Coldplay - X&Y (2005)

6. X&Y (4:34)
  7. Speed of Sound (4:48)
  8. A Message (4:45)
  9. Low (5:32)
  10. The Hardest Part (4:25)
  11. Swallowed in the Sea (3:59)
  12. Twisted Logic (5:01)
  13. Til Kingdom Come (4:12)
  14. How You See the World * (4:04)
  15. Things I Don't Understand * (4:54)
  16. Proof * (4:12)
  17. The World Turned Upside Down * (4:33)
  18. Pour Me [Live @ the Hollywood Bowl] * (5:03)
  19. Sleeping Sun * (3:07)
  20. Gravity * (6:17)
avatar van Snappy
VanDeGriend schreef:

Kijk, dit is grote mensen taal. Klasse (en dan heb ik t niet over dit specifieke album ofzo)

Bedankt voor je waardering VDG. Het was erg moeilijk om inbreuk te doen op mijn trots. Zo heel af toe moet je weleens je fouten toegeven.

avatar van marco straaten
en ik sluit me hier helemaal bij aan; coldplay is inderdaad het beste wat er in de top 40 te vinden is, al was het ook wel weer eens leuk dat de rolling stones met streets of love ook weer eens in de top 40 stonden.
shappy1010 schreef:
Wat een gezeik zeg. Coldplay is gewoon de enige beetje serieuze band in de top40. Wees blij dat die kids van tegenwoordig nog weten wat uberhaubt een band is dankzij de mannen.

beetje een eentonige CD, maar toch een paar leuke nummers: 3,5

shappy1010
Hmm verhoog mijn stem. Simpelweg omdat dit de enige 2005 verschenen album is die ik nog steeds veel draai. Blijf het een mooie album vinden, what if, fix you, speed of sound, ja de nummers werken gewoon.

avatar van Ralph_Mennes
Wat een album, geweldig gecomponeerd en heerlijk om bij weg te dromen. Echt een 5* album

Blijft me steeds weer boeien. Halve punt omhoog naar de 4,5*

Ik ga mee in deze reacties, wordt een 4,5*

prachtig chillen album

Ik vind hun vorige twee platen nog steeds beter...

avatar van Nicolage Rico
Ik denk dat 9 v/10 mensen dat vindt.

avatar van Klumpie
Ik ook en om heel eerlijk te zijn vind ik dit een zeer matige plaat. Er zitten geen hoogtepunten op en geen dieptepunten. Maar allemaal matige nummers, die aardig op elkaar lijken.

avatar van Pinsnider
Ik vind het een heel wisselende plaat:
Square One, White Shadows, Fix You en Talk vind ik bijzonder sterk en hadden niet misstaan op "A Rush", maar daarna duurt de CD veeeel te lang en verslapt de aandacht. Fix You vind ik stiekum zoooo ontzettend mooi en Talk vind ik misschien wel het beste Coldplay nummer ooit! Het is natuurlijk een "stadion-rocker" eersteklas, maar dat stuk miej niks

Pinsnider schreef:
Ik vind het een heel wisselende plaat:

Mee eens

avatar van klaasdevries
X&Y is absoluut minder dan "A Rush" en "Parachutes". Het verschil ligt em vooral erin dat X&Y veel meer leuke muziek heeft voor onderweg ofzo of voor als je eten moet koken ofzo (gewoon als achtergrondmuziekje om zo nu en dan mee te blearen). Absolute toppers: Square One, X&Y, A Message, Low, Swallowed i/t Sea, Twisted Logic. Speed of Sound past er niet tussen vind ik (veel te simpel nummer). Het blijft trouwens wel jammer dat Coldplay nooit songteksten erbij geeft, maarwel van die verhalen over fair trade en dergelijk houdt.
Ik hoop dat Coldplay weer op hun oude niveau (Parachutes/A Rush) terugkomt maar dat lijkt me niet nu ze zo veel moeten touren en zo veel publiciteit hebben gekregen.
4 sterren

avatar van avdj
Dit boekje bevat wel degelijk songteksten hoor.

Mijne niet .

avatar van the viking
Ofschoon gewaardeerde Hans deze band niet te pruimen vind,heb ik met Coldplay totaal geen problemen !
Integendeel elk album krijgt van mij het predikaat goed tot zeer goed ,en ook dit album krijgt een ruime voldoende !

tamadrums schreef:
Ik vind hun vorige twee platen nog steeds beter...

Mee eens. Maar het blijft de beste groep van dit moment.

avatar van Klumpie
ReneoetNee schreef:

Mee eens. Maar het blijft de beste groep van dit moment.

[Er zijn genoeg andere groepen die niet in de belangstelling staan die beter zijn. Maar over smaak valt te twisten. [/quote]

Die beter zijn weet ik niet, maar ik ben het met je eens dat er vele goede groepen zijn waar minder aandacht aan besteed wordt. Heb net bijvoorbeeld "My Morning Jacket" ontdekt, prachtig.

avatar van bloempje24
klaasdevries schreef:
Het blijft trouwens wel jammer dat Coldplay nooit songteksten erbij geeft...

De reden hier voor lijkt mij duidelijk... puzzle.

En omdat ze 9 van de 10 keer nergens op slaan...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Toch maar weer verlaagd naar 3*. Die tweede helft wil maar niet echt wat worden.

Jij vond Twisted Logic toch zo goed?

avdj schreef:
Dit boekje bevat wel degelijk songteksten hoor.

in welk boekje??die in het cd-hoesje zit???

bloempje24 schreef:

De reden hier voor lijkt mij duidelijk... puzzle.

ik vind dat songtexten er zo wie zo bij horen, ook met songtexten kun je wel puzzelen. hoort ook bij de prijs in vind ik.

avatar van bloempje24
klaasdevries schreef:

Puzzlen met songteksten kan inderdaad leuk zijn. Ik bedoelde meer dat de teksten van Coldplay hét zwakke punt van de band zijn. Zoals de puzzle metafoor die Martin verschillende keren gebruikt als ultieme tenenkrommende voorbeeld.

Casartelli schreef:

oo sorry, eerst stond er geen naam bij je berichtje dus ik dacht dat het van Harmen.. was. sorry.

avatar van avdj
klaasdevries schreef:

in welk boekje??die in het cd-hoesje zit???

Jep.
Misschien bezit jij een speciale uitgave?