Red Hot Chili Peppers - By the Way (2002)

Label: Warner Bros.

1. By the Way (3:37)
  2. Universally Speaking (4:19)
  3. This Is the Place (4:17)
  4. Dosed (5:12)
  5. Don't Forget Me (4:37)
  6. The Zephyr Song (3:52)
  7. Can't Stop (4:29)
  8. I Could Die for You (3:13)
  9. Midnight (4:55)
  10. Throw Away Your Television (3:44)
  11. Cabron (3:38)
  12. Tear (5:17)
  13. On Mercury (3:28)
  14. Minor Thing (3:37)
  15. Warm Tape (4:16)
  16. Venice Queen (6:07)
  17. Time * (3:47)
  18. Teenager in Love * (3:01)
  19. Runaway * (4:30)
  20. Bicycle Song * (3:23)
avatar van Ward
Maar toen was het ook niet experimenteel toch?

avatar van Paalhaas
Zeker wel, ze kruisten op hun eerste albums funk en rap met punk en heavy-metal. Dat was nog niet eerder geschafft.

avatar van Ward
Ik dacht dat je toen wel meer crossoverbandjes had. Maar het is voor mijn tijd dus ik weet het ook niet zo goed.

avatar van Paalhaas
Nou, ik was 2-3 toen, dus ik was er destijds ook nog niet zo mee bezig. Maar als ik het mis heb, dan hoor ik het graag...

avatar van psychonaatje
Volgens mij is het moeilijk de oude Peppers met de nieuwe te vergelijken. Het is alsof het twee verschillende bands zijn. Hoezeer ik de oude Peppers ook waardeer, de nieuwe richting vind ik ook erg lekker. Californication is imo een topalbum, maar dat kwam óók omdat er nog een ruw randje aanzat (Around the World, I Like Dirt). Dat is bij het album By the Way helaas niet het geval (het nummer By the Way is nog het ruwst), waardoor ik voor dit album toch minder voel dan voor Californication. Maar ook dit is weer een echt "liedjesalbum", zoals hiervoor al werd omschreven. En de Peppers schrijven wel goudeerlijke, ontroerende liedjes: popliedjes met kop en staart en alles wat daar tussenzit. Op dat gebied is dit album imho erg sterk.

patrick_p72
lebowski schreef:
Ik vraag me af of er RHCP-fans van het eerste uur zijn die de band nog leuk vinden. Hoe kan je een cd als By the way goed vinden als je Blood Sugar Sex Magik in de kast hebt? Lijkt mij onmogelijk, maar misschien heb ik het mis. Nieuwe (lees jonge) fans kennen de oude muziek waarschijnlijk niet zo goed en zijn volgens mij opmerkelijk positief over het recente werk. Zo zijn de heren al aan een tweede genratie fans toe

Ik was indertijd al Peppers fan (ja ik ben er oud genoeg voor ) en al ver voor BSSM en ik vind de By the way en Californication ook erg goede albums.

En Peppers waren al crossover band in de jaren 80 en waren dus wel 1 van de eerste samen met Faith No More.

Vergeet ik ook nog Living Color te vermelden .

Wat een meesterwerk! Ik was 15 toen dit album uitkwam en ik werd helemaal meegezogen in een muzikale roes die pas een jaar later was uitgewerkt. Mijn cd speler heeft m.a.w dit album bijna een jaar moette aanhoren. Nadien is mijn muzikale spectrum iets verbreed (ik bedoel daarmee dat ik ook andere groepen begon te waarderen) , maar niettemin blijft dit toch een belangrijke plaats in mijn collectie.

dircky007 schreef:
Mijn cd speler heeft dit album bijna een jaar moeten aanhoren.

Arme, arme cd-speler.

avatar van Amongvedder
Heerlijke meezinger!!!
Frusciante schudt weer heerlijke deuntjes uit z'n gitaar.

Don't stop is het absolute hoogtepunt!!

Minor thing is ook geweldig lekker!!

avatar van Darkshines
Don't stop is idd een lekker nummer. Ik vind het in zijn geheel en goed en afwisselend album, alleen het nr. by the way heeft me nooit kunnen boeien.

avatar van mathias
dat was zowat het enige nr dat me wel heeft kunnen boeien

avatar van Darkshines
Ben je dan soms een top 40 luisteraar?

Bob Cremers
Can't Stop en The Zephyr Song en By The Way en Universally Speaking mooie nummers.

Bob Cremers schreef:

avatar van Justinx
Een nieuw album in aantocht voor de Rockband Red Hot Chili Peppers: Stadium Arcadium! Na 4 jaar zijn ze dan eindelijk weer aan een nieuw album begonnen. Helaas moeten we nog erg lang wachten, tot 9 mei om precies te zijn, ''till we hear what lies behind it'', aldus de band op hun website. Het enige wat voor nu alleen nog maar bekend is, is de cover en het aantal tracks wat de cd zal bevatten. Er zullen namelijk maar liefst 25 nieuwe nummers op de cd staan!

Ze hebben ook een trailer gemaakt, alvast voor de promotie voor het nieuwe album. Hierin hoor je ook de nieuwe single Dani California.

©hobbit.punt.nl

avatar van Brain Stew
Wordt het geen dubbel-album?

helaas wel.

nicolas
helaas? ik kan niet wachten tot 8 mei!

avatar van Justinx
Ja inderdaad, ik kan ook niet wachten! Ik snap ook niet het probleem van een dubbel-cd eigenlijk, mocht dat het geval zijn.

avatar van mathias
Wel, het probleem is dat ze al jaren niet meer vernieuwend zijn en (want op zich kan dat eerste nog wel door de beugel, zolang de muziek maar snor zit) dat het al pakweg 10jaar in dalende lijn gaat met deze mannen. Vanaf One Hot Minute zat de klad erin, met dit album hier als absolute dieptepunt. Niet slecht gemaakt hoor, dit plaatje, maar o zo saai en o zo melig. Het beest is uit RHCP gevloeid, de geldwolf die mikt op jonge meisjes is erin geslopen. Erg spijtig allemaal. Daarom vrees ik een beetje voor het volgende album. Uit nieuwsgierigheid zal ik het sowieso een kans geven, maar als het in de trant van dit album is, haak ik definitief af. Er is geen enkel probleem met een dubbelcd, maar ik heb wél een probleem dat deze groep al een decennium boven zijn stand leeft, steeds slechtere platen maakt en toch steeds succesrijker wordt, en het is nogal vreemd dat er niet veel mensen op deze site dit ook zo zien als ik (een paar uitzonderingen - gelukkig zijn er nog mensen met gezond verstand die me niet zo alleen laten voelen. Dank u, gasten - nagelaten).

avatar van musicfriek
Vind dit juist een van hun betere cd's. Doet niet veel onder dan Californication. Prachtige composities, stuk voor stuk. Erg benieuwd naar hun nieuwe album! 4*

Jessie
STADIUM ARCADIUM
Ik hoop dat het bijna mei is!
kan er iemand me zeggen wat de titel betekent?

Ik blijf het één van de meest gevarieerde albums van de laatste 5 jaar vinden. Ik ben nog maar weinig platen tegengekomen die zo goed en gevarieerd zijn als deze. Ik snap niet goed waarom er toch heel wat mensen dit album afbreken. Dit is toch een meesterwerk?

nicolas
wel jessie, de betekenis van de titel kom je waarschijnlijk te weten als je nummer 4 van de cd hebt beluisterd. ik heb toevallig een versie van het nummer 'stadium arcadium' zelf en dat is volledig instrumentaal. maar of het een juiste versie is, betwijfel ik ten zeerste

avatar van Justinx
Ik kan het niet uitstaan dat ik nergens de nummers nog kan beluisteren (hoogstens alleen Dani California). OOk downloaden is onmogelijk, aangezien alle nummers niet de juiste zijn. Het wachten wordt me te lang!

nicolas
desecration smile kan je downloaden met bearshare lite weliswaar een live versie (andere live-versies: ready made, wet sand) maar desecr. sm. is wel de beste kwaliteit en bovendien een erg goed nummer (met de typische luide drums)

avatar van Justinx
Ik vraag me af of dat ook wel de juiste versie is van het nummer...

nicolas
ik denk het wel want hij zingt het echt klaar en duidelijk "desecraition smile!!" en begint zelfs met "this is a new song which you'll find on our new album... it's called desecration smile!" net als bij ready made.

miloz
Verschrikkelijk slecht. Er staan een of 2 leuke nummers op maar dit is toch niet waar de peppers goed in zijn?
Ik heb deze plaat 2 of 3 keer geluisterd en toen had ik het wel gehad. Waar is de funk?

De peppers een dagje ouder geworden, (te) rustige muziek voor de peppers. Toch overstijgt ook dit pepper-album 99% van wat andere bands uitbrengen daarom toch *4,5