Jay-Z & Kanye West - Watch the Throne (2011)

Label: Roc Nation

1. No Church in the Wild (4:23)

met Frank Ocean

2. Lift Off (4:26)

met Beyoncé

3. Niggas in Paris (3:39)
  4. Otis (2:58)

met Otis Redding

5. Gotta Have It (2:21)
  6. New Day (4:33)
  7. That's My Bitch (3:23)
  8. Welcome to the Jungle (2:54)
  9. Who Gon Stop Me? (4:17)
  10. Murder to Excellence (5:10)
  11. Made in America (4:52)

met Frank Ocean

12. Why I Love You (3:21)

met Mr. Hudson

13. Illest Motherfucker Alive * (8:23)
  14. H•A•M * (4:36)
  15. Primetime * (3:19)
  16. The Joy * (5:18)

met Curtis Mayfield

avatar van Harderwiek
Op Who Gon Stop Me? gebruikt Kanye weer precies hetzelfde trucje met zijn stem als op Runaway, beetje jammer. Had ik na Runaway -wat een erg goede track is- wel een beetje gehad. Wel leuk om stukje Mobb Depp te horen op Muder To Excellence

avatar van Kos
Kos

avatar van bennerd
Overbodig bericht en reacties erop weggehaald.

Rizz
Alles al een keertje eerder gehoord, irritante stemeffectjes, liedjes vervelen snel.
Jammer, had hier erg veel van verwacht, maar het is gewoon een saaie herhaling van zetten. Muzikaal stelt het ook weinig voor. Draai het nog een paar keer voordat ik met een stem kom.

Maar nu zet ik Welcome to the Jungle van de 'White Axl Rose' maar weer eens op

avatar van Harderwiek
Wat een hoge stemmen mensen! Ik vind het een zware tegenvaller. Denk geen onvoldoende, maar het heeft geen geheel en de producties zijn gewoon niet zo heel goed. Jay-Z verrast mij dan wel weer, hij heeft een heerlijke flow en laat zien om het niet verleerd te zien. Kanye begint mij een beetje te vervelen, hij doet hier qua rappen bijna hetzelfde als op MBDTF alleen nu op slechtere producties...

avatar van UmindC
Voor mij kan dit ook wel eens erg hoog uit gaan vallen.

avatar van Jurrien
De producties hier zijn echt niet slecht.

Wat slowchat weggehaald, alsmede berichten over lekken.

avatar van thomzi50
Klinkt erg fijn op het eerste gehoor. Strak geproduceerd, fijne raps. Zoals anderen al aanstippen, vergelijkbaar met MBDTF. Alleen denk ik dat dit als geheel iets minder sterk overeind blijft - staan wel een paar rotte(re) appels tussen. Maar al met al positieve eerste indrukken.

avatar van ThingMan
Ben hem nu aan het luisteren. Het gaat wel vind ik. De eerste 2 vind ik wel redelijk. Beyonce is iets te veel aan het woord.

LIQUIDSWORDS
Dit is echt extreem wack vind ik. Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit een 4.5/5 geeft, maarja smaken verschillen zie je maar weer. Lyricaal en production-wise zuigt het gewoon zwaar en meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen.

LIQUIDSWORDS schreef:
Lyrisch en production-wise zuigt het gewoon zwaar.

Zuigt het lyrisch?

Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit een 4.5/5 geeft

Ik kan mij niet voorstellen dat iemand nu al een oordeel kan geven terwijl het pas net te beluisteren is...

avatar van pqt
pqt
New Day is echt geweldig. De rest is ook goed, al vind ik wel dat Kanye Jay-Z op elk front outshined.

avatar van ThingMan
Ik geef hem nu een 3 sterren. Denk niet dat het gaat veranderen. Voor mijn gevoel iets teveel afrikaanse trommels. Er zijn wel een aantal lekkere nummers zoals Niggas In Paris, New Day, That's My Bitch, Illest Motherfucker Alive en HAM. Maar een echt warm gevoel kreeg ik er niet van. Het percfectionistische van Kanye ontbreekt voor mijn gevoel een beetje. RZA heeft daarin tegen op New Day een goede productie neergezet.

avatar van UmindC
Made in America lijkt voor mij een van de beste nummers te worden, New Day mag er ook wezen.

LIQUIDSWORDS schreef:
Lyrisch en production-wise zuigt het gewoon zwaar en meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen.

Mooie verspreking.
Misschien niet te moeilijke woorden willen gebruiken en het gewoon bij 'tekstueel' houden?

herman schreef:

Mooie verspreking.

Lyricaal wou ik zeggen en ik weet dat, dat ook geen Nederlands woord is, maar dat gebruik ik toch vaak als het om hip-hop gaat en sorry dat ik niet zo perfect als jouw ben wanneer het om Nederlands-taalgebruik gaat.

avatar van Stapler
Waarom zeggen mensen niet gewoon tekstueel . Al die Engelse leen-woorden .

avatar van UmindC
Lyrisch is geen engels leen-woord .

Stapler schreef:
Waarom zeggen mensen niet gewoon tekstueel . Al die Engelse leen-woorden .

Lyricaal is een gewoonte voor me denk ik, maar tekstueel gebruik ik ook wel.

UmindC schreef:
Lyrisch is geen engels leen-woord .

Nee, maar dat was wel de bedoeling denk ik

avatar van Delars
Tweede luisterbeurt bevalt een stuk beter.
New Day begint ook harder te worden.
Owja.
Jay Z outhshined Kanye.

Harderwiek schreef:

Heb deze plaat al 3 keer geluisterd en inmiddels ben ik gestopt met luisteren, maar dat lijkt me vaak genoeg om een album te kunnen beoordelen, al helemaal als deze album niks te brengen heeft.

Delars schreef:
Jay Z outhshined Kanye.

Word!

avatar van Norim
Kos schreef:
Ghehe, dit ziet er weer uit als een flink staaltje grootheidswaanzin.

Weet niet hoe je daarbij komt hoor.

Staan genoeg retrospectieve nummers op.

avatar van Rhythm & Poetry
Frank Ocean is momenteel de sexyste zanger die er is. Man wat zingt hij fijn. En dit album is briljant. Fucking briljant zelfs. Ik ga heerlijk. Op elke track. Kanye West en Jay-Z zijn helden. Later volgt meer mening.

avatar van Jordyp
Murder To Excellence (prod. Swizz Beatz & Symbolyc One)

Nooit verwacht dat Swizz met zo'n geniale beat zou komen.

Kos schreef:
Norim schreef:
Weet niet hoe je daarbij komt hoor.

Staan genoeg retrospectieve nummers op.

Retrospectieve nummers? Wat bedoel je daarmee? En waarom zou dat enige grootheidswaanzin uitsluiten? Je kan toch ook zingen over hoe geweldig je vroeger was?

avatar van Delars
Jordyp schreef:
Murder To Excellence (prod. Swizz Beatz & Symbolyc One)

Nooit verwacht dat Swizz met zo'n geniale beat zou komen.

Inderdaad.
Vooral als je het vergelijkt met de andere beat die hij heeft afgeleverd.