Lou Reed & Metallica - Lulu (2011)

Label: Universal

1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  8. Little Dog (8:01)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)
avatar van niels94
Ik wil net zeggen, waarom is dat de grap van de eeuw, Stijn?

avatar van trebremmit
Ik vind dat clipje best goed, leuk om te zien dat Hetfield zo enthousiast is.

avatar van Dungeon
Ik snap niet waarom veel Metallica fans dit laag waarderen. Als ik naar dat nummer the View luister is het toch gewoon een gemiddeld Metallica nummer alleen dan met de spoken voice van Reed.

avatar van bennerd
Eens met de berichten hierboven. Ik had echt iets belachelijk slechts verwacht na alle commentaar die ik overal gehoord heb, maar uiteindelijk viel het nog erg goed mee. Niet dat het fenomenaal is, maar zo enorm slecht is het ook niet.

niels94 schreef:
Ik wil net zeggen, waarom is dat de grap van de eeuw, Stijn?

Lou Reed staat er bij als een zoutzak. Af en toe zomaar iets doen op z'n gitaar (niemand hoort 't, want die van Metallica staan toch harder). Hij neuzelt maar wat zonder melodie, timing of ritme. Hetfield die denkt dat hij er af en toe een lick doorheen kan gooien. De solo van Hammett die nergens op gebaseerd is...

Dit is echt musiceren voor dummy's.

avatar van KampF
Dit had de albumhoes moeten zijn:

Want ja, dit is 1 grote grap.

avatar van Nicholas123
YouTube - Lou Reed & Metallica - 1LIVE Radio Interview

Lou Reed die echt schijt aan de hele wereld heeft. Volgens mij heeft ie niet één vraag normaal beantwoord.

avatar van niels94
Lou Reed ziet er aan het begin van dat filmpje echt aandoenlijk uit. Het lijkt erop dat ze echt blij zijn met deze plaat. Dat is toch mooi? Ze kunnen het daarnaast schijnbaar echt goed vinden met elkaar. Ik vind hem ook helemaal niet zo slecht. Geen topplaat, maar de verschrikking die sommigen het schijnbaar vinden, vind ik het absoluut niet. Ik vind het wel een interessant interview verder. Ze hebben echt wel serieus geantwoord trouwens, maar niet op alles. Arme interviewer af en toe

Stiekem is Lou Reed bezig met wat tot nu toe niemand gelukt is: Metallica kapot maken.

avatar van Ducoz
Ik vind het zo wel een sympathiek stel, moet het gehele optreden nog horen. Vind het mooi hoe droog Lou zo nu en dan zit te kijken.. haha

Stijn_Slayer schreef:

Het is allemaal een complot, inderdaad.

Neen, Lou Reed is bezig met het beeld dat Metallica-fans van Metallica hebben kapot te maken. Als die twee artiesten willen samenwerken, dan doen ze dat gewoon. Als Immortal Technique morgen beslist om een album op te nemen met Demi Lovato, dan gaat hij dat gewoon doen. De fans zullen daar dan uiteraard niet blij om zijn en het einde van Immortal Technique inluiden. Boeien, laat die knul toch gewoon doen wat hij wilt.

avatar van niels94
Ik heb toch liever Lou Reed met Metallica dan Immortal Technique met Demi Lovato...

Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer het dat ze het lef hebben dit uit te brengen. Van Lou Reed valt het te verwachten, maar Metallica neemt een groot risico. Dit schaadt hun reputatie toch behoorlijk (als ik dat interview zo zie is Kirk Hammett zich daar bewust van). Tekstueel vind ik het ook erg interessant, maar de eerste helft van het album vind ik bedroevend slecht. De tweede helft is nog wel doorheen te komen.

The Raven is in zekere zin vergelijkbaar, maar die vind ik een stuk beter.

niels94 schreef:

Het zou nochtans een prachtige combinatie opleveren. IT die een hele tijd gefrustreerd rapt omdat hij dingen aan het doen is waar hij zelf tegen is. En DL die er geen bal van begrijpt en gewoon refreintjes zingt.

Stijn_Slayer schreef:

Ik denk dat ze al voor hetere vuren gestaan hebben. Met hun heilige woede daar.

avatar van wizard
Ach, als de fans boos zijn, draait Metallica toch gewoon Death Magnetic II in elkaar? Kunnen ze daarna weer dingen gaan doen die ze interessant vinden

avatar van crosskip
Ook grappig: met 125 beoordelingen is Junior Dad de favoriete track met wel 10 stemmen =p

avatar van ricardo
herman schreef:

Anders lees je even de berichten, er zijn mensen die het wel leuk vinden. Misschien kun je ook eens wat over de muziek melden? In 10 berichten ben je niet verder gekomen dan dat je The View wel aardig vindt.

Klopt de View is wel aardig, maar niet goed genoeg voor mij om me verder in dit album te verdiepen.

De aandacht voor dit album op mu.me valt wel op, ondanks het lage stemgemiddelde, ook dat gaat over het album en mag ook gezegd worden lijkt me. Ondanks alle aandacht hier op mu.me heeft deze mijn aandacht verder beslist niet weten te wekken.

Moet deze maar uit mijn updates verwijderen, dan zal het waarschijnlijk bij 11 berichten blijven.

avatar van mattman
Hier een interview met Lou en Metallica, eentje die ik (anders dan voorgaande interviews) echt aan iedereen aanraad. Echt fantastisch om te zien hoe de heren de draak steken met de interviewer en z'n clichématige vragen. Reed is oud, maar het droog zijn is hij niet verleerd.

YouTube - Lou Reed & Metallica - 1LIVE Radio Interview

avatar van Ducoz
Je weet dat datzelfde interview een paar berichten boven jou ook al staat?

avatar van devel-hunt
Reed is veel ouder om te zien als ik ooit had verwacht, hij loopt zelf een beetje moeilijk, echt als een oude man. De rockelite wordt niet alleen oud maar is inmiddels hoog bejaard. En dat is toch even slikken...

Gezellig daar.

Trouwens; ik lees veel posts over het geneuzel van Lou. Maar jullie moeten niet vergeten dat het een verhaaltje is wat hij gewoon voor leest en uit wil dragen. Een soort speaken-word maar dan hard.

beaster1256
heb ze ook gezien bij later with jools , op bbc 2 , en ik vond het zeer matig , zwak zelfs , lou wil op zijn gevorderde leeftijd nog eens spelen met een band zoals de velvet underground ( cover white light white heat ) en verder moet je er niks meer achter zoeken , metallica covert zijn eigen brulboeien , als individuen spelen ze goed en strak , maar als geheel vind ik er niks aan !!!

avatar van inquestos
Echt pijnlijk dat optreden bij Jools. Alsof er 2 acts per ongeluk tegelijk begonnen met spelen, en maar koppig door bleven gaan. Waarbij Lou Reed ook iets Ramses Shaffy-achtig 'tegen beter weten in door blijven spelen terwijl je het niet meer kunt' had.

Nieuw interview met Lou Reed en Metallica

Interview met GQ Music

Wat is Lou toch droog
GQ: What were each of your preconceptions of the other before you started working on this project?

Lou Reed: "I've loved Metallica since I was a kid."

Lachen. Ik denk dat die Duitse interviewer ook niet snel meer op een interview met 'major acts' wordt gezet. Dat heeft Lou mooi voor elkaar.

Ducoz schreef:

Lou Reed: "I've loved Metallica since I was a kid."

Brother George
Zelden muziekliefhebbers zo eensgezind geweten. Lou, waarom doe je je dit toch aan?

avatar van Deren Bliksem
Blijf het toch verbazend vinden, hoe mensen zich verbazen over Lou Reed op deze plaat. Zo klinkt hij toch al zo'n 10 jaar ofzo?

Even over Metallica; ze verbazen me toch. Vaak word er wel wat lacherig over gedaan, maar ze zijn toch niet vies van een experimentje hier en daar. (Met The Black Album richting grote publiek, grote koerswijziging met Load en Reload, een (prima) coveralbum, een album met een orkest , een geweldig live-album en nu dit project dus)

avatar van [WZ]
Deren Bliksem schreef:
...ze zijn toch niet vies van een experimentje hier en daar. (Met The Black Album richting grote publiek, grote koerswijziging met Load en Reload, een (prima) coveralbum, een album met een orkest , een geweldig live-album en nu dit project dus)

Je vergeet: "snare-drum omruilen voor vuilnisemmer" (st Anger)
Wat ik overigens, volgens mij als enige ter wereld, ook n geslaagd uitprobeersel vond..

avatar van Deren Bliksem
Ik heb hem ook 3 sterren gegeven bij S.A., dus het aantal is verdubbeld.