Steven Wilson - Grace for Drowning (2011)

Rock / Jazz
Label: KScope

1. Grace for Drowning (2:05)
  2. Sectarian (7:41)
  3. Deform to Form a Star (7:50)
  4. No Part of Me (5:44)
  5. Postcard (4:28)
  6. Raider Prelude (2:23)
  7. Remainder the Black Dog (9:26)

met Steve Hackett

8. Belle de Jour (2:59)
  9. Index (4:48)
  10. Track One (4:15)
  11. Raider II (23:21)
  12. Like Dust I Have Cleared from My Eye (8:01)
  13. Home in Negative * (3:00)
  14. Fluid Tap * (5:45)
  15. The Map * (3:00)
  16. Raider Acceleration * (6:15)
  17. Black Dog Throwbacks * (2:26)
  18. Raider II [Demo Version] * (21:15)
nicoot
Vanuit Indonesie overloop ik hier de geupdatete gracefordrowning.com website, met tracklist, gratis song (kan ik nog niet beluisteren op deze k*tcomputer) em eindelijk alle info. Ik las ook ergens iets over een nieuw vijfdelig interview met SW. Ik ben nog nooit zo benieuwd geweest!Dream Theater, Opeth en SW brengen een plaat uit in dezelfde maand - how sweet can it be!!!

avatar van Apieknar
Wat nicoot zegt: September wordt een hele mooie maand.

Ben erg benieuwd naar deze plaat. Insurgentes vond ik sowieso een erg goed album. Aan de previews (beschikbaar op de website) van dit album te horen klinkt het toch weer heel anders. Zitten blijkbaar ook jazz invloeden in. Kan niet wachten om het album in zijn geheel te beluisteren.

avatar van dynamo d
Ik kijk ook enorm naar dit album uit. Steven Wilson maakt zo veel, zo veel moois, tijdsduur lekker lang en dan ook nog in surround sound.

Remainder The Black Dog klinkt alleszins fantastisch

avatar van progressive
nicoot schreef:

Inderdaad een hele mooie maand! Vergeet ook niet Pain Of Salvation, Ghost 2 van Devin Townsend Project en Anathema;) En ook nog Textures, hoewel dat toch iets andere muziek is.

Die gratis download klinkt in ieder geval al veelbelovend:)

avatar van dynamo d
Album kan nu voorbesteld worden, ook straks in Nederland.
Zie link:

avatar van Tijmennn309
Ja gelukkig ook in Nederland. Hoef ik tenminste geen creditcard te lenen

nicoot
Wow zelfs Belgie in de Fnac, nice! Ik kan pas binnen 24 uur pre-orderen, hopelijk is de deluxe edition dan nog niet uitverkocht...

avatar van HeterodoxY
nicoot schreef:

Anders bestel je gewoon de via de engelse webshop.
Ik heb niet gewacht op de nederlandse voorverkoop, gewoon bij burning shed besteld en het adres in NL ingevuld.

avatar van dynamo d
Dat heb ik ook maar gedaan want toch maar geen risico genomen.

't Is maar een woord - BESTELD

avatar van Tijmennn309
Er is een video te zien van "Track One"

StarsDie.com – Porcupine Tree Fansite, Forum and Videos! «

Hij is heel weird...

avatar van odi
odi
Clip is idd wel weird, maar ook wel erg mooi. Het nummer is ook erg gaaf, de 2 nummers die ik heb gehoord beloven veel goeds.

avatar van Don Cappuccino
2 nummers nu gehoord en die zijn beide erg goed. Remainder the Black Dog zit vol met King Crimson-invloeden. Track One is een heel mooi akoestisch nummer wat op een gegeven moment op een geweldige manier uitbarst. Deze hou ik in de gaten.

avatar van AOVV
Dit lijkt me een interessante release. Steven Wilson is een man om te volgen, al ken ik niet veel van zijn solowerk. Van zijn band Porcupine Tree ken ik al heel wat, en hij is toch ook producer van enkele albums van o.a. Opeth, als ik me niet vergis. Ook zit hij in Blackfield, maar de nieuwe plaat van die band valt me lichtjes tegen, eerlijk gezegd. Dit zal wel iets heel anders worden, vermoed ik.

avatar van crosskip
Zijn eerste solocd klinkt in ieder geval een stuk anders dan al zijn andere werk, denk dat dat bij deze niet anders zal zijn.

@AOVV
De nieuwe plaat van Blackfield is, op 'Waving' na, volledig door Aviv Geffen geschreven, omdat SW net te druk bezig was met Grace For Drowning. Ik vind 'm niet slecht, maar inderdaad wel wat minder dan de twee voorgaande. Concert in Paradiso, Amsterdam was er natuurlijk weer pal op (waar ik ook SW ga zien in oktober). 'My biggest project to date' heeft SW zijn 'Grace for Drowning' meermaals genoemd. Dat belooft inderdaad heel veel goeds en ik ben ook helemaal weg van de twee reeds verschenen tracks 'Remainder TBD' en 'Track One'. Die laatste is trouwens het derde lied op CD2 en heeft dus niets met een openingsnummer te maken.

En 2012 belooft, als dat nog kan, nog beter nieuws: de release van SW's samenwerking met Opeth's Mikael Akerfeldt, onder werktitel 'Storm Corrosion', en waarschijnlijk een nieuwe Porcupine Tree-plaat. Uit een recent verschenen 5-delig video-interview met SW geeft hij te kennen dat-ie met de andere bandleden weer in januari de studio induikt! Intuïtief kan je dan een release in de late zomer verwachten. Maar niets is zeker!

avatar van jassn
Ik verwacht van deze een top 10 plaat van het jaar en anders voldoet Steven Wilson niet aan mijn verwachtingen.

nicoot
Insurgentes werd geschreven en opgenomen in een periode waar SW vaak naar 80s postpunk à la Joy Division en The Cure luisterde. Deze Grace for Drowning is meer 70s gericht (van King Crimson over Ennio Morricone tot metal-esque stukken - zware drone stukken zonder elektrische gitaren! - tot piano ballades en over de hele lijn meer jazz-composities). Voor de opnames heeft SW zich ook omringd met jazzmuzikanten. En de livedrummer wordt Marco Minnemann (bijna Dream Theater!).

avatar van Jeroenmarillion
Een radio edit van de titel track van cd 2 kan hier gedownload worden:

Soundcheck: Smackdown: Battle of the Actors - WNYC

Klinkt erg goed

Jeroenmarillion schreef:
Een radio edit van de titel track van cd 2 kan hier gedownload worden:

Soundcheck: Smackdown: Battle of the Actors - WNYC

Klinkt erg goed

Godverdoeme, can't resist but must resist!!!!!!!!!!!!!!!!

nicoot schreef:

Godverdoeme, can't resist but must resist!!!!!!!!!!!!!!!!

Couldn't resist...

nicoot
Dus tot zover zijn Remainder The Black Dog, Post Card (edit want 3:15 ipv 4:30), Like Dust I Have Cleared From My Eye (edit 4:49 ipv 8:00), Track One en Home In Negative (bonustrack) bekend. Ik hoor ballads die weinig met jazz te maken, ik hoor psychedelia en de gebruikelijke vocale harmonieën en soms toch ook opvallende jazzy-drumstukken. Echt jazzmelodieën met andere instrumenten tot nu toe nog niet, maar ik denk dat dat vooral zal voorkomen in Raider II. Dammit toch, wat ben ik blij dat ik die special edition besteld heb, een goeie investering. Ik ben al zeer tevreden met wat ik heb gehoord tot nu toe en ik geloof dat het beste nog moet komen. SW zal zijn voorste paradepaardje wel bewaren tot de effectieve release. Hmm smul smul! En dan nog live eind oktober...

avatar van Kill_illuminati
Steven Wilson heeft er zin in, dat scheelt ik ook! Laat maar komen!

avatar van Rick53
Nou ik heb er ook zin in, kan niet wachten!

nicoot
Nu ook intiemer concert in Boerderij, Zoetermeer aangekondigd op 30 oktober. Godmiljaar, nu heb ik mijn ticket voor Amsterdam al. Nieuwsfeit 2: de deluxe editie is uitverkocht. Voorverkoop concert begint nu zaterdag om 10u (via?). Meer info: progwereld.

avatar van jassn
Kan hij niet gewoon naar België komen?

Alles wat ik al gehoord heb is weer van hoog niveau

jassn schreef:
Kan hij niet gewoon naar België komen?

Je weet jammer genoeg waarschijnlijk zo goed als ik dat de progscene in België niks, maar dan ook niks niks niks voorstelt

Met Porcupine Tree wel zo ooit naar Biebob, Verviers, Trix en zelfs de AB geweest, maar verder... Opeth passeert op hun Europese tournee ook Frankrijk, Duitsland, Engeland, Nederland, maar niet België... Stom regeringsloos land...

avatar van Kill_illuminati
Opeth komt dit jaar wel naar Nederland hoor.

Kill_illuminati schreef:
Opeth dit jaar wel naar Nederland hoor.

Ja weet ik, 013. Zei ik ook in vorig bericht: overal, maar niet in België