Tyler, the Creator - Goblin (2011)

Label: XL

9. Sandwitches (4:51)

10. Fish (6:20)
  11. Analog (2:54)

met Hodgy Beats

12. Bitch Suck Dick (3:36)

met Jasper Dolphin en Taco Bennett

16. Burger * (3:50)

17. Untitled 63 * (1:06)
  18. Steak Sauce * (3:22)
avatar van sydbarrett
hij was problemen aan t maken bij een school ergens, bij promoten van album, skaten ook enzo, samen met jasper dolphin opgepakt

avatar van Rhythm & Poetry
Ach ja, hij draagt gelukkig nog wel zijn schoenen.

avatar van bennerd
Vandaag de gewone versie binnengehaald

avatar van FlyLo
Teunnis schreef:
Ik heb zelfs het idee dat het een trilogie gaat worden. Tyler heeft al een tijd geleden bekend gemaakt dat zijn volgende album Wolf gaat heten, dus volgens mij had hij het concept al helemaal in zijn hoofd. Golden heeft een behoorlijk open einde.

Wolf zal bestaan uit zijn favoriete beats die hij over de jaren heeft gemaakt. Volgens eigen zeggen met veel jazz-invloeden.

avatar van Dwejkk_
Ik pre-order nog 'ns een cd (kut cdwow)

avatar van niels94
Ik heb het er wel voorover: de deluxe edition voor 7 euro... Dan wacht ik maar wat langer.

avatar van Dwejkk_
Sneaky dat ze nu de prijs hebben aangepast, ik moest er 15 eu (exclusief servicekosten) voor neerleggen.

avatar van twelve
Tron Cat, wat een track, een absoluut hoogtepunt. De flow, de lyrics, ongelooflijk. Samen met Yonkers, Radicals, Nightmare, Sandwitches en Golden het beste wat Goblin te bieden heeft. Tyler op zijn best.

Dwejkk_ schreef:
Ik pre-order nog 'ns een cd (kut cdwow)

Bij cdwow moet je ook niet verwachten dat je je album snel binnen krijgt.

avatar van hoi123
Yonkers, Tron Cat, Sandwitches en Golden zijn geniaal.

Dat moest er even uit, voordat ik begin. Tyler's flow, de beats en de teksten zijn hier zo gestoord en heerlijk als het maar kan. Neem het -positief- stompzinnige, zwaar ironische lalalaatje aan het begin van Tron Cat, waar Tyler een korte tijd later met zijn lage, logge flow de ene zieke punchline na de andere op ons afvuurt, tezamen met de zwaar onheilspellende, pijnlijke beat.
Of Yonkers, die met zijn beat die daadwerkelijk doet denken aan een bak vol krioelende insecten en letterlijk misselijkmakend is -ook positief.

Houd dus in het achterhoofd dat deze tracks van een ongelooflijk hoog niveau zijn, terwijl ik gal spuw over sommige andere gigantische minpunten van Goblin.

Want hoe groot kan het contrast met de andere nummers zijn? Tyler heeft een erg goede flow en op voorgenoemde nummers zijn ook de beats van een erg hoog niveau. Ook de lage stem van zijn geweten is vermakelijk. Maar waarom komt Tyler nou met nummers als het ronduit stompzinnige Bitch Suck Dick, dat ongeveer een schoolvoorbeeld is van de bitchaz-niggaz hiphop waar mensen aan denken als je ze ermee confronteert dat je hiphop luistert?
En heeft Tyler zelf niet door dat Window een langdradige, saaie en oninteressante lijdensweg is waar deze, weliswaar getalenteerde, 19-jarige niet eens zo goed flowt als in eerstgenoemde nummers?
AU79 is daarnaast een ronduit irritante instrumental die ook totaal buiten de toon valt bij de rest van het album en het stuk waar onze anders zo vermakelijke verlaagde stem gaat rappen in Transylvania is nog dramatischer.

Oké, toegegeven, het grootste deel van Goblin is wel geslaagd in het zo ziek mogelijk overkomen, zelfs bij de mindere tracks. Maar soms is de grenslijn tussen ziek en puberaal met vieze woordjes die je niet van je ouders mag zeggen klein. Zo heb ik hier toch nog iets te vaak het Fuck everything-fuck-fuck-gevoel waar ik eigenlijk een ongelooflijke hekel aan heb. Uiteraard geen probleem om je woorden kracht bij te zetten, maar wilt u het voortaan alstublieft iets intelligenter proberen, Tyler?

Kortom; Tyler heeft zeker potentie en vooral in eerstgenoemde nummers laat hij horen dat hij de potentie in zich heeft om een meesterwerk te maken. Maar Goblin is dat nog even niet.

avatar van KampF
Goeie recensie! Zo denk ik er ook over eigenlijk

Tyler heeft nog de kans om een volwassen Wolf te maken.

Trouwens, Yonkers is het beste nummer van dit jaar, maar dan ook BY FAR.

avatar van tsjong
Tron Cat

avatar van Flipm0de
Ik vind dit album dope.

avatar van YouAlreadyKnow
Weet iemand waar albums online het goedkoopst te vinden zijn?

Berichten over Sara and Tegah-gate verplaatst naar Tyler, the Creator

YouAlreadyKnow schreef:
Weet iemand waar albums online het goedkoopst te vinden zijn?

www.cdwow.nl

avatar van Silky & Smooth
Het art-work van de Deluxe versie vind ik echt briljant. In de stijl van al hun art-work, maar wel iets verfijnder allemaal. Echt super vet!

avatar van P.O.W.
Silky & Smooth schreef:

Ik heb de deluxe ook net binnen wel tof inderdaad ja. Grappig ook dat dat roze "Goblin" gewoon een sticker op de wrap was en niet permanent over de kop van Tyler zit.

En die eerste track van die bonus cd is lekker trouwens, de rest kan me niet echt boeien.

avatar van Silky & Smooth
Nee gelukkig niet, dat had ik jammer gevonden!

MAS
Hebben mensen die Goblin op cdwow hebben besteld hem al binnen? Ik kreeg laatst een mailtje dat die verstuurd was dus ik hoop elke dag dat die komt.

avatar van niels94
Geloof me dat dat nog even kan duren... Je kunt hem inderdaad morgen binnenkrijgen, of het duurt nog 2 weken. Dat heb je met cdwow. Geen paniek dat je hem nog niet hebt dus, ik vind het de achterlijk goedkope prijs wel waard (7 of 8 euro betalen voor een deluxe editie van een nieuwe CD Kreeg nog een euro korting, was op die trouwdag).

avatar van FlyLo
Ik had €6 betaald voor de gewone versie (ook op die trouwdag) en ze hebben me per ongeluk de deluxe opgestuurd.. Inderdaad wel waard om te wachten.

Dat heb ik dus ook, precies hetzelfde. 6 euro zal het dan geweest zijn ja

niels94 schreef:

Dat weet ik dat heb ik een paar reacties hierboven nog gezegd. Ik vroeg het me gewoon af. Mij wordt overigens ook de Deluxe opgestuurd terwijl ik de normale heb besteld.

avatar van Silky & Smooth
Kut dat ik de Deluxe bestelt had... Al viel die prijs ook reuze mee! Het is ook niet zo gek dat het lang duurt als je ziet waar het wegkomt. Mijn Goblin kwam via Hongkong!

avatar van Silky & Smooth
Burger en Steak Sauce zijn erg vet! Een paar van de betere nummers. Untitled 63 vind ik een overbodige, vrij simpele instrumental...

avatar van mollysodapithair
Veel beter dan Bastard

avatar van Flipm0de
Vind het iets minder dope geworden. Verlaagd met 0,5.

avatar van Don Cappuccino
Door de mashups NMH vs Tyler, The Creator op YouTube hier gekomen omdat de raps erg goed klonken. Net eens de nummers beluisterd die hoi123 aanraadt en die zijn allemaal goed. Vooral Golden, heerlijk donker sfeertje heeft dat nummer. Het dick gehalte ligt wel heel hoog. Maar ik ga eens verder luisteren.