Lou Reed & Metallica - Lulu (2011)

Label: Universal

1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)
avatar van crosskip
Hierop
Je kunt de de albums Black album, Load, Reload, Death Magnetic niet goed vinden maar ze waren allemaal wel een enorm succes, en vergeet de zeer succesvolle live optredens niet.
Dus het is echt niet alleen op het verleden gebasseerd en betere keuzes daar kun je nog niks van zeggen want je hebt het album nog niet gehoord.

Succes staat bij mij niet gelijk aan kwaliteit, bij jou toch hopelijk ook niet. Ook zijn de optredens met overheersend oud materiaal natuurlijk succesvol, want met dat materiaal is niks mis mee.

avatar van trebremmit
Het gaat er niet om wat jij van die albums vindt.
Het ging om je bewering dat ze de laatse twinting jaar weinig bijzonders hebben uitgebracht en dat klopt gewoon niet.

avatar van Chimpz
trebremmit schreef:

Daar hebben succes en live-optredens dus geen bal mee te maken.

avatar van crosskip
trebremmit schreef:
Het gaat er niet om wat jij van die albums vindt.

Dus alles wat goed verkoopt is bijzondere muziek? Want dat is dus wat jij hier beweert. Niet alleen volgens mijn eigen mening, maar ook volgens een ontzettend grote groep anderen (alleen al hier op de site en bijv. een rateyourmusic) stelden de laatste 4 albums niet zo veel voor.

avatar van trebremmit
crosskip schreef:

En een hele grote groep nieuwe liefhebbers vonden het wel prima albums.
Alles wat goed verkoopt spreekt in ieder geval veel mensen aan, of het bijzonder is is een persoonlijke mening. Feit is wel dat Metallica de laatste twintig jaar wel degelijk spraakmakende albums heeft uitgebracht. En is het dus niet alleen een band met een ver verleden.

avatar van Kronos
Chimpz schreef:
En heuy, ik post nog eens iets en gelijk is Kronos weer daar om te zeiken. Als klokwerk.

Maak je geen illusies. Met zo'n bewering krijg je niet alleen reactie van mij. Post zo nog eens iets bij Duran Duran of Will Tura en je hoort mij niet want daar lees en schrijf ik niet.

avatar van Edwynn
Ze spreken nog immer jonge fans aan. Op het bizarre af bijna. Dat doen veel andere ouwe lullenacts ze niet na. Het lijkt me met die naam vrij gemakkelijk om een soort Nickelback achtige single op te nemen en weer hoog in de charts te gaan komen, maar de band kiest voor een samenwerking met Lou Reed. Ik vind dat gedurfd.

Van de laatste 20 jaar hebben ze de laatste 10 bijna niets uitgebracht. En voor mezelf sprekend vind ik alleen The Black Album, S&M en St Anger bedroevend. Al het andere mag ik nog immer graag draaien. Ook Death Magnetic. En die had ik ook nog immer gedraaid als die door Death Angel of voor mijn part Hirax was gemaakt. Dus in die zin kan de band artistiek wat mij betreft nog best mee.

Enerzijds is de naam Metallica goed voor een gouden netwerk en anderzijds werkt de naam Metallica als een rode lap op een stier bij puristen. Het hoge bomeneffect. Daarom komt Reed ook uit bij Metallica en niet bij Hirax. Metallica is bekend in het wereldje en wordt dus als eerste benaderd als er een metalband moet zijn.

avatar van [WZ]
"I am the table", or ARE you?

avatar van Edwynn
Nou nou, rollebollen van het lachen hoor. James is geen tafel want een tafel heeft 4 poten of 5 of 1. hihihi hohoho.

Het memorabele quotestopic kan wel dicht nu. Hierboven staat de moeder van alle grappen.

avatar van Kronos
Ik kom ook niet meer bij. Ik lig onder de tafel van het lachen.

avatar van Kill_illuminati
Kinderachtige reacties allemaal op Guitarworld. Stel je voor dat het volwassen mensen zouden zijn.

avatar van Deren Bliksem
reptile71 schreef:
Wat een ongelofelijk stelletje zeikwijven zitten er hier eigenlijk zeg. Goh, ze maken samen een plaat, ongelofelijk, hoe kan het toch, al 7 pagina's lang. Ik heb daar best bewondering voor. Ik denk eigenlijk dat dat precies was wat Metallica en Lou Reed voor ogen hadden: mensen in verwarring brengen omdat de samenwerking zo'n onlogische keuze lijkt (voor outsiders, voor hun is het inmiddels niet meer dan een logisch gevolg van het voorafgaande)

Helemaal mee eens.

Mensen die de plaat beoordelen voor ze hem hebben geluisterd:

avatar van OscarWilde
Ja, over die tafel. Ik heb eigenlijk van in het begin al gedacht dat dat geen tafel is aan zich, maar wel de table of Moses, de wetten, de geboden. Ook omdat hij "I am the tablet, these ten stories" zingt. Dat is toch gewoon pure bijbelsymboliek?

avatar van [WZ]
Het is toch juist ge-wel-dig dat een album zóveel discussies start, mensen helemaal op hol slaan en 7 pagina's lang discusieren, complete websites maken met slechte tafel-grappen (sorry Edwynn, hij was idd een beetje érg flauw..) terwijl er nog slechts 6% van de muziek zelf te horen is geweest? 40+ ers die het aan de stok krijgen met tieners, over n stel muzikanten die al JAREN geen reet meer geeft om wat men zegt, omdat het tóch nooit goed is voor iedereen..

Edwynn schreef:
...voor mezelf sprekend vind ik alleen The Black Album, S&M en St Anger bedroevend. Al het andere mag ik nog immer graag draaien. Ook Death Magnetic. ../.. Dus in die zin kan de band artistiek wat mij betreft nog best mee.

Ik vind dat JUIST S&M en St Anger artistiek gezien véél interessanter zijn, en Death Magnetic, dát was juist de ENIGE keer dat ze eindelijk eens onder de druk v/d (zogenaamde) fans zijn bezweken en zo'n "terug-naar-onze-roots" actie hebben uitgehaald..
Nou, laat ze maar lekker een vuilnisbak ipv 'n snare gebruiken (St Anger), vet toch? Of 'n plaat met Lou Reed maken. Dus wat 't ook wordt nu, ik vind het allang goed! Misschien niet muzikaal, maar ik weet zeker dat ik elke keer als ik dat ding draai van binnen kan lachen (=onder de tafel lig ) om AL dat gedoe eromheen. Heerlijk

avatar van Edwynn
Of het nu artistiek interessant is en of dat ik er geen zak aan vind, zijn twee zaken die totaal los van elkaar staan. Uiteraard.

avatar van niels94
Heb The View nog eens beluisterd. Goed vind ik het nog steeds niet, maar echt opvallend slecht is het ook weer niet. Door dat riffje is het zeker goed beluisterbaar.

avatar van phantasia
vind "The view" tussen 3.57 - 5.12 stiekem wel lekker. En vind de schreeuw van James op 4.29 verdomd veel lijken op de schreeuw van de zanger van Green Jelly ... zo nu een biertje

avatar van boozebelly
Zojuist 'The View' even een paar keer beluisterd, maar wat is dit ongelofelijk matig zeg.
Instrumentaal zit het nog wel re-de-lijk snor, maar de stem van Lou Reed past er gewoon totaal niet bij! Wat een slecht huwelijk. Met horten en stoten perst hij zijn tekst over zijn lippen. Een beetje hakkelig praten, zingen mag het zeker niet genoemd worden.

Nu is dit nog maar één nummer, maar als de rest van de cd in dezelfde stijl is dan wordt dit een flopper van jewelste

avatar van tsjong
Leuk dat ze iets anders proberen, maar The View bevalt mij niet. Ik was blij dat de 5 minuten om waren.

avatar van van elst
als "the view" representabel zou zijn voor de rest van het album, steven ik af op een vlotte 0,5. Ik ben benieuwd of de rest wel beluisterbaar is.

avatar van Von Helsing

Dat soort lijstjes zeggen dus helemaal niets. Ik kan ook een lijstje maken.

avatar van kaztor
Ik heb The View beluisterd en ik vind dit zeker wel karakter hebben.
Kan het echt niet slecht noemen.

avatar van bikkel2
kaztor schreef:
Ik heb The View beluisterd en ik vind dit zeker wel karakter hebben.
Kan het echt niet slecht noemen.

Idem hier . Het is misschien wel een meer voor de hand liggende combi dan dat iedereen denkt .
Het is een lekker noisy song . Reed's zijn stem ( dat opzeggerige) hoort gewoon bij hem .
Ben best wel benieuwd naar de rest .

avatar van james_cameron
The View beluisterd; het doet mij qua zang en geluid een beetje denken aan Henry Rollins. De saaiheid die vaak van het werk van Rollins afstraalt helaas ook. Hopelijk is de rest van het album interessanter.

avatar van ricardo
Ik vind The View ook meevallen in tegenstelling tot de meeste reacties hier.

De stem van Reed klinkt naar mijn mening niet anders of minder dan in zijn beste jaren.

Nummer is geen hoogvlieger naar mijn idee, maar tenekrommend slecht ook niet.

Aardig nummer, maar niet goed genoeg om mijn interesse gewekt te hebben naar het hele album.

avatar van IllumSphere
Hoe slecht The View in mijn ogen ook is, het heeft wel mijn interesse gewekt naar het album. Ik ben eens benieuwd of ze dit nog kunnen redden.

avatar van M<3Y
Interesse is er, angst ook...

Ben bang dat dit heel erg gaat tegenvallen.

avatar van Gloeilamp
Hetzelfde bij mij..
Had er eerlijk gezegd niet heel veel van verwacht.