsnog niet erg enthousiast, maar dat was ik in het begin ook niet over bijvoorbeeld In Rainbows. Een stem nu al plaatsen vind ik zelf wat overhaast, maar het zou niet boven de drie sterren uitkomen. Een gemiddeld album zou ik van andere artiesten beter accepteren dan Radiohead.

avatar van xrockerx
WJW schreef:

groeien? hij is al 13 keer voorbij gekomen vandaag...dus geloof me hij krijg genoeg aandacht...maar het feit dat ik hem maar blijf draaien en ik gewoon weer verbaasd ben van hoe hoog de kwaliteit WEER is...krijgt hij van mij 5 sterren

avatar van Timo-otje
Waarschijnlijk zal ik wel iets van mening veranderen naarmate ik het vaker geluisterd heb maar vooralsnog lijkt het wat makkelijk voor zo'n geniale band als Radiohead.

avatar van Korreltje Zout
WJW schreef:

Ik beschouw elke stem als een tussenstand. Stemmen is nooit voorbarig (tenzij je de plaat niet hebt geluisterd). Het is m.i. altijd een momentopname. Het geeft aan wat er er tot dan toe van vindt.

avatar van Sandokan-veld
Dan ook maar een eerste indrukje.

Het komt op mij in ieder geval niet over als een bijzonder moeilijke plaat. Ik zou zelfs zeggen, hun meest toegankelijke album sinds Pablo Honey, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik zelf sonisch gestoorder ben geworden in de tussenliggende jaren.

De sound van deze plaat, met of zonder echte band, vind ik wel lekker.

'Little By Little' and 'Feral' vind ik de meest interessante nummers. 'Codex' vind ik juist wat minder, zo'n typisch 'grote pianoakkoorden en intense weemoed'-moment dat ze op voorgaande platen al vaker en vaak beter hebben gedaan. Bovendien zorgt de koppeling met het interessantere, maar net zo trage 'Give Up The Ghost' ervoor dat het album op het einde een beetje inkakt.

De lengte vind ik wel lekker. Veel platen duren tegenwoordig veel te lang.

avatar van Music4ever
dix schreef:

Mee eens.

Hou toch eens op mensen zeg!
Radiohead is niet onze lieve heer hoor, schei alsjeblieft uit.
Dat Colplay er zo van langs krijgt is toch volstrekt kansloos?
Nu ze commercieël succes hebben deugt die band opeens niet meer? Zo kortzichtig, voorheen was Coldplay hartstikke populair en nu staan ze zowat symbool voor 'commerciële troep' Hier doe je deze band zwaar tekort mee.

Maar goed, terug naar het album lijkt me:
Heb 4/5 nummers op youtube gehoord en ben totaal (nog) niet onder de indruk.
Mis de gitaar, té elektronisch en lang niet zo spannend als ik van Radiohead gewend ben.
Maar goed, val me er niet op aan zal het eerst allemaal eens echt goed luisteren.

avatar van chevy93
Ik vind het meer een album vol met fillers. Net aan voldoende. Er staat nl. geen slecht nummer op. Zo'n beetje alles is redelijke middelmaat. Hoewel Codex wel erg mooi is. En Feral ook trouwens.

Sandokan-veld schreef:
Dan ook maar een eerste indrukje.

De sound van deze plaat, met of zonder echte band, vind ik wel lekker.

De lengte vind ik wel lekker. Veel platen duren tegenwoordig veel te lang.

Toegankelijk vind ik het al zeker niet.

avatar van SilverGun
Wat betreft de speculatie over een tweede deel: check je Order Number. Dat begint met TKOL1. Met de nadruk op die 1.

Korreltje Zout schreef:

Dat kan ik me voorstellen. Zelf zie ik het anders, ik zie mijn stem als een mening over het album. In een tijd waarin het belangrijker gevonden wordt dat er zo snel mogelijk een mening gegeven wordt, hecht ik waarde aan mensen die meningvorming enige tijd geven. Ik heb het album vandaag drie keer geluisterd, maar het is nog geen 12 uur uit. Ik laat mijn mening en stem even voor wat het is, en besluit het te laten rijpen terwijl ik het vaker luister. Ik heb geen haast.

avatar van Cannabooze
xrockerx schreef:

Ik ben het deels met je eens. De plaat is zo te horen van hoge kwaliteit.

Deze band eist altijd behoorlijk wat van zichzelf, en propt hun muziek tot in de diepste lagen vol klanken.

En die heb jij al allemaal gehoord met 13 keer luisteren ?

Ik stem dus nog even NIET.
En zeker niet na PAS 13 keer luisteren.

SilverGun schreef:

Tsja ik hoop dat er nog een 2e album aan komt. Dadelijk maar eens de 2e luisterbeurt.

avatar van chevy93
Het zou een mooie stunt zijn. "Nummers die het (net) niet gehaald hebben".