dEUS - Keep You Close (2011)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Keep You Close (5:16)
  2. The Final Blast (4:39)
  3. Dark Sets In (4:53)

met Greg Dulli

4. Twice (We Survive) (4:33)

met Greg Dulli

5. Ghost (4:36)
  6. Constant Now (3:48)
  7. The End of Romance (4:38)
  8. Second Nature (4:03)
  9. Easy (6:38)
avatar van jellecomicgek72
UnknownPleasure schreef:
luistert bijzonder geïnteresseerd

Ik ook, nieuwe album staat wel al op Youtube.

dEUS is inmiddels een band geworden met zon degelijke muzikale fundering dat het zon beetje altijd goed klinkt, wat men ook maakt

Ook deze plaat biedt weer prima muziek, met wat vernieuwing in geluid, maar echt schokkend vind ik het allemaal niet, op basis van 4 nummers die ik nu heb gehoord

Die degelijkheid is imo een valkuil geworden, een echte experimentele plaat, die wil ik wel weer eens horen van het collectief

Zet My Sister = My Clock dan maar weer eens op.

Dark Sets In

Alles wat ik eigenlijk al gehoord heb is toch wel van hoog niveau moet ik zeggen.

avatar van Nautilus
Gisterochtend voor het eerst beluisterd, met name Ghosts sprong er toen uit. Maar voordat ik ga stemmen zal ik het uiteraard vaker draaien, het staat inmiddels al op m'n iPod.

Moeilijk te vinden was het niet trouwens, eventjes Googlen was voldoende.

avatar van mattman
Dark Sets in is toch echt weer zo'n nummer die ik kan blijven draaien. Man, wat een energie hebben ze daarin gestopt. Dat einde!

Het is nog véél te vroeg voor een recensie natuurlijk, maar dit klink enorm sterk allemaal. Klasse!

avatar van hallo!
Dark Sets In en Ghosts maken een zeer goede eerste indruk. Ik ben benieuwd naar de rest.

avatar van OscarWilde
Misschien dat het alsnog klikt, maar voorlopig is dit de bevesting dat de dEUS van de 21ste eeuw een matige doorslag is van die van de 20ste. Enkele goede nummers, maar ook veel dat niet pakt.

avatar van jellecomicgek72
Keep You Close en Second Nature draai ik nu al een paar keer achter elkaar en vind dat toch wel erg sterke nummers, ben benieuwd hoe het hele album zal zijn.

avatar van Snoeperd
Dit is wel erg goed. Hele geluid bevalt me. En ik heb al een paar pareltjes ontdekt.

avatar van hallo!
Na een eerste luisterbeurt ben ik gematigd positief. Het ligt in het verlengde van Pocket Revolution en Vantage Point, maar dat bedoel niet als kritiekpunt. Een klassieker zal het niet worden denk ik, maar het is wel zeer goed.

avatar van mattman
hallo! schreef:

Ik hoor toch iets meer het warme, funky geluid van Pocket Revolution dan dat van het eerder afstandelijke Vantage Point. Een Architect staat hier niet op.

UnknownPleasure
goed, heel goed.

Antagoon
Ik ben er nog niet uit. De nummers kwamen live (in Trouw) beter op me over. Het bezwaar betreft ook niet zozeer de nummers, maar meer de sound en productie. Ontdaan van bijna alle rauwheid, staat dEUS wel heel ver af van de prettige gekte van hun eerste platen.
Nu had ik dat an sich wel geaccepteerd en ben groot voorstander van ontwikkeling en verandering bij bands, maar het is even wennen.

avatar van Snoeperd
Het is wat rustig, ja, beetje Ideal Crash, maar ik vind het juist mooi.

avatar van jassn
Deze gaat meestrijden voor beste Belgische plaat van het jaar bij mij, wat hem ook direct in mijn voorlopige top 10 van het jaar gaat brengen.

avatar van bonothecat
Ik heb niet zo gek veel met dEUS, maar ik vind dit een erg lekker album

avatar van muziekobsessie
euuuh is dit deus, wat een strijkers bij dit openingsnummer. Vond laatste 2 albums niet goed genoeg maar ga deze zeker een kans geven, inderdaad meer richting the ideal crash. Wat meer flow. Organischer zegt Barman. Echter jammer dat Constant now een synthesizertrompet heeft. zo organisch is dat toch niet.

dat ze live zo wisselend zijn komt doordat Barman risico's durft te nemen waardoor het voor hem altijd spannend blijft.

avatar van Snoeperd
Easy is hemels mooi. Een van de mooiste nummers van het jaar.
En Constant Now is een geweldige single. Recensie volgt nog.

avatar van jassn
Ik ben verslaafd aan dit album.

avatar van Jacobgallagher
Ik ook. Het is wat ingetogener dan Vantage Point, wat ik een geweldige plaat vind, Keep You Close is een tikkeltje minder toegankelijk. Een vijftal nummers komen meteen aan en vind ik eigenlijk weer instant-klassiekers. Van de andere vier ontdek ik langzaam de schoonheid.

Het meest enthousiast ben ik over Dark Sets In. Dit nummer heeft heerlijke opbouwende, afwachtende verses en een schitterende aanloop tot fenomenale refreinen met geweldige uithalen, en het mondt allemaal uit in een epic samenzang en ditto climax. Wat een briljant nummer!

Stand out tracks:

1. Dark Sets In
2. Constant Now
3. Ghosts
4. Keep You Close
5. Second Nature

avatar van bonothecat
Ik ben verslaafd aan dit album. (2)

Servaas D.
Barman steekt een sigaret op net voor hij aan het dichten slaat op 'The End of Romance'. Charmant detail, vind ik. Over Keep You Close in z'n geheel dan: luistert lekker weg, maar laat themagewijs en tekstueel ietwat te wensen over. En 'The Final Blast' en 'Second Nature' lijken kladjes. Al bij al had ik meer verwacht van deze nieuwe God. Nu ja, wie weet groeit ie nog. Voorlopig geef ik 3,5* (dat halfje erbij = de outro van Easy)

Servaas D.
Ik zie er telkens wat tegenop om deze nog es op te leggen omdat ik mottig word van van de drukte die de band tentoonspreidt. Neem nu die titeltrack, die gooit en gooit maar met lagen tussen dat averechts stuwende refrein door zonder ooit es voldoende uit te blazen. Niet? Alsof ik een versnelde versie van Keep You Close op m'n pc heb staan.

avatar van muziekobsessie
Servaas D. schreef:

spijker op zijn kop Servaas dat heb ik nou ook. Mis adempauzes, had allemaal wel wat leger gekund. Dat kan ook met veel lagen mits subtiel gedaan. Da''s precies waarom the ideal crash zo goed is.Daar zit veel meer opbouw in.

Antagoon
Ik vind dat drukke lekker en Ideal Crash te gekunsteld. Na aanvankelijk scepsis ben ik wederom overstag.

avatar van van elst
ligt het aan mij of slagen de lyrics werkelijk nergens op dit maal?

avatar van freakey
Antagoon schreef:

Ik vind ook dat The Ideal Crash vaak wat overschat wordt, natuurlijk staan er enkele juweeltjes op maar uiteindelijk is het de meest eenvormige plaat die dEUS tot nu toe gemaakt heeft, deze Keep You Close zit nog in de "wennen" fase voor mij....

Antagoon
Ja, dat vond ik aanvankelijk eigenlijk ook, freakey. Eenvormiger dan Vantage Point en wèèr minder gekte (voor zover überhaupt nog aanwezig), maar na hem meermaal daags gedraaid te hebben, vind ik het toch allemaal wel weer erg mooi. De vraag is alleen hoe lang het beklijft.

Antagoon schreef:
De vraag is alleen hoe lang het beklijft.

Dat was ook het probleem met de twee voorgangers. Ik ben benieuwd hoe het deze op den duur zal vergaan.