Yes - Fly from Here (2011)

Label: Avalon

1. Fly from Here - Overture (1:53)
  2. Fly from Here - Pt. I - We Can Fly (6:00)
  3. Fly from Here - Pt. II - Sad Night at the Airfield (6:41)
  4. Fly from Here - Pt. III - Madman at the Screens (5:16)
  5. Fly from Here - Pt. IV - Bumpy Ride (2:15)
  6. Fly from Here - Pt. V - We Can Fly [Reprise] (1:44)
  7. The Man You Always Wanted Me to Be (5:07)
  8. Life on a Film Set (5:01)
  9. Hour of Need (3:07)
  10. Solitaire (3:30)
  11. Into the Storm (6:54)
  12. Hour of Need [Full Length Version] * (6:45)
avatar van papat
Ha dacht ik, een nieuwe van Yes. Maar: zonder Jon Anderson. Wordt vervangen door een zanger van een cover band. Alleen Squire, Howe en White uit de oudere line-ups. En geproduceerd door die vent die ook Drama deed, Trevor Horn. Het nummer Fly from here schijnt ook uit die tijd te komen. Kortom: dit zal wel de nodige discussie gaan opleveren onder de yes fans. Aangezien ik het verguisde Drama best aardig vind ben ik stiekum toch wel benieuwd.

avatar van kaztor
Ik zie het eigenlijk ook best zitten, ondanks de ongelofelijk foute manier waarop Anderson uit beeld raakte. Het blijven natuurlijk hoogbegaafde muzikanten die zich in het verleden uitstekend hebben bewezen.

avatar van papat
Aha, hoe fout was die manier dan? Ik heb geen idee waarom hij niet meer meedoet.

avatar van kaztor
Anderson en de andere bandleden hadden een 40th Anniversary-tournee gepland voor de zomer van 2008 toen Anderson ineens geveld werd door een zware astma-aanval. Toen hij aan de beademing uitrustte was Alan White het enigste bandlid die hem een keer belde en ging de band later maar op tournee met vervanger Benoit David, een zanger die ze op YouTube hadden gezien als zanger van een Yes tribute-band. Chris Squire vond het nodig om aan te geven dat ze wat nummers zouden spelen die Anderson niet wilde zingen en hoopte dat een betere Anderson terug zou keren, iets dat uiteraard niet is gebeurd.

avatar van papat
Ach, wat een sympathieke actie. Daar werk je dan 40 jaar mee samen!

avatar van ChrisX
1,0
papat schreef:

Euh, Benoit David is toch wel iets meer dan dat. Check het album One Among The Living van de Canadese band Mystery waar hij alle zangpartijen op doet.

avatar van papat
ga ik doen. ik heb ook nog even wat recent live materiaal op youtube bekeken en die benoit david klinkt echt helemaal niet slecht!

We zullen het zien.

Behalve Steve Howe en een beetje Chris Squire kom ik geen echte hoogdravers tegen inzake componeren en teksten.
White? Geoff Downes? Benoit David?

Met de kitsch van de hoes kan ik alvast goed leven..

avatar van vigil
musician schreef:

Met de kitsch van de hoes kan ik alvast goed leven..

Ik neem aan dat je ook niks anders had verwacht

Stijn_Slayer
David klinkt precies hetzelfde als Anderson, en de huidige tour vind ik op basis van bootlegs niet slecht.

Alle omstandigheden en randzaken hieromheen vind ik niet correct, maar eigenlijk is er muzikaal gezien weinig reden tot twijfel, toch? Ik ga het een eerlijke kans geven.

Stijn_Slayer schreef:
David klinkt precies hetzelfde als Anderson ... .

Jawel, het kunstje 'nadoen' is misschien nog niet zo moeilijk. Maar op Yes-leest geschoeide teksten en muziek schrijven, daar heb je toch de echte Jon Anderson voor nodig.

Stijn_Slayer
Nouja, de teksten van Anderson neem ik lang niet altijd even serieus.

Ik heb even gekeken naar de credits:

Fly from Here - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Dat zijn wel erg veel composities geschreven door Horn en Downes. En dan ook nog vaak zonder andere leden die ze een beetje kunnen tegenhouden.

Ik heb het helemaal niet op Horn en Downes... Hopelijk valt het mee.

avatar van musician
Ja, hopelijk valt het zeker nog mee, als Horn en Downes maar niet toevallig hun ideëen voor een derde Buggles cd maar hebben ingeruild voor Yes.

De teksten van Anderson zijn de ziel van Yes, waar de muziek naadloos op aansluit. Ik begrijp ook wel dat de thematiek wellicht vraagtekens oproept, maar het gaat al sinds 1968 over natuur, ufo's, sprookjesfiguren en wat je maar kunt verzinnen op dat vlak.

avatar van Hans Brouwer
papat schreef:
Je hoeft niet stiekem benieuwd te zijn hoor. Ik ben harstikke benieuwd naar "Fly from Here (2011)". Een Yes album zonder Jon Anderson.... Als "Fly from Here (2011)" net zo goed uitpakt als "Drama", ook zonder J.A., zul je mij niet horen klagen .

musician schreef:

Hans, je geeft de cd toch zeker wel een kans? Wij gaan er hier voor, de cd plus de dvd.
Leuk ook dat dit samenvalt met het vervangen van de oudere cd's plus toevoegingen van anderzijds cd's die wij nog niet hadden. Ik heb er, ondanks wat is voorgevallen, goede zin in.

Misschien dat er bij een tourneetje Nederland in zit...?

Stijn_Slayer
Ze zijn al een tijd geleden aangekondigd voor een optreden in het Concertgebouw in Nijmegen. Trek de portemonnee maar. Voor dat geld wil ik Anderson en Wakeman erbij hebben.

kaztor schreef:

Misschien dat er bij een tourneetje Nederland in zit...?

Ik zal de cd ook zeker kopen, net als die van Jon Anderson solo. Ik ben natuurlijk objectief verslaggever en geef alles zijn kans.

Ik moet alleen eerlijk zeggen dat ik wel overweeg om beide albums via Amazon te kopen. Dan moet ik wel wachten tot juli, om de één of andere reden. Maar het scheelt een tientje per cd, om precies te zijn. Aan de andere kant, als fan....

Vorig jaar (of is het al weer twee jaar geleden) heb ik het Yes concert in Nederland geboycot vanwege de afwezigheid (en de manier waarop) van Anderson. Het lijkt er wel op alsof Steve Howe de kans schoon heeft gezien om zijn Asia maatje Geoff Downes naar voren te schuiven als een soort misplaatste reünie!

avatar van kaztor
Ik vind het alvast erg goed klinken. Als Squire inzet aan het begin weet je het gewoon weer: Klasse-band!

Stijn_Slayer
Ze hebben de verkeerde leadzanger gekozen. Als dat het hele album zo doorgaat vrees ik dat ik er weinig mee kan.

De muziek zelf vind ik verder prima.

avatar van musician
Ik vind het muzikaal ook helemaal niet slecht, maar de vocalen klinken weer 'ouderwets' als de Buggles, haha, die Benoit David heeft maar heel weinig van Jon Anderson!

nicoot
Ach ik wacht gewoon af. Ik ken alleen Close to the edge, vind dat geen slechte plaat. En waarom deze hier niet aanschaffen. Ik ga onbevooroordeeld luisteren (makkelijk gezegd natuurlijk als je maar één plaat kent ).

avatar van bikkel2
Ik vind het wel een catchy liedje, de single . Het zal niet veel teweegbrengen vrees ik . Het is een wat lichtere sound , wel typisch Yes en de zanger ..... tja het heeft veel van Anderson . Ik blijf het een beetje krankzinnig vinden .

avatar van musician
Heb hem toch maar bij Amazon bestelt als pre-order, net als de solo cd van Jon Anderson. Verwachte leveringsdatum 12-07-2011.

€ 8,93 voor Yes, € 10,93 voor Jon Anderson. Ik vind het toch teveel schelen met de € 19,99 die ik er ergens anders voor moet betalen.

De laatste Yes cd, Magnification (2001) kostte € 20,95, zie ik aan het prijsje op de cd. Er is in 10 jaar tijd wel wat veranderd....

avatar van kaztor
Heb beiden zojuist besteld op Zavvi.

en ik bij CDWOW ben benieuwd

avatar van Anamorph
Ik kom, als Mystery fan binnen via de andere kant. Niet dat ik Yes niet ken, maar ik vond Jon Anderson altijd net iets te hoog...Meer dan één YES CD achter elkaar trek ik meestal niet

Ik vind het stemgeluid van Benoit net wat prettiger. Al met al is dit een prettige CD met m.i. een paar hoogtepunten: Fly from here - pt 2 en Into the Storm!

3,5 om te beginnen!

avatar van snarf349
De eerste twee parts van "Fly from Here" zijn erg fraai. Ze hebben wat mij betreft een goede vervanger voor Jon Anderson gevonden.