Foo Fighters - Wasting Light (2011)

Label: RCA

4. White Limo (3:23)
  5. Arlandria (4:28)
  6. These Days (4:59)
  7. Back & Forth (3:52)
  8. A Matter of Time (4:36)
  9. Miss the Misery (4:33)
  10. I Should Have Known (4:16)

met Krist Novoselic

11. Walk (4:16)
  12. Rope [Deadmau5 Remix] * (5:52)
  13. Better Off * (4:12)
avatar van bennerd
Bridge Burning... Ik ben blij om eindelijk nog eens een kippenvelnummer te horen. Dat moet al enkele maanden geleden zijn. Wtf

avatar van Davidus
Geweldige cd. Adrenaline, energie, het geschreeuw... aggressie, woede, heerlijk
Ouderwets uit je dak

avatar van blonde redhead
Don Cappuccino schreef:
Misschien moet je dit maar eens bekijken, hier speelt de band het hele album live:

Wasting Light (Live from 606)

Wat een irritante gast is het toch. Dit filmpje lijkt me nou niet echt een aanbeveling voor de Foo Fighters. Laat hem maar weer lekker gaan drummen bij Queens of The Stone Age ofzo.

blonde redhead schreef:

Hmm nee doe maar niet, ik zie liever Joey als drummer.

avatar van Ducoz
Ik ga van 5 naar 4 sterren, heb het idee dat sommige nummers meer zijn gespeeld of geschreven voor het moeten dan dat ze het echt leuk vinden en daar echt achter staan, zo heb ik dat bijvoorbeeld bij Back & Forth

avatar van Don Cappuccino
Nee, dat gevoel heb ik compleet niet, Ducoz. Ik heb de docu Back & Forth gezien en de opnames van dit album gingen heel erg ontspannen en je ziet dat ze er allemaal veel plezier in hebben bij het kleine live-optreden van 606 waar ze het complete nieuwe album spelen. Maar ik vind jouw reden niet echt iets om je stem te verlagen, Ducoz.

avatar van Ducoz
Dat is het inderdaad ook niet, maar wel een die mee weegt.
Begrijp me niet verkeerd, de Foo Fighters is een van m'n fav. bands.
Ik gaf de stem toen ik hem net 1x had gehoord, toen hij op de site van Foos stond.
Maar nu ik hem vaker hoor, is het toch wel erg goed, dat zeker, maar heb ik bij bepaalde nummers toch het idee van "DAVE, ik weet dat je beter kunt". En klinken sommige melodieën of songstructuren in verhouding met tekst een beetje cliché, al is dat vrijwel on omkombaar.
De kans is ook vrij groot dat hij aan het einde van de week weer naar de 4,5 gaat, want de kwaliteit is bij het overgrote deel van de songs ook wel echt aanwezig en durf ik dit album wel te bestempelen als het een na beste album van de Foo's want Colour staat op 1.

Gaat een van jullie de Foo's nog live zien deze zomer? Ik zie ze op Pukkelpop

Ducoz schreef:
Gaat een van jullie de Foo's nog live zien deze zomer? Ik zie ze op Pukkelpop

2 maal! Pukkel- en Pinkpop!

avatar van Gloeilamp
Ik ga ze Op Pukkelpop zien. Deze nummers klinken live ook erg goed!

avatar van jassn
Beetje jammer van Miss the Misery, anders was deze plaat zeker 4 sterren waard.

ik moet trouwens altijd denken bij I Should Have Known: Hoe zou dit lied geklonken hebben moest Kurt Cobain dit gezongen hebben.

avatar van jellecomicgek72
White Limo!

Yess eindelijk weer een ouderwets van energie beukende Foo Fighters. En nog een nummer met een andere held Bob Mould

avatar van vigil

Lemmy

avatar van Ducoz
Heb nu de docu gezien en hij gaat inderdaad weer terug omhoog, prachtig album. Prachtige manier van opnemen, en dan toch het plezier wat er vanaf straalt, enige 2 nummers die ik iets minder vind zijn "A Matter of Time" en "Mis the Misery"

FightForMore
Dit is toch alweer een geweldig album van de Foo Fighters met uitschieters zoals 'Walk', 'I Should Have Known en 'Bridge Burning'.

Antagoon
Ik vind dit een goede FF plaat. Eindelijk weer eens, want hun beste na de eerste twee platen. Iedere plaat had natuurlijk een aantal topnummers, maar ze waren zo wisselvallig. Deze bevat wel een aantal middelmatige nummers (Back & Forth, A Matter of Time), maar die zijn tenminste goed door te komen. Twijfel tussen 3,5 en 4. Nog maar een keer draaien dan.

Ik heb hem direct op plaats 2 gezet in Album top 100 van Syubru (mischien iet wat overdreven maar wat een plaat zeg!)

__manuel_ schreef:

Dat is niet overdreven. Het slaat helemaal nergens op.

__manuel_ schreef:

Als je dan iets op nummer 2 moet zetten van de Foo's, pak dan Colour and the Shape, stuk gepaster.

avatar van guitarwally
Brute Plaat!
Eerst vond ik dit niks, omdat ik van een hele rustige plaat afkwam (Build A Rocket Boys) maar met wat meer energie klopt dit helemaal. Alleen White Limo blijft voor mij een typisch skip nummer, vreselijk.
En ik vind dit album een beetje goedkoop geproduceerd...

avatar van Luky12
jassn schreef:
Beetje jammer van Miss the Misery, anders was deze plaat zeker 4 sterren waard.

Ik ben de vergelijking met Kurt en Dave beetje zat aan het worden! Foo Fighters hebben het op hun eigen kracht gedaan waar ze nu staan! Een van de beste rockbands op de wereld! Nirvana en Foo Fighters is ook een hele andere wereld! Hou op met vergelijken!

Luky12 schreef:

Ahja,...
ergens onvermijdelijk denk ik! Maar ik denk dat je dit in de grote lijn als een compliment moet zien, aangezien Nirvana (iig in mijn opinie) hoog aangeschreven staat.

Zou wat zijn als ze worde vergeleken met Coldplay of Kaiser CHiefs of Jonas Brothers...

Ducoz schreef:

Ahja,...

Coldplay is toch ook echt een steengoede band...

Rijnes schreef:

Coldplay is toch ook echt een steengoede band...

Dat mag jij uiteraard vinden, en ik zal je ook geen ongelijk geven. Maar in mijn collectie komt er geen CD van hun voor..

avatar van midnight boom
De videoclip van Walk vind ik echt geweldig!
Ik ben het nummer ineens ook meer gaan waarderen,

Foo Fighters. Walk. - walk.foofighters.com

avatar van Gloeilamp
De clip is inderdaad erg leuk.
Het album blijft me ook maar boeien, stuk voor stuk hele goede nummers.
Enkel Miss The Misery en A Matter Of Time skip ik wel eens.
Nu al zin in Pukkelpop 2011!

avatar van jellecomicgek72
A Matter Of Time Één van de beste nummers van de plaat.

avatar van little lion man
De refreinen zitten zo in je kop en dan kan je ze lekker meebrullen. En dat is volgens mij de bedoeling bij de FF.
Het vorige album was wat afwisselender (of noem het wisselvalliger) en wat rustiger en kreeg prompt lagere scores hier.

avatar van WinterBase
White Limo Fantastisch nummer

avatar van freakey
WinterBase schreef:
White Limo Fantastisch nummer

Je zit zeker Pinkpop op TV te kijken....