Radiohead - The King of Limbs (2011)

Rock / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bloom (5:15)
  2. Morning Mr. Magpie (4:41)
  3. Little by Little (4:27)
  4. Feral (3:13)
  5. Lotus Flower (5:00)
  6. Codex (4:47)
  7. Give Up the Ghost (4:50)
  8. Separator (5:20)
avatar van Arrie
Leander1991 schreef:

ja ma ik zie weinig mensen die hun scores openlijk verdedigen, ook jij hebt er geen bv

Logisch, ik heb het album nog niet gehoord.

Ik ben eigenlijk op het eerste gehoor best onder de indruk. Nu afwachten...

Marko
Eén of andere singer-songwriter die blogt voor The Guardian heeft het volgende getweet.

Been told by a person close to the Radiohead project to keep an eye on YouTube tomorrow for "some amazing stuff" – whatever that means...

Hopen maar dat het geen gebazel is.

avatar van Eveningguard
Betekend dat nou wel of niet dat het album wordt uitgebreid?

avatar van oceanvolta
De clip van Lotus Flower op YouTube is nu al 886.720 keer bekeken!

avatar van Kronos
Eentje van die 886.720 is van mij.

Mooi nummer, is mijn eerste indruk.

avatar van Paap_Floyd
Alleen Little by Little weet te beklijven. Verder een rommelige en saaie plaat. Nog tegenvallender dan In Rainbows destijds eigenlijk. Jammer.

Ben blij dat ik niet alles meteen heb aangeschaft maar eerst eens een luisterbeurt eraan heb gewijd.

OKcomputer blijft de monster plaat naar mijn mening. Na OKComputer werd het meer en meer het gejammer van Thom Yorke met een pcdrummetje erachter. Enkele uitschieters op het oeuvre na okcomputer wisten mij te bekoren maar het was dan vaak niet meer dan een melancholisch geluid naar de oude radiohead waarop ik verliefd werd. In Rainbows ging een heel eind de goede kant op en ik had dan ook hoge verwachtingen bij het uitkomen van dit 8e (?) album.

Ik kan hier helaas niet van genieten, en eerlijk gezegd vind ik dit het minste album op Pablo Honey na. Vandaar de 2 sterren. Special mentions voor Feral, ik kan het nummer niet uitluisteren is een standaard skip. Codex daarentegen geef ik nog een goede kans.

Korreltje Zout schreef:
Voorspelling: veel mensen zullen morgen hoopvol hun e-mail checken. En later op de dag nog eens.

Niet als je UPC hebt, want daar ligt de mail server al 3/4 dagen plat geloof ik

avatar van Benjammin'
Vannacht uitgegaan....en wat werd er is afsluiter gedraaid?......Lotus Flower! Fantastisch. Vanmiddag het album 3 keer geluisterd, en ja, geweldig! Ik had het idee dat niet veel mensen het begrepen, gelukkig had ik mijn In Rainbows t-shirt aan en begreep de DJ mij.....

avatar van hidalgo
loopt binnen downloaden mag van ....
zal um beluisteren en mijn mening zeggen
grtz hilda

avatar van SirNoodle
het is mijn ding niet, maar het is mijn ding al niet meer sinds kid A. En toch blijf ik het volgen, omdat er toch altijd hier en daar wat moois te rapen valt. Momenten waarop het toch nog eens klikt, en ik het echt goed vind.

Op dit moment op The King of Limbs hoor ik geen enkel 'echt' goed moment, misschien komt het nog. maar ik heb ook niet echt de neiging/ambitie om het album nog veel keer te beluisteren. Daarvoor mis ik eigenlijk datgene wat ik ook al op In Rainbows miste, en wat zeker op Kid A (soms ook Amnesiac & Hail to the thief) nog volop aanwezig was: een soort pakkende dreiging, pakkende agressiviteit.

Iemand sprak over 'idioteque': schitterende song, en voor mij bijzonder agressief, een song die je in je ballen schopt. Hier hoor ik alleen maar kabbelende klanktapijtjes. Soms hele mooie klanktapijtjes, maar het blijft allemaal zo braafjes. En het klaagzanggehalte van Thom Yorke draagt daar enorm aan bij.

Niet zo enthousiast dus, maar zoals ik begon: het is ook al een eindje mijn ding/genre niet meer. Hoed af voor hun evolutie als band, en zeker hoed af voor hoe ze het publiek kunnen bespelen bij elke 'release'.

avatar van reptile71
Is er nou eigenlijk nog wat gebeurd in Japan om 18:59 ?

avatar van Joy4ever
The Bends blijft voor mij het beste album van de heren. OKC is uiteraard ook ijzersterk maar dat bleek deels de opmaat te zijn voor Kid A. Daar ben ik als fan afgehaakt. HTTT had voor het eerst weer zijn momenten en van IR werd ik zowaar erg enthousiast met een aantal geweldige uitschieters. Maar met deze The King of Limbs kan ik dan weer helemaal niks. Codex vind ik dan wel een lichtpuntje maar ook niet meer dan dat. Ik blijf hopen dat de heren een keer teruggrijpen naar hun oude geluid. Dan meld ik me weer.

Joy4ever schreef:
Dat maakt OKC toch geen minder album?

avatar van Gajarigon
Dat zegt hij dan ook niet, hij zegt wel dat hij OKC een ijzersterk album vindt (maar net niet zo goed als The Bends).

avatar van niels94
Dit album begint meer een meer tot me door te dringen. Als je dit met een koptelefoon luistert kom je er achter dat er steeds meer instrumenten en geluiden tevoorschijn komen, hoeveel aandacht er in deze nummers zijn gestoken. Ook geweldig hoe Thom's stem soms als deel van de instrumentatie wordt gebruikt. Feral is op dit moment mijn favoriet, maar langzaam maar zeker beginnen steeds meer nummers tot me door te dringen. Lotus Flower lijkt nog steeds de minste, hoewel ik het wel een goed nummer vindt. Andere favorieten zijn Bloom en Codex, maar er zijn nog veel meer echte toppers. Dit kan nog wel eens een hoog cijfer gaan worden, tot nu toe genieten, dit album.

Thuurke schreef:
8 nummers in 3.5 jaar en meer kwam er niet uit. Dit is ca. 2.5 nummers per jaar.

je kan goed rekenen.

Music-Master
Dit is me 2de luisterbeurt en heb 't idee dat 't album al wat minder word en begint te vervelen.
Gister heb ik de CD helemaal grijs gedraaid.Zou 't daar door komen?

'Lotus Flower' en 'Seperator' vind ik de beste nummers.

Voor de rest klinkt 't te gehaast. 2'5 ster.

avatar van Boris1
Music-Master schreef:
Gister heb ik de CD helemaal grijs gedraaid.Zou 't daar door komen?

'Lotus Flower' en 'Seperator' vind ik de beste nummers.

Voor de rest klinkt 't te gehaast. 2'5 ster.

Exemplarische reactie voor vele reacties hier de afgelopen 24 uur. Je tweede luisterbeurt en gisteren grijs gedraaid ???? Tuurlijk joh.

Misschien klinkt Radiohead niet gehaast, maar zijn velen met hun mening wat gehaast?

avatar van Gajarigon
Boris1 schreef:

Op een namiddag kan je dit album negen keer beluisteren, da's toch genoeg om een mening te vormen?

Boris1 schreef:

Rustig.Ik ben nogmaals aan het luisteren nu.

Gajarigon schreef:

Als je iets beter leest begrijp je vast wat ik bedoel.

avatar van SilverGun
Nog wat meer olie op het vuur: Thom Yorke volgt slechts vijf mensen op Twitter, één van hen (decath10n) schreef gister het volgende:

Suppressing my disappointment that 'Present Tense' didn't make it to the new album.... yet.

SilverGun schreef:

Er lijkt meer in de pijplijn te zitten, of het nou vandaag verschijnt of later.

Ja apart veel mensen dachten dat 'Present Tense' op dit album zou verschijnen.Ik denk dat ik voor 80% overtuigd ben,dat 't niet lang zal duren dat er dit jaar in iedergeval nog iets uitkomt.
Dit was een opwarming.

avatar van Boris1
Ik heb vanochtend eens de pagina's gewijd aan dit album doorgenomen en de ongelofelijke diarree aan meningen, analyses, complottheorieen en overige onzin komt mij inmiddels behoorlijk mijn neus uit. Als het nu nog onderbouwd zou zijn met feiten en interessante wetenswaardigheden zou het nog lezenswaardig zijn. Inderdaad, je kunt het album in 23 uur al tientallen keren gehoord hebben, maar juist Radiohead-albums laten zich niet zo makkelijk verwerken. Dat zouden de meesten van jullie toch moeten weten. Ik hou het op deze pagina even voor gezien...

avatar van SilverGun
Dit was een opwarming.

Absoluut niet mee eens, maar wel verdacht veel signalen dat er nog wat gaat komen binnen afzienbare tijd.

avatar van Nicolage Rico
SilverGun schreef:
Er lijkt meer in de pijplijn te zitten, of het nou vandaag verschijnt of later.

Denk dat er minstens 2 nummers bijkomen. Zou een mooi idee zijn.

avatar van Chronos85
Dat sowieso, er komt hoe je het ook wendt of keert een b-side-albumpje, of dat nou dit album is of dat wat nog gaat uitkomen...

avatar van rien
Ik denk dat er ook nog meer is.. Present Tense werd zo goed ontvangen op het internet dus ik vind het vreemd dat deze niet op het album staat.. Mocht het niet het geval zijn en dit gewoon het nieuwe alum is dan ben ik tevreden. 4 nummers electronisch en 4 nummers wat meer live gericht, mooi in evenwicht.. Maar meer is altijd welkom natuurlijk.. Ik houd voorzichtig 3,5* aan maar het kan altijd meer worden.