Coldplay - X&Y (2005)

6. X&Y (4:34)
  7. Speed of Sound (4:48)
  8. A Message (4:45)
  9. Low (5:32)
  10. The Hardest Part (4:25)
  11. Swallowed in the Sea (3:59)
  12. Twisted Logic (5:01)
  13. Til Kingdom Come (4:12)
  14. How You See the World * (4:04)
  15. Things I Don't Understand * (4:54)
  16. Proof * (4:12)
  17. The World Turned Upside Down * (4:33)
  18. Pour Me [Live @ the Hollywood Bowl] * (5:03)
  19. Sleeping Sun * (3:07)
  20. Gravity * (6:17)
avatar van avdj
De - volgens jullie - slechte teksten maken me niet zoveel uit. De tekst vindt ik niet het belangrijkste. Wat ik wel min vindt is de matige afwisseling en het 'gedrag' van de radio.

Het jammere van dit album is dat Coldplay veel meer een U2 soort van album gemaakt hebben. A rush of Blood was een kruising tussen u2 en radiohead en dat was echt heel mooi maar dit hangt te veel naar U2 het is niet echt meer een eigen sound.

avatar van Darkshines
Ik had me er laatst toe gezet dit album een eerlijke kans te geven, nadat mijn eerste indruk middelmatig was.
Helaas moet ik concluderen dat dat zo is gebleven. Deze sluit niet aan op de vorige en het probleem is misschien dat ze dat nou juist te veel probeerden. Ik heb geen speciaal gevoel meer bij deze nummers. 2.0

Sicz schreef:
Het jammere van dit album is dat Coldplay veel meer een U2 soort van album gemaakt hebben. A rush of Blood was een kruising tussen u2 en radiohead en dat was echt heel mooi maar dit hangt te veel naar U2.
Nee, niet weer!!

avatar van bert
Nee, niet weer!!

hahahaha toch wel

Fugu schreef:
Wat mij betreft is Talk nog wel te pruimen. Ik baal meer van opvulling zoals Fix You en Swallowed in the sea. Ik begin overigens ook de "puzzels" waar Chris Martin niet meer uit komt ongelofelijk zat te worden. Wat een tenenkrommende slechte teksten komen op dit album voorbij zeg.

fix you is een irritant nummer idd, maar swallowed in the sea vind ik best te pruimen. ook de andere nummers vind ik best goed. het is alleen niet wat ik verwacht had van het album na parachutes en a rush of blood........

Goeiendag zeg!!!

Al 37 pagina's volgezeverd hier over dit ietwat overschat werkje.

Dan zal alles wel gezegd zijn.

Vind Fix You juist wel een mooi nummer. Not Swallowed in The Sea valt wel mee.
Matig album.

Black Adder schreef:
Goeiendag zeg!!!

Al 37 pagina's volgezeverd hier over dit ietwat overschat werkje.

Dan zal alles wel gezegd zijn.

Dit is geen overschat werkje, daar er meer negatieve dan positieve recensies op deze 37 pagina's staan...

Oh, werkt dat zo.

Dus dan is Boris 'Keep the soul alive' ook geen overschatte artiest maar een op en top vakman.

avatar van Nicolage Rico
Ga je Boris nou vergelijken met Coldplay??

avatar van bert
Rico wil alleen maar zeggen dat het niet overschat wordt, omdat iedereen zegt dat hij/zij het maar matig vindt......

Nicolage Rico schreef:
Ga je Boris nou vergelijken met Coldplay??

Niet muzikaal gezien, zo beroerd is Coldplay nou ook weer niet. (Heb zelfs nog een aangename tijd gehad in de Gelredome)

Boris heeft ook meer positieve dan negatieve reactie. Wil d'r alleen maar mee zeggen dat ik het geen criterium vind.

Black Adder schreef:

Natuurlijk is het ook geen maatstaf, maar dat kon je ook wel zien aan mijn smiletje. Maar ik vind X&Y niet overschat, puur gekeken naar de recensies en het gemiddelde op deze en andere sites.

Dat X&Y zo goed verkocht heeft, komt omdat dit een commerciëel gerichte cd is en omdat Coldplay credit opgebouwd had van hun vorige albums.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
History schreef:
Vind Fix You juist wel een mooi nummer. Not Swallowed in The Sea valt wel mee.
Matig album.

Ik heb net verhoogd naar 3½*, wat bij mij beslist niet "matig album" betekent. Langzaamaan wordt hij toch steeds beter. Favoriete nummers zijn wel redelijk constant: Square one, White shadows, Fix you en Talk.

Ik vind dat er hele goede nummers opstaan, Talk, Low en A Message zijn wel de beste nummers. Maar dit album begint gewoon vervelend te worden als je het lang blijft luisteren, net als Parachutes. De nummers worden een beetje eentonig en bijna saai. maar toch 3.5*

Louis2703 schreef:

Dat probeer ik nu al een hele tijd te zeggen!

avatar van Paalhaas
Hans Brouwer schreef:

Dat probeer ik nu al een hele tijd te zeggen!

...maar je Nederlands is niet goed genoeg??

avatar van VanDeGriend
Paalhaas schreef:
...maar je Nederlands is niet goed genoeg??

Hans zit in de reclame.....de kracht van de herhaling enzo....

Zo nu en dan zegt ie ook dat ie niks meer over Coldplay zegt...aangevuld met deze smiley

avatar van the viking
VanDeGriend schreef:

Ik zou m maar niet geloven

Hans ''Anders" ziet het meestal wel goed hoor !

VanDeGriend schreef:

Ik zou m maar niet geloven

Soms heb je 'm zomaar voor het inkoppen!

avatar van Music4ever
Zeg Hans, kun je nou niets anders doen dan steeds weer Coldplay af te vallen? Het is nu echt niet leuk meer hoor.
Steeds weer van de cynische opmerkingen en er dan zelf om lachen. Ik zou zeggen ga Madonna draaien en zoek een hobby.

Music4ever schreef:

OK Jeroen, ik hou vanaf nu ECHT mijn mond over Coldplay By the way: wat is er mis met Madonna? Heb je haar nieuwste album al gehoord, 5* Jeroen!! En mijn hobby is MuMe. Groeten , Hans

avatar van Music4ever
Ik vind Madonna gewoon een nepartiest en bovendien zijn haar nummers ronduit slecht. Ik zat tenenkrommend op de bank toen ik de soundtrack voor Die Another Day voor het eerst hoorde en dat geld voor zo'n beetje heel haar ouvre. Maar goed, ik stem dan ook niet op haar albums, zo ben ik dan ook wel weer.
On-topic: Ik hoop dat je nu dan ook echt stop met dat 'gezeik' over Coldplay. Wij kunnen het beter over een artiest hebben die we allebei geweldig vinden, Mike Oldfield bijv.

Music4ever schreef:

OK. Je hebt gelijk.

Groeten, Hans

wavanbuuren

OK. Je hebt gelijk.

Groeten, Hans

Het zelfde geldt voor Blof trouwens.......

shappy1010
Wat een gezeik zeg. Coldplay is gewoon de enige beetje serieuze band in de top40. Wees blij dat die kids van tegenwoordig nog weten wat uberhaubt een band is dankzij de mannen.

avatar van the viking
shappy1010 schreef:

Mee eens, altijd nog 100 keer beter dan al die troep die verder nog in de hitlijsten staan(de alternatieve daargelaten)

shappy1010 schreef:

avatar van Snappy
Overigens heb ik ook destijds kritiek geuit jegens Coldplay. Overigens onterecht en ik moet daar op terugkomen. Ik ben na een aantal luistersessies erachter gekomen dat het best fijne muziek is. Ook een terechte opmerking dat Coldplay veruit het beste wat de hedendaagse top-40 te bieden heeft (natuurlijk uitzondering nagelaten).

avatar van VanDeGriend
Snappy schreef:
onterecht en ik moet daar op terugkomen

Kijk, dit is grote mensen taal. Klasse (en dan heb ik t niet over dit specifieke album ofzo)