Coldplay - Mylo Xyloto (2011)

Label: Parlophone

1. Mylo Xyloto (0:42)
  2. Hurts Like Heaven (4:02)
  3. Paradise (4:38)
  4. Charlie Brown (4:45)
  5. Us Against the World (4:00)
  6. M.M.I.X. (0:48)
  7. Every Teardrop Is a Waterfall (4:01)
  8. Major Minus (3:30)
  9. U.F.O. (2:18)
  10. Princess of China (3:59)

met Rihanna

11. Up in Flames (3:13)
  12. A Hopeful Transmission (0:33)
  13. Don't Let It Break Your Heart (3:54)
  14. Up with the Birds (3:46)
  15. Charlie Brown [Live] * (3:44)
  16. Life Is for Living [Live] * (1:58)
  17. Every Teardrop Is a Waterfall [Live] * (3:36)
avatar van Ducoz
1,0
Niet happen Chameleon, zijn ze op uit

avatar van RWLover
Nieuwe single 'Paradise' heeft (zo mogelijk) een nog hoger Sky Radio-gehalte en op één van de andere nieuwe tracks van deze plaat (Princess of China) zingt Rihanna mee. Buzz = killed. Die overige liedjes moeten nu wel héél goed zijn...

Jocharo-T
Na het wanproduct Every Teardrop Is a Waterfall zit er dus ook een track bij met Rihanna?

avatar van rkdev
Paradise is helaas wederom gemaakt om als hit te scoren. Geen artistiek hoogstandje dus, maar wel een oorwurm. Zing 'm, na 1x al mee.

avatar van RvS_009
Meh, moet eerlijk toegeven deze track is nog erger dan Every Teardrop. Vooral die autotune drums en de coupletten zijn verschrikkelijk. en als Rihanna ook nog eens mee gaat doen...

Het is dat de andere tracks die ik gehoord wel goed zijn, maar ik begin nu toch wel wat hoop te verliezen voor dit album...

avatar van Eveningguard
Dan lijkt Coldplay regel recht op z'n dood af te lopen.

Jocharo-T
Dat is precies hetgeen wat ik ook dacht. De honger naar het nieuwe Coldplay album slinkt in ieder geval flink bij mij.

avatar van Eveningguard
Mijn god, Paradise klinkt echt vreselijk!

avatar van RvS_009
Op coldplaying.com (grootste coldplay-fan website) gaat het flink tekeer. Ze gaan nu echt fans verliezen...

Jocharo-T
Ik heb helemaal niets tegen commerciële muziek, integendeel zelfs. Coldplay echter heeft wel een hele zware transformatie doorgemaakt. De muziek op Parachutes is echt totaal niet meer te vergelijken met de nummers van Coldplay die je nu hoort

avatar van KKOPPI
Ze maken het nog bonter...Rihanna schijnt op het nieuwe album te zingen!

avatar van RvS_009
Inderdaad het is nu bevestigd.

Nadat ik de eerste nummers live hoorde op festivals als pinkpop kreeg ik echt goede hoop op het album, deze is echter in één ochtend volledig de grond in geboord...

RvS_009 schreef:
Vooral die autotune drums
?? Wat zijn autotune drums?

Jocharo-T
Autotune wordt niet alleen gebruikt over zang heen, maar ook over instrumentatie. Dan krijgt het zo'n blikken geluid.

avatar van rkdev
^ Oh OK. Ik vind het wel een gaaf drumgeluid. Wist niet dat dit met autotune werkte.

avatar van Chameleon Day
Eveningguard schreef:
Dan lijkt Coldplay regel recht op z'n dood af te lopen.

Nee hoor, de miljoenen gaan binnenstromen. De hitlijsten worden beklommen.

Terwijl er een hele massa aan Sky Radio liefhebbers de kamers van het Coldplay-hotel gaat bezetten en de patron dit met een brede grijns aanschouwt, trekken de laatste paar fans van het eerste uur de achterdeur nu met een harde klap achter zich dicht.....en verzegelen. Het was eens een pittoresk hotelletje.

avatar van chevy93
Lol, wat een haat op Rihanna. Ooit was ze gewoon een prima zangeres. Als ze weer doet zoals op haar eerste albums, zie ik geen reden om dat nummer nu al af te schrijven.

avatar van musicfriek
Rihanna een prima zangeres? Dat hoor ik voor het eerst.

avatar van chevy93
YouTube - Rihanna - Unfaithful (Live)
Niks mis mee.. En dit is dan live, als je kijkt naar de studioversie is er al helemaal niks mis mee.

avatar van jellecomicgek72
Eveningguard schreef:
Mijn god, Paradise klinkt echt vreselijk!

Ben er ook niet kapot van na hem 1x gehoord te hebben. Commerciëler dan dat kan bijna niet...

avatar van rsca800
Ik begrijp niet dat ze Charlie Brown niet als single van het album gehaald hebben, dat was veel beter dan deze nieuwe..

avatar van Timo-otje
Paradise is echt vreselijk ! . Laten we hopen dat dit het dieptepunt is van het album maar ik vrees het ergste omdat het nummer met Rihanna nog moet komen.

Jocharo-T
Het is inderdaad niet veel soeps, vind hem echter wel beter dan Every Teardrop Is a Waterfall.

Jocharo-T schreef:
Ik ook, het middendeel van het nummer is wel OK, maar het refrein met de oh oh's leunt teveel op het succes van Viva La Vida.

avatar van UmindC
Ik vind Paradise eerlijk gezegd wel lekker klinken, in ieder geval een stuk beter dan ETIAW.

Jocharo-T
Het is wat rkdev zegt, hij lijkt een beetje op Viva La Vida, dat vond ik ook geen slecht nummer. Ik vind de oude Coldplay echter wel een stuk leuker, dus de tijd van Parachutes en A Rush of Blood to the Head.

Every Teardrop Is a Waterfall is in mijn ogen echt vele malen slechter dan Paradise, laatstgenoemde nummer zou ik niet wegdrukken als het langs komt op de radio. Dat ben ik dus met UmindC eens.

avatar van UmindC
Ja doe mij ook maar Parachutes of A Rush of Blood to the Head. Die Coldplay vind ik ook vele malen beter. Maar Paradise vind ik wel een aardig nummer, nu hopen dat het niet platgedraaid gaat worden op radio of TV.

UmindC schreef:
nu hopen dat het niet platgedraaid gaat worden op radio of TV.
Kun je tellen ?
Nou, dan tel er maar op!

avatar van Arrie
chevy93 schreef:

Ze heeft een ontzettend zeurderig stemgeluid, denk dat dat er wel mee te maken heeft.

avatar van catdog
Heb ik even mazzel dat ik Rihanna een prima artieste vind. Ben alleen niet zeker met wat ze op een Coldplay album te zoeken heeft. Maar "California King Bed" is voor mij een prima pop/rock plaat dus wellicht dat ze me ook bij haar bijdrage op dit album kan gaan verassen. Ik ben gelukkig heel open-minded wat dat betreft.

"Paradise" klinkt mij iets te elektronisch voor Coldplay doen. Weet nog niet wat ik ervan moet vinden, maar "Every Teardrop Is a Waterfall" vind ik al met de luisterbeurt beter worden, dus.