Pete Philly & Perquisite - Mindstate (2005)

Label: Epitaph

met Talib Kweli

17. Amazed (9:40)
avatar van Jordy
allstarted schreef:

De kritiek dat ze te Nederlands qua accent zijn...neem jezelf eens op wanneer je Engels spreekt en luister er eens naar, je zal het niet eens halen bij Pete.

Jordy schreef:

Ik maak dan ook geen Engelstalige hiphop

Daar heb je dan wel weer gelijk in, maar je weet wat ik bedoel, een afkomst kun je niet helemaal wegfilteren. Je kunt wel op alle onzin gaan letten, maar het niveau van hun platen ligt gewoon hoog. Het is niet voor niets dat ze 2 weken terug in LA op 2 grote podia hebben gestaan Ik zie de meeste Nederlandse hiphoppers er niet staan...

Ill.Skillz schreef:
Ik ben blij dat er naast de Lange Fransjes & Baas Btjes nog echt dope mc´s zijn zoals Pete Philly.

Hier kan Nederland trots op zijn.

Helemaal mee eens!

Toen ik een nummer van Pete Philly & Perquisite op de radio hoorde, dacht ik dat ze uit Amerika of Engeland kwamen. Ik was blij verrast te horen dat dit een Nederlandse productie is. Stem van Pete vind ik erg goed klinken.
Eigenlijk had ik ook wat minder jazzy nummers verwacht met wat rauwere beats. Niet dus. Neemt niet weg dat dit album wat mij betreft 4**** krijgt !

Ik heb zin in zaterdag, dan ga ik hem weer zien, op beekensteinpop:D

avatar van Conway Twitty
Ook weer zo'n groot podium dus.

avatar van andré
Ali Chemicali schreef:
Ik heb zin in zaterdag, dan ga ik hem weer zien, op beekensteinpop:D

En dan komen ze 's avonds naar mijn woonplaats; ik ben benieuwd of het live in de zaal ook tot z'n recht komt...

Edit: Het was een zeer goed optreden van de band. Pete Philly was erg op dreef, en de band speelde fantastisch. Alleen vind ik de bijdrage van Perquisite maar mager, zeker als je het vergelijkt met wat de bassist en saxofonist aan de nummers bijdragen. Ook een dikke pluim voor Senna, het voorprogramma (ze rapte ook een nummer mee met PP&P aan het eind van de show). Het zou me niet verbazen als we van deze vrouwelijke MC nog meer zullen horen. Maar al met al een prima optreden; Pete Philly wist het publiek prima te bespelen en men kon bij deze muziek ook nauwelijks stilstaan.

We hebben niet veel fatsoenlijke acts in Nederland, maar PP&P is wat mij betreft een blijvertje.

heel erg anders, heel erg verfrissend !

Relax
Ik moest LANG inkomen bij dit album, ik heb genoten van vele nummers, maar ik kwam er niet goed bij in omdat de beats soms te lang doorgaan bij het einde en Pete gewoon stil is
Maar toch 3,5, Gratefull is een heerlijk nummer, vooral die beat.

avatar van Tsjo-Wi
nog meer mensen die straks naar pete philly en perquisite gaan kijken op haarlem jazz?

avatar van Ali Chemicali
Ik ging ernaar kijken amar helaas was het net afgelopen toen ik aankwam Hoe was het om hem te zien spelen met een bigband?

Jordy schreef:

Ik maak dan ook geen Engelstalige hiphop

Ik heb totaal geen moeite met zijn "zogenaamde accent" Ik bedoel we zijn toch immers nederlanders? Ik vind het zelfs wel cool dat wij ons eigen engelse accent hebben. Vette shit toch? Totaal geen moeite mee, en helemaal geen zin om daar moeilijk over te doen. Jammer van zulk commentaar.

Over het album zelf ben ik zeer tevreden. Ik weet eigelijk zo geen andere die zo goed jazz met hiphop weten te mengen, ik ben nooit een enorme hiphopfanaat geweest, maar pete philly en perquisite staat dan wel weer in mijn top 10 voor dit jaar, dat kan niet anders.

Live vond ik het alleen heel jammer dat er zo'n dj bij stond, ze hadden gewoon effe echte drum moeten hebben, dat zou nog vetter zijn geweest. Maar live waren ze verder ook echt helemaal geweldig.

Leuke act van onze noorderburen(gisterenmorgend gezien op pukkelpop). Hiphop met jazzy invloeden (saxofoon).Cool.

avatar van levenvergeten
Een van de beste, maar zeker ook creatiefste(op muzikaal gebied) HipHop act uit Nederland!

Voor dit album 4,5*. Ik hoop dat het nieuwe album goed wordt.

ik kan niet anders zeggen dan dat dit album 5*en verdient

avatar van Ali Chemicali
Ik heb ze nu met de New Generation Big Band gezien, op tv welliswaar. Ze stonden in de Bravotent op Lowlands. Tenminste dat zei hij zelf steeds. Ik vond het best aardig om te horen alleen jammer dat er dan toch nog een DJ bij moet zitten. En Perquisite had een erg kleine inbreng. Af en toe zei hij een woordje mee maar daar bleef het bij. Ook vond ik het een beetje te ingestudeerd.
Hij vroeg aan z'n vaste contrabassist een baslijn en de eerste vond ie zogenaamd te snel en vroeg Pete om een nieuwe. Dit was weer een te langzame en de derde was de baslijn van Insomnia. Beetje jammer.
Hij kan veel creatiever zijn. Ik herinner mij zelfs tijdens Bekenstein Pop dat hij een aantal begrippen uit het publiek vroeg. De begrippen waren Geld, Bekenstein Pop en nog wat en daar maakte hij een rap op.
Best knap.
Het is een goede MC maar z'n praatjes tussendoor zijn dus af en toe was ingestudeerd en wat overdreven.
De bigband klonk wel leuk. Ook was eht leuk dat de trompetteurs van die bigband allemaal een leuke... ja hoe zeg je dat... demper hadden. Er was er 1 met een asbak en 1 een de zuignap van een wcontstopper.
Over het algemeen een best geslaagd optreden van wat ik op de tv heb gezien dan tenminste

Pauper
@ Ali Chemicali, ook 3VOOR12 gekeken dus. Ja, wellicht wat ingestudeerd maar des ondanks niet minder vermakelijk. De New Generation Big Band had een aantal leuke improvisaties en solo's, Paranoid was echt geniaal muzikaal gezien. Over die rapwoordjes, ik zag eens een interview met Pete Philly op TV waarin hij zegt hoe hij zijn freestyles aanpakt: "Overal waar ik kom zijn de woorden het zelfde, mannen zeggen vaak geld, seks, vrouwen of drugs en de vrouwen daar in tegen liefde, passie en seks." Ofwel, ook lichterlijk ingestudeerd. Des ondanks was het Lowlands optreden helemaal niet zo slecht, voor de "muziek" (en dan letterlijk gezien) was het een lust voor het oor!

Ben wel een fan van Pete Philly & Perq. Het is echt kwaliteit muziek, en bovendien niet onbezield.. Van zulke bands zouden we echt veel meer moeten hebben in Nederland.. Dan zal er ook is een keer een band doorbreken naar het buitenland.. Ze hebben echt een eigen stijl en het zit allemaal heel goed in elkaar.. Niet te strak of te gelikt. Gewoon precies goed.. Amazed (seji Remix) vind ik erg goed en Mellow is ook super... Echt goed, vreemd dat je deze kwaliteit zelden hoort in Nederland..

Ik heb ze ook live gezien, 2x zelfs.. ook met bigband en een keer in de patronaat.. geweldig.. vergeet ik nooit meer!

Pauper schreef:

Het klopt.. Ik vond het muziekaal allemaal erg lekekr klinken, maar toch blijft het jammer dat er dan toch nog een DJ bij moet staan

avatar van pjh1967
Ben niet zo'n liefhebber van hiphip/r&b, maar hier maak ik graag een uitzondering voor. Lekkere relaxte beats en de flow van Pete Philly is super. 3.5*

avatar van Coldplayer
Kan me voorstellen dat mensen hier, die Postmen niet kennen, denken dat er eindelijk in dit genre iets goeds van Nederlandse bodem komt. Echter kan deze cd mij lang niet zo bekoren als Documents of Revival. De liedjes luisteren op zich zelf prima weg en voor een Nederlander zeker van redelijk niveau. Echter heb ik eigenlijk hetzelfde als Kos, ik geraak niet door het hele album heen en klinkt het te gemaakt jazzy. Ik hoor redelijk wat gelijkenissen met Warren G, zelfde beatjes, zelfde relaxte flow. Alleen levert Warren G wat mij betreft muzikaal meer kwaliteit en net dat beetje extra wat ik bij Mindstate mis...

zn naam philly staat natuurlijk voor deze hiphopstijl
the roots is namelijk uit philladelphia afkomstig en maakt ook jazzy hiphop .
maar ik vind pete philly als nederlandse act toch wel erg goed klinken het is denk ik geen muziek die je snel in de top40 aan zult treffen maar dit ergens juist het mooiste vaak zijn de kleinste diamantjes het mooiste *****

avatar van EGpower
Pete Philly & Perquisite is de enige hiphopformatie die me kan boeien, waar ik echt een cd van kan luisteren. Hun teksten zijn creatief, net als de beats. Niet voor niets winnaar van de Zilveren Harp 2006!

Heel goed album! 5 sterren alleen Cocksure vind ik niet zo geweldig, maar oa. Insomnia, Motivated en de andere tracks maken het weer goed.

avatar van luc011190
MrVengeance schreef:

Cocksure is fantastisch, heerlijk dansbaar nummer

SR.
klinkt erg relaxed en muzikaal verfrissend . blijft lekker in mn hoofd hangen "guess its just my mindstate ,......

Relax
http://www.musicmeter.nl/album/21107 is tekstueel en kwa beats veel beter en is beetje in zelfde style.
En ik snap maar niet waarom deze ookal zo word overgewaardeerd.

Pauper
Ali Chemicali schreef:

Toch nog desondanks de Gouden Greep ontvangen voor dat optreden.

Sorry, ik maak net een profiel aan, om even wat recht te zetten:

Kiddusi schreef:
zn naam philly staat natuurlijk voor deze hiphopstijl
the roots is namelijk uit philladelphia afkomstig en maakt ook jazzy hiphop .

Jammer, maar dit verzin je echt. Pete is afkomstig van Aruba. Zijn naam is pieter monzon, en als ik het niet verkeerd heb is zijn 2e naam phillein of iets dergelijks, en heeft ie daar de naam vandaan. Dat heeft niks met de stijl te maken.

De vergelijking van de Coldplayer met Postmen vind ik ook erg ver gezocht, dat is meer hiphop/reggae ipv hiphop/nu-jazz.
Ook de vergelijking met Warren G gaat ver, dat is echt de begin jaren 90 typische westcoast hiphop, daarnaast zingt warren G niet echt en Pete wel.

Deze CD heb ik nu al ruim een jaar, luister hem nog steeds bijna dagelijks. Hoeveel nieuwe muziek ik er ook naast bij krijg, het blijft goed. Live vind ik vooral de saxofoon iets toevoegen, verder is Pete zelf zo actief dat je je nooit verveelt tijdens de show. jammer dat je geen 6 sterren kan geven..

avatar van Vizzle
Coldplayer schreef:

Is er hier iemand die Postmen niet kent????????

Coldplayer schreef:

En Pete Philly is echt met alles te vergelijken, maar met Warren G??? Warren G typische Gangsterrap en Pete Philly met menig nummer dat over liefde gaat? Ik vind de vergelijking echt veel te ver gaan!