Jay-Z & Kanye West - Watch the Throne (2011)

Label: Roc Nation

1. No Church in the Wild (4:23)

met Frank Ocean

2. Lift Off (4:26)

met Beyoncé

3. Niggas in Paris (3:39)
  4. Otis (2:58)

met Otis Redding

5. Gotta Have It (2:21)
  6. New Day (4:33)
  7. That's My Bitch (3:23)
  8. Welcome to the Jungle (2:54)
  9. Who Gon Stop Me? (4:17)
  10. Murder to Excellence (5:10)
  11. Made in America (4:52)

met Frank Ocean

12. Why I Love You (3:21)

met Mr. Hudson

13. Illest Motherfucker Alive * (8:23)
  14. H•A•M * (4:36)
  15. Primetime * (3:19)
  16. The Joy * (5:18)

met Curtis Mayfield

avatar van Jordyp
MJ_DA_MAN schreef:
Zoals altijd. Feit is wel dat de kans groot is dat je één of zelfs twee maanden moet wachten voordat je hem hebt terwijl je hem bij Bol.com al de volgende dag binnen kan hebben.

Dat kan dan wel erg lang duren inderdaad, maar goed je kan hem dan toch allang luisteren als je echt wil.

Krijg hier trouwens steeds meer zin in. Otis is erg gegroeid bij mij, en de "snippets" uit de docu klonken veelbelovend.

avatar van Norim
Haha, hij staat eindelijk op bol.com

yes.

avatar van Flipm0de
"Otis" is aan het groeien. Kan net als MBTDF toch wellicht voor een grote verassing zorgen.

avatar van Reijersen
Ik heb net 'Otis' voor het eerst gehoord en vraag me toch wel af of Jay-Z en Kanye denken hiermee de beste man een dienst te bewijzen. Ik vind namelijk dat die totale opgepitchte productie zijn, die van Otis dus, stem teniet doet. Erg jammer.

avatar van PJC
PJC
ik vind het dope man. sowieso een goeie zaak want de jonkies gaan misschien iets van Otis checken door deze.

avatar van Snoeperd
Otis vind ik een lekker nummer, goede sample en erg lekkere raps. Heb hier wel vertrouwen in. Nog een paar daagjes. Ik hoop dat dit album mij kan vermaken met het aftellen naar 29 augustus en de maand september.

'I Made Jesus Walks so I Never Go to Hell' Edit: Was al een keer gequote

avatar van discipline
Otis is idd echt een heerlijk nummer! Ben wel erg benieuwd naar dit album!

avatar van GijsV
Klinkt goed! Begin hier steeds meer zin in te krijgen.

avatar van niels94
Ik heb Otis 3x gehoord en vind het tot nu toe geen leuk nummer, ontzettend rommelig (kan nog veranderen als ik het vaker hoor, natuurlijk). De snippets klinken al stukken beter, hoor zo al enkele geweldige beats (had ook niet anders verwacht van Kanye). Daar zit het dus wel snor mee, ben vooral benieuwd hoe Jay-Z het gaat doen. Ben erg benieuwd in elk geval

Ben trouwens ook wel benieuwd naar de track met Curtis Mayfield.

avatar van kobe bryant fan
Otis is een fijne track maar ik hoop wel dat de andere 11 tracks van een hoger niveau zijn.
Toch ben ik zeer benieuwd. Ik ga de snippets ook niet beluisteren ik ga gewooon tot morgen wachten.

avatar van UmindC
Ik ga de snippets ook niet luisteren, net als bij MBDTF ga ik gewoon wachten tot het in zijn geheel te luisteren valt. Want Kanye heeft al bewezen dat zijn nummers het beste klinken in hun context.

Rhythm & Poetry schreef:
Nee Norim, het is geen wonder.

Het is inmiddels bijna een uitzondering dat een hip-hop album van een bekende artiest niet lekt. Gebeurt vrijwel altijd, zeker bij grootheden als Jay-Z en Kanye West.

Ben inmiddels ook aan het luisteren

EDIT: Ben alvast geen fan van de featurings op track 1 en 2...

avatar van alexvh
niels94 schreef:

Ben inmiddels ook aan het luisteren

EDIT: Ben alvast geen fan van de featurings op track 1 en 2...

alexvh schreef:

Nadeel van getrouwd zijn

avatar van niels94
Is eigenlijk het gehele album geproduceerd door Kanye?

Jordyp schreef:
Watch The Throne Production Credits

1. No Church In The Wild feat. Frank Ocean (Produced by 88-Keys, & Kanye West, Add. production by Mike Dean)
2. Lift Off f. Beyoncé (prod. Kanye West, Mike Dean, Jeff Bhasker, Q-Tip & Don Jazzy; Additional Vocals by Seal, Mr Hudson, Don Jazzy, Bankulli & Ricardo Louis)
3. Ni**as In Paris (prod. Hit-Boy)
4. Otis f. Otis Redding (prod. Kanye West)
5. Gotta Have It (prod. The Neptunes)
6. New Day (prod. The RZA)
7. That’s My Bi**h (prod. Q-Tip & Kanye West)
8. Who Gon’ Stop Me (prod. Sham “Sak Pase” Joseph & Kanye West)
9. Murder To Excellence (prod. Swizz Beatz & Symbolyc One)
10. Welcome To The Jungle (prod. Swizz Beatz)
11. Made In America f. Frank Ocean (prod. Sham “Sak Pase” Joseph)
12. Why I Love You f. Mr Hudson (prod. Mike Dean & Kanye West)

Bonus
13. Illest Motherf*cker Alive (prod. Southside & Kanye West)
14. H*A*M (prod. Lex Luger & Kanye West)
15. Primetime (prod. No I.D.)
16. The Joy f. Curtis Mayfield (prod. Pete Rock & Kanye West)

Nee dus

avatar van MB23
alexvh schreef:

ben zoiezo al niet voor beyonce op een album van wie dan ook!

Nee, maar zo lang er een keer geen track met Rihanna op staat ben ik al tevreden.

avatar van Game
Kanye West doet bijna elke track, met een co-producer. Beetje hetzelfde verhaal als MBDTF:

Watch the Throne - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Edit: jullie waren mij voor

Sowieso weet ik niet of ik liever Beyoncé of Rihanna heb.

Liever allebei natuurlijk.

avatar van Harderwiek
Ik vond rihanna op bv All of the Light niet een hele storende factor (fergie wel!!)

avatar van Delars
Gotta Have It is een harde track!
Die beat

avatar van niels94
Net mijn eerste luisterbeurt erop zitten.

Valt na die eerste luisterbeurt ietwat tegen. Vele niveau's lager dan MBDTF, met name qua beats, dat vind ik toch jammer. Er zitten wat minder lagen in de beats, er gebeurt minder, zoals dat in Kanye's laatste album dus wel gebeurde. Verder zijn de raps zoals ik ze had verwacht, Kanye en Jay-Z zoals ze de laatste tijd altijd rappen, dus dat is op zich goed. Vind ook de refreinen wat minder, kan lang niet elke gastartiest waarderen. Maar al met al is het best een aardige plaat, had alleen wat beter verwacht.

Maar dit zeg ik pas na één luisterbeurt en ik weet dat de beats van Kanye West niet altijd in één keer inslaan, dus wie weet komt dit nog, wie weet ook niet. Ga er dan ook nog geen cijfer aan verbinden.

Harco
Sweet Baby Jesus is blijkbaar hernoemd naar Made in America.

Ik zit nu op track drie. Verrassend genoeg trek ik alles tot nu toe heel goed. Veel rauwer dan MBDTF tot nu toe. En dan die keiharde gabberbaslijn op Lift Off. Kanye weet.

avatar van Delars
Who Gon Stop Me knalt ook lekker door de boxen moet ik zeggen.
De beat van New Day vind ik echt heel kut en storend.
En dat valse stuk in Welcome In The Jungle is ook niet dope.
Weet nog niet wat ik hier van moet vinden.

Edit:

Murder to excellence

avatar van niels94
Rauwer? Bij vlagen klinkt dit juist als van die gepolijste pop hip-hop waar ik juist niet van hou, met name door de refreinen maar ook af en toe door de beats.

Een track die ik wel echt voel is trouwens New Day, heerlijk relaxt

niels94 schreef:

Een track die ik wel echt voel is trouwens New Day, heerlijk relaxt

Tot track drie heb ik het dan over, hè? Die zijn echt wel rauwer dan MBDTF; dat was gewoon een popalbum.

avatar van Jurrien
Dit album weet mij op dit moment heel erg te bekoren. Muder To Excellence & Illest Motherfucker Alive staan op repeat.

avatar van Koston
Dan heb je Graduation nog nooit gehoord precies.

Tijdens mijn eerste luisterbeurt ben ik vooral blij dat het niveau hoger ligt dan de draak HAM, die gelukkig tot bonustrack is gedegradeerd.

Harco
H*A*M is vrij hard; had perfect bij de normale tracks gekund. Het is alleen vreemd om Kanye en Jay-Z op een Lex Luger-beat te horen.

En ja, ik heb Graduation wel beluisterd. Dat is ook zo'n draak.