Opeth - Heritage (2011)

Zweden
Label: Roadrunner

1. Heritage (2:05)
  2. The Devil's Orchard (6:39)
  3. I Feel the Dark (6:40)
  4. Slither (4:03)
  5. Nepenthe (5:40)
  6. Häxprocess (6:57)
  7. Famine (8:32)
  8. The Lines in My Hand (3:48)
  9. Folklore (8:19)
  10. Marrow of the Earth (4:18)
  11. Pyre * (5:32)
  12. Face in the Snow * (4:04)
avatar van horned_reaper

Laat maar komen dit album!

avatar van Nakur
Hopenlijk gaan ze zichzelf nogmaals opnieuw uitvinden, want Watershed was naar mijn mening niet veel soeps.

avatar van Joy4ever
Als er weer een magistraal nummer als Heir Apparent op staat dan mag ie komen deze Heritage

avatar van odi
odi
Er zouden al verscheidene journalisten zijn die het album gehoord hebben en het zou vol zitten met seventies invloeden en er zouden geen grunts op voorkomen.

Hieronder een link naar het Opeth-forum waarop wat meer te lezen valt.

Yep, it's true... record has been played for the journalists. - The Opeth Forum - opethforum.com

avatar van JLjuju
Hmmm.. aparte cover.
Niet echt wat ik van Opeth gewend ben (op Orchid na)

Poa
Things came to mind: Sabbath, The Beatles, Jazz, King Crimson, Cream, Rainbow, Floyd, funk, Purple, Piirpauke, klasari, My Dying Bride, folk, Love, Jethro Tull

Opeth doet zo te zien gewoon weer waar ze zelf zin in hebben.

avatar van Kill_illuminati
Eindelijk, het album staat erop. Ik ben erg benieuwd naar Martin Axenrot.

avatar van Gloeilamp
Erg benieuwd naar dit album. Cover ziet er iig al goed uit!

avatar van Kill_illuminati
Op het Opethforum zegt iemand het volgende:

-Heritage was mastered by a guy who's worked with David Bowie and Pink Floyd (his name wasn't mentioned, though)
-The production is powerful in a 70's way, but there are no "guitar walls", unlike on most modern albums
-The album was played in 5.1 surround sound to the journalists
-Those who like 70's will love this album
-The journalist thinks that the first 7 songs were unbelievably great, but the last 3 weren't as interesting

Klinkt veelbelovend.

Edit: Waarschijnlijk moet het genre worden veranderd in Rock, maar dat is meer gebaseerd op speculaties.

avatar van Wouter30
Ben benieuwd naar dit album.

Al moet ik wel zeggen dat ik hun laatste album een tikje minder vond als de rest.
zeker niet slecht maar iets minder pakkend.

Ik vind het van durf en klasse getuigen als een band durft te veranderen, en weer nieuwe dingen probeert, de 70s vind ik persoonlijk een van de meest inspirerende periodes uit de moderne muziek.

Damnation bewijst dat Opeth ook een prachtig sfeervol en duister album kan maken zonder de stereotype grunts.

Wel jammer dat het nog even duurt..................

avatar van Kill_illuminati
Ook op andere albums bewijst Opeth dat. Veel mensen op internet linken een album zonder grunts meteen naar Damnation, zeker begrijpelijk maar ik denk dat dit album weinig met dat album te maken zal hebben. Ik zit eerder te denken aan het Jazzy-achtige gedeelte van The Lotus Eater. Ook zal Troath of Winter niets van dit album prijs geven. Dit allen is evenaals speculatie.

avatar van AOVV
Deze plaat maar eens aangrijpen als kans om Opeth eindelijk helemaal te leren kennen. Heb er nog niet al te veel van beluisterd, vreemd genoeg.

avatar van horned_reaper

Jethro Tull zelfs? .... dat lijkt me leuk! Opeth met een dwarsfluitje!

avatar van Kill_illuminati
Er wordt zelfs gesproken over een klarinet!

avatar van rock-rick
Wat ben ik benieuwd. Eigenlijk wil ik de albums die ik van Opeth nog niet heb (Orchid, My Arms, Your Hearse, Ghost Reveries) hiervoor ook nog hebben, maar dat gaat er niet meer van komen. Deze ga ik in ieder geval zo snel mogelijk kopen .

avatar van jurado
Ik heb Opeth (die naam ook ) altijd een verschrikkelijke band gevonden met dito geluid. Brrr.
Heb het altijd voer voor universiteits-metalaars met brilletje, paardestaart,sik ,(te wijde overzeas-broeken) en kisten gevonden. Als het om dit soort metal gaat ben ik altijd kortzichtig.
Dit album gaat daar waarschijnlijk geen verandering in brengen want 70's rock anno nu kan leuk zijn maar in het geval van Opeth zal het wel overgeproduceerde puristenrock worden.
Als het album daadwerkelijk klaar is al ik het zeker gaan beluisteren, ben toch wel stiekem benieuwd.

jurado schreef:

Mijn hemel... wat een vooroordelen weer.

Ik studeer inderdaad aan een universiteit... maar daar blijft het ook wel bij

avatar van Edwynn
jurado schreef:
Gezwets dat denk ik beter past in het artiestengedeelte

Ik vraag me echt af waar je dan zo benieuwd naar bent...

avatar van Don Cappuccino
jurado schreef:

Het is zeker geen overgeproduceerde puristenrock, Opeth zit juist vol met gevoel en heeft juist altijd een erg organische sound.

avatar van Edwynn
Mee eens, maar er is meer voor nodig dan oppervlakkig naar een nummertje op Myspace te luisteren om tot dat inzicht te komen.

avatar van AOVV
Ik ken maar één plaat van Opeth ('Still Life'), en dat is zeker geen overgeproduceerde puristenrock. Oppervlakkig naar Opeth luisteren, ik vermoed dat het niet de beste manier is om de band te leren waarderen. Maar goed, als iemand Opeth overgeproduceerde puristenrock vindt, dan mag dat natuurlijk.

avatar van Stalin
AOVV schreef:
als iemand Opeth overgeproduceerde puristenrock vindt, dan mag dat natuurlijk.

Misschien zouden we het genre bij de albums van Opeth even moeten aanpassen dan...

Sir Spamalot (crew)
Och gottekes toch, de nieuwe Opeth staat op deze site, een aantal (al dan niet bejaarde) journalisten spreken over seventies invloeden en dan zou Opeth opeens zichzelf niet meer zijn. Heeft iemand buiten die selecte groep journalisten al een noot gehoord van dit album? Me dunkt van niet, op datum van vandaag. Hoeveel keren hebben die journalisten dat album gehoord? Maximaal één keer, denk ik. Eerste indrukken etcetera.
Andere niet-metal instrumenten? Been there, heard that. Voor mij telt het totaalpakket, het album en hoe deze mij zal aanspreken. Ik denk dat de meeste fans ondertussen al het een en het ander gewoon zijn van Opeth, binnen een dikke drie maanden zullen we wel weten hoe de vork aan de steel zit. Laat ze lekker doen waar ze zin in hebben.

avatar van AOVV
Helemaal eens met Sir Spamalot! Er zijn bands die altijd hetzelfde doen, en je hebt bands zoals ook Motorpsycho, die gewoon doen waar ze zin in hebben. En dat levert ook wel goeie platen op, zeker in het geval van Motorpsycho. In het geval van Opeth, dat weet ik nog niet, ben net 'Blackwater Park' aan het beluisteren, smaakt naar meer.

Sir Spamalot (crew)
Los van het feit dat dit album een "hippie-hoes" heeft, kan niemand voorspellen waarmee ze zullen afkomen. Vijfentwintig jaren geleden stond het zo stoer om twee albums van Iron Maiden af te kraken tot op de grond omwille van de - o heiligschennis - keyboards (Somewhere in Time en Seventh Son). Ik geef grif toe, om mee stoer te doen met de heersende kuddementaliteit, moest ik aanvankelijk die albums ook niet zo, verlangen naar oude tijden, de N-factor . Later wist ik wel beter. De songs, mijne dames en heren, dat is het enige wat telt.

avatar van rock-rick
Maar ik snap niet zo goed waarom je ineens over "afkraken" begint. Iedereen zit hier dan wel wat te speculeren, maar iedereen is ook reuze enthousiast.

avatar van niels94
Ken nog maar erg weinig van Opeth maar ben hier toch wel erg benieuwd naar.

Sir Spamalot (crew)
Rock-Rick, het afkraken betreft die albums van Iron Maiden, het betreft niet Opeth. Een persoon zegt dat die en die invloeden erin zitten, dan nog iemand van de media, en de andere media nemen het over. Het doet mij denken aan een BBC-experiment destijds. Dertig mensen op een rij, de eerste vertelt tegen de tweede dat hij zijn voet heeft verstuikt en op het einde van de rij vertelt de voorlaatste aan de laatste dat nummer één zijn poot werd geamputeerd. Er is toch altijd die neiging om halve waarheden voor absolute waarheid aan te nemen maar wij weten beter natuurlijk .

avatar van Stalin
Sir Spamalot schreef:

Wat een onzin inderdaad !
Ik bedoel, elk beetje liefhebber van Opeth weet toch al lang waar stuurman Mikael Åkerfeldt de muzikale mosterd vandaan haalt ?

Wellicht dat zijn liefde voor 70's muziek nu iets meer de overhand krijgt en dat we dus te maken krijgen met een soort van ode en ook daar is niets mis mee.

De al eerder genoemde Motorpsycho hebben ook nooit een geheim gemaakt van hun muzikale voorkeuren en ook dat resulteert in mooie muziek met toch een eigen gezicht.

Met andere woorden, ik ben in elk geval erg nieuwsgierig naar deze release

avatar van Tha)Sven
Opeth stelt nooit teleur, ongelooflijk hoe de band zich altijd weet te vernieuwen.