Red Hot Chili Peppers - By the Way (2002)

Label: Warner Bros.

1. By the Way (3:37)
  2. Universally Speaking (4:19)
  3. This Is the Place (4:17)
  4. Dosed (5:12)
  5. Don't Forget Me (4:37)
  6. The Zephyr Song (3:52)
  7. Can't Stop (4:29)
  8. I Could Die for You (3:13)
  9. Midnight (4:55)
  10. Throw Away Your Television (3:44)
  11. Cabron (3:38)
  12. Tear (5:17)
  13. On Mercury (3:28)
  14. Minor Thing (3:37)
  15. Warm Tape (4:16)
  16. Venice Queen (6:07)
  17. Time * (3:47)
  18. Teenager in Love * (3:01)
  19. Runaway * (4:30)
  20. Bicycle Song * (3:23)
avatar van Gajarigon
Lelijke hoes wel. En de coverart enzo is ook al niet veel beter. Maar ik kan dit album op tijd en stond best smaken. Vooral This Is The Place, zo'n lekkere bas .

een leuk afwisselend album dat mij niet heeft verveelt,alle 16 nummers vind ik iets hebben maarja dit was dan ook men eerste peppers-plaat die ik had ontdekt daarom zal deze mij altijd dicht bij het hart liggen.

avatar van musicfriek
Mijn favoriete Peppers album. Een album als deze zie ik ze niet meer maken..

avatar van danique
Beste cd van RHCP, veel beter dan Stadium Arcadium.

En de beste is natuurlijk Frusciante. Voor hem alleen zou ik al de cd kopen

4,5 *

Misschien RHCP's laatste goede album (SA is veel minder).
Hoewel de sex weg is (er is plaats gemaakt voor liefde) samen met de funk (op een paar momenten na), blijft RHCP sterk. In plaats van vette nummers zijn er nu mooie nummers.

De beste nummers:
This is the place, Don't forget me en Venice Queen.

avatar van LittleBox
Verbazingwekkend dat deze plaat zo goed scoort. Ik vind dat dit album in de verste verte niet kan tippen aan Blood Sugar Sex Magic. Het nummer Can't Stop komt daar nog het dichtst bij in de buurt maar verder is het vrij slapjes. Californication vind ik dan nog een klein beetje beter. Ik zie nu dat By The Way op nr. 118 staat in de top 250 en dat snap ik werkelijk niet.

Ik heb nooit die hele heisa rond de red hot chili peppers gesnapt. Er staan zeker wel wat leuke nummer op, maar stijgt voor mij nooit boven de middelmaat uit. Een nummer zoals tear is zo verschrikkelijk slecht. Ik heb er nu 2,5 ster van gemaakt, kan wel eens een halfje hoger worden, omdat ik nummers zoals Can't stop en venice queen wel leuk vind.
Ik vind deze wel beter dan Blood sugar Sex magic, daar begreep ik echt niet waarom hij zo goed moest zijn.

avatar van SiSsY bOY
Cabron!

avatar van Kikuichimonji
Nee, dit is niet de opvolger die het geweldige Californication verdiende. Nog net niet het slechtste Peppers album (ik vind One Hot Minute nog steeds minder) maar verder door alle andere albums voorbijgestreefd.

Aardige nummertjes, vooral Can't Stop en Throw away your Telivision zijn lekker, verder hele leuke singletjes, maar als album klopt het gewoon niet. Veel vullers en simpelweg slechte nummers, vooral naar het einde toe.

Deze zet ik dus echt nooit op, terwijl ik Californication minstens 1 keer per week draai. Gelukkig hebben we met Stadium Arcadium eindelijk een waardige opvolger voor Californication.

Eén van de beste cd's van de peppers
Dit is echt een cd waar ik de hele dag naar kan luisteren

****1/2

I could die for you ... Prachtig!

avatar van Maximusic
Dit vind ik wel het minst goede wat de peppers gemaakt hebben, er staan best wel wat mooie nummers op maar als ik het hele album door luister ben ik op het eind toch wel blij dat het afgelopen is (daarom doe ik dat ook niet meer) ik vindt het zo zeurderig klinken als ik al die nummers achter elkaar hoor. 3*

avatar van Droid
Minder dan Californication, eigenlijk meer van hetzelfde, alsof er veel B-kantjes op staan. Toch staan er genoeg topnummers op om er een vermakelijk album van te maken.

avatar van Hans Brouwer
Deze cd ook sinds gisterenavond in huis. Ligt het nu aan mij of is het allemaal toch wel veel van hetzelfde . Voorlopig dus maar even stoppen met het aanschaffen van nog meer RHCP cd's .

avatar van Klumpie
Hans Brouwer schreef:

De laatste 3 albums is idd veel van hetzelfde. Je moet de wat oudere platen van RHCP gaan kopen. Bijvoorbeeld Mother's Milk, Blood Sugar Sex Magik of het ondergewaarde One Hot Minute.

Geweldige plaat !
Was op vakantie in Portugal en vriend had toevallig cd speler bij met deze cd !
Heb er hele vakantie naar geluisterd, zeker 30 keer alles samen !

Dosed is beste plaat, jammer dat die neit op single is uit gekomen.

Nee, dit is zeker niet de beste plaat van de heren maar ook zeker niet de slechtste. Kan me nog wel herinneren dat ik pas na intensief luisteren meer nummers ben gaan waarderen en weet nog wel dat ik bij de eerste paar luister beurten sommige nummers oversloeg omdat ze op de 1 of andere manier iets te arty farty klonken en ik stiekem had gehoopt op een meer oud rhcp funk geluidje.

Je merkt duidelijk dat de jongens een stuk volwassener klinken en de funky gitaar en bas rifjes hebben ingeruild voor een nog "warmer" geluid dan die je kunt horen op californication. John Frusciante blijft natuurlijk de meester in het verzinnen van prachtige gitaar stukken die soms zoo simpel klinken (b.v eind solo stuk in The Zephyr Song) maar zo geniaal zijn!

By the way kan zich niet meten met het nog genialere BSSM en Californication maar al met al zeker geen slechte plaat en vind bij mij nog altijd vaak genoeg de weg naar mijn cd speler! 3.5*

beaster1256
leuke plaat van de chili's zonder meer , frusciante is ok , en heeft veel naar jimi geluisterd

de bassist is niet slecht en de drummer klopt ook behoorlijk in de maat , nu nog een goeie zanger en dit leuk groepje zal nog doorbreken , let op mijn woorden

avatar van Justinx
beaster1256 schreef:

Hmm, volgens mij een beetje misplaatst bericht... dit 'leuk groepje' is anders al behoorlijk doorgebroken. Misschien 40 jaar in een hol gewoond, maar de Red Hot Chili Peppers zijn een van de best verkochte artiesten, let op mijn woorden

avatar van sinterklaas
Alleen de nummer By The Way was wel leuk, de rest viel een klein beetje tegen.

Justinx schreef:

Maar wattie zegt van die zanger kloptwel...Anthony is slechts het stokpaardje van de band, zn zang is niet super, en de overige bandleden zijn in verhouding veel beter. Moest er een andere komen, zou dit wel voor een opleving kunnen zorgen! Let op mijn woorden

gak
Het is een goeie cd maar toch heb ik liever de oude peppers

IK heb mij altijd afgevraagd waarom er zoveel mensen zijn die dit album zo de grond inboren. Naar mijn gevoel is dit hun meest variërende album dat ze hebben met allemaal fantastische nummers.

Ik heb het gevoel dat diegenen die met BSSM zijn opgegroeid het latere werk van de peppers niet meer kunnen waarderen Kan mij iemand is uitleggen hoe dat komt?

Vergelijk het dan toch als twee apparte bands, dat helpt misschien. Ik vind het net een band die veel maturiteit aan de dag legt!

mugken
Er staan hier wel een paar goede nummers op maar ook heel wat mindere.Ook een lelijke hoes.Al bij al het val nog goed mee.Calfronation is wel veel beter.

avatar van frankvankesteren
mugken schreef:

Californication

Relax
Prachtig album dit, lekker rustig en ik hou echt van die stem van de zanger, heerlijk.
4,5 net als Californication, ookal vind ik die ook beter.

Kid A(cid)
Dit is een slap album. Red Hot Chili Peppers vind ik toch niet meer bijzonder.

mugken schreef:
Ook een lelijke hoes.

Oh, vind ik niet

ik vind de hoes nogal lelijk, maar de CD zelf is prachtig!
vooral Frusciante klinkt zeer goed

by the way, the zephyr song, dosed en cabron vind ik de mooiste nummers

de stijl van de rhcp is zoveel veranderd, maar positief
ik vind by the way 100 keer beter dan BSSM

avatar van FunkyMonk
Hmm, nee vind ik helemaal niet. Deze plaat is alles behalve veelzijdig; ik vind het meer een zoetsappig kopie van Californication. Pas op, er staan wél (zoals gewoonlijk) een heleboel lekkere nummers op (die intro van Can't stop (vooral Live ), By the way, Dosed, Don't forget me, en vooral dat laatste nummer is ook heel mooi...) maar ik mis hier de funk en de leuke raps van Anthony. Frusciante, de god die hij is, maakt idd wel een heleboel goed door zijn sublieme guitaarspel en achtergrondvocals.