Lou Reed & Metallica - Lulu (2011)

Label: Universal

1. Brandenburg Gate (4:19)
  2. The View (5:17)
  8. Little Dog (8:01)
  9. Dragon (11:08)
  10. Junior Dad (19:28)
avatar van deedee
Gezien onderstaande recensie ga ik als Reed fan deze plaat toch maar kopen, denk ik.

ALBUM REVIEW: LOU REED & METALLICA - LULU - Review - Uncut.co.uk

avatar van My Addiction
Alex Agnew is de beste Belgische komiek die er op het moment is, je kan hem wat vergelijken met Hans Teeuwen maar minder absurd en even grof. Nou ja, hij is een Metallica fan en zijn eigen groepje doet het verre van slecht in België, dus dacht ik misschien is zijn mening wel nog van belang. En gezien het gemiddelde van dit album is hij niet de enige die er zo over denkt. Zelf had ik het ook zeer moeilijk om Brandenburg Gate volledig uit te luisteren, en dat is nog het kortste nummer van het hele album

avatar van boozebelly
Vernieuwend? Jazeker! ...Maar dat is een keutel in de vorm van een twister ijsje ook. Of het te pruimen is is een tweede.

Instrumentaal kan het van de kant van Metallica wel beter, maar toch klinkt het soms best wel puik. Alleen het bezopen gemompel van Lou Reed is in combinatie met de ruigere instrumentale begeleiding van Metallica werkelijk niet om aan te horen. Zelden tot nooit heb ik zo'n slecht muzikaal huwelijk aangehoord.
Als het er rustig aan toe gaat, zoals in het nummer 'Little Dog', dan vind ik het al meteen een stuk beter klinken. Maar goed, instrumentaal heeft dat vrij weinig met Metallica te maken, maar het toont voor mij wel meteen aan dat Lou Reed en de mannen van Metallica gewoon bij hun leest hadden moeten blijven.

Een kwelling om aan te horen. Als ik deze cd alleen luister (zoals ik vanavond met moeite heb gedaan), bekruipt mij een depressief gevoel en snak ik al snel naar het einde van deze kwelling aan de oren.
Als je deze cd op een feestje opzet, dan zal de muziek al gauw overstemd worden door het geluid van de krakende hersenen van de gasten, die massaal een smoes zullen moeten verzinnen om voortijdig weg te geraken.

Nee, laten we deze plaat maar mooi op het CV van Lou Reed bijschrijven en beschouwen als een vriendendienst van Metallica aan deze bezopen klinkende kikker. Dan beschouw ik het volgende echte Metallica album wel als de opvolger van 'Death Magnetic'.

´Foutje... bedankt!´ zullen we maar zeggen 1,5*

avatar van Edwynn
boozebelly schreef:

Deze stelling zou maar zo kunnen slaan op 95% van mijn platenkast.

avatar van Deren Bliksem
boozebelly schreef:

Het is ook gewoon een Lou Reed-plaat hoor.

avatar van Ducoz
Er staat namelijk ook niet voor niets "Lou Reed AND Metallica", daarbij is het gewoon een herkenbare Reed plaat. Wel een beetje verslavend...

avatar van [WZ]
Edwynn schreef:

Deze stelling zou maar zo kunnen slaan op 95% van mijn platenkast.

Haha, precies! Sterker nog; ik HEB ook altijd moeite om 'geschikte' feestmuziek te vinden, dus meestal wordt er dan snel een arsenaal aan 'popmuziek' gedownload..

avatar van Edwynn
Herkenbaar, maar daar heb ik gelukkig mijn echtgenote voor

avatar van metalforever78
0,5
dit album is best goed hoor voor discussies

avatar van Ducoz
Ze hebben Iced Honey live gespeeld bij Jools Holland.
Klinkt wel iets beter dan plaat. Iets gestroomlijnder.

Metallica And Lou Reed Perform On BBC's 'Later... With Jools Holland' | News @ Ultimate-Guitar.Com

avatar van noruas
die cover van white light daarentegen..

avatar van Ducoz
ja dat is echt verschrikkelijk

Herken WL/WH er niet eens in..

Stijn_Slayer
Dit hoort in het 'Just a Joke' topic, hoor.

Reed is echt heel erg slecht op WL/WH. Bij de tweede zin zit hij er al naast met z'n timing. Metallica vind ik hier, op de krampachtige achtergrondzang na, nog niet eens zo slecht.

avatar van bikkel2
Stijn_Slayer schreef:
Dit hoort in het 'Just a Joke' topic, hoor.

Timing slecht en vals . Ik vroeg me af of Lou het allemaal wel hoorde , Metallica speelde loeihard .
Maar het leek me dat hij toch wel een monitor bij 'm had staan .

Deren Bliksem schreef:
Het is ook gewoon een Lou Reed-plaat hoor.

Precies

Waarom dan met de instelling geluisterd dat dit een Metallica-plaat was?

Stijn_Slayer
Eigenlijk is het een Lou Reed album met Metallica als backingband. Ik snap ook niet waarom mensen dat blijkbaar niet inzien.

avatar van niels94
White Light, White Heat klinkt echt helemaal nergens naar. Herkende het inderdaad nauwelijks... niet alleen door Lou. Maar ik vind sowieso dat de oude Reed die Velvet Underground nummers doet vaak erg slecht klinkt. Hij heeft ook zo'n versie van Venus in Furs. Sommige mensen vinden die volgens mij wel mooi, maar hij zingt daar zelfs gewoon compleet anders.

Iced Honey klonk gewoon echt beter. Sterker nog: vrij goed. Maar ik vind dat sowieso een aardig nummer, ook op de plaat. De youtube comments zijn trouwens wel echt vernietigend...

Stijn_Slayer
Vroeger zong hij nog, dat is 't 'm eigenlijk. Ik houd wel van dat monotone, cynische toontje dat hij toen opzette. Nu praat hij meer, en dan gaat dat inderdaad wel eens wat minder bij oud materiaal. Ik ervaar 't vaak hetzelfde. Heb (meestal) niet zo'n probleem met z'n huidige manier van zingen, maar niet al z'n oude werk leent zich er voor.

herman schreef:
Waarom dan met de instelling geluisterd dat dit een Metallica-plaat was?

Waar haal je vandaan dat dat ooit mijn instelling was? Ik weet toch ook wel van tevoren dat Lou Reed meebrabbelt op deze plaat? Zijn naam staat er immers bij.

avatar van dix
dix
The WIRE geeft het album een tamelijk positieve recensie. De dienstdoend scribent sabelt Metallica en haar gehele backcatalogue genadeloos neer, maar als begeleidingsband van monotone Lou doen ze het volgens hem prima. Ik ga de plaat wel halen als ie voor 5 euri in de schappen ligt.

boozebelly schreef:

Uit je stukje. Daarin concludeer je o.a. dat we de volgende plaat van Metallica dan maar moeten beschouwen als de opvolger van Death Magnetic.

avatar van The_CrY
boozebelly schreef volgens mij duidelijk dat we dit beter kunnen beschouwen als een Lou Reed plaat, waar Metallica de als vriendendienst de backing verzorgt, en dat dit dus geen echte opvolger is van Death Magnetic. Van de twee kampen concludeert hij dus dat deze plaat meer Lou Reed dan Metallica bevat. Hij zegt nergens dat dit een Metallica plaat was.

avatar van wizard
Ik las het net als Herman (denk ik): het is niks, dus laat ik het maar op het conto van Lou Reed bijschrijven, dan is het niet Metallica die een slechte plaat aflevert.

Dat inderdaad. Als hij het wel een goede plaat had gevonden dan was het wel de opvolger van Death Magnetic geweest.

The_CrY schreef:

Dan had hij die laatste zin beter achterwege kunnen laten, want die conclusie had je vooraf al kunnen trekken. Dat is niet iets waar je bij het luisteren pas achter komt.

avatar van vin13
Gisteravond op de BBC bij Jools Holland keek ik naar de merkwaardige combi die Iced Honey speelden. Het leken wel twee acts die door elkaar speelden, Lou Reed die totaal niet paste bij het geheel en zelfs vals overkwam. Mooi was wel dat Metallica er plezier in had.
Een mislukt experiment, maar goed dan koop ik de plaat niet.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Nieuws van de radio-show in Keulen: klikkerdeklik.

avatar van ricardo
Niemand vind het blijkbaar iets aan het stemgemiddelde te zien met 123 stemmen pas 2.13*

Maar wel al 20 pagina's volgepend hier.

Het boek van Lulu is vast een stuk beter.

Stijn_Slayer
YouTube - Lou Reed & Metallica - The View (Later with Jools Holland)

Dit is toch wel de grap van het jaar. Lou Reed staat daar stijf als een stokstaartje onbenullig met die gitaar in handen woorden uit te spuwen. Op een gegeven moment wordt hij ook echt boos: WHO ACTIVELY DESPISES YOU!

ricardo schreef:

Anders lees je even de berichten, er zijn mensen die het wel leuk vinden. Misschien kun je ook eens wat over de muziek melden? In 10 berichten ben je niet verder gekomen dan dat je The View wel aardig vindt.

Dat filmpje van Stijn vond ik trouwens helemaal zo verkeerd nog niet, net als dit album. Snap echt niet wat er zo slecht aan moet zijn. Als ik dit album voor midprice tegenkom neem ik hem zeker mee en dat wordt dan de eerste Metallica-cd in mijn collectie (Black Album heb ik nog wel op tape).