Dream Theater - A Dramatic Turn of Events (2011)

Metal / Rock
Label: Roadrunner

1. On the Backs of Angels (8:46)
  2. Build Me Up, Break Me Down (6:59)
  3. Lost Not Forgotten (10:11)
  4. This Is the Life (6:57)
  5. Bridges in the Sky (11:01)
  6. Outcry (11:24)
  7. Far from Heaven (3:56)
  8. Breaking All Illusions (12:25)
  9. Beneath the Surface (5:26)
avatar van Metropolis
Is dit de officiële albumhoes?

avatar van Edwynn
Nee. Dit is een plaatje dat gemaakt is door een fan. Het komt van het Dream Theaterforum.

Het echte artwork is nog niet onthuld. De tracklist wel.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Linkje naar hun website: nieuw album.

MindRuler
Ik hoop dat hij in het verlengde zal liggen van Black Clouds & Silver Linings.
Alweer enkele cheesy songtitels....
edit: en inderdaad net als Metropolis ben ik benieuwd wat de nieuwe Mike ervan zal bakken.

avatar van Metropolis
Edwynn schreef:

Het echte artwork is nog niet onthuld. De tracklist wel.

Bedankt voor de info. Ik ben benieuwd wat de nieuwe drummer Mike Mangini op dit album laat horen.

MindRuler schreef:
Ik hoop dat hij in het verlengde zal liggen van Black Clouds & Silver Linings.

Ik hoop het juist niet. Een terugkeer naar de dagen van I&W, Awake en SFAM zou ik juist van harte toejuichen. Ik ben bang dat dit niet gebeurd. Ik zal deze uiteraard wel aanschaffen, al is het maar om de verzameling compleet te houden.

MindRuler
Tja, ik vond BC&SL dan wél weer een goed album en een terugkeer naar hun betere dagen.
Images & Words en Awake (toevallig ook jouw favorieten)
Scenes From A Memory vond ik dan weer te hoogdravend en zoetsappig op sommige momenten maar zeker niet slecht.
Ik vind deze hoes (ook al is het dan niet de officiële) niet eens zo slecht, alvast veel beter dan Six Degrees Of Inner Turbulence.

Misterfool
Gek ik vind de hoes van six degrees de beste van dream theater tot nu toe.

avatar van stoepkrijt
Misterfool schreef:
Gek ik vind de hoes van six degrees de beste van dream theater tot nu toe.

Ik vind die hoes eigenlijk niet goed bij Dream Theater passen. Hij valt nogal uit de toon bij de rest van hun hoezen. Maar ik vind 'm ook absoluut niet lelijk.

Ik hoop wel dat ze nog met een andere hoes aan komen zetten voor dit album... Wat een lelijk ding!

MindRuler
Zo lelijk vind ik dit niet, er zit zelfs veel symboliek in.
De mistroostigheid van de grauwe huizen tgo. de blauwe hemel die doorbreekt.
Een sprankeltje hoop wanneer alles tegenzit....

avatar van Edwynn
De hoes van Six Degrees vind ik juist erg fris ogen tussen al die lelijke eenvormige photoshopwerkjes die metalhoezen heden ten dage te vaak ontsieren.

Het fröbelwerkje hierboven vind ik om te huilen. Gelukkig is het maar een dingetje van een fan die teveel tijd heeft.

Edwynn schreef:
Gelukkig is het maar een dingetje van een fan die teveel tijd heeft.

Je geeft dan toch toe dat er veel werk in heeft gezeten.
Persoonlijk vind ik Awake hun mooiste hoes.

avatar van Edwynn
Ik heb mijzelf nergens iets horen roepen over de tijd die in dit soort dingen gestoken wordt. Of mis ik nu iets..?

avatar van jasper1991
Dat impliceer je toch als je beweert dat een fan te veel tijd heeft? Wie heeft er teveel tijd om een hoes te maken in een minuut van je favoriete band?

avatar van Edwynn
Ik vind het lelijk dus zonde van de tijd. Damn. Moeilijk publiek hoor

Zelf houd ik van het artwork van Six Degrees en Train Of Thought. Falling To Infinity vind ik ook wel aardig.
Als het maar een beetje afwijkt van die eenvormige computerknutselwerkjes.

Moeilijk publiek hoor

avatar van jasper1991
Inderdaad een moeilijk publiek, vreselijk als mensen je tegenspreken.

avatar van Edwynn
Sinds wanneer valt afleiden van het echte onderwerp onder tegenspreken?

Even terug on-topic:

Lost Not Forgotten is hopelijk toch weer geen eerbetoon aan de slachtoffers van 9/11?
Been there done that..zonder respectloos te klinken.

avatar van Edwynn
Misschien gaat het wel over Vietnamveteranen of Pearl Harbourslachtoffers. Ook zo been there done that.

Kan ook over autosleutels gaan. Ik ben ze ook wel eens verloren. Maar ik was ze niet vergeten.

Briljant!

Van de Dream Theater Newsletter :

Be The First To Listen To Dream Theater's New Track!

Roadrunner Records and Dream Theater are proud to announce the
premiere of Dream Theater's new track "On The Backs Of Angels"
taken from their highly anticipated upcoming album "A Dramatic
Turn Of Events" due out this September. Tune into Roadrunner
Records' YouTube channel this Wednesday, June 29th at 11 AM EST
to stream the new track!

YouTube - ‪Kanaal van RoadrunnerRecords‬‏

Nou hopen dat deze ook geen teleurstelling wordt dit jaar na het Queensryche debacle
En dan moet de nieuwe Van Halen ook nog dit jaar uitkomen !!!!

3 Teleurstellingen in een jaar overleef ik niet van mijn favorietste bands aller tijden

avatar van crosskip
Hoera, Myung dik in de mix =D

avatar van rushanne
Geen verkeerd nummer na een drietal keren beluisteren.

avatar van horned_reaper
Nieuwe nummer klinkt heel erg goed!

avatar van Don Cappuccino
On the Backs of Angels, het nieuwe nummer met ook een nieuwe drummer. Een nieuw hoofdstuk in Dream Theater. En het klinkt erg goed, weinig veranderd eigenlijk, gaat wel meer richting de Dream Theater in de jaren ´90. Het enige minpuntje is het refrein wat best vaak herhaald wordt.

De albumhoes is nu ook bekend dus die heb ik gecorrigeerd.

avatar van Tha)Sven
Heerlijk die nineties vibe op On the Back of Angels, dat is de Dream Theater waar ik verliefd op werd. Ik ben benieuwd zeg, had niet verwacht dat er zo snel al een opvolger zou komen.
Hoes is trouwens weer schitterend, geheel in de stijl van de oude DT.

avatar van Goldhand
On The Back Of Angels klinkt erg goed! Doet me op een of andere manier denken aan Images And Words

avatar van Apieknar
Nieuwe nummer klinkt erg goed! Ben benieuwd naar de rest van het album. Ook de cover ziet er prachtig uit moet ik zeggen. Nu nog 2-en-half maandje wachten.

MindRuler
Geweldig mooie intro, grijpt qua sound (vooral keyboards) inderdaad terug naar hun I&W periode. Het stukje vanaf 5:24 en daarna Petrucci's solo:
Dream Theater is zowiezo een blinde aankoop voor mij, maar als dit nummer representatief is voor de rest van het album wordt het weer een knaller.
De nieuwe Mike doet het trouwens ook zeer goed.