Queensrÿche - Dedicated to Chaos (2011)

Label: Loud & Proud

1. Get Started (3:32)
  2. Hot Spot Junkie (3:57)
  3. Got It Bad (3:45)
  4. Around the World (5:12)
  5. Higher (4:00)
  14. I Take You (3:48)
  15. The Lie (4:18)
  16. Big Noize (6:35)
Ozric Spacefolk
Gek, alle Queensryche platen die ik hoog heb zitten, grepen mij allemaal direct bij de strot.

MindRuler
Enkel Rage For Order (mijn eerste kennismaking met Queensrÿche), The Warning en Empire zaten meteen goed.

avatar van Edwynn
Ik vind het juist aardig als het niet direct blijft hangen. Dat betekent vaak dat ik gemakkelijker nog eens een keer luister.

Overigens was ik op The Warning na, op geen enkele Rÿcheplaat direct verliefd. Sterker nog, Empire begint me na 20 jaar pas echt goed te bevallen.

Nou mensen heb een recensie gelezen in de laatste uitgave van Rocktribune met pijn en moeite krijgt hij net 71 punten (van de 100) gegeven door een Queensryche kenner net als ondergetekende ...en denk dat hij nog mild was met zijn oordeeel dus mijn vermoeden komt uit het zal niet veel zijn . snik snik snik
een Geoff Tate solo album vrees ik die was toen ook zo waardeloos
Haal Chris de Garmo terug .... zo snel mogeleijk een maak een kraker als Rage for Order !!!!!
En niet gaan zeggen in diverse intervieuws dat deze wanproduct daar op lijkt ????

Nou voor de moeite 25 punten anders krijg ik weer en bak herrie over me heen

en ja heb deze nog steeds in bestelling staan deze groep heeft veel voor me betekend qua muziek

MindRuler
Ik wacht met een cijfer te geven tot ik het volledige album gehoord heb.
Een recensie, al dan niet van een superfan/kenner, volg ik zelden of nooit.
Q2K werd destijds bijna de hemel ingeprezen (als ik me niet vergis in de Top 10 van de maand bij Aardschok) terwijl het m.i. een wangedrocht was.
Ik vrees dat ze geen album meer zullen maken in de stijl van Rage For Order, dat zou erg ongeloofwaardig zijn. Een voortzetting van het beste van O:M2 juich ik toe.
Zolang ze maar mijlenver wegblijven van wat ze deden op Q2K en Tribe.
Get Started vind ik erg pover, Around The World is...mja... niet écht wat ik zoek in deze band.
Indien dit de mindere goden van het album zijn, kunnen we alsnog blij verrast worden.
Maar ik blijf uiterst waakzaam en vrees voor een nieuwe teleurstelling.

hardrock schreef:

Alsof DeGarmo in zijn eentje oude tijden kan en zal laten herleven. Die man is zowat hoofdverantwoordelijk voor Hear In The Now Frontier.

En verder wat Mindruler zegt. Een tweede Rage For Order is wishful thinking. Met Mindcrime is het ook al eens geprobeerd en dat heeft ook niet heel veel bijzonders opgeleverd. Althans verder dan aardig kwam het niet.

Dan toch liever wat eigenwijzigheid. En dat lijkt wel te lukken met Dedicated To Chaos. Er is in ieder geval wat controverse. Ook de dubieuze stellingen in de interviews dragen daar een beetje aan bij.

En dat ene nieuwe nummer wat je van Facebook af kan plukken is best goed.

MindRuler
Dat is toch Around The World of vergis ik me?
Als dit nummer representatief is voor het album, zal het gene vette worden zoals we hier in Vlaanderen zeggen. (Nederlands equivalent = niet veel soeps )

avatar van Edwynn
Ik vind het nog iets te vroeg om zoiets te roepen. Maar ik vind het een aardig nummer. Ik vond Rage For Order ook wel aardig toen ik die voor het eerst hoorde.
Verder heb ik geen verwachtingen. Ik vind de controverse die onstaat wel mooi.

MindRuler
Ik ben ook niet zo'n liefhebber van Geoff's recente klankkleur.
Ongetwijfeld is zijn jarenlange nicotineverslaving hier debet aan?
Ook door ouderdom haalt hij de hoge noten niet meer, een nummer als The Whisper zal nooit meer zo klinken als voorheen.

avatar van Edwynn
Ja, Tate is een notoir kettingroker. Doodzonde. Niet alleen de hoge noten moet hij compenseren met wat anders, maar ook merk ik kortademigheid op de laatste paar albums.

Vergelijken met vroeger is altijd wat lastig. Vergeet niet dat in de 80's het gebruik van galm op de stem nogal een goed gebruik was. Nu moet alles zo naturel mogelijk en dan klinken sommige stemmen sowieso al niet zo etherisch meer als eerst.

avatar van The_CrY
Welja, ik lees een negatieve recensie van een plaat, laat ik dan ook maar snel stemmen wat dat is vast equivalent aan het gehoord hebben van een plaat. Trieste redenering. Ik snap niet waarom, maar kennelijk zijn er mensen die vanaf het begin al willen dat deze plaat belachelijk slecht is en daarom al meerdere keren stemmen en/of meningen geven voor de hele plaat gehoord is. Had meer verwacht van mensen die de puberteit al een tijdje achter zich hebben liggen.

avatar van rushanne
[modknipje]

Ik heb inmiddels alleen Get Started gehoord, en daar word ik niet vrolijk van. Maar misschien valt de rest erg mee.

MindRuler
Get Started vind ik zelf redelijk meevallen, al is het vrij zwak naar Queensrÿche-normen.
Around The World is...pop. Op zich niks mis met goede pop, maar ik verwacht toch wel iets meer van deze band. Ik hoop alsnog blij verrast te worden met de rest van het album.

avatar van Von Helsing
Tot nu toe geef ik het een kleine 4. Zo slecht als mensen dit menen te beoordelen is dit niet. Het is nog steeds een hardrock album, hoewel het gros midtempo is. Het sluit eigenlijk naadloos aan bij American Soldier en de solo plaat van Geoff Tate.

De meeste fans van het eerste uur zullen wel weer teleurgesteld zijn en roepen om de terugkeer van DeGarmo maar in de tussentijd luister ik nogmaals naar dit op het eerste gehoor prima nieuwe album van Queensrÿche. Een band die zich van niets en niemand iets aantrekt en altijd hun eigen weg volgt.

MindRuler
Heb je het volledige album dan al gehoord?

avatar van Von Helsing
Ja, 3x. Hij is gelekt. Maar ik heb hem ook al besteld.

Dan zeg ik niks.
Sinds hardrock sterren geeft zonder luisteren, zijn we hier wat achterdochtig geworden...

avatar van Sinner
...ik werd pas achterdochtig toen ik die clip voor Wot we Do zag en hoorde. Dat vond ik dus twee keer niets. Ook al was Get Started wel te pruimen.

Wot we Do

avatar van The_CrY
Ik moet me inhouden... ik wil absoluut niks horen voor die CD op de deurmat ploft!

avatar van ozwald
ik ben sinds Here in the Now Frontier al achterdochtig..

maar hoop doet leven; toch wel weer benieuwd wat ze er dit keer van gebakken hebben.

Ozric Spacefolk
Ik vind Wot We Do echt wel een gaaf nummer.

Lekker groovy, vette sax erin. Goed gezongen. Over-the-top keyboards. Absoluut niets met metal te maken, maar ik kan er wel wat mee.

Ozric Spacefolk
We'll make you laugh, we'll make you cry! That's what we do!

hahaha.... helemaal waar, want er zijn er hier op Musicmeter al een hoop aan het huilen.... hahaha...

Ik heb de stem van hardrock en wat berichten daaromtrent verwijderd. Het is inderdaad de bedoeling pas te stemmen als je het album hebt gehoord.

avatar van ozwald
met terugwerkende kracht dreigt onze vriend wel gelijk te krijgen.

sommige momenten met tenen krom in de schoenen, andere momenten toch een kleine opleving richting Promised Land geluid maar al met al overheerst toch het gevoel dat het een behoorlijk zouteloze hap is geworden.

pas 1,5 rondje gedraaid dus zoals het een politiek correcte mumeter betaamt wacht ik nog even met mn stem

avatar van Von Helsing
Je kan het een zouteloze hap vinden maar ergens slaan ze toch ook wel weer een nieuwe weg in. Ik hoor bijvoorbeeld nu ook wel veel David Lynch en The 3rd and the Mortal invloeden en dan vooral vanaf Broken. Erg smaakvol gebracht. Erg hardrock kan je het niet meer noemen en velen zullen teleurgesteld zijn maar ik ben erg in mijn nopjes met Dedicated to Chaos, hoewel ik er nog niet van overtuigd ben of het nu kunst is of kitch.

avatar van The_CrY
Kijk, dat zijn berichten waar ik enthousiast van wordt. Tegenwoordig lees ik hier veel te weinig leuks over modern Queensrÿche.

avatar van Bravejester
Mijn 1e bericht hier op deze site en helaas niet echt een positief verhaal voor een Queensryche fan.....

Ik heb het album al gehoord ( het is tenslotte al gelekt ) en ik kan mensen alleen maar aanbevelen eerst te luisteren voordat je dit album koopt ( wat ik voorlopig zeker niet zal doen! ).
Het is nl op zijn zachts gezegd inderdaad anders ....

Het is een popalbum geworden met af en toe een klein hard randje en wat voor mij in het begin de aantrekkingskracht van deze band is geweest ( nl het geweldige stemgeluid ) ontbreekt samen met goed gitaarwerk ( Michael Wilton ontbreekt dan ook bijna helemaal op dit album ; probleem 2 ! ) Ook de manier van zingen staat me steeds meer tegen ( zoals in bv At The Edge 1.22 - 1.25 trouwens wel een van de interessantere nummers
En het 3e probleem is dat van de 16 nummers er van slechts 6 de muziek van bandleden komt; er wordt veel te veel gebruik gemaakt van schrijvers van buitenaf ( zoals ook al bij OMC2 en American Soldier ) en dit keer niet zo sterk als op AS.

Er is een zeer verhelderend interview met Michael Wilton te vinden over hoe deze plaat tot stand is gekomen.....
Michael Wilton Interview: Dedicated to Chaos | GuitarInternational.com

Ik heb ze nog gezien tijdens de vorige tour en daar ook van genoten maar de komende tour ( als ze naar Europa komen buiten de festivals om ) sla ik dit keer maar over..

Ik wacht nog even met mijn stem totdat ik het album in goede kwaliteit heb gehoord maar ik verwacht geen cijfer boven de 2,5

avatar van ozwald
Inderdaad een interessant interview. Geloof niet dat Michael helemaal happy is met de nieuwe stijl van de band.

In een promoclipje van zn sideproject Wratched Head van 1,5 minuut hoor je meer spelplezier terug dan op deze hele cd.

YouTube - ‪"Coming For You" Audio Sampler‬‏

avatar van petdetect
Af en toe het idee dat ik naar David Bowie aan het luisteren ben (maar nu sla ik wellicht wat door).

avatar van Von Helsing
Vandaag Building Empires bekeken en vervolgens Empire gedraaid en Dedicated to Chaos er achteraan. Ik hoor toch echt dezelfde band. Misschien ben ik doof maar Hot Spot Junkie, Drive, At the Edge, Get Started en de ballads Broken en Big Noize zijn toch erg goed. Alleen Got it Bad vind ik iets minder en zou niet hebben misstaan op Gene Simmons solo album "Asshole".