The Police - Zenyatta Mondatta (1980)

Label: A&M

1. Don't Stand So Close to Me (4:04)
  2. Driven to Tears (3:20)
  3. When the World Is Running Down, You Make the Best of What's Still Around (3:38)
  4. Canary in a Coalmine (2:26)
  5. Voices Inside My Head (3:53)
  6. Bombs Away (3:09)
  7. De Do Do Do De Da Da Da (4:09)
  8. Behind My Camel (2:54)
  9. Man in a Suitcase (2:19)
  10. Shadows in the Rain (5:02)
  11. The Other Way of Stopping (3:22)
avatar van kappeuter
Toch wel het minste Police album. Opgenomen in Hilversum, misschien zal dat het zijn.

avatar van starbright boy
Is all I want to say to you
De do do do, de da da da
Their innocence will pull me through
Is all I want to say to you
De do do do, de da da da
They're meaningless and all that's true

Sommige teksten zijn waarschijnlijk ook in Hilversum geschreven

LOL

avatar van Jordy
kappeuter schreef:

Opgenomen in Hilversum

is het nou de bedoeling dat ik hap?

Mag.

avatar van sq
sq
Het goede van dit album, en mijn reden voor aanschaf destijds is dat ´Voices Inside My Head´ erop staat. Een van de mooiste blanke funk-nummers die ik ken.

DeDoodooda vond ik overigens ook een afknapper, net als de anderen hier.

avatar van orbit
Meesterlijke plaat! Een van de beste in mijn platenkast. Het openingsnummer spelt al het verschil tussen de vorige (vooral de inleiding): hij is iets donkerder en onheilspellender. Er staan voor police-begrippen best pittige nummers op. Copeland is weer als een beest bezig op sommige tracks (driven to tears, do do da da). Maar leuke tegendraadse popliedjes met ultieme bijdrage van alle bandleden!

starbright boy schreef:

Sommige teksten zijn waarschijnlijk ook in Hilversum geschreven

Misschien moet je de rest van de tekst ook afdrukken, dan begrijp je hem misschien

avatar van Hans Brouwer
orbit schreef:
Meesterlijke plaat! Een van de beste in mijn platenkast.

Orbit, ik ben het geheel met je eens, geweldige plaat. Mischien wel de beste van deze bobby's

Gelukkig een medestander

Vooral de variatie van de nummers is een aantrekkelijk aspect, en de ietwat broeierige sfeer van de tweede helft. Hij verveelt mij ook nooit, iets wat ik bij sommige andere police-platen nog wel ns heb (vooral de eerste en de laatste)..

kappeuter schreef:

het MINSTE album???
NIET MEE EENS hoor!
Wat is dan wél de "minste" Police-plaat.. Wel, erh.. Eigenlijk KEN IK GEEN slecht Police-album.. Wat niet echt gezegd kan worden van alle soloplaten van Gordon Summer aka Sting.

Hier staan bij mijn weten toevallig wel enkele pareltjes op, hoor...

Wélke parels dan:
- Don't Stand So Close To Me ....
- Driven To Tears !!!
- Canary In A Coalmine
- Bombs Away
- Man in A Suitcase
- Shadows in the Rain, (later door Sting ook in een mooi jazzy jasje gegoten op zijn solodebuut...)

De minste Police-plaat? nee hoor, een album van Wereldklasse.. Hilversum of niet

avatar van orbit
Driewerf hoera en 1000% met je eens c-moon!

Sommige mensen moeten deze plaat geloof ik nog maar ns in hun cd-speler schuiven, want de herinnering is verwaterd of het gehoor aangetast

orbit schreef:
Driewerf hoera en 1000% met je eens c-moon!

En... weet je wat ik NU trouwens aan het doen ben?

De CD "Zenyatta Mondatta" in de CD speler aan het steken... Wordt vervolgd op "wat draai je nu"

Meestal ben ik niet zo'n goede vriendjes met "de politie", maar voor deze muzikale variant ervan wil ik best een uitzondering maken!

avatar van c-moon
.. en dan die goede, pardon.. STEENGOEDE teksten:
En ik heb het eventjes NIET over "De Do Do Do De Da Da Da".. maar bijvoorbeeld wél over "Driven to tears"...

"too many camera's and not enough food". Slik. Sic. (!)

Om maar één voorbeeld te geven...

Their logic ties you up and rapes you"

Kijk, hieruit blijkt waar het nummer nu eigenlijk over gaat.. gelul gelul en nog meer gelul maakt een mens murw en ontrekt vaak de ware bedoeling van iemand uit het zicht. Vind de oplossing van een doodsimpel refrein juist wel ok, daar gaat het nummer nou juist over. Terwijl politici ons murw lullen, planten ze nog ns wat raketten of voeren ergens even een oorlog

amen to that!!

Mijn appreciatie voor de band en het album wordt er alsmaar groter om

avatar van monique
meesterlijk album,vooral van canary in a coalmine word ik altijd zo vrolijk,en het instrumentale behind my camel is ook zeer goed,wat ik al zei het hele album is meesterlijk

fredpit
Onderschat Police album....

Mensen dit album bevat meer nummers als Dedododo en Don't stand so close to me... en probeer de teksten te begrijpen, die zijn zeker niet zo leuk als op het eerste gezicht mischien lijkt.

Een Canary in a Coalmine is nml een vogeltje in een kooitje dat mijnwerkers mee naar beneden namen als waarschuwingsignaal bij zuurstofgebrek of giftige gassen...Als het vogeltje van z'n stokkie viel moest je als de sodemieter omhoog zien te komen anders kon het gebeuren dat jij het daglicht ook niet meer zou zien....

Nuttig vogeltje dus...beetje wrang dat hij zijn goede werk altijd met de dood moet bekopen.

Lees nu de tekst nog eens terwijl je naar dit gezellige liedje luisterd....Verder prima composities, origineel etc..En ja...mischien wel het beste Police album!!

3,29...belachelijk!! (uit protest geef ik het een 5)

!!fredpit!!

Je krijgt een overheerlijke pint van me kerel

fredpit
Dankzij jou enthousiasme en dat van c-moon ben ik dit album weer eens gaan beluisteren..en ik vind het gewoon erg goed, en even voor de duidelijkheid ik ben geen hardcore Police fan of jaren 80 fanaat.

Er zit een bepaald cynisme en wrangheid in de nummers die me wel bevalt. Verborgen laagje zeg maar..geldt ook voor de composities wat als aardig deuntje begint slaat ineens om in een venijnige basloop...en ze zitten gewoon erg knap in elkaar, zonder aalglad te worden...

Alle tracktitels hebben trouwens een dubbele bodem,of zijn in ieder geval niet echt positief joepiedepoepie te noemen. mischien dat de getalenteerde en erg intelligente jongens van de Police daarom als soort tegengeluid sommige liedjes een lala refreintje hebben gegeven....Het geheel klopt gewoon.

hoe dan ook...erg goed album dat mij verbaasd heeft Ik had aanvankelijk ook een 3,5 gegeven. Dit album slingerde al jaren in mijn collectie rond zonder dat ik er eens goed naar geluisterd had...ik heb een vermoeden dat dat verhaal voor meer mensen opgaat.

Gun het album eens een nieuwe luisterbeurt mensen...

avatar van orbit
Helemaal mee eens fredpit, en je omschrijving van de plaat sluit inderdaad aan bij wat ik erover denk. De plaat is voor Police-begrippen buitengewoon cynisch en dubbel te noemen. Ook een zwaar muzikaal intermezzo zoals Behind My Camel onderstreept dat. Het is een plaat die meer vanuit een soort gallisch sarcasme en venijn is opgebouwd dan vanuit de wens om de wereld weer eens te voorzien van wat luchtige popdeuntjes.
Daarnaast is Copeland bij vlagen virtuoser dan op andere platen van het drietal, en komt de bas van Sting vanuit mijn eigen onderbuik naarboven dreunen! Zeker ook op De Do Do Do
De teksten zijn daarnaast van buitengewoon niveau, intelligent, doordacht.. en de mannen konden al bijzonder goed teksteschrijven zoals op vorige plaat en de volgende is te horen.

Maargoed, blij dat je er weer eens naar hebt geluisterd. Ik ga hem zo denk ik ook nog even opzetten.

avatar van frankvankesteren
Een paar keer beluisterd (item van mijn vader) maar wil het binnenkort graag nog een keer weer doen want beviel me erg goed...

Er is alleen (gelukkig) zoveel muziek nog om te beluisteren..

When the world is running down, you make the best of what's still around....oehh.....dat nummer is zo heerlijk! Die bas, die constante gitaarakkoorden....briljant!!! Ik ken nog niet alle nummers hiervan maar dit nummer...en ook don't stand so close to me met die duistere keyboardintro...

De minste van The Police? Nee, dat denk ik niet....

Ik vind de muziek van het nummer ook meer dan prima in orde! Die bas

Inderdaad een geniaal stukje tekst.
Politici proberen je een doekje voor het bloeden te geven om zo hun duistere plannen ten uitvoer te brengen dankzij jouw passieve goedkeuring. Kijk maar eens naar al die blinde republikeinen in Amerika, of zelfs hier in Nederland waar een eigen mening verboden is, en je ontdekt dat deze muziek nog steeds alleszins relevant te noemen is.

4,5.

avatar van frankvankesteren
dat van Amerika vind ik nog wel kloppen, maar in Nederland mag je geen eigen mening hebben ??

Dat heb je de afgelopen jaren wel gezien hoe dat gaat.
Mede gevoed door politici, dan wel. Dan heb ik het nog niet eens over het hypocriete gedrag van diezelfde politici.

Maar laten we het een beetje on-topic houden...

avatar van orbit
Ja frank, blijf je wel een beetje bij de tijd..?

avatar van frankvankesteren
Ach dat is maar net hoe je het bekijkt.... het is steeds gevaarlijker en onverstandiger geworden om je mening te uiten, maar de drang om je mening te uiten is (misschien wel mede daardoor) de afgelopen jaren juist steeds groter geworden vind ik...

avatar van orbit
Zal wel, maar de drang om die mening in te tomen door anderen ook.. wat relevant is is relevant, als je begrijpt wat ik bedoel..

EVANSHEWSON
Derde plaat van The Police. De zogenaamde moeilijke derde !
Ik herinner me de recensie in Humo en die waren niet mals over dit plaatje !
Het is ook een stuk minder dan Regatta de Blanc !
Driven To Tears beste song, en Don't stand so close to me een leuke single.

Maar het onnozele De Do Do Do... pft, heb dat nooit voor vol aanzien dat nummer !

Dàn liever Voices inside my Head !
Maar er staan te veel vullertjes op dit derde Police album !
3.5 sterren lijkt me fair !