Lou Reed & Metallica - Lulu (2011)

Label: Universal

1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  8. Little Dog (8:01)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)
ricardo schreef:
Ik ben ook verwachtingloos. Alleen na Death Magnetic zou je een opbouw en een knaller van een album verwachten, zeker van Metallica, maar hier komen ze met een soort tweede ST Anger op de proppen lijkt het wel.

Je snapt het nog steeds niet, dit is geen metallica plaat en als zodanig ook niet te vergelijken

Malle schreef:

In zekere zin is het natuurlijk wél een Metallica plaat. Hun naam is er aan verbonden en mensen zullen het toch hierop gaan oordelen. Metallica is de best verkopende rock band sinds Led Zeppelin.

Ik heb geen verwachtingen maar The View klinkt best goed. Een beetje openstaan voor nieuwe dingen kan geen kwaad. Als het alsnog niet te pruimen is dan merken wij het vanzelf wel.

Naar ik heb begrepen van ons aller uber-ik -weet-alles-en dat moetikffopeeonaangenamemanierlatenmerken-Herman, is dit ene Lou Reed plaat , Reed zocht ene band om zijn materiaal te spelen en dat werd verrassend genoeg metallica

Is het dan ene metallica plaat en als zodanig te beoordelen, ik denk van niet

Wat een opmerking. Sorry Malle als ik eerder een beetje onaardig over kwam, maar als mensen vragen stellen waarop het antwoord al een paar keer is gegeven word ik soms een beetje kribbig. Vind het jammer dat veel mensen niet de moeite nemen even de achtergrondinfo te lezen die bij het nummer vermeld staat.

Als je een ouderwetse Metallica-plaat verwacht zit je inderdaad verkeerd zoals jij zegt. Ik vermoed dat dit meer lijkt op zoiets als The Raven van Reed, maar dan muzikaal een stukje harder door Metallica.

avatar van Von Helsing
Die ene Metallica gaat er anders wel voor zorgen dat hij natuurlijk op 1 binnenkomt in de Billboard top 200 en niet ome Reed. Wat dat betreft is Lou commercieel bezig. Lou Reed and Hirax zou toch minder aandacht trekken, denk ik.....

avatar van trebremmit
Mischien is Lou Reed wel een liefhebber van Metallica? Ik denk dat ze wel waardering voor elkaar hebben en daarom samenwerken, niet omdat het commercieel aantrekkelijk is.

herman schreef:
Wat een opmerking. Sorry Malle als ik eerder een beetje onaardig over kwam, maar als mensen vragen stellen waarop het antwoord al een paar keer is gegeven word ik soms een beetje kribbig..

Niet iedereen volgt het topic van begin tot end en daar lijkt me ook geen beginnen an

Enfin, we gaan het zaakje maar beoordelen op hetgeen het is, muziek,dat lijkt me de enige juiste manier

trebremmit schreef:

Lijkt me toch dat, als het geen commerciële keuze is, er een hoop betere keuzes waren geweest dan Metallica.

avatar van ozwald
0,5
In hoeverre je Lou Reed muziek kunt noemen natuurlijk. Ooit eens vergist door er een cd van te kopen (Magic & Loss).

Imo is die zang van Reed niet veel meer dan wat zeurderig gewauwel. Not my cup of tea.

crosskip schreef:

Neen.

ozwald schreef:

Magic & Loss vind ik zowel qua thematiek als muzikaal één van zijn allerbeste platen. 'In hoeverre je Lou Reed kunt noemen' vind ik wel héél erg kort door de bocht.

avatar van reptile71
Wat een ongelofelijk stelletje zeikwijven zitten er hier eigenlijk zeg. Goh, ze maken samen een plaat, ongelofelijk, hoe kan het toch, al 7 pagina's lang. Ik heb daar best bewondering voor. Ik denk eigenlijk dat dat precies was wat Metallica en Lou Reed voor ogen hadden: mensen in verwarring brengen omdat de samenwerking zo'n onlogische keuze lijkt (voor outsiders, voor hun is het inmiddels niet meer dan een logisch gevolg van het voorafgaande)

avatar van Edwynn
Vooralsnog vind ik Reed de sterkste schakel in het nummer. Want daar hebben we het toch nog steeds over? Dat ene nummer The View.

Toevalligerwijs lees ik net bij een Bowie-album uit 1971 dat daar een Metallica-riff in zou zitten. Zou dan ook best kunnen dat de gasten van Metallica ook al jarenlang Reed-fan waren, want Bowie en Reed werkten in die tijd nauw samen.

avatar van reptile71
A true innovator and easily one of the most influential songwriters, musicians, and performers in rock music history, Lou's work with the Velvet Underground and as a solo artist has such an enduring quality that he has long been revered and respected by us and many of our peers. (wiens woorden het precies zijn weet ik niet maar ik neem aan van een Metallica -lid)

@herman: Je bedoelt dat Metallica een riff gebruikt van Hunky Dory? Uiteraard is die kans aanwezig. Ik zou eerder verwachten van The Man Who Sold the World.

Overigens raad ik iedereen aan even het allereerste bericht bij dit album te lezen voor je vragen gaat stellen.

Neen.

Want Metallica is - niet commerciëel gezien - nog steeds zoooo'n goede band?

avatar van Edwynn
Puur kijkend naar de muziek die ze uitbrachten na 1999, kun je onmogelijk spreken van een commerciële band. Eigenlijk is het gewoon een band die lekker doet waar ze zin in heeft.

avatar van [WZ]
Edwynn schreef:

Wel raar dan dat ze de afgelopen 10 jaar (of langer al?) live alleen nummers spelen van vóór 1999
Volgens mij doen ze gewoon stiekem waar ze zin in hebben in de studio, om dát vervolgens als excuus te gebruiken om weer enkele miljoenen (of meer nog wss?) op te strijken met enkele mega-concerten.

Edwynn schreef:

Ik bedoel vooral: natuurlijk is Metallica commercieel gezien een interessante band om mee samen te werken, je weet nu al dat je er wel geld mee kan verdienen. Maar artistiek gezien zou Metallica toch niet bij de eerste paar honderd namen mogen voorkomen.

avatar van Kronos
Wat een onnozele bewering.

avatar van devel-hunt
ozwald schreef:

Wat een onzin. Je houd van iets of niet, maar Lou Reed is voor mij toch een fenomeen. Met Metallica heb ik helemaal niets, en juist dat maakt deze release zo bijzonder.
Ik snap al dat gezanig over commercie niet zo. Zowel Reed en metallica doen dit omdat ze het willen doen, niet voor een hitsucces. Ik ben in ieder geval heel nieuwschierig. Of het is heel goed of één pot tering herrie. Bij Reed is dat altijd het geval. Of het is heel goed of het is een stuk braaksel.

Chimpz schreef:

Wat worden er hier toch een idiote dingen beweerd.
Nogmaals, waarschijnlijk zijn ze allebij bewonderdaars/liefhebbers van elkaars muziek en leek het ze een uitdaging om dit te doen.
Verder hoort Metallica zeker in een top 100 gezien hun verleden.

[WZ] schreef:

En op die megaconcerten komen veelal nummers van de eerste 4 albums aan bod. Ook al niet de meest commerciële albums.
Bovendien geven de heren nog immer geen autopilootconcerten. Dus wat mij betreft gaan ze lekker hun gang. Bij mij wekt het vooralsnog geen irritatie op.

Chimpz schreef:

Dat is ten alle tijde een subjectieve vaststelling. Op grond van baanbrekend werk in het verleden en livereputatie zeg ik: 'ja dat mogen ze wel'.

avatar van crosskip
Als je de laatste 20 jaar maar één redelijke plaat hebt uitgebracht, vind ik dat 'op grond van werk in het verleden' ook niet echt een argument om met een band een samenwerking aan te gaan.

crosskip schreef:

Dit laatste geldt toch ook voor Lou Reed? Zijn laatste goede album dateert uit 1992. Ik heb btw van beide artiesten alles in mijn kast staan, het origineel welteverstaan.

trebremmit schreef:

Lijkt me ook, maar dan zijn het ook geen échte artistieke redenen. Het zal wel op wederzijdse appreciatie, sympathie en respect gebaseerd zijn, en ik heb daar ook geen enkel probleem mee. Het is alleen niet dat deze collaboratie echt op poten gesteld is met als doel om eens wat briljante muziek te maken, want dan is het huidige Metallica (ongeacht hun verleden) en misschien ook Lou Reed geen goede keuze. Maar het is ook niet zo dat elk project als doel moet hebben om een meesterwerk te creëren natuurlijk, dus het is op mijn vlak alleszins geen veroordeling. Dus de reden is dan commercieel noch artistiek, maar enkel plezier; niets mis mee.

En heuy, ik post nog eens iets en gelijk is Kronos weer daar om te zeiken. Als klokwerk.

Von Helsing schreef:

Heb van Lou Reed een pak minder verstand dan van Metallica, dus weet zo niet hoe het hem zit de laatste jaren =p En ik heb btw van beide artiesten niks in mijn kast staan.

Mwah volgens mij heb je ook niet veel verstand van Metallica

Mwah volgens mij heb je ook niet veel verstand van Metallica

Joa, briljant argument. Waar baseer jij dat op?

Hierop

Je kunt de de albums Black album, Load, Reload, Death Magnetic niet goed vinden maar ze waren allemaal wel een enorm succes, en vergeet de zeer succesvolle live optredens niet.
Dus het is echt niet alleen op het verleden gebasseerd en betere keuzes daar kun je nog niks van zeggen want je hebt het album nog niet gehoord.