Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van Thuurke
8 nummers in 3.5 jaar en meer kwam er niet uit. Dit is ca. 2.5 nummers per jaar.

De Klever
reptile71 schreef:

Jaja...

WTF heb jij het vinyl al ontvangen?

Ik heb alleen the Bends ook op Vinyl. Zelfs In Rainbows, mijn tweede favoriet van Radiohead heb ik alleen op CD. Ik zal deze vinyl dus eigenlijk alleen aanschaffen als het In Rainbows gaat overtreffen. Wie weet...

avatar van Timo-otje
herman schreef:

Weet je zeker dat je wel de goede bestanden hebt gedownload of zit je naar de 80s hitjes te luisteren?

De eerste nummers moeten het grotendeels hebben van de bijna-neurotische drumritmes van Selway en het typische gitaargeluid van Greenwood komt ook regelmatig om de hoek kijken. Ik snap niet hoe je dit kunt missen, ervan uitgaande dat je er serieus naar hebt geluisterd (en niet op laag volume op de achtergrond).

Ja heb de goede versie uiteraard. Heb zelfs de newspaper Wav bestelt dus we hebben wel degelijk naar hetzelfde album geluisterd(met koptelefoon). Vind het nogal meevallen , hun rol. Dit is toch niet te vergelijken met met Weird Fishes bv . Waar de drums echt een belangrijke rol spelen. Zo ook bij exit music , als de drum erbij komt . Ook de gitaren hoor ik namelijk niet echt , misschien een klein beetje op de achtergrond maar dan heb je het gehad(en als ik ze hoor voegen ze niks toe), wel in Saperator overigens(hier speelt de gitaar wel een balangrijke rol). Ik herken Radiohead eigenlijk niet in deze plaat, meer een experimentje van Thom Yorke.

Servaas D.
[quote]reptile71 schreef:

Jaja...

Ha, onbewust ben ik er dus totaal nog niet uit wat ik van deze plaat vind.

Servaas D.
Thuurke schreef:

Voila, daar klopt toch iets niet aan.

avatar van reptile71
Die gasten gebruiken zoveel freaking effecten dat je soms echt niet meer weet waar het geluid uitkomt. Je kan een gitaar tegenwoordig ook laten klinken als een computer.

@Servaas: Vergeet niet het solowerk, de filmmuziek die de heren hebben gemaakt, etc.

avatar van Thuurke
Je kan ook een drumcomputertje nemen en Thom Yorke 5 minuten laten masturberen en dan heb je dezelfde liedjes.

avatar van reptile71
Ik heb zojuist 8 andere nummers van de ordertrackingpagina gedownload.

just kidding

Thuurke schreef:

Zo werkt het toch ook helemaal niet met albums?

1. Wie zegt dat ze 3,5 jaar lang genoeg inspiratie hadden en continu met nieuwe muziek bezig waren?
2. Wie zegt dat dit alles is dat ze gemaakt hebben?
3. Meestal is het zo dat de beste ideeën uitgewerkt worden.
4. Een album vormt een geheel. Weinig bands gooien letterlijk alles wat ze geschreven hebben allemaal op één album.
5. Amnesiac kwam ook uit dezelfde sessies uit Kid A, dus het is ook mogelijk dat er al snel een tweede plaat uit dezelfde sessies komt.

En waar het mij allemaal om gaat: kwaliteit boven kwantiteit.

avatar van Thuurke
De hele plaat staat stijf van de drumcomputers. Het begint al aardig op Talk Talk te lijken.

Thuurke schreef:

Misschien moet je in IJsland gaan trollen...

Thuurke schreef:
De hele plaat staat stijf van de drumcomputers.
Staat die niet stijf doordat je Yorke ervoor liet masturberen. Dat was toch je plan?

avatar van Arrie
Op welk album gebruikte Talk Talk dan drumcomputers? En wat wil je er verder mee zeggen? Ik lees veel dat het een electronische plaat is, ik heb hem zelf niet gehoord, maar ik kan me voorstellen dat drumcomputers daar juist goed in passen, dat echte drums met de electronica zouden vloeken.

Thuurke schreef:
Het begint al aardig op Talk Talk te lijken.

Arrie schreef:
En wat wil je er verder mee zeggen?

Ik denk dat hij bedoelt dat Radiohead een van de weinige bands is die het niveau van Spirit of Eden kan benaderen.

avatar van siepie
Thuurke schreef:

Hahahaha... geweldig! Zo kan je het ook bekijken.... Maar goed, Ik vind die masturbaties van Tom wel lekker. Van mij mag hij nog wel ff doorgaan met... uhm... nou ja goed: muziek maken

avatar van Mjuman
32 pagina's geneuzel over de indie-superneuzelaars van Hoofd Radio.

You gotta be f&&*^%^&&% kidding me? Is dit de culturele revolutie of zo - de lofzang op het aftreden van Mubarak - wat heb ik gemist dat dit zo griezelig important maakt?

Griebelige, groezelmuziek voor gneufmansen met groeismuizen - of mis ik een hormoon of zo?

Radiohead - 32 pagina's inmiddels; Drop the Bomb - Troublefunk

indiegator
Many large sheets of artwork, 625 tiny pieces of artwork and a full-colour piece of oxo-degradeable plastic to hold it all together

t'is een puzzel van 625 stukjes. Als de puzzel af is zie je het URL van een site waar een japanse rebus op staat.
Los die op en je krijgt het URL van een site waar je 6 mobiele telefoons in 3 seconden stuk moet schieten.Dan word je word doorverwezen naar een pagina waar je het echte album kan downloaden.

avatar van Ceriel
Mjuman schreef:
32 pagina's geneuzel over de indie-superneuzelaars van Hoofd Radio.

Radiohead - 32 pagina's inmiddels; Drop the Bomb - Troublefunk

Het kan je toch niet zijn ontgaan dat Radiohead de afgelopen decennia een redelijke reputatie heeft opgebouwd? dat resulteert zich doorgaans in gespreksstof.

indiegator
reptile 71 schreef:
]Ik heb zojuist 8 andere nummers van de ordertrackingpagina gedownload.

Ah. Je hebt de puzzel opgelost.

avatar van Leander1991
weinig mensen durven al te stemmen precies. Moet ik daaruit concluderen dat deze cd meerdere draaibeurten nodig heeft om te kunnen doorgronden? Little by little raakte me meteen!

avatar van Shangri-la
1,0
Tja ik hou ook meer van de Radiohead ten tijde van The Bends en O.K. Computer maar het lijkt wel dat iedere scheet die de band laat een soort aardverschuiving veroorzaakt.

Leander1991 schreef:

Het album heeft al 88 stemmen.

avatar van WJW
WJW
Shangri-la schreef:

En wat probeer je te zeggen?

Shangri-la schreef:

komt wrs door de nummer 1 positie van OK Computer en de laatste cd die zeer erg goed was uitgevallen.

avatar van Shangri-la
1,0
WJW schreef:

En wat probeer je te zeggen?

Ik probeer te zeggen dat Radiohead in de ogen van de fanatieke fans geen kwaad kan doen. Oke ze hebben twee fantastische albums gemaak (the bends en o.k. computer) en in rainbows valt ook nog wel mee maar voor de rest vind ik het pretentieuze rommel.

Arrie schreef:

Het album heeft al 88 stemmen.

ja ma ik zie weinig mensen die hun scores openlijk verdedigen, ook jij hebt er geen bv

Rizz
Radiohead-kennende waarschijnlijk én hopelijk een groeier, maar nu een 3*.

avatar van Teunnis
In precies 11 uur 88 stemmen

avatar van laidbackluuk
Hij valt me na 3 luisterbeurten wat tegen. Het zijn allemaal "best aardige" liedjes met Codex en Lotus Flower als uitschieters. Het is absoluut geen slecht album, maar ook niet steen goed. Hopelijk groeit 'ie nog. Vooralsnog 3 sterren.