Pink Floyd - A Foot in the Door (2011)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: EMI

1. Hey You (4:40)
  2. See Emily Play (2:48)
  3. The Happiest Days of Our Lives (1:32)
  4. Another Brick in the Wall Pt. 2 (3:48)
  5. Have a Cigar (5:08)
  6. Wish You Were Here (5:05)
  7. Time [Edit] (6:20)
  8. The Great Gig in the Sky (4:36)
  9. Money (6:34)
  10. Comfortably Numb (6:19)
  11. High Hopes [Edit] (6:55)
  12. Learning to Fly (4:49)
  13. The Fletcher Memorial Home (4:11)
  14. Shine on You Crazy Diamond [Edit] (11:05)
  15. Brain Damage (3:46)
  16. Eclipse (1:53)
avatar van Tony
codex schreef:
Ik stem overigens niet, want ik twijfel tussen ***** (voor de muziek) en * (voor de samenstelling).

Helemaal eens met deze beredenering. Mijn stem komt daarmee op 6:2=3*

Tony schreef:

Helemaal eens met deze beredenering. Mijn stem komt daarmee op 6:2=3*

Kan toch maar vijf sterren geven? Zal dus een 2.5 half worden.

Floydian schreef:

Kan toch maar vijf sterren geven? Zal dus een 2.5 half worden.

Hij bedoelt dat hij het album qua muziek 5 sterren waard vindt, maar qua samenstelling slechts 1 ster. Als je in het midden gaat zitten kom je (6 / 2) uit op 3 sterren.

avatar van Tony
Ben nooit zo goed geweest in wiskunde guys, dus help me even. Het gemiddelde van 2 cijfers bepaal je toch door ze bij elkaar op te tellen en vervolgens weer door 2 te delen? Ja toch?

avatar van Rogyros
Toen ik nog op school zat wel...
Tony, wat mij betreft ben je geslaagd!!! Floydian krijgt een herexamen...

avatar van codex
ClassicRocker schreef:
Zoals ik hier al eerder aangaf, is deze verzamelaar hoofdzakelijk uitgebracht voor doorgewinterde fans die alles kopen wat Pink Floyd releaset (idioten als ik), en absoluut niet voor diegenen die Pink Floyd willen ontdekken. Deze laatste categorie heeft tal van gratis middelen tot zijn beschikking om de ontdekkingstocht te faciliteren. Nieuwbakken Floydians in spé die desalniettemin toch een geluidsdrager van de band aanschaffen, zullen - mits toerekeningsvatbaar - kiezen voor een betere compilatie of een van de essentiële studio-albums.

Dat bedoelde ik dus...

avatar van IntoMusic
Toch dit album eens uit nieuwsgierigheid beluisterd, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Niet alleen Shine on is een edit uitvoering, ook Time en High Hopes (zie nu pas dat de tijden inderdaad korter zijn). Daarnaast is het een volgorde die mij ook totaal onduidelijk is. Dat is natuurlijk altijd lastig als je maar een paar nummers van Floyd albums neemt... Toch is het apart om na bijv. Learning to fly, ineens over te stappen naar hét Waters-song Fletcher en dan meteen weer over te schakelen naar Shine on... Ja, daar krijg je dan uiteindelijk wel een brain damage van.

Nee, wat ook het verhaal achter deze verzamelaar is, voor mij staat voorop dat je nummers van Pink Floyd niet edit. Of het nou geremasterd is of niet...

avatar van Rogyros
Ik heb hem nu beluisterd en sluit me aan bij de critici aangaande samenstelling. De muziek blijft natuurlijk top, maar...
Het editen van Time kan ik begrijpen, de klokken zijn weg. Driekwart minuutje afgesnoept. Maar High Hopes heeft volgens mij zelfs een verkorte gitaarsolo. Ik ben er nog niet zo in opgegaan dat ik dat met zekerheid kan zeggen, maar ik vermoed van wel. Anderhalve minuut afgesnoept. Dat vind ik toch wel erg jammer.

Shine On heeft ook een edit en op zich begrijp ik dat wel. Het is overigens een edit van deel 1-5 (ofwel, nr. 1 van WYWH). Delen 6-9 doen niet mee. Ik heb daar niet heel veel moeite mee. Of ik het geweldig vind... Nee, dat ook niet.

Ik ga voor 3,5 ster. De muziek scoort hoog, maar de edits en de samenstelling niet.

Floydian schreef:
Let wel, dat het niet Pink Floyd is die hier achterstaat,..maar EMI.

Ik weet toevallig dat David Gilmour niets heeft met verzamelcd's puur om te cashen (Money!!). Rechten liggen in handen van EMI, en zij zijn de gene die de koe uit melken. Don't blame Pink Floyd.....

Trouwens is David Gilmour alles behalve een geldwolf. Heeft namelijk erg veel over voor goede doelen. Live 8 is hier ook een goed voorbeeld van.

Ik ben het met jullie eens, dat dit album overbodig is. Deze gaat dus ook aan mij voorbij.

Dit lijkt mij ook het werk van EMI.
Kan er naast zitten maar volgens mij wou Roger ook geen singles uitbrengen (of weinig) zodat de koper/luisteraar het hele album zou horen ..Groot gelijk heeft ie want er is niets mooier dan een heel album van PF te draaien.

Deze mannen zijn echt wel binnen !! Die hebben het geld niet meer nodig.. Blijkt ook wel uit de schenking van David enkele jaren terug van zo'n 7mil .

Ik sla deze over en spaar nog even door voor de Immersion Boxen van WYWH en DSOTM ! Niet voor de knikkers en andere gekkigheid maar voor de demo's e.d. ! Zit prachtig materiaal tussen.

Zoek maar op youtube naar Pink Floyd- The Travel Sequence .. uiteindelijk is On the Run op het album gekomen.. Geweldige band!!! Geen betere in mijn ogen

avatar van Crush
Pink Floyd heeft na het floppen van 'Point me at the sky' (1968) ruim elf jaar geen singles uitgebracht in de UK. In andere landen verschenen wel singles.

Ik vind 'A foot in the door' toch wel een prettige compilatie en heb daarmee nu ook de (voor mij) hoogtepunten van 'Wish you weere here' en 'The dark side of the moon' op CD. Het "boekje" valt mij alleen wat tegen.

Ik heb deze gekocht, puur om een kleine indruk te krijgen van wat Pink Floyd zoal gemaakt heeft. "Echoes" is blijkbaar niet meer in de handel, vandaar dat ik deze koos. Ik kende eigenlijk alleen "Money", "Numb" en "Brick" - heb me voor de rest nooit in de band verdiept. Ik ben best aangenaam verrast door wat ik hoor op deze CD.
Ik begrijp dat er flink geknipt is in de nummers, maar ja, op dit moment "weet ik niet beter". Het nodigt me in elk geval wel uit om wat meer uit te gaan pluizen van Floyd. Enige nadeel vind ik dat de nummers in elkaar overlopen. Dat had voor mij niet gehoeven.

avatar van Ernie Ball
Veel plezier gewenst bij het uitpluizen van een van de allergrootste bands aller tijden. Het is een mooie zoektocht kan ik je beloven.

Towser schreef:

Als je Pink Floyd nog moet ontdekken dan ga je nog een mooie tijd tegenmoet!

avatar van IntoMusic
Inderdaad wel bizar dat dé verzamelaar (Echoes) nergens meer of zeer lastig is te krijgen. Moeten mensen zoals Towser het doen met een verzamelaar als deze... Nouja, beter dan niks

avatar van kareltjemusic
Of Towser kan gelijk de mooie discovery box kopen, is hij gelijk helemaal compleet ook.

Haha, dat is meteen wel een héle prijzige aankoop. Maar vooralsnog luister ik nog even met plezier naar deze compilatie.

avatar van Rogyros
Ach, gelukkig kun je ook de discovery remasters los (dus per album) kopen!

Towser.

Ik ben begonnen met album Delicate sound of thunder. Dit heeft mij goed wakker geschut.

Wat ik je ook kan aanraden is Remember that Night van David Gilmour. Dit is van zijn "On an Island" tour. Dit dvd''tje kan mij na vele malen luisteren nog steeds niet vervelen.

En vervolgens "moet" je natuurlijk alle albums aanschaffen. Ik vind ook niet alles even geslaagd, zoals bijvoorbeeld Ummagumma en (mag ik dat hardop zeggen) The Final Cut.

Veel plezier met je ontdekkingsreis…..

avatar van Rogyros
Floydian, van mij mag je best zeggen dat je The Final Cut niet zo geslaagd vindt. Vind ik namelijk ook niet.

Towser.

Na "A Foot in the Door" ben ik verder aan het gaan met "The Wall" en "Animals". Bevalt me prima.

Veel plezier met je ontdekkingsreis…..

Dank je

avatar van Floydian
Hoe is het met je ontdekkingsreis Towser. Nog wat moois tegen gekomen

sigurros88
Waarom vraag je ernaar als je het antwoord al weet! Hij heeft The Wall en Animals al geprobeerd. Dit betekend dat hij Meddle, dark Side en Wish You Were Here nog op zijn lijstje heeft staan. Kan niet fout gaan toch?

Jocharo-T
Het bericht van Towser is 22 december 2011 om 22:24 uur geplaatst. De vraag van Floydian is 15 februari 2012 om 13:10 uur geplaatst. Zo'n vreemde vraag is dat dus niet van Floydian. Hij is gewoon benieuwd naar de mening van Towser wat betreft de overige albums.

sigurros88
Jawel, hoe kun je de overige albums nu slecht vinden?:)

Ps. niet zo serieus!!!

Jocharo-T
sigurros88 schreef:
Jawel, hoe kun je de overige albums nu slecht vinden?

Daar heb je een punt.

avatar van Floydian
Je hebt inderdaad een goed punt sigurros88. Maar neem het me niet kwalijk is zie het mensen aansporen om naar Pink Floyd of David Gilmour te luisteren als een soort van evangelie, haha.

En als ik zie dat mensen proberen PF te begrijpen wil ik ze daar dan graag bij helpen. Ik hoor zelden luisteraars zeggen over PF dat ze het wel goed vinden maar niet snel een cd'tje zouden opzetten. Of ze vinden het geweldig of helemaal niets...

Als m'n moeder bevoordeeld zegt, dat ze het fantastisch vind en de sound van David Gilmour onbeschrijfelijk vind krijg ik een soort van trots gevoel. Alsof ik het zelf geschreven heb.

Daarnaast, als ik iemand de dvd uitleen van David Gilmour (Remember that Night) en het terug krijg met de melding, Mwah niet echt boeiend, slaap muziek en ouwe lullenmuziek, denk ik echt hoe kan dat...vervolgens zingen ze de hele dag "I'm sexy and I now it...en de nieuwe beat van Lady Gaga.

Hoe meer van dit soort rommel (sorry mijn mening) om de radio komt en mensen in een soort van onmuzikale trans brengt, hoe meer mijn drang om mensen bekend te maken naar wat in mijn opinie echt goede muziek is, zoals PF, Deep Purple, Led Z, The Doors…..Maarja iedereen zijn ding natuurlijk.

Voor het geval dat jullie denken dat ik een ouwe lul ben die is blijven hangen in de tijd...ben pas 29 geworden.

avatar van The Scientist
Dus je bent jong en hebt nu al de illusie dat alle goede muziek oud is? Vind ik nog ernstiger eigenlijk.

Stijn_Slayer
Vind het wel jammer dat er áltijd wordt teruggegrepen op 't standaard rijtje. Vaak goede bands, maar mij komen Pink Floyd, Jimi Hendrix en Deep Purple al een aantal maanden echt de strot uit. Je kan nergens gaan of 't staat weer op (en degene die 't opgezet heeft, blaast weer hoog van de toren hoe goed en 'echt' de muziek is). Na een tijdje ga je echt denken 'nee, niet weer, hè', terwijl er zoveel meer is dan de tien grootste (rock)bands ter wereld (en of er dan 1928 of 2012 boven staat doet er niet toe). Kan me niet eens meer herinneren wanneer ik albums van Fleetwood Mac en Tom Petty voor 't laatst gedraaid heb, maar ik weet wel dat die voorlopig de kast niet uitkomen (ben sowieso niet zo dol op uitgesproken MOR).

Heb ook (nog steeds) een voorkeur voor 1967-1972, maar daar ken ik de krenten uit de pap nu wel van. Ik laat een hoop bands even links liggen.