Pink Floyd - A Foot in the Door (2011)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: EMI

1. Hey You (4:40)
  2. See Emily Play (2:48)
  3. The Happiest Days of Our Lives (1:32)
  4. Another Brick in the Wall Pt. 2 (3:48)
  5. Have a Cigar (5:08)
  6. Wish You Were Here (5:05)
  7. Time [Edit] (6:20)
  8. The Great Gig in the Sky (4:36)
  9. Money (6:34)
  10. Comfortably Numb (6:19)
  11. High Hopes [Edit] (6:55)
  12. Learning to Fly (4:49)
  13. The Fletcher Memorial Home (4:11)
  14. Shine on You Crazy Diamond [Edit] (11:05)
  15. Brain Damage (3:46)
  16. Eclipse (1:53)
avatar van vigil
tja...

MindRuler
Wellicht zal ook deze verzamelaar geen Pink Floyd-fan van me maken.
Heb Echoes in de kast staan, zal 'm na enkele jaren wel weer eens draaien...

MindRuler schreef:
Wellicht zal ook deze verzamelaar geen Pink Floyd-fan van me maken.
MindRuler, je kunt je bericht nu nog corrigeren: wordt . Met "Echoes" ben je in ieder geval beter af.

MindRuler
Heb de smiley veranderd. Echoes is inderdaad een betere compilatie, hoewel Floyd echt een album-band is. Zou graag eens wat albums van hen proberen, maar ben niet zo kapot van de vocals.

MindRuler schreef:
De vocals van Roger Waters of de vocals van David Gilmour Toch zou ik "The Wall" en/of "Dark Side of the Moon" van harte bij je willen aanbevelen!

MindRuler
Wie zingt Breathe? Die dus. Je merkt het: ik ben een leek.

avatar van VanDeGriend
Onnodige quotes verwijderd. Het is niet nodig om ieder bericht waarop gereageerd wordt, volledig te quoten, zeker niet als het bericht direct boven je eigen reactie staat. Komt opmaak van pagina en daarmee leesbaarheid niet ten goede.

avatar van IntoMusic
Onnodig, onbelangrijk, zonde van het geld en zeker een dikke onvoldoende qua verzamelaar...

avatar van uffing
Ik vraag me echt af voor welke doelgroep dit nu eigenlijk in de markt wordt gezet. De echte fans hebben natuurlijk alles al. De semi-fans hebben alle bekende albums, dus voor hen voegt dit ook niets toe. Zelfs de 'klein-beetje fans' hebben hier niets aan, want die hebben waarschijnlijk Echoes al in de kast staan en zoals Hans al terecht schreef, ben je daar veel beter mee af.

Waarschijnlijk hebben ze bij EMI weer geld nodig

avatar van Ernie Ball
Wat is de idee achter dit gedrocht? Het zijn volgens mij niet de singles, niet de sterkste nummers, niet de ballads of juist de rockers? Hoe is dit samengesteld? Je kunt bij Pink Floyd volgens mij niet een nummer van een album trekken en het op een verzamelaar plempen, je trekt het dan uit zijn natuurlijke habitat. Bovendien staan er nummers met allerlei bezettingen en (dus) stijlen door elkaar heen. Maar weer niet in de historisch juiste volgorde.
Ik zie hier weinig in als ik eerlijk ben. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik in het gelukkige bezit van alle studio albums ben, dus dan is het makkelijk praten. Wellicht zijn er mensen die in één keer iets uit alle fases van Pink Floyd willen hebben. Voor hen zou die wellicht interessant zijn? Ik ben trouwens wel benieuwd naar de "edit" van Shine on..... zouden ze die gewoon hebben afgekapt na drie minuten?

avatar van Stalin
Mijn mening over deze overbodige release ?

1 foto zegt meer dan duizend woorden, dus bij deze:
Mijn mening.

avatar van Tony
Vanwaar die verontwaardiging? Voor de kenners van Pink Floyd of muziekkenners in het algemeen is dit natuurlijk niet bedoeld. Nieuwe nummers staan er niet op, dus de die hard fans kunnen rustig blijven zitten.

Dit is bedoeld voor een heel nieuwe doelgroep jonkies die absoluut niet weten wat voor muziek ze zich hierbij voor moeten stellen en er ook niet actief naar op zoek zijn. Als je zo'n kennismakingsverzamelaar als deze met de nodige tamtam op de markt brengt, zou het zo maar eens een heel nieuwe schare jonge, toekomstige fans kunnen opleveren.

Vind het een mooie staalkaart van de hele Pink Floyd catalogus, met uiteraard de nadruk op de (makkelijker te behappen) songs, maar ook enkele minder voor de hand liggende keuzes. Als de belangstelling van de jongetjes en meisjes hiermee is gewekt, kunnen ze aan de albums beginnen. Lang leve Pink Floyd!! (niet cynisch bedoeld...)

Tony schreef:
Als " A Foot in the Door (2011)" daarvoor is bedoeld dan is het helemaal OK. Een "late" Queen verzamelaar heeft er tot slot van rekening voor gezorgd dat mijn twee dochters, bouwjaar 1991 en 1992, Queen fan zijn geworden en zo nu en dan een Queen album bij Pa komen lenen. Vader Hans heeft voldoende Pink Floyd albums in huis waar de meiden hun hart mee kunnen ophalen. Misschien is "A Foot in the Door (2011)" meer bedoeld als een "A foot between the Door".

avatar van devel-hunt
Het idee achter deze verzamelaar is om te profiteren van de koopgolf rond kerst 2011. Maar is dat een schande? Zoveel enorm veel verzamelaars van PF zijn er niet op de markt. En zeker niet waar ook de periode zonder Waters is meegenomen.

avatar van pim556
SoYCD is weer verkort zo te zien... Niet dat er ook maar één haar op mijn hoofd is die er ook maar aan durft de denken om deze release aan te schaffen ofzo...

Tony schreef:

Als ze er niet actief naar op zoek zijn, zouden ze dit album dan wel vinden? Naast die tientallen andere verzamelaars? Kortom: er zijn niet allen veel bekendere verzamelaars van PF, maar zeker ook veel betere en volledigere albums...

Vandaar de verontwaardiging...

IntoMusic schreef:
Als ze er niet actief naar op zoek zijn, zouden ze dit album dan wel vinden?

Precies mijn punt. Nee dus!! En al die betere en completere verzamelaars dus ook niet. Maar de platenbaas gaat er promotionele euro's tegenaan gooien om te zorgen dat ze niet hoeven te zoeken. Dit wordt vermoedelijk, gezien de korte versie van SOYCD, een enkel-CD verzamelaar, geen dubbelaar als PULSE bijvoorbeeld, waarmee je voor weinig eurootjes dus kennis kunt maken met Pink Floyd.

avatar van IntoMusic
Zo ken ik er ook nog wel een paar: A Collection of Great Dance Songs, Works, Relics, Early singles... allemaal single discs voor een prikkie. Kortom: drama, voegt niets toe (ook niet voor de niet-fan) vooral dankzij een edit-versie en de vrij rare samenstelling van songs.

Tony schreef:
Dit wordt vermoedelijk een enkel-CD verzamelaar waarmee je voor weinig eurootjes dus kennis kunt maken met Pink Floyd.
Ik herhaal het nog maar een keer: als daarmee wordt bereikt dat mijn dochters Pink Floyd fan worden, heb ik geen moeite met deze nieuwe verzamelaar. De ervaring leert dat dergelijke verzamelaars (U2, Queen, Depeche Mode) na een jaar voor heel weinig €€ te koop zijn. Prima cd voor in de auto of voor op vakantie aan een zonnig strand! Waarom dus al deze zure berichten Verzamelaar "Echoes" draai ik wel op mijn gemak thuis in de huiskamer . Waar ik overigens content mee ben: als fervent roker ben ik blij dat "Have a Cigar" op "A Foot in the Door (2011)" is te vinden .

avatar van IntoMusic
Valt mee , probeer het alleen te begrijpen en dat is tot nu toe niet gelukt . Ik stop wel en haal deze snel uit mijn update, want ook daar voegt het niets toe.

avatar van Rogyros
We hebben al Echoes. Lijkt mij een duidelijke bloemlezing in het oevre van PF, een prachtige instapper voor degenen die nog redelijk onbekend zijn met PF, of geen heel album willen aanschaffen.

En ook voor de fan is Echoes een prima verzamelaar waarin het oevre goeddeels langskomt.

Waar dit album (los van de pecunia) voor nodig is, weet ik niet.

Is er naast 'Shine on You Crazy Diamond' nog iets verandert aan de nummers?

Dit onding hoef ik niet te hebben. Met de tijd beluister ik deze SYOCD wel een keer uit nieuwsgierigheid.

avatar van musician
Sluit mij bij Stijn en Rogyros aan.

De vraag die op tafel ligt voor veel bands/artiesten is: "hoe slaag ik er in om jaar in jaar uit oude albums en nieuw samengestelde verzamelaars contstant onder de aandacht te houden en te verkopen?"

Verbeterde geluidskwaliteit, boxen. Een Greatest hits die net even weer wat anders is dan de vorige en daarom weer een 'must' om aan te schaffen.

Voor probeersels, outtakes die zijn blijven liggen, wil ik dan nog een uitzondering maken.

De tijden dat er elk jaar een nieuw album op tafel ligt zijn reeds lang voorbij, voor Pink floyd zelfs al vanaf 1973.
Marketing-technisch zijn ze volgens mij daarna wel wereldkampioen geworden. Pink floyd ís altijd sterk in de aandacht blijven staan, getuige ook het aantal stemmers en de hoogte van de waardering op musicmeter.

Zij hebben natuurlijk ook grandioze albums uitgebracht, zonder enige discussie.

Wat wij nooit zullen weten is een antwoord op de vraag of Pink floyd het inderdaad nodig zal hebben gehad dat ze steeds vaker met steeds wateriger samengestelde compilaties moesten worden gepromoot.

Zelf denk ik eigenlijk van niet.

Dit album verschijnt 7 november, we zijn er lekker vroeg mee. Je bent tegen stemmen voor een album is uitgebracht, Stijn. Ben het daar mee eens, behalve in dit soort gevallen. Ik kan zo mijn sterren geven, maar goed, ik zal inderdaad wachten tot het album is verschenen, dat lijkt mij de beste traditie...

Een verzamelaar vind ik wel een ander geval, want daar ken je alles al van. Ik wacht eventjes af tot ik deze SYOCD heb gehoord, maar de beoordeling heb ik eigenlijk al wel in m'n hoofd zitten. Mocht de geluidskwaliteit nou echt top zijn, of de nummers lopen bijv. leuk in elkaar over (zoals die ene Moody Blues verzamelaar) dan kan dat nog een extra halfje opleveren.

uffing schreef:

Waarschijnlijk hebben ze bij EMI weer geld nodig

Tja, Queen is gevlogen, dus wordt ingezet op Floyd.

Oh, By The Way: Eind dit jaar verschijnt er, U raadt het niet, een box-set met de albums...

Nieuwstad
Wat een drama dit. De volgorde van nummers is ook totaal niet over nagedacht. See Emily Play tussen 2 nummers van The Wall ingepropt, yeah right dat zal lekker fijn weg luisteren. En dan hebben we nog Time, dat zonder de On The Run aanloop ook vreemd over zal komen. De albums The Piper At The Gates Of Dawn t/m Meddle worden volledig genegeerd, grote schande

kippenhok
er komt een re-release golf van pink floyd materiaal aan tegen het eind van het jaar: Why Pink Floyd?, Pink Floyd & EMI 2011 remastered campaign - whypinkfloyd.com

dat er een nieuwe verzamelaar bijzit vind ik niet zo gek, hoewel ik die aan me voobij laat gaan.

maar de nieuwe uitgaven van DSotM en WYWH met extra (live) tracks zien er erg fijn uit!

avatar van kareltjemusic
Ik las ook van de week dat er een golf van Remasters uit gaan komen.
Ze vinden het nu nog tijd om het hele zwikje nogmaals op cd te zetten.
Waarschijnlijk de laatste keer stond erbij. Cd's worden bijna niet meer verkocht, iedereen download, en dit wordt nog erger, vandaar dat ze gedacht hebben nu of nooit

De verzamelaar is misschien overbodig, maar dat is geen reden om deze compilatie slechts 1 ster te geven (op de muziek valt namelijk weinig af te keuren). Sowieso is het onmogelijk om een deftige verzamelaar te maken van het Pink Floyd repertoire. Elke PF-compilatie zal dan ook slecht onthaald worden, want Pink Floyd is tenslotte een albumgroep (die conceptplaten uitbracht).

Maar zoals reeds eerder gemeld, dient deze compilatie vooral om het jonge publiek aan te spreken. Aangezien de Pink Floyd-muziek amper airplay krijgt op de mainstream radiostations, is de release van een compilatie een logische zet om de jonge garde aan te spreken.

De fans kijken echter meer uit naar de release van de live-tracks van de Wembley-optredens in 1974. Dat Pink Floyd nog geen enkel concert van uit de jaren zeventig officieel heeft uitgebracht, is onbegrijpelijk. Want er bestaan een talrijk aantal bootlegs (met zeer goede kwaliteit) die perfect kunnen uitgebracht worden. Als Pïnk Floyd echt uit zou zijn om geld te verdienen (waar ze zeker niet op uit zijn), dan kunnen ze nog een massa aan live-materiaal uitbrengen.

avatar van Tony
Zou mooi zijn als ze net als Neil Young een Archives serie zouden gaan uitgeven. We weten inmiddels wat voor absolute parels dat kan opleveren... Veel beter dan dit soort slappe compilaties, waarvoor ik hier nog geen goede reden heb teruggelezen om 'm uberhaupt uit te brengen.